Duben

Komentáře uživatele maciii

maciii

maciii zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 128
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Westerny moc neuctívám ale   tohle je moje srdeční   záležitost, a ať už je   závěr jakkoliv   nerealistický, pro mě   zůstane emotivně jako jeden   z nejsilnějších. A to se   ještě nezmiňuju o   skvělém, charismatickém a   perfektně vybraném hereckém   obsazení, které krásně   doplňuje atmosféru surového   divokého západu. No a taky   tam je hezká hudba i kamera.
30 dní dlouhá noc (30 Days of Night)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Ledová atmosféra těží   hlavně z netradičního   prostředí nejsevernějšího   města Alijašky a je   nádherně podkreslená   mrazivou hudbou, která ve mě   místy vzbuzuje vzpomínky na   Thing. Místy je 30 dní   dlouhá noc poslušně   komixově afektovaná a její   poselství není zrovna to z   nejhlubších, ale po   technické stránce tomu   nedokážu nic vytknout. A v   závěru jsem měla v krku   docela slušný knedlík :)
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Fascinující vizuální   lahůdka. Každý záběr je   jako políčko z komixu,   nádherně stylizovaný,   barevně i kompozičně   naprosto dokonalý.   Vyjimečná záležitost.
A-Team (The A-Team)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Výborné akční dílko s   neotřepaným humorem a   supersympatickými charaktery,   které jsem si zamilovala do   jednoho. V té akci jsem se,   pravda, moc neorientovala a   vůbec byla místy dost   přitažená za vlasy, ale mě   to vlastně vůbec nevadilo.
Aladin (Aladdin)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Jeden z prvních filmů co   jsem viděla v kině (děkuji   maminko a tatínku) a ani po   devatenácti letech pro mě   neztratil ani kapku ze svého   kouzla.
Aligátor (Alligator)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Obrovskou zbraní tohohle   filmu je nenucený humor,   díky němuž se dá   překousnout sebevětší   kravina... A bavila jsem se   stejně dobře jako když jsem   film v deseti viděla poprvé,   akorát jsem se už tolik   nebála :)
Apocalypto
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Hrdinský příběh Jaguáří   tlapy, obalený natolik   úchvatným výpravnem,   maskami a kostýmy, že mu   dokážu odpustit tu trochu   klišovitosti v druhé   polovině filmu. Viděla jsem   ho pětkrát a asi nikdy mě   nepřestane fascinovat.
Avatar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Takový příběh už tu byl   stokrát, ale takový film je   zatím jenom jeden. Jeho   technická dokonalost   spolehlivě převálcuje   jakékoliv klišé (a že ho   tam je požehnaně) a bude   málo lidí, kteří z kina   nevycházeli s vykulenýma   očima
Bezcenný syn (Nobel Son)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Originální, promyšlené,   svěží, vtipné a ujeté   přesně podle mého gusta.   Jako jednorázovka super,   bavila jsem se skvěle.
Bleach
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Manga je výborná, ale tohle   je tragédie, nemožně   naanimovaná rozvleklost,   která dělá ostudu své   předloze.
Brotherhood
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Neuvěřitelně strhující   film, ve kterém postavy   jednají nelogicky tak   přirozeně, že jen kulíte   oči a čekáte, jak vybruslí   z dalšího z řady   bizardních průserů, skrz   které se brodí až k samému   závěru, který jsem už na   počátku předpokládala, ale   který mě vůbec nezklamal.
Brubaker
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Nádherný pravdivý   (...bohužel) příběh o tom,   že ideály a snaha jedince o   nastolení spravedlnosti   nemají v dnešní   zkorumpované společnosti   žádnou váhu a opět   popírají zažitou nepravdu,   že s poctivostí nejdál   dojdeš.
Černočerná tma (Pitch Black)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2011
No tak ať si je to třeba   béčko, ja jsem si ho užila   mnohem více než spoustu   sci-fi "áček",   protože má dobrou atmosféru   (ze zvuků, které příšerky   vydávají, mě doteď   mrazí), proklatě   charismatického   "záporáka",   slušně odsýpá a na nic si   nehraje. A ačkoliv logika v   něm moc prostoru nepobrala,   vůbec to nevadí, protože   díky tomu můžou být   všichni tak cool. Příjemná   a svěží žánrovka.
Černý jestřáb sestřelen (Black Hawk Down)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Surové a přesto lidské,   postrádající jakákoliv   patetická dramata a přitom v   některých chvílích   emocionálně velmi silné. Po   technické a hudební stránce   absolutní skvost. Jeden z   mála válečných filmů, na   které se můžu dívat znova   a znova.
Červená Karkulka (Red Riding Hood)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.12.2011
Ta pohádková stylizace a   intimní atmosféra byla   vcelku příjemná, akorát   že samotný příběh,   dialogy, prostě všechno co   se týkalo dějové stránky   filmu, se neuvěřitelně   neohrabaně snažilo šokovat,   překvapovat, a zarážet   puberťačky do sedadel, že   nikdo výše téhle věkové   kategorie tu snahu neocení. A   s Červenou karkulkou to mělo   společnou akorát tu barvu.
Ďábel (The Devil)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Velké množství vypjatých   emocí a dobře zrežírované   potyčky mezi jednotlivými   aktéry v proklatě malém   prostoru, to mi dělá   vyloženě dobře
Detektivové z Hollywoodu (Hollywood Homicide)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Komedie, jejíž humor je   založený na ztrapňování a   ponižování hrdinů, kteří   se většinu času chovají   jako debilové, mi vůbec   nepříjde zábavná. A   ještě k tomu je nudná.
Děti (The Children)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2011
"roztomilý"   britský horůrek se skvělou   atmosférou, vcelku   netradičně pojatý a místy   vážně děsivý....
Díra (The Hole)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Vůbec me to nepresvědčilo,   nevyděsilo, nenaplo a už   vůbec nenadchlo. Snad to bylo   ubohým českým dabingem. Ale   hudba byla skvělá.
Dlouhá cesta (A Walk to remember)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Velmi předvídatelné,   povrchní, vražedně   melodramatické,   nerealistické a strojené.   Všechny tyhle nešvary navíc   postupně vrcholí do tak   grandiózního závěru, že   jsem měla co dělat, abych z   toho neomdlela.
Dokonalý únik (A Perfect Getaway)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Nejlepší na tomhle filmu je   kromě chrismatického   Timothyho Olyphanta jeho   závěrečný zvrat, a   ačkoliv mě v průběhu i   tahle pointa napadla, prišla   mi nejmíň pravděpodobná, i   když na konci byla vlastně   celkem logická. Příjemný   nadprůměrný thriller.
Drahý Frankie (Dear Frankie)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Poetický a zároveň velmi   civilní film, který dojímá   i bez všech těch   srdceryvných citových   klišé....
Final Fantasy VII.: Adventní děti (Final Fantasy VII.: Advent Children)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Animace a výtvarno jsou   úchvatné, ale ten příběh   jsem moc neprobrala. Hru jsem   nehrála a v ději se taky moc   neorientuju, tak asi proto mi   přišlo, že postavy mezi   sebou divně komunikují a   vůbec se chovaly hrozně   nepřirozeně. Ale ty souboje   byly husté.
G.I.Joe (G.I.Joe: The Rise of Cobra)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.11.2011
typický komixový akčňák,   který by měl vyměnit   alespoň pár destrukčních   scén za chytré dialogy a   prvoplánové vtípky s   ohranými hláškami za   inteligentnější humor. Pak   bych s tím mohla být celkem   spokojená.
Gamer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2011
úchylné, dynamické,   krvavé, nápadité,   vzrušující, proklatě   zábavné... a rozhodně   nedoporučuju dabovanou   televizní verzi, protože to   jsou jako obvykle dva úplně   rozdílné filmy.
Gladiátor (Gladiator)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Silný příběh o ztrátě a   znovunabytí lidké   důstojnosti, o síle   lidského charakteru a   zoufalé touze po otcovském   uznání a lásce, ke všemu   velkolepě natočené, s   užasnými kulisami, kostýmy   a skvělou hudbou.
Half Nelson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Filmy stejně jako knihy s   drogovou tématikou nemám   ráda, především kvůli   bezvýchodnosti situace, ve   které se hrdinové   nacházejí, ať už se jedná   o narkomany nebo lidi z   disfunkčních rodin   žijících "na okraji   společnosti", v   prostředí, kde je   dealerství zdánivě   nejsnažším a   nejlákavějším zdrojem   obživy. I přes všechnu tu   skličující beznaděj a   pomalé vyprávění musím   ocenit autentičnost a   způsob, jakým se film   dostene pod kůži, ať už   díky věrohodným hereckým   výkonům, tak i závěru,   který divákovi nevnucuje   žádné definitivní   řešení.
Hlavně nezávazně (No Strings Attached)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.12.2011
No ne že bych se v průběhu   filmu ani jednou nezasmála...   jenomže dvakrát tolik   scének mi přišlo   neohrabaných, nudných nebo   totálně uhozených. Navíc   se nemůžu zbavit pocitu, že   ten film byl úplně o ničem.
Hodina života (Real Time)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Nudné nedrama o ničem, s   jednoduchými a povrchními   dialogy, které nemají   šmrnc, zároveň jsou   nerealistické a vůbec nic   neřeší do hlouky. Snaha o   humor je marná a zoufalá a   pro film by bylo nejlepší,   kdyby v něm vůbec nebyla.   Ani Jay Baruchel to svým   roztomilým projevem   nezachránil... a přitom má   podle mě tohle téma   obrovský potenciál.
Hodný, zlý a ošklivý (The Good, The Bad And The Ugly)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Ačkoliv plné skvělých   nápadů a neotřelých a   inovativních přístupů k   westernovému žánru, na můj   vkus příliš rozvleklé.   Poprvé mě to bavilo,   napodruhé už jsem se   šíleně nudila.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764412
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10