Duben

Komentáře uživatele Mr.Kluzo

Mr.Kluzo

Mr.Kluzo zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Martin Vozka

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 57
Bílé peklo (So weit die Füsse Tragen)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Úžasný film o síle a   nezlomitelnosti ducha podle   skutečných událostí.   Nádherné herectví hlavního   hrdiny, nádherná výprava,   skvělá režie, kamera,   střih, hudba, prostě film,   který ve mě zůstal.
Blbec k večeři (Le diner de cons)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Komorně, až divadelně   ztvárněná francouzská   hořká komedie o   nabubřelosti   "inteligence" nad   rádoby hloupostí. Skvělé   herecké výkony hlavních   představitelů a rutinně   zvládnutá režie dělají z   tohoto snímku nadpůměr.
1/10 (neuvěřitelně stupidní "film")
Stupidní po všech   stránkách (režie,   scénář, střih, ...).   Použitý "humor"   není vůbec humor. Pokud chce   film ukázat na stupiditu   amíků, tak to dělá dobře,   ale jen tím, že v USA vůbec   vznikl takový marasmus.   Omlouvám se panu Troškovi,   že jsem dal jeho Kameňáku   hodnocení 1/10 Po zhlédnutí   tohoto rádoby filmu bych   musel přidat tak 3 body všem   doposud mnou hodnoceným   filmům.
Bratři, jak se patří (Stuck on You)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2007
No je to vtipná, ale i k   zamyšlení, komedie o   siamských dvojčatech, když   mi přítelkyně vyprávěla o   čem to bude, moc jsem se   netěšil, ale tento film   předčil všechna moje   očekávání. Smál jsem se   od začátku do konce a to   tak, že místy dost nahlas.   Smát se postiženým není   zrovna fér, ale tvůrci se s   tímto tématem poprali   nadmíru úspěšně. Opět   skvělý Matt Damon i Greg   Kinnear. Zábava od začátku   až do konce, co víc od   komedie chtít???
Collateral
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Svižný, zajímavý, s   perfektními hereckými   výkony, s dobrým scénářem   a vynikající réžií.   Takhle nějak by se dal   shrnout tento snímek.
Červený trpaslík (Red Dwarf)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2007
10/10
Tento seriál se stal již   mým kultovním. Ostrovní   humor je mi velice blízký.   Myslím, že nikdo nedokáže   být tak srkasticko   sebeironický, jako právě   Britové (spíš tedy   Angličani).
Hulič   pohodář Lister, upjatý   nešukač a bonzák Rimmer,   parádivý Kocour a IQ 6000...   Skvěle vyvážená čtyřka.   V restauraci si s kamarádem   objednáváme zásadně kuře   Vindalů a polévku Gaspáčo   :o)
Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Povedený   romanticko-komediální film z   prostředí prestižního   módního časopisu na téma   "jak Popelka ke štěstí   přišla". Její   štěstí v tomto filmu je nic   míň a nic víc, než to, že   našla samu sebe a to není   vždy v hollywoodských   filmech ten pravý happy end.   Nakonec se i zlá macecha   ukázala, že její zlá   tvář je jen povrchová   slupka a nutná image tygřice   businessu.
Dannyho parťáci 2 (Ocean´s Twelve)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Po skvělé m prvním dílu   jsem byl pln očekávání,   ale jaké bylo mé zklamání   ze dvojky se jen těžko   vyjadřuje. Překombinované,   rozvláčné, nudné a   posledních 10min jsem si   musel pustit znovu, protože   jsem nechápal, že už je   konec a měl jsem strach, že   mi něco uteklo. Neuteklo, je   to prostě nuda od začátku   do konce.
Divoké vlny (Surf's Up)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2007
Profesionálně, rutinně   natočený animovaný film,   který neoplývá žádným   nápadem. Film je natočen   podle šablony podobných   hraných filmů a od této   šablony se téměř vůbec   neodchyluje, jen je zde   použito surfu místo např.   boxerských rukavic, lyží,   nebo curlingových kamenů.
Dokud nás smrt nerozdělí (The In-Laws)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2007
Film ve stylu Fotr je lotr se   skvělým Michaelem Douglasem   v hlavní roli. Komedie je to   výborná, skvěle jsem se   bavil.
Fenomén (Phenomenon)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Určitě jedna z nejlepších   rolí Johna Travolty.   Nejdříve film vypadá jako   ne moc povedené sci-fi, ale   ke konci se vše   "vědecky"   vysvětlí, aby nakonec film   vygradoval do působivého,   romantického dramatu, které   končí v rozporu se   zaběhnutými šablonami   hollywoodských   "trháků" smutně,   avšak optimisticky, takže ve   vás nezůstane pachuť   deprese ze špatného konce   hlavního hrdiny.
Finty Dicka a Jane (Fun with Dick and Jane)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2007
V celku běžná komedie,   která je vtipná a nehraje si   na nic více, ale možná   právě proto skvěle pobaví.   Je vidět, že Jim Carrey   zkultivoval svůj herecký   projev a to je jen dobře.
Gladiátor (Gladiator)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Když akční film, tak   historický... Bezvadně a   hlavně ne bezduše   zpracované téma gladiátorů   a jejich zápasů v aréně.   Russel Crowe byl v roli   gladiátora přesvědčivý   až podmanivý. Tomuto filmu v   tomto žánru není co   vytknout.
Hvězdná pěchota 2 (Starship Troopers 2: Hero Of The Federation)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.12.2007
1/10 (neuvěřitelně stupidní "film")
Hrůza hrůz, ale ne z děje   ale z filmu jako takového.   Vydržel jsem 15 minut a bylo   to mých snad   nejpromarněnějších 15minut   života. A k tomu musím   přičíst ještě ten čas,   který věnuji na hodnocení   tohoto filmu. Kdybych si ten   film koupil originál,   zvažoval bych jeho reklamaci   a požadoval vrácení peněz.
Invaze světů (H.G. Wells' War of the Worlds)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.12.2007
1/10 (neuvěřitelně stupidní "film")
Co dodat, vše bylo řečeno   dříve. Jen nevím, za co dal   catamount 2 body. Já bych dal   0, kdyby to tady šlo.
Jeho fotr, to je lotr! (Meet the Fockers)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Ukázka, že i dvojka může   být stejně dobrá, ne-li   lepší než jednička.   Scéna, kdy Niro dá do ruky   Stillerovi dlažební kostku   aby otestoval nerozbitná okna   na jeho supervanu mě tak   dostala, že jsem se nemohl   přestat smát. Film   trošičku kazí   rozvláčnější závěr,   jako by tvůrci potřebovali   naplnit   "předepsanou"   stopáž.
K-19: Stroj na smrt (K-19: The Widowmaker)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Filmy podle skutečných   událostí můžu a toto je   navíc svižně natočený   film se skvělým Harisonem   Fordem v hlavní roli. Film   pojednává o nadřazenosti   politiky v soc. bloku,   zvláště v Rusku, nad   zdravým rozumem. Ve světle   těchto událostí se člověk   ani nediví katastrofě v   Černobylu. K-19 byl vlastně   takový Černobyl v malém a   dobře utajitelný. Kolik   takových katastrof o kterých   jsme se ani nedozvěděli   vlastně bylo...?
Kráčející skála (Walking Tall)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.12.2007
The Rock - Kráčející   skála - Zbytečný film,   zbytečný herec, akční   fackovačka bez děje a   nápadu. The Rock   "herec".
Legenda o slavném návratu (The Legend of Bagger Vance)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Úžasně ztvárněný   skutečný příběh jedné   golfové legendy. Marně   přemýšlím, jestli je   Redford lepší herec, nebo   režisér. Matt Damon, na to   jak je mladý je úžasný   herec a Will Smith... to už   je stálice a v této roli to   jen potvrdil.
Lemra líná (Failure To Launch)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Docela vtipná průměrná   komedie, která nad průměr   vyčnívá snad jen svým   námětem, kdy se stárnoucí   rodiče snaží střepat   svého staromládeneckého   syna. Herecké výkony a ani   koneckonců celý film   neurazí, ale zároveň ve   vás nic nezanechá. A to je   rozhodně lepší, než kdyby   zanechal např. špatný pocit   z promarněného času.
Lepší pozdě nežli později (Something's Gotta Give)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Tak zklamaný jsem rozhodně   nebyl. Diane Keaton i Jack   Nikolson předvedli své   standardní, tzn. skvělé   herecké výkony. Tento film   je svým námětem určen   spíše starší generaci,   která ho jistě lépe   pochopí a dokáže se lépep   vcítit do osudů a jednání   postav, nicméně i mě se   tento film velice líbil.   Jemný, neurážlivý humor a   romantika stárnoucích lidí.
Lovci myšlenek (Mindhunters)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.12.2007
Mám rád horory, thrillery a   filmy plné napětí. Tento   film mě ale ničím   nepřekvapil, ani neurazil.   Prostě šedý průměr za 5   bodů. Film s názvem "10   malých černoušků" na   námět stejnojmenné knihy   A.Christie byl podle mne o   hodně lépe natočený, než   tento snímek využívající   stejný námět, byť je   podstatně starší.
Marečku, podejte mi pero!
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Tento film se stal   oprávněně jedním z kultů   československých komedií.   Kdyby Hollywood měl nabouchat   nějakou komedii takovým   hvězdným obsazením, jako   má tato komedie, tak se ten   film nemůže vůbec zaplatit.   Je to další z ukázek toho,   že humor se dá dobře dělat   i v totalitě. Děkuji všem   zúčastněným hercům, že   se na tomto a podobných   projektech podíleli i za ty   almužny, které tehdy brali,   místo aby odešli do emigrace   za penězi a když posléze   zjistili, že je všude chleba   o dvou kůrkách, tak si   aspoň honili politické   triko.
Medvídek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Tento film by neměli hodnotit   lidi pod 30 let, protože se   vůbec nedívím, že jim nic   neříká. Je to komedie o   stárnoucích ženách a   druhých mízách mužů.   Velice dobře natočené,   skvělé hlášky, skvělý   dialog Menzel-Křesadlová,   skvělý monolog Zuzana   Fialová (...ty sem chodíš   jako na squash, vole). Trošku   mě zklamal Trojan, jeho   "ksichty" se hodily   na Hitlera z "Jedné ruky   co netleská", ale v   tomto filmu se to moc   nehodilo. Celkově jsem s   tímto filmem spokojený.
Million Dollar Baby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Skvělá režie, scénář,   kamera a v neposlední řadě   i excelentní herecké výkony   všech 3 hlavních aktérů   dělá z tohoto filmu jeden z   nejlepších a   nejdojemnějších filmů mé   filmotéky.
Mrtvá nevěsta Tima Burtona (Corpse Bride)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2007
10/10
Skvěle a profesionálně   odvedená práce. Špička   mezi animovanými filmy.   Skvělý scénář - ponurá   erbenovská atmosféra jako   vystřižená z Kytice, ale i   zároveň vtipné dialogy. Moc   se mi ten film líbil.
Na poslední chvíli (The Last Time)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Průměrný film z   businessového prostředí,   který svou pointou vyčnívá   nad průměr. Herecký výkon   M.Keatona dobrý, B.Frasera   méně, ale taky dobrý.   Prostě průměr až na   pointu.
Odstřelovač (Shooter)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2007
Skvěle odvedená práce. Film   mě dokázal chytit a přes   to, že nejsem fanda akčních   filmů, jsem se u tohoto   skvěle bavil. Hlavní hrdina   je velice přesvědčivý.
Oko (Jian Gui / Gin gwai)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2007
8/10
Myslím, že tento horor je   celkem povedený. Scénář   neurazí, skvělá kamera,   dobrý střih. Hudba je trochu   slabší místo tohoto dílka,   ve vypjatých situacích je   nepříjemně hlasitá, jako   by se tvůrci snažili   podmanivost nahradit   hlasitostí. Efekty se mi v   tomto filmu celkem líbily,   jen mi trochu vadilo, že   "strašidelné"   situace vždy násilně   vystřídala situace   uklidňující. Dá se to   snést jednou, dvakrát, ale v   tomto filmu těchto přechodů   bylo přespříliš. Taky   "smrťáka" bych   raději viděl jako jen   nějakou černou postavu bez   obličeje. Ten obličej ji   celkem ubral na věrohodnosti.   Taky ty strašidelné scény   mohly trvat o něco déle.
Padlé ženy (The Magdalene Sisters)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Drama dívek z irské   polepšovny a ukázka, jak   ještě v nedávné minulosti   i v tak civilizované zemi   jako je Irsko mohlo docházet   k ponižování a   utlačování žen a dívek.   Je otřesné, že někde   můžou zavřít dívku do   polepšovny za to, že byla   znásilněna. Skvělé   herecké výkony všech   herců, parádní réžie,   kamera i střih a v   neposlední řadě detailně   vykreslené charaktery   hlavních hrdinek ze snímku   dělají nezapomenutelný   zážitek.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190680
Osobností: 698192
Fotografií: 765198
Plakátů: 377350
Obsahů a biografií: 178503
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Případ Roubal (2021) [TV minisér...

Případ Roubal
Z hlediska provedení bych   žádné velké výhrady   neměl, ale zase bych musel   opakovat, že mám problém s   tím, že tyhle věci vůbec   vznikají více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Čertoviny (2017)

Čertoviny
Herec zde uvedený -Frantisek   Strnad-tuto roli nehrál.   Vystupoval zde v roli starého   čerta jiný František Strnad   -ktery je amatérský herec, více >

Autor: Unor54 | Hodnocení: 8 / 10

Planeta nezadaných (2016)

Planeta nezadaných
Celkem povedená komedie,   která má bohužel své ale.   Za mě to byl určitě   závěrečný školní koncert   a to, že člověk od   prvopočátku věděl, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Warning Shot

Warning Shot
Warning Shot

Naposled navštívené:
Warning Shot

Warning Shot
Warning Shot