Duben

Komentáře uživatele Ilemas

Ilemas

Ilemas zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 27
2012
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Dokonalý kýč
O holčičce,která se ještě   v sedmi letech počurávala a   když viděla všechnu tu   hrůzu kolem, tak přestala a   začala se usmívat. Pozor   spoiler: Nejlepší   záběr-slípka,které mají   useknout hlavu, udělá   ještě kvok. Samozřejmně   krev neuvidíte,střih. I tak   by se dal hodnotit tento film.   Letadlo, které se dostane do   kataklizmatického prachu,   místo aby mělo zanešené   motory a bylo špinavé od   popela vyletí úplně čisté   a takových nemyslů je tam   spousta. Ale já od Emmericha   nic duchaplného nikdy   nečekám, jen dokonalou   zábavu plnou dokonalých   efektů. Klasický   Emmerich,dokonalý kýč.   Četl jsem hodně negativních   recenzí, až jsem měl pomalu   strach na to jít. Nezklamalo   mě to. Trocha humoru, spousta   efektů, kvůli kterým stojí   zato jít film skouknout na   velké plátno. Nepřipadlo   mě to tak praštěné jak Den   nezávislosti. Závěr filmu   dost akční,nejlepší   Emmerichův film.
Babovřesky 3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Už se těším na Babovřesky   7, jsou už na to upoutávky.   Viděl jsem bilboard v   Kameňákově. Trojka se mi   zatím líbila z celé   dosavadní série nejvíc.   Opět příjemná letní   komedie od skvělého   režiséra Zdeňka Trošky,   který si z debilních   komentářů nic nedělá a   jak je vidět, pro velký   úspěch točí neustále   další a další   pokračování :)
District 9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Po dlouhé nekonečné době   opět výborná sci-fi s   dokumentárním nádechem.   Zpočátku mě to trošku   vadilo, ale film postupně   graduje a zážitek   realističnosti je dokonalý.
Dítě číslo 44 (Child 44)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Film byť sebelépe   zpracovaný se nikdy   nevyrovná knize. Knihu jsem   přečetl jedním dechem a je   v ní tolik skvělých   myšlenek a postřehů, že   jsem si při čtení říkal,   tohle se zfilmovat nedá. Film   prostě nikdy nevyjádří to   co kniha.
Everest
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Film nutno vidět na velkém   plátně ve 3D kvůli naprosto   uchvacujícím dech beroucím   záběrům. Zpočátku dost   ukecané, ale druhá polovina   to dokonale vynahradí.   Přesto bych uvítal místo   dlouhého sezení a   vykecávání ve stanech   ještě více přírodních   záběrů. Navázaní kontaktu   s nosiči, pochod krásnou   krajinou do prvního tábora,   to mě přišlo takové   útržkovité. Vše podstatné   je vidět v traileru, film je   pak zbytečně roztahaný.   Rozhodně ale na něj stojí   zajít do kina. Už vidím ty   komentáře, kteří to   později shlédnou v noťasu v   cam kvalitě: nuda a odpad.
Ex Machina
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Velmi dobrá inteligentní   sci-fi, ale ukecané až   hrůza, bez sebemenší akce   nebo většího napětí,   přesto ani trochu nenudí.
Ghoul
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Sakra, proč se vždy nechám   zlákat duchařským hororem,   když je nemám rád a   nevyvolávají ve mě ani   špetku strachu? Absolutní   ptákovina s roztřesenou   kamerou, kde je vidět   téměř prd a děj je   naprosto stupidní, hlavně   finále. Jediné co je dobré   na tomto filmu je prostředí.   A takový humbuk byl okolo   toho.
Hanebný pancharti (Inglourious Basterds)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Nevím, proč jsou všichni z   téhle slátaniny nadšení a   dávají tak vysoké   hodnocení, ale mně to spíš   nudilo. Kino po skončení   filmu nadšeně   tleskalo.Strašně dlouhé   dialogy, málo akce, málo   krve, jen pár skalpů a konec   mizerný. Asi jsem čekal   něco ve stylu Schindlerův   seznam, ale mnohem   drsnější.Kruté zabíjení   a vykuchávaní nácků, jak   slibuje Brad Pitt se nekonná,   vše se odkecá. A nejvíc mě   dojaly dvě nány co seděly   za mnou: " to je fakt   podle skutečné   události?"
Chappie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Vynikající velmi zábavné   sci-fi z kterého jsem měl   tak trochu obavy, že to bude   moc dětské. Bylo a nebylo.   Když se to líbilo i   přítelkyni, která sci-fi   moc nemusí, tak to už je co   říct. Z kina jsme odcházeli   dojatí a ve velmi dobré   náladě do deštivého dne.   Vynikající hudba, opět   Johannesburg, roztomilý   robot, skvělý humor, prostě   parádní oddechový film,   který nechci v češtině ani   vidět. Nějak jsem si tu   angličtinu užíval. Těším   se na další Blomkampovy   sci-fi filmy z jihoafrického   neokoukaného prostředí.
Ils
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Mistrovsky natočený horor a   ještě podle skutečné   události. Horory tohohle typu   miluji a nemusí tam být ani   kapka krve. Stačí tížívá   atmosféra, dobrá kamera a   dokonalé zvuky.
Interstellar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Tak vysoké hodnocení dávám   jen proto, že jsem to viděl   na velkém plátně, vidět to   na Nově tak dám odpad. A to   jsem chtěl jet na to do   Imaxu.Čekal jsem vesmírné   porno a dostal jsem   psychofantasmagorii. Mělo mě   varovat už slovo   mysteriózní.Je to vlastně   vesmírná duchařina. Nolana   už ne, jeho styl vyprávění   mě nesedí. Děsně   ukecané.Triky na dnešní   dobu také nic moc. V   polovině jsem chtěl z kina   už odejít, ale držel mě   jen výborný zvuk.
Jurský svět (Jurassic World)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Stále dokola to samé a   stále mě to baví,   dinosauři nikdy neomrzí.   Příběh skvělý, ale pro   mne dost dětský, efekty   parádní, zvuk vynikající.
Komando (Commando)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.12.2015
Kdybych měl hodnotit z   dnešního pohledu tak odpad!   Tehdy velice zábavný akční   film, který rychle omrzí.   Dnes se na to nedá dívat ani   z nostalgie. Spousta   neskutečných chyb, např.   žluté auto s úplně   pomačkaným bokem když se   otočí je jak nové nebo na   závěr když Arnie utíká   před spoustou vojáků, tak   ho nezasáhne ani kulka, on se   jen otočí a bez míření   skosí všechny, ale kdyby   nějaké kaskadéry!   Všimněte si, že to jsou   plechové postavy, které se   jen sklopí. Děsná   trapárna.
Krvavý Valentýn (My Bloody Valentine 3-D)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Opět přes nízké hodnocení   mně tento film příjemně   překvapil, ale pouze ve 3D.   Líbí se mi, že horník   nebyl žádný superman co   vstal zmrtvých apod.   nesmysly, ale normální   smrtelník, který sem tam   taky dostane nakládačku.   Tenhle druh horrorů mám   rád,ale spíš než horror   bych řekl, že je to solidní   krimi thriller. Ve 2D možná   hvězdičku dolů.
Labyrint
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Na české poměry velmi   kvalitní seriál, žádný   díl nenudí a uteče jak   voda. Vždy po skončení se   těším na další.
Marťan (The Martian)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Po vizuální stránce ve 3D   naprosto úchvatné, výborně   namixovaný zvuk, ale i když   se film věrně drží   knižní předlohy, na knihu   prostě nemá. Kdybych nečetl   knihu možná bych hodnotil   méně. Ve 2D nemá smysl ani   vidět, tak jako Gravitaci.
Mission: Impossible - Národ grázlů (Mission: Impossible - Rogue Nation)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Opravdu nejpovedenější díl   z celé série, místy dosti   ujeté, Ethan Hunt superman,   nesmrtelný, žádná kulka ho   nezasáhne (mříže), přesto   je to opět vynikající   zábava, ani trocha nudy.   Líbila se mi zběsilá jízda   na motorkách, perfektně   natočené, super záběry,   pecka.
Poslední dům nalevo (Last House on the Left)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Toto je přesně ten druh   thrillerů co mám rád.   Vynikající psycho atmosféra   a nemusí tam být ani moc   krve. Pořádnej nářez.   Hudba výborná, kamera taky,   hlavní hrdinové   sympatičtí.
Protiúder (Strike Back)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2015
Vynikající seriál z   různých konfliktních míst   Země šitý bohužel horkou   jehlou, ale přesto nesmírně   baví, jen nehledat chyby. Na   tv tvorbu svižně natočeno,   spousta akce a nečekaných   zvratů s notnou dávkou   odlehčujícího humoru.   1.série 80%, 2.série 100%,   3.série 100%, 4.série 100%,   5.série 100. Rozhodně   lepší než trapný akčňák   s Arnoldem Komando, který v   době VHS byl naprostá bomba   i přes spoustu klišé a   filmařských chyb.
Rebelové
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Nejlepší český muzikál s   citem pro detail, který   viděn znovu po tolika letech   se mi neskutečně líbí. A   to jsem zarytý metalista. Ve   filmu mě různě žánrové   písničky nevadí, ať je to   jazz, který nesnáším nebo   opera, prostě je to muzikál   a tak nějak to beru. I   samotný příběh je   úžasný. Nějak jsem to   zapomněl hodnotit.   Připomíná mi to svým   stylem českou Pomádu.
Repo: Genetická opera! (Repo! The Genetic Opera)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Těžko hodnotit tenhle film.   Dal bych odpad i plný počet.   Po filmové stránce mně to   moc nezaujalo, tváří se to   jak inscenace nebo tv hra a je   to takové dost   úchylné,ikdyž vizuálně   dost dobré ale hudba mě   oslovila a k plnému počtu   scházel snad jen zvuk v dts.   Taky mě dost vadil komiks a   na závěr scházelo nějaké   velké (hudební) finále, ale   nakonec celkový dojem byl   dokonalý. I herci byli dobře   vybraní a ani Paris Hilton,   kterou přímo nesnáším,   mě tady nevadila. Pro mě   jako muzikál vynikající.
San Andreas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Nejlepší katastrofický film   všech dob po všech   stránkách, vymazlené 3D,   dobře namixovaný zvuk,   neskutečné efekty, až to   hlava nebere, pro milovníky   katastrofických filmů   povinnost. Mnohokrát lepší   než Emmerichovi trapárny,   sice ho mám rád, ale zkazí   každý film.
Spectre
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Negativní recenze filmu   často vyčítají, že pro   režiséra jsou exotické   lokality a efektní výprava   důležitější než   postavy."Spectre je jen o   prostředí. A to se mi   právě líbí, kvůli   krásným nebo zajímavým   lokalitám chodím na bondovky   a nejlepší jsou s Craigem.   Ty předchozí byly moc   stupidní. Proč by byly   věčně natřískané   kinosály, kdyby to bylo tak   špatné? Ve světě už má   Spectre velký ohlas jak   předchozí Skyfall. I přes   dlouhou stopáž jsem se od   samého začátku náramně   bavil a ani trochu se nenudil.   Jen ten úvodní song mě moc   nesedl, jako by to zpíval   nějaký buzík. Vyhovuje mi,   že Bond je už vážnější   a ne tak přiblblý jako ty   předchozí. S trochou   nadsázky a špetkou suchého   humoru krásná oddechová   krimi.
Šílený Max 3 (Mad Max Beyond Thunderdome)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Šílený není jen Max, ale   celý film. Nechtěl jsem ho   nikdy vidět, ale shodou   okolností s dobrým vínkem   dobře naladěn jsem tuhle   ujetost shlédl do konce.   Pořádná akční jízda,   naprosto úžasná kamera a   krásné ženy dělají z   tohoto přitroublého filmu   skvělou podívanou. Ano, je   to hloupé, blbé, trapné se   spoustou nesmyslů a chyb, za   to děsně zábavné.
Tajemství řeky bohů (The Seventh Scroll)
 
Přidáno: 15.11.2009
odpad!!!
Takhle zprznit jeden z mých   nejoblíbenějších románů   od Wilbura Smithe!!! Kniha se   asi zfilmovat nedá, musel by   to vzít do ruk třeba Ridley   Scott a udělat z toho   nejméně 4 hodinový   velkofilm. Raději si   přečtěte knihu a pak   hodnot´te.
Terminator: Genisys
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Tak jsem s hodnocením opět   na rozpacích. Mám slabost   pro Terminátory a hlavně pro   Arnolda, z 3D kina jsem   odcházel jaksi zklamán.   Nelíbilo se mě herecké   obsazení, vadí mě, že   hlavní postavy hraje   pokaždé někdo jiný, což u   filmů děsně nesnáším, i   když to postupem času jinak   nejde. Ale dovedete si   představit, že Ramba,   Ripleyovou nebo Jacka Bauera   by nahradily někým jiným?   Akce tisíckrát viděná a   hlavně převzatá ze   starších Terminátorů, děj   zmatený, doblblý a   zbytečný neustále omílaný   dokola, A hlavně k nasrání,   jakým směrem se ubírá.   Celý film vlastně táhne   Arnold. Trojkou to mělo   skončit,
Vzhůru do oblak (Up)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Dosud nejlepší animák co   jsem viděl, od začátku   chytne za srdce a už   nepustí, plno dojemných   scén, skvělá animace.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190610
Osobností: 697962
Fotografií: 764476
Plakátů: 376871
Obsahů a biografií: 178367
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10