Duben

Komentáře uživatele dews

dews

dews zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  DEWS

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 14
105% alibi
 
Přidáno: 11.6.2007
Milá česká detektivka a   skvělí vyšetřovatelé   Karel Höger a Josef Bek coby   duo Tůma a Líbal. A taky   mladý Vladimír Menšík a   Jana Štěpánková, oba v   době, kdy je velká herecká   kariéra teprve čekala...   Určitě film, který rádi   shlédnou všichni fandové   dobré české detektivky. A   nechybí ani humor.
Alibi na vodě
 
Přidáno: 11.6.2007
Tak tenhle mám z celé této   trilogie nejradši. Děda   Lebeda v podání Jaroslava   Vojty je neodolatelný a   Oldřich Nový skvěle   předvádí, jak se nosí   reflektory :-). A vůbec je to   velká sranda. Skvěle   praštěná je Helga   Čočková jako kamarádka   hlavní hrdinky. A malá   rolička pro Vladimíra   Menšíka jako novináře - je   to ten s fousama, kdybyste ho   hledali.
Bota jménem Melichar
 
Přidáno: 11.6.2007
Pro mě je tohle nejlepší   Troškův film, ale Slunce,   seno atd. jsou hned v   závěsu. Hláška "Pojď   se mnou do kabinetu" je   nepřekonatelná a stejně tak   i učitelka s přezdívkou   Špiónka Amálka. I já se   při tomhle filmu dojímám a   vzpomínám na školní léta.   Dávno tomu a tak zaplať   pánbůh za tenhle film.
Bouřlivé víno
 
Přidáno: 11.6.2007
Tak dneska už tenhle titul   řekne většině lidí,   zvláště mladých, opravdu   málo, ale já ho mám ráda.   Už jen to obsazení -   Vladimíř Menšík, Iva   Janžurová, Slávka   Budínová, Čestmír Řanda,   František Filipovský a   takhle bych mohla probrat   celý tehdejší barrandovský   studio. I miništěky hrají   známí herci. No a že ten   příběh je už hodně   zastaralý? Na to nehleďte a   nechte se pobavit, třebas i v   nadsázce, zase tak vážně   se to brát nedá.
Čtrnáctý u stolu
 
Přidáno: 9.6.2008
Ojedinělý režijní pokus   Oldřicha Nového dopadl   nadmíru dobře - výsledkem   je stále vtipná a decentní   komedie s kriminální   zápletkou. Tuto komedii   uvádělo i Divadlo O.   Nového, ale zde hlavní roli   detektiva - spisovatele   vytvořil mladý Karel Höger   a jako jeho partnerka zde   vystupovala okouzlující   Dagmar Frýbortová. Škoda,   že tato dáma po roce 1948   neměla již možnost hrát -   český film se tak připravil   o jednu velice zajímavou   herečku.
Kde alibi nestačí
 
Přidáno: 11.6.2007
Druhý film z volného cyklu s   Karlem Högerem a Josefem   Bekem v hlavních rolích.   Tentokrát se pátrá po   zahraničním filmu a díky   tomuto filmu můžeme   nahlédnout, jak vypadal   socialistický realismus 60.   let v prvotřídním hotelu.   Recepční uměl několik   světových jazyků a mezi   muzikanty podnikové kapely   byla pěkná kvítka :-).
Kristián
 
Přidáno: 30.11.2004
Oldřich Nový jako   úředníček a světák v   jedné osobě je k   nakousnutí!!! Na jedné   straně ušlápnutý, trochu   podpantofláč a na druhé   straně okouzlující a   šarmantní, světaznalý   gentleman.
I dámy   jsou dvojího charakteru -   okouzlující Zuzana Adiny   Mandlové má sexappeal,   oproti ní stojí domácí   putička Mařenka v podání   jedinečné Nataši Gollové.   Martin Frič měl při   obsazování skutečně   šťastnou ruku.
Za   minulého režimu chyběly   scény s Járou Kohoutem, ale   neztratily se a dnes už je   zase film kompletní.
Leť, ptáku, leť!
 
Přidáno: 11.6.2007
Tohle je film z kategorie   dětských. A ty už dneska   nikdo netočí, takže je   fajn, že máme archivy a v   nich třeba i tohle dílko,   které lehce oslavuje   tehdejší organizaci Pionýr.   Jaromír Pleskot jako   neoblíbený učitel během   cyklovýletu na Slovensko   odhalí i svoji lidskou tvář   a žáci svůj názor na něj   rychle mění. A taky vidíme   pár známých tváří v   době, kdy nemohli vědět,   jestli jejich popularita   neskončí u tohohle filmu   (např. mladičký Ondřej   Vetchý v davu žáků).
Mladé víno
 
Přidáno: 11.6.2007
Jihomoravští vinaři   potřetí. A s nimi nová   generace. Vladimír Menšík   (očividně už těžce   nemocný a mimo formu) se   trochu stáhl do pozadí a   nechává bojovat ty mladé.   Jana Synková jako manželka   Pavla Nového předvádí   dokonalou slepici a fúrii. A   znovu skvělý Jiří Sovák,   tentokrát jako sklerotik,   takže je o zábavu   postaráno.
Pelíšky
 
Přidáno: 11.6.2007
Na mém osobním pomyslném   žebříčku nejlepších   českých filmů jsou   Pelíšky v opravdu velmi   těsném závěsu za vedoucí   Vesničkou, mou střediskovou   jen o prsa korejské ženy...   :-D
Tak dobře   zpracovaný film se jen tak   nezdaří. Ale pan Hřebejk na   to prostě má a jeho filmy   budou jednoho dne patřit do   zlatého fondu naší   kinematografie.
Prstýnek
 
Přidáno: 30.11.2004
Prstýnek se svojí romantikou   a záběry na nádhernou   přírodu připomíná časy   minulé naprosto   přesvědčivě. Mladičká   Jana Dítětová působí jako   naivní venkovská husička,   zatímco Vlasta Fabiánová   snad skutečně chodila po   světě s modrou krví v   žilách. Roztomile působí   senilní hrabě v podání   Františka Smolíka.
Šťastnou cestu
 
Přidáno: 30.11.2004
Geniální nápad Otakara   Vávry obsadit do jediného   filmu pět typů hereček, z   nichž některé už byly   skutečnými hvězdami své   doby. Nataša Gollová nemá   ve své ztřeštěnosti   konkurentku a Helena Truxová   byla podle mého názoru   jednou z nejlepších (ne-li   nejlepší) rolí Adiny   Mandlové. V miniroličkách   se ve filmu mihnou i Zdeněk   Řehoř a Stella Zázvorková.
Vesničko má, středisková
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Co k tomu říct?   Mezinárodně obsazený hezký   český film :-)Snad jen, že   víc hlášek se snad najde v   Pelíškách a to ještě   kdoví jestli... Prostě   kochejte se, bavte se a   kdybyste náhodou jeli do   Pelhřimova, prohlídněte si   krematorium, ať víte, do   čeho jdete. Další!!!
Zralé víno
 
Přidáno: 11.6.2007
Prostřední film z trilogie o   jihomoravských vinařích.   Tentokrát vede Vladimír   Menšík jako místopředseda   v neustálý boj s předsedou   družstva Františkem Němcem   o přidruženou výrobu. Téma   už dnes není aktuální, ale   skvělý výkon výše   uvedených a těch dalších   (hlavně Jiří Sovák jako   Čestmír Semerád, plukovník   v záloze a Iva Janžurová   jako jeho známost přes   inzerát nemají chybu) stojí   za to, připomenout si tuhle   kapitolu z díla režiséra   Václava Vorlíčka.

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

11:30 - 12:25

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

5 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

11:30 - 12:25

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190695
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377365
Obsahů a biografií: 178513
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10