Duben

Komentáře uživatele movie-freak

movie-freak

movie-freak zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 155
2012
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2011
Kdyby mi bylo 10 let, tak bych   tento film považoval za jeden   z nejlepších. Ale jako   dospělého diváka mě tak   trochu zklamal. Scéna kdy   skupinka hlavních postav   ujíždí v limuzíně a   následně odlétá letadlem z   LA, všichni ostatní okolo   podléhají celkové zkáze a   oni se zázrakem vyhýbají   všem do cesty jim postaveným   překážkám, mě tedy moc   neuchvátila. Hezky se na to   kouká, ale to je asi vše.   Tvůrci prostě jen   maximálně zužitkovali   vložené peníze a vytvořili   dechberoucí podívanou zkázy   lidstva.
36. komnata Shaolinu (Shao Lin san shi liu fang)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2011
V dětství pro každého   fanouška kung-fu snímků   doslova povinná záležitost.   Dnes se na to člověk   podívá spíše z nostalgie,   aby zavzpomínal. Pro mě tedy   ani po letech neztrácí své   kouzlo.
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2013
Výborné. Skvělé. Ani   nevím, kdy mě naposledy   nějaký akční film dokázal   takto přilepit k obrazovce.   Od začátku do konce   promyšlené. Těším se na   dvojku. Doufám že si udrží   laťku nastavenou tímto   skvělým filmem.
Akta X (The X Files)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.6.2014
Tento seriál se právem dnes   řadí mezi kultovní sci-fi.   Každý milovník záhad na   něm v 90. letech vyrostl.   Nabízel možná vysvětlení   známých i neznámých   paranormálních úkazů.   Bohužel jsem neviděl   poslední série bez agenta   Muldera, takže hodnotím jen   tu část s Mulderen a   Scullyovou.
Americký Sniper (American Sniper)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2015
Eastwood jako režisér opět   nezklamal. Zobrazení války   je surové, realistické.   Hlavně dopad na psychiku   projevující se v osobním   životě. Tak trochu   "Nepřítel před   branami" v Iráku.   Hlavně žádný medový   konec.
Anděl Páně
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Za posledních pár let jedna   z mála pohádek, na kterou se   dá o Vánocích koukat a   člověk se u ní i pobaví, a   to je hlavní. Každý rok se   na ní těším.
Avatar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2010
Hodnotím plným počtem   bodů. Film jsem neshlédnul   během toho šíleného   období, kdy běžel v kině.   V klidu jsem si počkal, až   bouře ustane. Jen jsem   vnímal ohlasy těch, co už   jej shlédly, a byly naprosto   shodné se zde uvedenými   komentáři. Já jsem byl   naprosto uchvácen a unešen   vizuálním zpracováním,   počítačovou animací a   efekty. Do tohoto filmu jsem   považoval za vrchol Final   Fantasy:Esence života. Ovšem   Avatar mi úplně vyhodil   čelist z pantů. Příběh   opravdu není   nejoriginálnější,   takových je spousta v rpg PC   hrách. Ale myslím že o to   tu až tak moc nejde. 9 bodů   dávám vizuální stránce,   ten poslední je za příběh.
Beverly Hills 90210
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2014
Svého času fenomém. S   nostalgií vzpomínám jak   začínaly vysílat první   epizody v hlavním vysílacím   čase někdy v týdnu, tuším   na ČT1, a já vždycky dumal,   jak to udělat, abych to   viděl. Seriál, který   ovlivnil spoustu mládeže v   90.letech. Každý si našel   svého hrdinu, stotožnil se s   problémy.
Bláznovo zlato (Fool's Gold)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2013
Příjemný, oddychový a   humorný dobrodružný snímek   na víkendový večer, který   neomrzí ani po několikátém   shlédnutí.
Blbec k večeři (Le diner de cons)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Naprosto bravurní   představení. Humor od   začátku až do konce.   Neomrzí ani po opakovaném   shlédnutí a dokonce nabídne   i ponaučení. Jaké? Ale to   pozná přece každý.
Blbec k večeři (Dinner for Schmucks)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.6.2014
Jeden bod dávám tvůrcům za   nápad pokusit se natočit   remake slavné francouzké   komedie v americkém stylu.   Druhý bod dávám za to, že   mě jejich výtvor udržel u   obrazovky do poloviny děje.   Pardon, ale pak jsem to musel   vypnout. Originál je prostě   originál. A vzhledem k tomu   jaký měl úspěch, bude   každý pokus o napodobení   podrobem těžké kritice.
Bourneův odkaz (The Bourne Legacy)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Sérii s Jasonem Bournem mám   rád. A toto považuji za   podařený kousek. I když je   těchto filmů v poslední   době možná až příliš a   tím se okoukají, tento mě   bavil.
Božská relikvie 2 (Fei ying gai wak)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2011
Výborná akční komedie u   které se milovníci zábavy a   akce ve stylu Jackieho Chana   rozhodně nudit nebudou.Pro   mě jeden z jeho nejlepších   filmů. Vždy se u něj   skvěle pobavím.
Bratrstvo neohrožených (Band Of Brothers)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2010
Shlédnout tento seriál je   úchvatným zážitkem, který   v každém zanechá pocit   hluboké úcty k tomu, co   museli tito muži v boji   zvládnout. Kromě seriálu   doporučuji přečíst   knižní předlohu, kde se   dočtete mnohem více.
Cotton Club (The Cotton Club)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2014
Velice se mi líbilo   prostředí 30.let, ovšem   příběh samotný mě   příliš nenadchnul. Ještě   že má Coppola co nabídnout.
Ctihodný občan (Law Abiding Citizen)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Cesta za pomstou vraždy   manželky a dcery, kdy zákon   nesplní svou povinnost, je v   podání Gerarda Butlera   dokonalý okulahodící   zážitek.
Černobylské deníky (Chernobyl Diaries)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2014
Příběh, který je již   ohraný a spoustu lidí   možná na začátku odradí   od dokoukání. Ovšem mě   udrželo u sledování   umístění zápletky do   města Pripjat. Ale to je   jediná originální věc. Ani   ti útočníci (nechci   prozrazovat) ohrožující   skupinu nejsou vizuálně moc   přátelští ke kameře.   Škoda.
Číslo 9 (9)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2010
Pěkný animáček s   roztomilými   postavičkami,hezké   ztvárnění   postapokalyptického světa,   kdy zase lidstvo něco zvoralo   a tentokrát opravdu   nepřežil vůbec nikdo. Jen   hrstka plátěných panáčků   (panenek?), každý s jedním   číslem. Dobré pokoukání   během nudného víkendového   odpoledne.
Den Triffidů (The Day of the Triffids)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Knižní předloha patří   mezi mé nejoblíbenější   čtení, ke kterému se rád   vracím a toto televizní   zpracování formou seriálu   mě mile překvapilo. Tvůrci   zachovali dějovou linii,   charaktery i stěžejní   scénky z knihy. Děsivý   příběh o boji lidstva,   které bylo postiženo   slepotou poté, co sledovalo   meteorický roj. Ti co měli   štěstí a tohoto úkazu byli   ušetřeni, musí začít   bojovat o přežití ve   světě, který pomalu   ovládají neznámé rostliny   útočící na zrak svých   obětí. Velice zdařilé   filmové převedení románu   na obrazovky, což se často   nepovede.
Den trifidů (The day of the Triffids)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2013
Knihu jsem četl několikrát,   takže jsem obeznámen s   hlavní myšlenkou. Toto   zpracování mě docela   překvapilo. Hlavní body -   jako pěstování trifidů pro   jejich olej, tajemný   světelný úkaz na noční   obloze, oslepnutí lidí a   poté boj s trifidy o   přežití - jsou zachovány.   Hlavní novinkou v ději je   snaha přijít s účinnou   strategií k úplné eliminaci   trifidů. Závěr mě mile   překvapil. Přesto jsem   stále větším fandou knihy   a původního seriálu.
Dexter
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2011
Tak to tu ještě nebylo!   Hlavním hrdinou krimiseriálu   je sériový vrah bez   sebemenšího náznaku emocí   a divák je tak skvěle   vtažen do děje, že   nezbývá nic jiného než   tomu vrahounovi v každé   epizodě držet palce v jeho   konání vražd, v práci,   osobním životě. Bomba. V   posledním díle první série   jsem byl tak napnutý   očekáváním finále jako   už dloooouho ne. A druhá   série nezklamala v žádném   případě mé očekávání.   Vůbec se nedivím těm   vysokým hodnocením zde.   Tento seriál si je plně   zasluhuje. Dextře DO TOHO!!   TAHLE NOC JE ONOU NOCÍ!!
District 9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.11.2010
Moc povedený film, velice se   mi líbil. Myslím, že   přesně takhle by to dopadlo   v reálu s případnými   návštěvníky z kosmu,   kteří by přicestovaly v   míru. Zelený mozky   světových velmocí by se   okamžitě zajímaly hlavně o   to, jak co nejlépe využít   mimozemskou technologii k   vojenským účelům,   samozřejmě pro "dobro   celého lidstva".   Výborné efekty, žádná   přeplácaná akce. Moc   skvěle jsem se bavil.
Dívka ve vlaku (The Girl on the Train)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2018
Moje hodnocení 6-ti body z   deseti ovlivnil fakt, že jsem   četl knižní předlohu a po   měsící jsem si už nemohl   vzpomenout, jak příběh   skončil. Takový dojem ve   mně zanechal ten bestseller.   Bohužel filmové zpracování   mě oslovilo stejně   kvalitně. Musím uznat, že   Emily Blunt zahrála Rachel   výtečně. Ale zápletna   filmu, potažmo knihy není   nic ohromujícího. Takže   jsem to shlédnul spíše ze   zvědavosti.
Dobrodružství rabína Jákoba (Les aventures de Rabbi Jacob)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2015
Dle mého názoru patří   tento film mezi TOP 3   Funesových snímků   (společně s Oscarem a   Velkým flámem). Skvělé   gagy. Mnoho výborných   scének se záměnou   totožnosti. Možná mohl být   příběh trochu více   natáhnutý. Co se dabingu   týče, souhlasím se   špatným výběrem. Klidně   bych snesl jakýkoliv jiný   hlas, jen kdyby se nesnažil   tak moc imitovat pana   Filipovského. Ale stále má   každý možnost shlédnout   film v originále s titulkama.
Dokonalý únik (A Perfect Getaway)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Zdařilý film, sice na již   několikrát zpracované   téma, ale velmi napínavé s   několika zvraty. Divák si   už myslí, že si je naprosto   jist kdo je ten špatný, ale   nakonec je vše zcela jinak.   Navíc se vše odehrává v   krásné přírodní   scenérii. Doporučuji.
Dva a půl chlapa (Two and a Half Men)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.9.2014
V obrovském množství   sitcomů, které televizní   stanice nabízejí, jeden   opět trochu vyčnívá.   Vtipné, povedené situace.   Rád se občas kouknu, ale   nejsem skalní fanda.
Expendables: Postradatelní (The Expendables)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2013
Skvělá nálož akce a   testosteronu s legendami   svého žánru plus nováčky.   Příběh trochu tuctový,   spousta akce, ale o to   nejspíš Stallonemu šlo.   Zábava pro malé a velké   kluky.
Expendables: Postradatelní 2 (The Expendables 2)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2013
hodnotím vlastně stejně   jako první film. Staré   známé tváře, plus pár   dalších, které potěší   oko pamětníka akčních   bijáků osmdesátých let.   Zaznamenal jsem trochu více   humoru na vlastní adresu   představitelů, což mě   velice pobavilo.
Firefly
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2019
Děkuji kolegyni za tip na   tento seriál. Nechápu, že   jsem ho shlédnul až nyní.   Musím jen potvrdit všechny   pozitivní reakce zde již   uvedené. A opravdu velká   škoda, že seriál utly   14-tým dílem.
G.I.Joe (G.I.Joe: The Rise of Cobra)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.12.2010
Před shlédnutím tohoto   filmu jsem neudělal to co   vždy...nepřečetl jsem si o   čem snímek je, jestli mě   dějově zaujme. Jedinou   motivací byl zvýšený   výskyt trailerů a obrázků   na netu a v mediích. Říkal   jsem si fajn, to bude slušný   akčňák. Chyba! Není. Nijak   mě to nenadchlo. Spousta   scén mi připomněla různé   filmy. Jediné co mě opravdu   pustilo dolní čelist o pár   centimetrů směrem dolů byla   automobilo-robotická   honička. Parádní scénka.   Před tou klobouk dolů, to   jsem opravdu ještě neviděl.   Jinak film a děj je průměr.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178303
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10