Duben

Komentáře uživatele limjoe

limjoe

limjoe zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 46
Anabáze
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2019
Po stopách legionářů
Cestování po stopách   československých   legionářú v zemi kde stále   opěvují čuvašsko   mongolského žida   usvědčeného německého   agenta a gruzínského   masového vraha. Syrový   dokument je postupně natočen   na nejvýznamnějších   místech bojů Čechoslováků   s bolševiky se spoustou   dobových ukázek z filmů a   fotografií legionářů.
Babovřesky 3
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.5.2015
Odpad pro slaboduché jedince
Jak tomuto filmu může někdo   dát hodnocení lepší jak   dvě hvězdičky, tyhle osoby   by neměli již nic hodnotit.   Troška by měl zůstat už   jen jako herec v reklamě.
Bezdružice
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.10.2015
0%
Ohodnotil jsem tento seriál   10%, bohužel méně % třeba   0, dát nelze. Bezdružice   bych přejmenoval na Bezmozek,   pro koncovou skupinu   diváků.
Dal jsem 20   minut pro zajímavost a   verdikt zní už ani minutu.   Neuvěřitelné...
Bitva o Británii (Battle of Britain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Film s autentickými záběry.   Je to již kultovní film pro   všechny fanoušky válečné   kinematografie a neměl by jim   chybět ve filmotéce.
Brancaleonova armáda (L'armata Brancaleone)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2009
superkomedie
naposledy tento film   promítali v kině Ponrepo v   Praze tak před 15 lety a již   tenkrát tam bylo uvedeno že   to je naposled z důvodu   ukončení obchodních   práv.Také bych ho rád   sehnal.
Cesta do pravěku
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2015
Film, který předběhl dobu
Vůbec se nedivím, že v roce   1961 se z tohoto filmu mohli   američani vyválet.   Představte si věk tohoto   filmu - 73 let doba rádia po   drátě, magnetofonu Sonet Duo   a tranzistoráku Mír.
Černí baroni
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2009
škoda hvězdičky
Škoda že nelze udělit   tomuto paskvilu 10 hvězdiček   do mínusu. Herz udělal v   tomto seriálu z vygumovaného   majora myslitele a z vojína   Kefálína uplného dementa.   Nechápu jak to mohl pan   Švandrlík schválit
Černí baroni
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Je smutné, že spisovatel   Miloslav Švandrlík se do   smrti nepřiznal, že nebyl u   PTPáků ač je to uplně   zřejmé, jelikož sloužil u   technického praporu na   Zelené hoře. Technické   prapory byly složeny z   politický prověřených   osob, které sloužili se   zbraní a byli většinou   veliteli PTPáků.Takže u PTP   narozdíl u TP kde sloužil p.   Švandrlík taková sranda   nebyla. Jinak výborná   komedie se skvělým   obsazením.
Doktor od Jezera hrochů
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.11.2012
Poprvé a naposledy
Poprvé a naposledy jsem   shlédnul tuto uvřeštěnou,   trapnou a strašně dlouhou   "komedii" u níž   jsem se nezasmál ani jednou.   Mohu si za to ale sám, co   jsem mohl čekat od tvůrce   Kameňáků. Už nikdy více   Trošky.
Doktorka Kellerová
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.9.2016
TV Septik Barandov
Není to zvláštní?   Babovřesky - seriál TV   Barandov-režie: Slovák,   scénář: Slovák. Doktorka   Kellerová - seriál TV   Barandov-režie: Slovák,   scénář: Slovák. Na ČSFD   se dá také hodnotit slovem   "odpad", škoda že   to na FDB nelze.
Duch nad zlato
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.12.2013
Úkol splněn
Pan Zelenka by měl dostat   doživotní zákaz dělat   vánoční pohádku,   tentokrát byla o něco   lepší než jeho Kouzlo   králů, přesto opět u   dětí propadla. Tento zákaz   a to nejen na vánoční   pohádky bych také   rozšířil na skřehotavou   paní Bohdalovou (Křemílka+   Rákosníčka), která   pohádku ještě více   znehodnotila, skoro stejně   jako létající postel a   loupežníci z Bohnic. Čtyři   hvězdy za výkon pana Herce   Preisse.
Dva mrazíci
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2015
Pouze13 minut
13 minut řečnického   koncertu pánů Buriana a   Wericha pod režií   loutkového mistra pana Trnky,   v milé a veselé pohádce.   Pohádku, kterou na škodu   dětí i dospělých již   nedávají v televizi, ale lze   ji ještě naštěstí   stahnout - pospěšte si.
Dvanáct měsíčků
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Mrazík nebo Tele Tele?
Jestli bude Janákova   sestupná tendence kvality   jeho filmů stále   pokračovat, tak jeho další   film již bude u mě v   záporném hodnocení mínus 5   hvězdiček. Mimo hlavní role   Nastěnky a dvanácti druidů   ze Stonehenge, byli všechny   postavy snad z voskového   můzea Madame Tussaud. Postava   Marfuši byla rovnou z   Bohnické léčebny pro   choromyslné. Na tuto pohádku   se budu příště z donucení   koukat jen s pistolí u hlavy.
Haškovy povídky ze starého mocnářství
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Černobílý film z roku 1952   ale boží. Herecký konzert   především v povídce   Polévka pro chudé a   Knedlík. Takové herce si   myslím už skoro nemáme.   Národní divadlo ve filmu   Smolík, Vojta Pivec,   Šejbalová, Marvan, Vojta,   Pešek, Hrušínský,   Filipovský atd. Nesmí   chybět!!!
John Wick
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.1.2021
Jestliže se rozlobím budu zlí
Kdyby mě někdo řekl, že   stejný režisér natočil   komedii "Jesliže se   rozlobíme budeme zlí"   tak bych tomu i uvěřil. Ve   dvou zmlátili klidně i 50   chlapů bez škrábnutí, to   ale byla komedie. Kdežto   Honza zlikvidoval 100-300   chlapů také bez   škrábnutí, to ale komedie   asi nebyla. Jinak děj 0,   myšlenka 0. Zkrátka made in   new USA nepřítel Rus   alespoň ve filmu musí dostat   co proto.
Jsou hvězdy, které nehasnou
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.9.2020
Hodnocení trapnosti podle Hrona
Zpívat na playback a různě   se v převlecích pitvořit,   to by mohl
předvádět i Železný   nebo Volner z ČT. Možná   kdyby tento pořad neuváděl   Hron tak bych hodnotil malinko   jinak. Proto bych zavedl   jednotku trapnosti 1 Hron.   Byla by to ohromná jednotka   jako 1 Farad, tedy například   Novotný by měl hodnoto 25   miliHronů, Pavlásek 95   mikroHronů, Suchánek 190   nano Hronů, Ruda z Ostravy   356 pikoHronů atd.
Kouzla králů
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.12.2013
Kouzla králů
Pan Zelenka dostal za úkol za   každou cenu natočit   vánoční pohádku a asi ho   to moc nebavilo, včetně   štábu. Nejhorší je dabing,   zvláště pak hlas Tadeáše   (v které hospodě ho   vyhrabali). Ve zkratce:   stupidní výtvor plný   přehrávajících mladých   neherců. Dva body za   ústřední píseň. Už nikdy   více.
Nerozumím jak   někdo může dát 10 bodů za   toto !!! 10 bodů se dává za   naprosto zásadní velkolepý   film. Hodnocení na FDB je   oproti ČSFD stejně   zvláštní, hodnocení je tam   dle mého názoru   objektivnější. (asi míň   dětí)
Kruté moře (The Cruel Sea)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Černobílý film je z obdobý   2. světové války. Děj se   odehrává převážně na   palubě lodě-korvety   plující na ochranu konvojů.   Film je natočen podle   bestseleru románu spisovatele   N. Monsaratta. Jelikož je   natočen krátce po válce je   užito řada autentických   záběrů z lodí, které   ještě sloužily v britském   královském loďstvu. Pro   milovníky válečných filmů   mohu tento film jen   doporučit!!!
Limonádový Joe aneb Koňská opera
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2008
Tato výborná parodie je   nadčasová a divák se může   na tento film podívat i v   daleké budoucnosti a jistě   si i v tuto dobu najde   příznivce. Když jsem byl v   80.letech na vojně náš   promítač tento film měl a   my se na něj koukali snad   stokrát. až jsme ho znali   nazpaměť. Přesto si ho   ještě dnes rád s manželkou   (která byla mimochodem   nápověda v divadle a tento   kus napovídala dva roky 2x   týdně před plným   hledištěm) pustíme.   Nechápu ja někdo může   srovnávat dětský film   Poklad na stříbrném jezeře   s parodií na western pro   dospělé! Tento film by   neměl chybět v žádné   filmotéce.
Memfiská kráska (Memphis Belle)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Autenticky natočený   perfektní film podle   skutečné historie. Milostná   zápletka je zasazena do filmu   úmyslně - v americkém fimu   musí být vždy kus   Hollywoodu aby byl koukatelný   pro všechny a získal   Oskara.(viz Pearl Harbor)
Městečko aneb Sláva vítězům, čest poraženým
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Co chtěl Kraus tímto filmem   sdělit je mi otázkou, tento   nudný a trapný film vznikl   za naše peníze(Pan Kraus i   Štern byli a nebo jsou v   nějaké komisi pro   udělování grantů), dává   všechny Čechy do jednoho   pytle (což je fenomenem   dnešních českých filmů na   jedno brdo:   blázen,rasista,zloděj=Čech)   Nekupovat, nekoukat
MOST!
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.2.2019
Podprahová agitka
Uvědomělý komsomolci v ČT   nám opět natočili agitku o   hloupých, xenofobních   rasistech o tom jak jsou   všichni tupý, neschopný   lůzři a jediní spořádaní   občané v seriálu jsou   cikán Franta a Dášopavel.   Bohužel většina diváků   tuto výchovu vůbec   nepochopila a o to ČT jistě   šlo.
Motýlek (Papillon)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2009
kultovní film s perfektním   obsazením a scénářem se   může klidně srovnat   knižní předlohou. Tento   film by neměl chybět v   žádné filmotéce!!!
Návrat od řeky Kwai (Return from the River Kwai)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Film a obsazení je docela   dobrý, ale mám ho z edice   Vapet a dabing je přímo   příšerný, jako by film   nadabovali v sudu.
Nebeští jezdci
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Neměli jsme možnosti   Hollywoodu a přece naši   filmaři natočili tehdy   skvělý film jak po   technické stránce tak   umělecké.Tento film by   neměl chybět v žádné   sběratelské filmotéce.
Občan Havel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.7.2016
Dokument o člověku který se   podilel na nebývalém   vzestupu komunismu u nás. Po   " revoluci" v   listopadu 1989 si špičky   komunistické moci chvíli   mysleli, že skončí v   kriminále, ale jenom do   chvíle než se setkali s   tímto koktavým troubou,   který jim zajistil takové   zbohatnutí o jakém se jim   nikdy ani nesnilo.
Občan Havel přikuluje
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.7.2016
Dokument o člověku, který   se podilel na nebývalém   vzestupu komunismu u nás. Po   "revoluci" v   listopadu 1989 si špičky   komunistické moci chvíli   mysleli, že skončí v   kriminále, ale jenom do   chvíle než se setkali s   tímto koktavým troubou,   který jim zajistil takové   zbohatnutí o jakém se jim   ani nesnilo.
Občanský průkaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2013
Ano, ano,ano
Z mého hlediska hluboce   působivý film. Skoro   všechny obrazy tohoto filmu   jsem v tomto filmu našel ve   svém mládí, včetně   esenbáckého synka Daňka,   různých provokatérů ,   vrácení z hranic, dlouhých   vlasů (na učňovských   zkouškách jsme se museli   povinně ostříhat, tak jsme   my máničky šli do hola a   bylo pozdvižení) atd.   Všechno jsem zažil a po   shlédnutí tohoto filmu,   mě nebylo dlouho do řeči.   Pamatuji to, stačila   klukovina, třeba i   natržená 15tá stránka v   občance a bylo hotovo pro   celou rodinu. Kdo tuto dobu   zažil jako teenager, tento   film nemůže považovat jako   hořkou komedii.
Odcházení
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.2.2012
Film- nefilm
Jak mohl tento film nefilm   dostat 12 nominací lva, mě   vůbec v tuto dobu není   záhadou. Většina hercú a   tvůrcu jsou členy ČFTA. Pan   Havel si chtěl splnit sen a   natočit film s jeho   nejbližšími kamarády, ale   to se mu moc nepovedlo.   Vydržel jsem to sledovat až   do konce ze zvědavosti zda   druhá půlka filmu bude tak   slabá jako ta první a že se   dozvím, o co v tomto filmu   nefilmu jde, leč nedočkal   jsem se.
Osvobození Prahy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2009
fabulace
Byl by to docela pěkný film   kdyby vše bylo podle   skutečnosti, to ale není ani   náhodou. Škoda, že se k   tomu propujčil tak skvělí   režisér.(Teď se nám to ale   mluví)

TV Program

ČT1 - Náves (2005) [TV seriál]

17:30 - 18:25

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta Česko (2017)

17:10 - 18:30

60 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Honza málem králem (1977)

16:20 - 18:15

110 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Pravá blondýnka (2001)

16:40 - 18:52

90 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190577
Osobností: 697880
Fotografií: 764048
Plakátů: 376690
Obsahů a biografií: 178304
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10