Duben

Komentáře uživatele btip007

btip007

btip007 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 57
23 (The Number 23)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2012
Začátek filmu mě moc   nenadchnul. Díky scénce u   psycholožky jsem nabyl dojmu,   že půjde o podobný snímek   jako byl Truman Show a to   opravdu není můj šálek   kávy. Takže jsem koukal na   film trochu s nezájmem a víc   pozoroval okolí, než-li   dění samotného filmu.   Jenže zhruba v polovině   filmu jsem si uvědomil, že   jsem se v odhadu šíleně   seknul a že vidím první   snímek ve kterém Carrey   skutečně hraje a to navíc   naprosto famózně. Navíc   jsem vůbec neodhadnul děj a   to se mi moc často nestává.   Film má pomalejší rozjezd,   ale strhující tempo má   závěr filmu a také samotné   rozuzlení celého příběhu   mi bylo velmi sympatické a to   se také nestává příliš   často. Celkové shrnutí,   naprosto neočekávaně se   jedná o velmi zdařilý   snímek a Carrey mě doslova   šokoval tím, jak umí   zahrát vážnou roli.
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2012
Není moc filmů, ve kterých   držím palce padouchovi, ale   díky charisma Russell Crowe,   tomu tak v tomto snímku je.   Ale jen do závěrečné   scénky, ta celé toto jinak   velmi zdařilé dílo, pošle   do kopru.
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Akční filmy poslední dobou   moc nemusím, protože míra   toho co lze považovat s   přimhouřením obou očí za   reálné, se rapidně   snižuje. V tomto filmu je to   ještě snesitelné a navíc   je příběh vyprávěn velmi   poutavě, děj vás zcela   pohltí. Liam Nelson, se role   chopil tak, že se s ním   zcela ztotožňujete a   věříte, že jen nehraje,   ale celý příběh skutečně   prožívá.
Američan (The American)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.2.2012
Film se strašně vleče,   přesto se spoustu věcí   musíme pouze domnívat a to   mi vadilo ze všeho nejvíc.   Kdo zadá zakázku na   zhotovení zbraně ? V   telefonu sice slyšíme, že   si to musí rozmyslet, ale   právě ten moment, že si to   opravdu rozmyslel, tam   schází. Přitom je film tak   rozvláčný, že mu to nelze   prominout. Asi vrcholem všeho   bylo samotné sestavení oné   zbraně. Přišlo mu něco   poštou a bez použití   nějakých nástrojů, zbraň   složil, jako by se jednalo o   nějaký modelářský   polotovar. A ten závěr jsem   vůbec nepochopil. Kdo zabije   a proč Mathilde ? Jasně,   nabízí se, že to byl Larry,   ale jaký měl důvod ? Přece   si přál smrt Edwarda. Mám   rád, filmy, kde člověk   musí přemýšlet, ale do   tohoto umírajícího tempa se   to vůbec nehodilo.
Amores perros – Láska je kurva (Amores perros)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2012
Několik příběhů   vzájemně propojených v   jeden film. Tento druh   vyprávění mám moc rád a   žádný podobně natočený   snímek mě ještě nezklamal.   Film si na nic nehraje a   ukazuje drsný svět, takový   jaký ve skutečnosti opravdu   je. Trochu mi vadilo, že se   na konci nedovíme, který z   bratrů se dříve vymanil z   pout a v boji na život a na   smrt zvítězil, ale to je   detail.
Bílá stuha (Das weisse Band – Eine deutsche Kindergeschichte)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.2.2012
Začátek filmu vypadá velmi   nadějně, jenže příběh   postrádá větší tempo a   tak po sléze začne v   některých pasážích nudit.   Film je však velmi emotivní   a tak Vás nakonec pohltí a s   blížícím se koncem, už   jenom hltáte obraz za   obrazem. Dychtivě začnete   očekávat finále, v hlavě   se triumfálně připravujete   na zvolání, tušil jsem kdo   je viník, zase jsem odhadnul   závěr filmu, ale ne, v tomto   snímku se toho nedočkáme.   Nic proti otevřeným koncům   příběhu, ale tento působí   značně nelogicky. První   věc, kterou by vypravěč   příběhu udělal, v situaci   ve které pan učitel byl, že   se půjde zeptat na   komisařství, co porodní   bába vypověděla. Byl přeci   očitým svědkem, děti měl   každý den na očích.   Možná, že to způsobil   začátek války a tak na   běžnou kriminalitu, nezbyl   čas, ale stejně se mi ten   konec filmu, hrubě nelíbil.   Najdu si čas na knižní   předlohu, protože ten   příběh je velmi silný, jen   mám pocit, že je špatně   zpracovaný.
Bitva o Shaker Heights (The Battle of Shaker Heights)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.1.2012
Tuctová teenager komedie,   kterých již bylo natočeno   stovky. Originální je pouze   záliba hlavních   představitelů ve zbraních.
Bouřlivé dny (Days of Thunder)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.1.2012
Sportovní film, které já   osobně velmi vyhledávám.   Podobných filmů, je   natočeno již obrovské   množství a přestože, je to   pořád stejná písnička,   kdy nováček, outsider, nebo   někdo komu nikdo nevěří,   se postupně prodrápe celým   filmem, až na samotný   vrchol. Téměř, pokaždé   mě takový film baví.   Tentokrát je to z prostředí   automobilových závodů   Nascar a v hlavní roli, se   představil mladíček Cruise.   Svojí roli zvládnul se ctí.   Pouze nepovedené, rádoby   romantické scénky, dost   kazí celkový dojem z filmu.
Boxer (The Boxer)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Mám rád filmy se sportovní   tématikou, ale tento snímek   byl katastrofálním béčkem.   Snadno předvídatelný   příběh, rádoby dojemné   scénky celému již tak   ubohému snímku zasazují   nemilosrdně KO. Sledovat   tento film je opravdu ztrátou   času.
Centurion
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Až na ten závěr, se mi film   velmi líbil. Ve filmu nebyl   nikdo vyloženě záporák,   takže si člověk v klidu   vychutnával jednotlivé   souboje, famózní scenérii a   nemusel řešit komu má   fandit. A odhlédnu li od pár   historických nesmyslů, tak   ani ve filmu nebylo nic ve   stylu Bond007, kdy zůstává   rozum stát nad tím, jaké   neřešitelné situace lze ve   filmu bez úhony přežít.   Rozhodně jsem s podobnou   tématikou viděl lepší   filmy jako: Gladiátor, nebo   Arn, templářský rytíř.   Ale podobných filmů, je   stále žalostně málo a tak   s povděkem vítám každý   nový přírůstek.
Crazy Heart
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.2.2012
Nenásilná romantika, kterou   naštěstí nezakončí   tradiční patos. Příjemná   hudba, jednoduchý příběh.   Film nenabídne nic   převratného, ale zároveň   nenudí. V podstatě nemám co   vytknout.
Čekání na déšť
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.2.2012
Je to taková blbost, až je   to pěkný. A připomnělo mi   to dětství, kdy jsem také   někdy nevěděl co s časem.   Kdybych tak teď měl alespoň   půl dne, že bych se nudil.
Dospívání po americku (This Boy's Life)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.2.2012
Film je úžasný, díky   hereckému mistrovství De   Nira, v roli otčíma, který   je zamindrákováný ze svého   zpackaného života, ve   kterém nic nedokázal a je v   bohem zapomenutém městečku   pouhým opravářem aut. Aby   si připadal důležitější,   než ve skutečnosti je,   snaží se autorativně   manipulovat se svojí rodinou,   především potom se svým   nevlastním synem Tobiášem.   Tobias 'Toby' Wolfa hraje   naprosto dokonale Leonardo   DiCaprio. Jedná se o   životopisný příběh, již   zmiňovaného Tobias 'Toby'   Wolfa a to samo o sobě dává   určitou záruku kvality.   Nejlepší scénáře, totiž   zpravidla píše sám život.
Drahý Frankie (Dear Frankie)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.3.2012
Milující matka se snaží za   každou cenu ochránit své   postižené dítě. Závěr   filmu je skutečně emotivní.   Film si na nic nehraje, jen   vypráví dojemný příběh,   bez zbytečného   přihrávání.
Galimatyáš (Mic Macs à Tire-Larigot)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Neskutečná kravina,   bláznivé komedie mi nic   neříkají, přesto je   dokáži většinou   shlédnout, až do konce, tady   se to nepovedlo a zhruba po 30   minutách jsem to vzdal.
Hanebný pancharti (Inglourious Basterds)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2012
Klasický Tarantino, takže   jsem od filmu dostal přesně   to, co jsem také očekával.   Film je založený na   komplikovaných dialozích,   doprovází ho dokonalá hudba   a po celou dobu (až na   závěr, který se dal   vytušit), je divák držen v   napětí, jak se příběh   bude dále vyvíjet. První   kapitola je z celého filmu   nejlepší, ale samotný   výkon plukovníka Landy alias   Christophera Waltze, s každou   další kapitolou ještě   více graduje. Byl to výkon a   herecká postava, který by si   zasloužil ocenění Oskarem.   Jediné co mi celkem dost   vadilo, bylo zasazení   příběhu do 2. světové   války, způsobem, který by   se ve skutečnosti nikdy stát   nemohl. Škoda, Tarantino rád   provokuje, ale tímto si mě   příliš nezískal a z tohoto   důvodu pro mě číslem jedna   od Tarantina i nadále   zůstává film Pulp Fiction.
Invictus: Neporažený (Invictus)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.2.2012
Film ukazuje dávno známou   pravdu, že sport boří   veškeré hranice: rasizmu,   náboženství, politiky a   dalších, v jiných   oblastech, tak   neslučitelných odvětvích.   Spojení s tak úžasným   člověkem, jakým beze sporu   Nelson Mandela je, tento film   velmi ozvláštňuje. Na   druhou stranu, dějová linka   je příliš kladná.   Nevěřím, že došlo k tak   jednoznačné podpoře všech   bělochů v JAR. Film sice   čerpá námět podle   skutečné události, ale   přijde mi, že je natočen,   až příliš populisticky a   já tomu prostě nevěřím.
Jsem číslo čtyři (I Am Number Four)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.2.2012
Jedna hvězda jen za žánr,   sci-fi je můj šálek kávy,   ale jinak nic převratného.   Měl jsem pocit, že vidím   10. různých filmů,   splácaných do jednoho. Jako   seriál to mohlo být   zajímavé téma, něco jako   byl seriál Hrdinové, ale na   samostatný film, je to   slabota.
Kontakt (Contact)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Film o malé holčičce,   které se splní životní sen   a její koníček, nebo lépe   řečeno vášeň, se jí   zároveň stane prací.   Zkoumá zvuky z vesmíru a i   když jí většina lidí   považuje za blázna, nic si z   toho nedělá a jde za svým   snem. Jodie Foster v tomto   filmu opakovaně dokazuje, že   dokáže svojí roli prožít   jako málo kdo. Film navíc   dost reálně ukazuje situaci,   která patrně nastane,   jestliže někdy dojde   skutečně ke kontaktu z   vesmíru. Dokonce si myslím,   že kontakt s mimozemskou   civilizací může mít pro   naši planetu, až fatální   následky. Strach, na druhé   straně zvědavost. Co   zvítězí ? Ocenil jsem také   závěr filmu, kdy se nám   opakovaně ukazuje, že   nepříjemná pravda, bývá   často manipulována. Ačkoliv   se jedná o žánr, ze   škatulky Sci-fi, film je   natočený velmi   přesvědčivě a podle mě je   nadčasový.
Lovci hlav (Hodejegerne)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Tento snímek mě dostal. Je   to neskutečně strhující   film, ale co bych tu psal   hledaseniki to napsala již za   mě. Vivat Skandinávie.

PS: další   skvělý kousek ze severu je   Arn - templářský rytíř
Lovci pokladů (National Treasure)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2012
Styl Indiana Jones se vším   všudy. Film má solidní   tempo, ani na okamžik   nenudí. Vytknout se mu dá,   asi jedině pár   nelogičností, ale   především scénka s   presidentem, to bylo opravdu   příliš. Dá se vidět   opakovaně a nikdy nenudí.
Lovci stínů (The Hunting Party)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.2.2012
Až, nečekaně kvalitní   snímek, z prostředí, které   není tolik okoukané. A   přitom se nejedná o nějakou   stupidní válku, ale o   dobrodružný příběh, ve   kterém pátrají novináři   po válečném zločinci.

O tom, jestli film   popisuje skutečné události   se dá polemizovat. Kdo jen   četl noviny, nebo sledoval   CNN, tak může tvrdit, že   film popisuje skutečné   události. Kdo se o   problematiku zajímal trochu   hlouběji, tak zase ví, že   fašisté, byly jen skautíci,   proti tomu, co dokázali   dělat Srbům Chorvaté.
Matrix (The Matrix)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Včera jsem si po více než   12 letech znova pustil Matrix   a musím uznat, že to byl   nadčasový snímek. Málo co   bylo od té doby v žánru   Sci-fi povedenější. V té   době to byl originální   námět, fantastické triky,   které ani po 12 letech   nepůsobí trapně a navíc   celá série uvedením   dalších pokračování,   neskomírá, ale spíš   graduje. Což se myslím,   téměř o žádném jiném   pokračování úspěšného   filmu říci nedá. Abych   jenom nechválil dvě věci mi   ve filmu hodně vadí.   Zaprvé, když se tak   strašně snaží uniknout,   sondě která je pronásleduje   tím kanálem a oni si tak   zhluboka oddechnou, že jí   zaženou vypnutím veškeré   energie. Působí   přinejmenším komicky, když   potom pouhým stisknutím   tlačítka, zlikvidují hejno   takových sond, které navíc   již pronikly do pláště   lodi. A z mrtvých vstání po   polibku, tak za to bych snad   bral režisérům licenci. To   je tak obehrané a   nefungující klišé, že je   mi z toho pokaždé až   špatně.
Matrix Reloaded (The Matrix Reloaded)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2012
Po shlédnutí prvního dílu,   jsem se pokračování   příběhu velmi bál,   protože jsem si myslel, že   se tvůrci pustí do dalšího   složitého vyprávění a   nakonec se to celé nesmyslně   zamotá. Ale opak byl pravdou.   Zatím, co první díl   přináší mistrovské dílo   z pozice tajemna a fantazie,   tak druhý díl, triumfuje   mistrovsky zvládnutou akční   podívanou. Akční scénky   jsou opravu velmi zdařilé,   ale jednu obrovskou hloupost   si mohli odpustit. Jedna z   nejlepších scének ve filmu   (honička na dálnici mi dost   hnula žlučí). Všechna auta   po jednom maximálně dvou   výstřelech poslušně   poslouchají fyzické zákony,   ale naši hrdinové v bílém   voze, prostříleném doslova   jako cedník, dojedou   bezpečně, až na místo   určení. Z vozu pak jen   syčí pára, jako by to byl   papiňák. Tyto zhovadilosti,   mi na filmech nesmírně   vadí. Přitom stačilo někde   v dialogu zmínit, že se   jedná o pancéřové auto a   vše mohlo být v pořádku.
Matrix Revolutions (The Matrix Revolutions)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.2.2012
Důstojné završení   trilogie, kde se mísí   mystérie s akcí. Boj strojů   s lidmi je místy, až   úchvatný a dají tak   zapomenout na poněkud   rozpačitý začátek a   především na konec filmu,   který asi pochopil jen málo   kdo. Patrně to byl záměr,   aby případné čtvrté   pokračování mělo na čem   stavět. Přiznám se, že   jsem vůbec nepochopil jakým   způsobem Neo, zneškodnil   agenta Smitha. Závěr filmu   je takový nijaký a vůbec se   mi nelíbil.
Metoda (El Método)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.1.2012
Psychologická hra uchazečů   o pracovní místo.   Strhující začátek, ale s   ubývajícím počtem   uchazečů, začne film   malinko stagnovat. Film   čerpá ze stejného nápadu,   jako byl famózní snímek,   Dvanáct rozhněvaných   mužů, tedy uzavřít   skupinku lidí do jedné   místnosti a díky dialogové   přestřelce, která   nepostrádá důvtip, film   baví mnohem víc, než   leckteré nákladné   hollywoodské kasovní   trháky. Po shlédnutí   člověka musí napadnout,   jaká by byla realita, jak by   se zachoval, kdyby se do   podobné situace sám dostal.   Mnoho věcí k přemýšlení   zanechá tento film a to je   jeho velkou předností.   Chtěl bych tento film vidět   jednou také dabovaný, snad   se někdy dočkám.
Mr. Majestyk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2012
Tento starší snímek hravě   strčí do kapsy, většinu   současných akčních filmů.   Jednoduchý příběh, kdy   špatní, úplatní policisté   donutí mírumilovného   občana vzít zbraň do   vlastních rukou. Jeho   minulost ho předurčuje k   tomu, aby předvedl něco ve   stylu Rambo, ale není to   vůbec přehnané a tak všemu   co se ve filmu odehraje lze   uvěřit. Nejdřív mi dost   vadilo jaká banalita   rozpoutá zabíjení, ale   když se nad tím člověk   více zamyslí, tak většina   sporů vzniká kvůli   naprostým maličkostem.   Prostě se malé věci na sebe   nabalují, až jak se říká   pohár přeteče.
Na odstřel (State of Play)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2012
Výborná detektivka z   novinářského prostředí.   Russell Crowe jako ošuntělý   chlapík v uváleném obleku,   přesně ten týpek, který   žije jen pro svou práci.   Příběh má strhující   tempo, přitom nevybočuje z   reálnosti a to mám moc rád.   Tedy, až na ten závěr,   bohužel, to je problém   většiny filmu z americké   produkce. A je to důvod,   proč tento jinak velmi   zdařilý film, nemohu   zařadit mezi top snímky.
Nenarození (The Unborn)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.2.2012
Film u kterého jsem se   párkrát opravdu leknul a   víc asi od tohoto žánru   očekávat nelze. Ovšem k   lepšímu hodnocení mi již   celkem tradičně zkazil   dojem, závěr z filmu. Jako   dítě dokáže démon   zlikvidovat pouhým   škubnutím hlavy 7, 8 lidí.   A když se potom převtělí   do silné mužské podoby, tak   je přemožen, ránou do hlavy   od ženský. A závěr   vrcholí. Před tím, děcko   vymítací četbou nezažene   10 lidí, stojících podle   určitých pravidel v kruhu.Na   konci tou samou činností,   chlap a holka toto velmi   snadno dokáží. Takové   nelogičnosti, mi vadí i u   filmů, které nám nabízejí   pohled do světa který z   velké pravděpodobnosti   neexistuje.
Parfém: Příběh vraha (Das Parfum - Die Geschichte eines Mörders)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Proboha proč ?????????
Tak výjimečný film   totálně zničí závěr.   Jsem doslova znechucený,   kdyby klasicky zemřel na   popravišti neměl bych ani   jednu výtku a film by dostal   minimálně 7 bodů, ale toto   ? Nemůžu se z toho   vzpamatovat, taková   zhovadilost na konci u toho   popraviště a navíc ten   úplný závěr, tak ten jsem   ani nepochopil, on se vypařil   ?????? škoda :(
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Case Histories (2011) [TV seriál...

Case Histories
Co se týká televizních   krimi seriálů, jsou Britové   podle mého názoru   nespornými světovými   jedničkami, protože mají   jasně nejvyšší více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10