Duben
ohodnotit

Lovci myšlenek

Mindhunters

Další název:
Mind Hunters / Lovci myšlienok (SK)
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
104 minut
„Cvičení se mění v boj o život a skupina elitních agentů musí ve výcvikovém prostoru najít vraha dřív, než je všechny zabije.“

Obsah filmu Lovci myšlenek

 
Excentrický Jake Harris má pověst instruktora FBI, který své studenty tlačí až na hranici jejich schopností. Právě připravuje sedm ctižádostivých agentů, kteří se chtějí stát experty na vytváření profilů sériových vrahů. Je mezi nimi přirozený vůdcovský typ J.D. Reston, horkokrevná Nicole Willis, kouzelník Bobby Whitman, který dokáže vyrobit cokoli z čehokoli, Vince Sherman upoutaný na invalidní vozík, potrhlý Rafe Perry, spolehlivý Lucas Harper a slabá Sara Moore. Společně s Harrisem se chystají na opuštěný ostrov, který FBI používá jako cvičiště, aby tu prošli závěrečným testem. Na poslední chvíli se ke skupině přidává nezvaný "host",...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Lovci myšlenek >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2022
Měla to být běžná zkouška dovedností v   rámci výcviku rekrutů FBI na opuštěném   ostrově, aby se vše nakonec zvrhlo v tajemný   slasher. Kdo je ale tím vrahem? Málokdo ví, že   se jedná o přepracovaný námět slavné   detektivní etudy Agathy Christie „Deset malých   černoušků“, která byla zfilmována taktéž   nesčíslněkrát. Docela odvážný počin   pohrát si s takovým námětem, ale nakonec,   proč ne. Myšlenka příběhu tedy není   nezajímavá, ale co se týče provedení, spíše   to zůstalo někde kolem průměru. Snímek   nabízí především povrchní psychologický   thriller, vytvářející určitou záhadologii,   avšak ono tajemno v rámci budování napětí a   nervozity se hned na začátku chtě nechtě   rozpadá. Ani pro diváky nevytváří náznak   spoluúčasti hádat, kdo že je tím vrahem.   Takže se jen sleduje počínání všech   protagonistů v dané situaci, a to je vše. Svým   způsobem v tom lze rozeznat motivy filmové   série „Saw“. Rekruti mají co do činění s   nejrůznějšími sofistikovanými pastmi, které   vedou k bizarním formám smrti. Komu tady   věřit, když jsou na ostrově sami, a komu ne?   Toť otázka. Vlastně tu platí jediné.   „Jediný, o kterém věřím, že je nevinný,   jsem já!“ Je to ale dost málo na to, aby něco   takového zaujalo. Snímek se jeví jako spíše   jednoduchý popcornový počin, který nedělá   žádnou revoluci žánru a jen jej využívá pro   své účely.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2019
Jak se říká v povedeném českém filmu:"U   mě dobrý". Agenti FBI ve výcviku se   dostanou do střetu s vrahem. Ten se ukrývá   někde právě někdy mezi agenty a tak jsme   napínavého boje s časem a vrahem na   opuštěném ostrově.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Enyky benyky kliky bé, kdo je tedka na řadě.   Nemůžu si pomoc, ale tyhle filmy mám rád. Dost   sem se bavil asi tím, že sem se striktně   nedržel toho, že to má být thriller a   některé scény, byly opravdu úsměvné.   "Jo sem tak fikanej, že se teď sám   oddělám.."
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.8.2015
Zkouška
Jake Harris je výcvikový instruktor FBI, který   má za úkol vycvičit a připravit nové agenty.   Ti kteří jeho zvláštní trénink zvládnou, se   mají stát odborníky na profilování masových   vrahů. Musí se naučit číst jejich myšlenky,   podrobně rozebrat jejich motiv, prohledat místo   činu atd. Po posledním nezdařilém cvičení   pro ně vymyslí Harris poslední úkol. Odletí   na vzdálený ostrov, kde je vybudované   výcvikové město pro armádu a na něm mají   strávit víkend. Sedm agentů a jeden dobrovolný   pozorovatel se tak ocitnou na místě, kde mají   vyšetřit připravený fiktivní případ. Jaké   je však jejich překvapení, když začnou jeden   po druhém umírat, díky rafinovaným nástrahám   a jedinou stopou jsou pro ně hodinky a malé   indicie, které pro ně nachystal sám vrah.   Postupem času si uvědomí, že vrahem musí být   někdo z nich. Začíná tak závod s časem,   kterého mají zoufale málo. Přestože jsou   dobře vycvičeni, vrah je chytřejší než oni a   všechno co o nich ví, se může obrátit proti   nim samotným.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2014
Super filmík ku oddychu ducha. Já mám tento   druh vcelku rád. Konec mi však přišel   zbytečně nastavovaný a scéna pod vodou   vysloveně přehnaná. To by nedal ani vodník.   Ale protože jinak jsem měl o zábavu postaráno,   přidávám na hodnocení.   20131110 9584/9725++++++
Souhlas s mým   předchozím starším komentářem. Klidně   desítku přidávám.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.10.2012
Přestože film nenabízí nic, co bych už   dříve (mnohdy v lepší podobě) neviděl jinde,   docela jsem se u něj bavil. Příběh za mnoho   nestojí, je jenom záminkou, proč uvěznit   skupinku lidí na malém ostrově a nechat je   umírat roztodivnými způsoby. Paradoxně díky   příběhu to působí více blbě, než by mohlo,   pokud by oni lidé nebyli „ti nejlepší agenti   FBI, které Amerika má“. Ehm, pokud by tohle   měla být pravda, tak se USA nemají vůbec čím   chlubit. Na druhou stranu, jde především o   zábavu a ta to není vůbec špatná. Přestože   neholduji příliš schématu vyvražďovacích   filmů typu Nezvratný osud, tady mi to vůbec   nevadilo. Jednotlivé skony jsou místy   originální, místy alespoň zábavné a   obsazení, ač nepatří mezi ty vyloženě   áčkové mě příjemně překvapilo – Kilmer   moc prostoru bohužel nedostane, Slatera nemám   moc v lásce a jeho pobyt na plátně je rovněž   značně omezený (což mi v tomhle případě   vůbec nevadí), ale jsou tu i další –   Patricia Velasquez, Johnny Lee Miller nebo LL Cool   J, tudíž herci typu „tyvole tenhle xycht už   sem někde viděl“. Do stejné kategori patří   i Eion Bailey a Clifton Collins, kteří mě   dokonce i herecky zaujali (teda Bailey hlavně   těma výraznýma očima, no :-). Po filmařský   stránce nelze snímku mnoho vytknout – Renny   Harlin je zkušený rutinér a dokáže snímku   vtisknout to, co je možná nejdůležitější   – totiž atmosféru. Netvrdím, že by mi běhal   mráz po zádech, ale zvolené prostředí (ach ty   figuríny) a klasické filmařské prostředky   (třeba poletující sníh) dokáží divy   (stejně jako Kantelinenova atmosferická hudba).   Zkrátka jako celek to až na lehkou demenci   příběhu šlape docela slušně a čas u toho   zabitý není vyloženě zabitý :-)
mancika.n
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Mladý agenti FBI medzi nimi je vrah ale netušia   že kto... začína boj o prežitie . Film bol   napínavý a rozuzlenie na záver ma dosť   prekvapil a takto to mám rada .
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Mindhunters
Na Lovce myšlenek jsem byla upozorněna mou   kamarádkou a protože mě zaujal obsah, rozhodla   jsem se to shlédnout. Při jeho sledování jsem   zjistila, že se to nápadně podobá mé   oblíbení detektivce 10 malých černoušků a to   přesně proč? Protože hlavní pole působiště   je ostrov, máme tu několik lidí, kteří jsou   jeden po druhém likvidováni určitým způsobem.  

Hlavní zápletka není jinak složitá, ale   samotný děj, tedy ta zajímavější část se   rozjíždí poměrně rychle a tak tam není   velký prostor pro nudu. Známé herecké   obsazení, některé postavy jsou sympatické   jiné zase o něco méně, ostatně, tak už to   prostě bývá. Hudba je průměrná, žádná   hudební pecka se tam nerozjíždí. Agenti FBI,   kteří občas jednají trochu debilně, člověk   by si myslel, když to je vybraná skupina   inteligentních lidí, kteří se specializují na   sestavování profilů, vyšetřování vražd   atd. tak trochu toho rozumu poberou, ale zase   psychologicky je dáno, že v takovýhle   situacích lidé reagují nesmyslně a přehnaně,   no ale to už je jiný příběh.
Kromě   uhození do hlavy hasicím přístrojem a   následného probuzení jako kdyby byl uhozen   lapačkou na mouchy nemám žádné extra   námitky.
Dodatek: K tomuhle filmu se vracím   dosti pravidelně.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Tak me se tento film velmi libil.Dost dobry napad   neco takoveho vubec natocit.I kdyz je v nem   pomerne malo roli,tak jsou obsazena velmi zvucnymi   jmeny.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Mám tento film dost rád slušné obsazení hraje   zde tak maximálně 10 herců ale přesto slušné   co více koukněte a uvidíte
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih158722minih158722Úsměvy smutných mužů (2018) 
Úsměvy smutných mužů n
minih43893minih43893Ilsa: vlčice SS (1975) 
Ilsa, She Wolf of the SS n
minih49493minih49493Netopýr (1981) [TV inscenace] 
Netopýr n
minih67825minih67825Hlasy mrtvých (2008) [TV film] 
A Near Death Experience n
minih37166minih37166Dokud nás smrt nerozdělí (2003) 
The In-Laws n
minih27695minih27695Mstitel beze jména (1998) 
Wo shi shei n
minih104223minih104223U Konce světa (2013) [2k digital] 
The World's End n
minih18861minih18861Silverado (1985) 
Silverado n
minih36285minih36285A nebojíš se, princezničko? (1980) [TV inscenace] 
A nebojíš se, princezničko? n
minih24965minih24965Sedm let v Tibetu (1997) 
Seven Years in Tibet n


Hodnocení:n12345678910
Photos copyright © Dimension FilmsPhotos copyright © Dimension FilmsPhotos copyright © Dimension FilmsPhotos copyright © Dimension Films
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190689
Osobností: 698200
Fotografií: 765198
Plakátů: 377358
Obsahů a biografií: 178511

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10