Duben

Komentáře uživatele jap

jap

jap zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 19
2012
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Absolutně nejlepší film   pana Emmericha. Po kritikách   na jeho předchozí filmy, kde   mu byla vyčítána hlavně   slabost děje, na úkor obrazu   a zvuku, se tvůrci tohoto   snímku překonali. Příběh   má hlavu a patu, napětí je   fantasticky vygradované. A po   velmi dlouhé době, se   někomu podařilo skloubit   dohromady excelentní kvalitu   zvuku a obrazu s příběhem.   Určitě může někdo   nadávat na klišé a   předvídatelnost, ale někdy   si musíme příběh prostě   jen užít a nerýpat v   každém detailu, myslím si,   že se pan režisér v mnohém   poučil oproti předchozím   snímkům.Kdo má rád   katastrofické filmy, bude u   vytržení. Kdo si na ně   tolik nepotrpí, bude velmi,   velmi mile překvapen. Jako   já. Všem vřele doporučuji.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Pravděpodobně jeden s   nejlepších filmů jaký jsem   kdy viděl! Miluji historii,   miluji komiksy a miluji je   ztvárněné Frankem Millerem.   A nebráním se novým   neotřelým kombinacím. To   všechno tady je a ještě   mnohem víc! Nechte se unést   ožitím jedné z   největších legend, na   úsvitu naší civilizace, kdy   byla na pokraji zkázy a   propasti. Užijte si   atmosféru, která už dlouho   nebyla ve filmu taková. 300,   to není jen legenda. To je   úsvit světa, tak jak ho   známe!
Bratři z donucení (Step Brothers)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Slabota i na takový žánr,   jako jsou komedie v podobném   stylu s Ferrellem. Nic nového   člověka nepobaví a herecké   výkony jsou celkově slabé.   Škoda, jinak nápad nebyl   špatný.
Bratříčku, kde jsi? (O Brother, Where Art Thou?)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Tenhle film, je absolutně   jedna z mých   nejoblíbenějších komedií   vůbec. Filmu nemám prakticky   co vytknout. Miluji příběhy   zasazené do dvacátých a   třicátých let minulého   století, a v tomhle snímku   je atmosféra za   hospodářské krize   perfektně vykreslená.   Výkony všech protagonistů   jsou parádní a všem   vévodí svým výkonem pan   Clooney. Tady dokázal, že   role v absurdních   příbězích panů Coenů mu   sedí naprosto skvěle. Všem   vřele doporučuji, i těm   kteří Coeny ještě   neobjevily. A lepší je to s   titulky v původním znění.   Soudtrack je naprosto   úchvatný.
Gauneři (Reservoir Dogs)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Slušná gangstera s typickým   rukopisem pana Tarantina.   Možná smůla, že jsem jej   viděl až po mnoha jeho   dalších filmech, protože   tenhle snímek nijak   nepřesahuje průměr svého   žánru a rozhodně se najdou   mnohem lepší filmy na   podobné téma. Tarantino sám   od tohoto filmu moc velkou   cestu neurazil.
Grindhouse: Auto zabiják (Death Proof)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Byli doby, kdy jsem   Tarantinovy filmy uznával a   vnímal je jako něco nového   a osvěžujícího. Je jedno   jestli se jednalo o jeho   scénář, námět, produkci   nebo režisérskou tvorbu.   Faktem zůstává, že jeho   druhým filmem Pulp Fiction se   započala jeho klesající   tendence v kvalitě snímků a   to zatím nenávratně.   Některé věci se mi pořád   líbili, jako např. Jackie   Brown, ale ani ona už   nesnesla srovnání s Gaunery,   nebo Pulp Fictionem. Auto   zabiják je pro mne tím   definitivním důkazem, že   pan Tarantino který žije z   legendy Pulp Fiction, pomalu   ale jistě točí braky.   Škoda.
Horší než smrt (Death at a Funeral)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Tenhle film nemá absolutně   žádnou chybu! Příběh je   skvěle vygradovaný, herecké   výkony i obsazení pasují   perfektně. Kdo miluje černý   humor spojený s anglickou   kinematografií, tomu   doporučuji jen, aby se   pohodlně opřel a připravil   si bránici. Příjemný   zážitek.
Labyrint lží (Body of Lies)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2009
Leo je herec ke kterému jsem   si musel cestu hledat   postupně, dnes ho již   považuji za jednoho z   nejlepších na naší   planetě ve svém oboru. I   když už podal lepší   herecké výkony, ani tento   není nijak špatný. K   Russellovi mám stále   výhrady a i když jsem pár   jeho výkonů ocenil, stále   to není můj typ herce,   přijde mi zkrátka velmi   fádní ve svém projevu.   Tento film je však podle   mého soudu pěknou kombinací   kvalit, které dokáží   zaujmout a udržet v   pozornosti. Dotýká se dnes   tak citlivých témat a   režisér nám ukazuje svůj   pohled na ně. Film   doporučuji, ale názor si   musí udělat každý sám.   Rozhodně v nás zanechá   otázku ve smyslu, kde je   vlastně ten pravý úhel   pohledu na to, co se dnes   děje na Blízkém a   Středním východě?
Ledově ostří (Blades of Glory)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Už jsem pár filmů s Willem   Ferrellem viděl, tak že vím   co jsem mohl očekávat.   Celkem příjemná komedie u   které se nemusí mnoho   přemýšlet a dokáže   pobavit. Vcelku neotřelý   nápad na parodii, celý   příběh jen obohatil.   Příjemnou zábavu.
Nesnesitelná krutost (Intolerable Cruelty)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Páni Coenové zabrousili do   žánru romantické komedie. I   když to není můj   nejoblíbenější žánr,   musím uznat že to nedopadlo   tak špatně. Film ničím   nepřekvapí, ale ani   neurazí. Jistá dávka   cynismu, absurdity a skrze to   i útoku na současný svět,   je tu také přítomná. Paní   Zeta-Jones je však   průměrnou herečkou, které   nemá mnoho co nabídnout, ale   to se vyrovnává výkonem   Georgie Clooneyho, který   znovu dokazuje svoje kvality a   cit pro komediální role.   Umí se krásně uvolnit a   dělat neuvěřitelný   grimasy.I několik dalších   herců podalo velmi pěkný   výkon,třeba asistent   obhájce je krásně ujetej a   samozřejmě Sípák Joe, je   typickou figurgou bratrů   Coenových. Ale z dílny   bratří Coenů už vzešli   lepší filmy než-li tento.
Po přečtení spalte (Burn After Reading)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Film je milým pohlazením na   duši cynika. Jistě, bratři   Coenové už natočili o něco   lepší kousky, ale stále   mají čím oslovit. Film se   mi líbil, zejména pak   herecká poloha u Pitta,   která byla zajímavá a   nezvyklá. Pobavil jsem se.
Podezření nula (Suspect Zero)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Znovu thriller, který se   vydal neotřelou stezkou. Na   první pohled a v prvních   okamžicích se zdá, jako by   si děj pohrával s mystikou.   Ale jsou skutečně již tolik   probírané schopnosti lidské   mozku tak nereálné? Tvůrci   tohoto filmu se je rozhodli   brát jako fakt a tím   příběh jen okořenili. Pro   některé konzumenty bez   fantazie, to může být málo   krvavé, ale scény jsou   dostatečně prokreslené, aby   z nich mrazilo. Herecké   výkony všech protagonistů   jsou na slušné úrovni a   punc opravdové kvality jim   dodává právě sir Ben   Kingsley, který již   několikrát dokázal, že je   vynikajícím hercem. Je to   zas příběh o člověku,   který se rozhodl vzít   spravedlnost do svých rukou,   i za cenu toho, že po něm   jdou jeho bývalý kolegové.   Ale se schopnostmi, které   hlavní hrdina má, tak   neučinit, by muselo být pro   lidi s jistými   charakterovými vlastnostmi   skoro až nemožné. A že   brutální kriminálníci   dostali o něco víc od   mstitele, než od zákona? To   je to co nás kolikrát   dráždí v mnoha debatách.   Jestli je to ještě, nebo už   není správné. Skvělý   film. Doporučuji.
Předčítač (The Reader)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Fantastický film, jeho   emociální náboj má   krásnou a velkou sílu. Nutí   nás si položit nejednu   otázku o minulosti, která   zanechala mnoho nezacelených   ran a bolesti. Kate je   herečka první kategorie a do   budoucna nás s ní čekají   jistě i další lahůdky. Už   mnohokrát nám dokázala, že   je charakterní herečkou,   která ve světě filmů, kde   se dává spíše přednost   bezduchým oplastikovaným   Barbínám, nemá mnoho   konkurentek. A ve věku, kdy   mnoho z takových takzvaných   krásek pomalu svoji práci   ztrácejí, ona pomalu ale   jistě vyzrává a filmové   role si neskutečně užívá.   Jsem rád, že se držela   svého prohlášení a   neodešla do Ameriky, čekat   na nějakou roličku, v   nějaký ptákovitě. V   Evropě si jí tvůrci filmů   dokáží vážit a nabídnout   jí kvalitní role, kterých   se umí shostit svým   osobitým způsobem. Obdivuji   jí a nám divákům i   konzumentům, přeji do   budoucna ještě víc   podobných zážitků.
Rovnice smrti (Waz)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Vím že názory většiny   ostatních k tomuto filmu   nejsou příliš kvalitní.   Čím to je, nedokážu   posoudit. A jejich názory mě   nezajímají. Každý film by   měl dostat šanci a každý   by si pak měl udělat názor   sám, což se dnes ve světě   filmů děje tak málo. Jsou   prosazovaná masivně   propagovaná díla bez valné   kvality příběhu. Thriller   není úplně můj šálek   kávy, ale v tomto případě   se tvůrci vyšvihli. Děj je   neotřelý a nápaditý. Nejde   o vraždy vyšinutého   jedince, který zabíjí pro   vlastní druh potěšení, či   aby na sebe nějak upozornil,   jako v Sedm, nebo Vraždy   podle Jidáše. Tady se   otevírá jiný prostor,   prostor pro pomstu. Vrah je   člověk, který prodělal   velmi hluboké trauma a potom   co jej právní systém   zanechal bez satisfakce,   rozhodne se tak učinit sám a   to velmi svérázným   způsobem. V hereckém   obsazení není tolik   známých tváří, když   nepočítáme Stellana   Skarsgarda, ale to občas   není na škodu. Kdo má rád   tento žánr nebude zklamán a   i ti ostatní si jistě   přijdou na své. Pro   volnější spád událostí   asi snímek není pro běžné   konzumenty. Ale za zkoušku   rozhodně stojí.
Šepot (Whisper)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.6.2011
Nejsem až tak velký fanda   horrorů, většinou na ně   koukám se svojí   přítelkyní, která je v   tomhle oboru jako doma. A   zdaleka ne všechny se mi   líbí. Ale tenhle film je   opravdu dobrý! Když   odmyslím první scénu,   která mi přišla malinko bez   souvislosti k pozdějšímu   vývoji, začal děj velmi   prozaicky a zdánlivě   klasicky, ale postupně se   začal vyvíjet dál, v něco   mnohem temnějšího. Celkový   obraz příběhu, stejně jako   exteriéry, podsouvají pocity   napětí, stísněnosti a   odříznutí. I možná proto   jsem se několikrát lekl.   Herecké výkony jsou velmi   slušné a neurazí, myslím   si, že hlavně pan režisér   může mít budoucnost. Co   říct závěrem, prý jsem   šeptal ze spaní … :-)
Příjemnou zábavu.
Tahle země není pro starý (No Country for Old Men)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Od dob, kdy jsem jako mladý   puberťák objevil bratry   Coenovi, v legendárním kinu   Oko v Praze, uteklo už   hezkých pár let. A tito dva   tvůrci, se postupem času   stávali z mých   nejoblíbenějších. Je   pravdou že jejich díla   většinou nejsou pro   každého, ale tak už to   bývá. Každopádně, kdo si   ne vždy potrpí na klišé   konce amerických filmů, s   klasickým happyendem, kdy   dobro znovu vítězí, má   možnost si užít temný   příběh, který má   otevřený konec. Tak jak to   bývá i v normálním   životě, kdy dokud někdo   nezemře, jeho příběh   zůstává otevřeným. Velmi   kvalitní herecké výkony   jsou korunovány famózním   Javierem Bardem a podtrženy   typickou atmosférou filmů   pánů Coenových.
Tobruk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Na film Tobruk jsem se opravdu   těšil. Historie je moje   velká vášeň. A po celé   řadě velmi pozitivních   recenzí, jsem se nemohl   dočkat, až jej uvidím   také. Ale to co jsem viděl,   je unylá podívaná, která   zdaleka neodpovídá   chvalozpěvům na snímek.   Českoslovenští vlastenci,   kteří odešli do zahraničí   bránit principy našeho   žití a bojovat za   znovuvytvoření naší   vlasti, by si rozhodně   zasloužili daleko lepší   poctu. Prapor pod vedením   podplukovníka K. Klapálka,   se vyznamenal při obraně   velmi důležitého   přístavu, během odrážení   útoků, stejně tak jako při   mnoha desítkách výpadů a   průzkumných akcích.   Jednotka si tak dokázala   dobít respekt svých   spolubojovníků a spojenců.   Nejen bojem, ale i úžasnou   schopností improvizace při   zkvalitňování své linie   obrany a ukořisťování   vybavení protivníka. O   našich vojácích koloval v   Tobruku vtip. Dej jim kliku od   auta a oni ti k ní   přičarují celý vůz. Nic z   toho tady vidět není! Místo   toho se podstatná část   děje zabývá i někým, kdo   opustil své kamarády a   utekl. I to se samozřejmě   stávalo.Oceňuji, že tvůrci   chtěli ukázat jak žili,   bojovali a umírali naši   vojáci, ale místo dezertéra   jsme mohli sledovat osudy   těch, které zanechal v boji   proti přesile. Z tohoto   snímku laický divák   nemůže nijak pocítit tu   hrdost, kterou cítí znalec   osudů mnoha našich jednotek   na bojištích 2. sv. války.   Místy naopak může   pociťovat, že se vlastně   pod tlakem událostí nakonec   vždy do určité míry   zlomíme. Pět bodů dávám   jen kvůli tomu, že se   autorům snímku podařilo   pěkně a efektivně zobrazit   bojiště v neútěšné   poušti, která byla mnohdy   větším nepřítelem nežli   protivník.A to vojákům obou   stran. Ale rozhodně se dalo   téma obránců slavného   Tobruku vytěžit daleko   více. Už jen proto, že toto   téma bylo za minulého   režimu tak opomíjeno.
Věčný svit neposkvrněné mysli (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Nevím jistě jestli snímek   nazvat komedií, upřímně   řečeno míst pro zasmání   je velmi málo. Nicméně film   se mi líbil, ale asi bych ho   řadil někam na pomezí   dramatu. Jim znovu dokázal,   že bravurně zvládne   jakoukoliv roli a nemusí to   být zrovna bláznivá   komedie. Stejně tak Kate,   která své kvality již   několikrát prokázala. V   tomto snímku však mohla   více rozehrát svoji škálu   hereckých schopností. Vřele   doporučuji. Je to vlastně   tak trochu bizardní   ztvárnění současného   světa s jeho problematikou   partnerských soužití:-)
Zlomené květiny (Broken Flowers)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2011
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů,   viděl jsem ho s odstupem   času několikrát. To jak   plyne tok děje tohoto filmu,   je něco úžasného.   Úspěšný, ale napůl   vyhaslý muž, kterého   nemůže z jeho letargie   vyburcovat ani odchod   přítelkyně, se dostává do   pomalého, ale neodvratného   víru událostí, ze kterých   není úniku. A za to může   jen jeho vytrvalý soused.   Hrdinova cesta za poznáním,   se stává typickým: Od   desíti k pěti, kdy   vyvrcholení děje je   nádherně tragikomické. To   vše, je podbarvené   nádherným soundtrackem. Můj   první film od pana Jarmusche,   který stál za to. Jeffrey   už v pár filmech hrál a moc   mě zaujal, v tomhle filmu   jsem si ho prostě oblíbil. A   Bill? Toho prostě miluju.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178381
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10