Duben
ohodnotit

Obsah filmu Černí baroni

 
Tento jedenáctidílný televizní seriál byl natočen podle série knih spisovatele a humoristy Miloslava Švandrlíka.

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Když jsem se dověděl, že režisér Herz   chystá tento seriál opravdu jsem se těšil   protože Juraj Herz pro mě vždy byl zárukou   kvality. Bohužel výsledek jeho práce mě   totálně zděsil. Na tomhle seriálu je prostě   všechno špatně!!!!!! Už obsazení je   vysloveně nešťastné a Radek Holub v roli   Romana Kefalína by mohl úspěšně aspirovat na   cenu za ten nejhorší herecký výkon   desetiletí!!!! V jeho pojetí je tato postava   daleko víc Švejkem což se mi zdá být mírně   řečeno zcestné. Navíc celou dobu přímo   bestiálně přehrává takže výsledek nelze   hodnotit jinak než jako vrcholnou trapnost.  
Chápu, že ani ten nejlepší a   nejúspěšnější režisér nemůže tvořit bez   určitých výkyvů ale tenhle počin je podle mne   zcela jednoznačně nejhorším kouskem   režisérského portfolia Juraje Herze, kterého   si jinak hluboce vážím. Inu i tady platí   staré pořekadlo o mistru tesařovi.
topipig
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.3.2019
Tohle prostě nejde nesrovnat s filmem, ale ani s   knižní předlohou. Televizní Černí baroni se   tak hrozně pitvoří a přehrávají, že   trapnost převyšuje vše ostatní. Herci jsou   vyloženě debilní, které svoje postavy hrají   za každou cenu vtipným dojmem, přitom ale svoje   role až imbecilně karikují. Vrcholem je vojín   Kefalín v podání Radka Holuba, jehož   přehnanej výkon hrající si na Švejka je jeden   z nejhorších, kterém jsem kdy vůbec mohl   vidět. Za celou dobu jedenácti dílů si na   postavy nezvyknete a to je víc než špatně. Na   koho jsem si jakžtakž zvykl byl major Haluška,   kterého ztvárnil Andrej Hryc, jinak všechno   mizérie. Miroslav Švandrlík svoje postavy tak   krásně napsal a Juraj Herz mu z nich udělal   obludné kreatury. O to víc mě to mrzí, neboť   Juraje jako režiséra jsem měl hodně rád, je   ale pravda, že po filmu Pasáž už nic moc   kvalitního nenatočil. Když si budu chtít   Černý barony filmově připomenout, tak   rozhodně sáhnu po stejnojmenném snímku Zdenka   Sirového z roku 1992, který svou atmosférou   dokonale vykresluje dobu 50. let, i protagonisty,   kteří za ministra Čepičky válčili.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.10.2017
Chybka
Dílko jistě ambiciozní. Už spousta režisérů   si na Švandrlíkovi vylámala zuby. Je to totiž   autor vtipný, jehož texty se dobře čtou.   Jenže do hrané podoby jsou jen těžko   převeditelné.
Černí baroni, jako dílo   legendární a doslova napěchované   "hláškami"mělo jisto jistě vysoké   ambice. Ale tam, kde se je celovečernímu filmu   úkol jakžtakž podařilo splnit, seriál   zklamal.
Ani nevím proč, protože   "hlášky" tu jsou, herci byli vybráni   kvalitní...
Tedy s jednou výjimkou a tou je   představitel hlavní role Radek Holub. Netuším,   jestli to, aby Kefalína hrál jako dementního   nesympatického idiota, mu poradil režisér, nebo   na to přišel sám, ale je to doslova peklo, co   ten chlapec předvádí.
No a když je vám   nesympatický hlavní hrdina, těžko zahoříte   láskou k celému dílu. škoda...
GeeZeR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.4.2017
Totálně zahozená šance. Prostě to neběží.   Jako v hudbě. Může být super extra kompozice,   ale v každé skladbě musí být vnitřní motor,   který tam někde hodně dole duní "tu   svoji". To dovoluje slyšet/vidět věci   vícekrát a vyšplhat se pokaždé někam jinam   nahoru. Tady přešlapuji v přízemí a vím, že   výtah nepřijede. A mně se šlapat nechce.   Nemám motivaci.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2013
Švandrlíkovi Černí baroni a knihy kolem nich (   např.: Pět seker poručíka Hamáčka aj.)   nepůjdou nikdy pořádně zfilmovat, ten kdo to   četl, tak ví o čem mluvím - to prostě nejde   :-).
Přesto dobrý pokus a chválím tvůrce za   odvahu, do toho jít.Co se týče scénáře, tak   je jaký je.Dá se říct, že je to spojení   některých pasáží z více knih ( které   zřejmě tvůrci považovali za dobré ) na jedno   místo, kde se to celé odehraje.
Herecké   obsazení : většina je v poho :-).A jsem rád,   že kývli na nabídku zahrát si tady nejen naši   přední herci.Velmi dobrá volba na   "Terazkyho" byl Andrej Hryc - já jsem   si totiž po Černých baronech z roku 1992 na   tomto místě nedokázal nikoho jiného   představit než Pavla Landovského - ten je v tom   filmu nezapomenutelný.I proto obdivuju A. Hryce,   že to tady vzal.Po Landovském výkonu to jistě   nebylo jednoduché - ovšem A.Hryc zde byl velmi   přesvědčivý.
Ovšem, kdo tady exceloval, tak   byl bolek Polívka.Jeho kapitán Hamáček byl   přinejmenším geniální :-).
Na druhou stranu   jsou i herci, kteří mi neseděli, ale to už tak   bohužel někdy je.Petr Rychlý,Martin Myšička a   Pavel Liška ( i když u P.Lišky si nejsem   jistý, jestli to není tím, že ho nemůžu ani   vidět skoro v žádném filmu ) - tito pánové   mi do svých rolí bohužel nesedli.
Jinak jsem   byl spokojen a dávám 8 bodíků.
ladislav.rolecek
Hodnocení:
Přidáno: 17.3.2013
Černi Baroni
Po delši dobje sleduji serial a z odstupem casu   to zas tak špatne neni. To je vždicky tak kdis   je neco nove a porovnava se to z tim starim. A pak   se ukaže že to je i lepši.
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Černí baroni (2004)
poznám knižné predlohy seriálu a so zaťatými   zubami som ochotný tolerovať aj zmenu hercov   oproti filmu (hryc ako terazky ešte budiž, ale   ten kefalín... ako by terazky povedal "boha   jeho"), ale tá absencia humoru je naozaj   bolestivá. škoda, lebo knihy by si zaslúžili   dôstojný seriál (film dostali skvelý). ja   pridám hviezdičku, zas až tak hrozné to totiž   nebolo. ono ani v tých knihách mi postavy   neprišli nejak zvlášť vykreslené a   charakterovo vyprofilované. je to proste len   súbor humorných príbehov + všetko z tých dôb   má pre mňa nejaké to zvláštne čaro.
Kopfrkingl
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.2.2013
Seriál se více přibližuje knižní předloze   než celovečerní film. Bohužel postrádá to,   co většina diváků očekávala a tím je humor.
Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.7.2011
S filmem asi opravdu není dobré srovnávat
Seriálu Černí baroni jsem se dlouho vyhýbala,   z "nakoukaných" částí při   vysílání v Tv jsem neměla dobrý pocit, zdálo   se mi, že kultovnímu snímku z počátku 90. let   nemůže sahat ani po kotníky. S odstupem času   jsem ale měla teď možnost se znovu na seriál   podívat...resp. díval se můj přítel a ač   možná i zprvu trošku proti své vůli, dívala   jsem se s ním. Názor jsem částečně změnila   a ve své podstatě musím souhlasit s   komentářem Curila - ono to opravdu nelze   srovnávat. Film bude u mě vždy na místě   prvním, o tom pochyb není, nicméně ani seriál   není vyloženě špatný. Andrej Hryc jako mjr.   Terazky může P. Landovskému sekundovat, žel o   Radkovi Holubovi v roli Kefalína to říct nelze,   to je opravdu nejslabší článek celého   seriálu. Pana Vetchého prostě překonat nelze.   Rozporuplné pocity mám z B. Polívky, není to   můj oblíbený herec, nicméně řekněme, že v   roli Hamáčka, často si libujícího..ehm, v   lihovém opojení...není zas tak vyloženě   špatný. Příjemná je přítomnost mého   oblíbeného herce Vítězslava Jandáka, jemuž   jsou role v uniformě jak šité na tělo.   Protože jsem svého času četla Švandrlíkovu   "baronní" ságu, tak opět souhlasím s   Curilem, že scénář více vychází z knihy, v   tom je možná největší plus celého seriálu.   Ve finále dávám lehký nadprůměr v podobě   60ti procent - na časté podívání to asi   není, ale na pobavení se a zasmání od plic   jednou za dlouhý čas toto televizní dílko   docela i stojí.
limjoe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2009
škoda hvězdičky
Škoda že nelze udělit tomuto paskvilu 10   hvězdiček do mínusu. Herz udělal v tomto   seriálu z vygumovaného majora myslitele a z   vojína Kefálína uplného dementa. Nechápu jak   to mohl pan Švandrlík schválit
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25509minih25509Všichni moji blízcí (1998) 
Všichni moji blízcí n
minih164921minih164921Až přijde oheň (2019) 
O que arde n
minih22208minih22208Večírek (1968) 
The Party n
minih23050minih23050Výkupné (1996) 
Ransom n
minih14902minih14902Okno z ložnice (1987) 
The Bedroom Window n
minih70664minih70664Kuře s ušima (2009) 
Zweiohrküken n
minih169527minih169527Slunečná (2020) [TV seriál] 
Slunečná n
minih172380minih172380Chiedi perdono a Dio... non a me (1968) 
n
minih29749minih29749Zaklínač (2001) 
Wiedźmin n
minih78803minih78803Život je krásný (2008) 
A Beautiful Life n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Černí baroni (1992)

 Černí baroni (1992)
Černí baroni n
 
Žánr: komedie / vojenský
Země: Československo
Režie: Zdenek Sirový

(jiná verze filmu)

Juraj HerzČerní baroni (2004) [TV seriál]Černí baroni (2004) [TV seriál]Pavel Liška Václav Svoboda
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764381
Plakátů: 376832
Obsahů a biografií: 178347

Poslední komentáře

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10