Duben
ohodnotit

Alpha Dog

Další název:
Jesse James Hollywood
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
19.4.2007
„Jeden zločin. 3 dny. 38 svědci. Inspirováno skutečnými událostmi. Jak mohl zločin se dvěma svědky dojít tak daleko?“

Komentáře k filmu Alpha Dog

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2014
Film od kterého jsem vůbec   nečekal, že se mi dostane   tak pod kůži, ale stalo se.   Ta hrana, co je jí tak lehké   v ghetu přestoupit a po   které již není cesty zpět,   je tam opravdu hluboce cítit   po celý film a kluci zahráli   opravdu na výbornou a tak ve   mně filmový zážitek   ještě dlouho rezonoval.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2013
Alpha Dog
Opať začnem žánrami.Krimi   70/100.Triler 65/100.Dráma   80/100. Vierohodný film   nebolo to nič prehnané bolo   to ukázané tak ako to v   skutočnosti bolo(aspom   myslím),dalej tu bolo aj pár   hlášok pri ktorých som sa   slušne zasmial.Herci boli   velmi vierohodný,dalej sa mi   páčila reperská hudba a ten   koniec,pretože nám povedali   čo sa skutočne stalo so   všetkými hlavnými hrdinami.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Mazec film! Narozdíl od   spousty lidí, co sem psali,   mě film opravdu zaujal.   Myslela sem, že Frankie je z   těch kluků docela   normální, ale pak mě fakt   zklamal - stejná svině jako   ostatní :( Anton Yelchin mě   zaujal svojí roztomilostí,   tim víc mi pak bylo líto,   že ho na konci zabili :(((   Působivej a smutnej film.
beretap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2010
beretap
Johnny Truelove (Emile Hirsch)   je mladý drogový dealer,   který prodává tvrdé drogy,   pohodlně ze svého luxusního   domu spolu s věrnými   kámoši (Justin Timberlake,   Vincent Kartheiser, Shawn   Hatosy, Alex Solowitz),   kteří pro něj udělají   cokoliv. Jake Mazursky (Ben   Foster) je Johnnyho stálý   zákazník.

Život jde hladce až do   chvíle, dokud není Jake   schopný Johnnymu zaplatit za   nemalou dávku. Ten má slabé   nervy, a není zvyklý čekat   na svoje prachy. Rozhodne se   tedy jednat. Zdá se, že   když nepomáhá devítka   přiložená k hlavě a pár   hrubých výhružek, musí   přitvrdit. Unese Jakovi   malého bratra Zacka (Anton   Yelchin). Dítě, kterému   nedochází, do jaké situace   se dostalo, dobrovolně   odchází do Johnnyho domu.   Rád, že ho velcí kluci   vzali mezi sebe, na mejdan   plný drog, alkoholu, sexu,   nahých žen a zbraní. Nemá   důvod se bát. Všichni mu   dávají najevo, že teď je   jedním z nich. Johnny   odchází z domu, aby Jakovi   vysvětlil, jak se věci   mají: když nebudou prachy,   nebude ani Zack.

Vše má ale dvě strany,   najednou se Johnnyho jistota   začne hroutit. Je profík v   distribuci drog, je opatrný,   nedá se chytit a ví, že   unést dítě není žádná   sranda. Poprvé v životě,   netuší, co má dělat.   Jediné, co si uvědomuje, že   udělal chybu. Rozhodne se,   že Zacka následující den   pustí s tím, že pomlčí o   tom, co v jeho domě viděl.   Pro jistotu poprosí ještě o   radu pár kámošů. Dozví   se, že jakmile už jednou   dítě unesl, jeho situace už   lepší nebude. Johnny začne   panikařit ještě víc. V   tomtéž čase si Zach   užívá rajské chvíle se   svými kamarády a jejich   ještě milejšími   kamarádkami. Mejdan pomalu   končí a malý Zack by měl   jít domů k matce, která jej   čeká. A přesně to je   řešení, pro které se   Johnny definitivně rozhodne.   Pomůže mu v tom jeho otec,   který mu slíbí, že mu   celou záležitost pomůže   vyřídit bez následků. Ale   je pozdě. Malý Zack je   mrtvý. Nesmyslně popraven   novými "kamarády",   naivně a dobrovolně, daleko   za městem, sám...
zdroj: kfilmunet
DeWitte
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Timberlake by ¨mel prestat zpivat
Jooo tak v tomhle filmu   predvedl Justin ze je lepsi   herec nez zpevak....drsnej   konec...necekal jsem to jinak   film se mi libil:-)
AliceCullen.com
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2009
kdyz jsem se zacala divat na   tenhle film myslela jsem si ze   to bude zas nejaka blbost o   rapovejch hvezdeach nebo tak   neco ale byl to docela drsnej   pribeh podle skutecny udalosti   a justin byl fakt dobrej   dokonce jsem na konci brecela,   je videt jak sou američani   nekdy fakt stupidni a   pitomi..nemaji uctu k   lidem..byl to velmi poutavy   film s kvalitnim dejem..
sipi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2009
souhlas se sylwik je to good   film a timbrlake neni zas tak   špatnej jen hrál takovýho   srabíka. Prej je to podle   skutečný události takže v   poho ukázka americký   stupidnosti
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Justin mě teda vopravdu   překvapil...Prvních 20 minut   mi filmek přišel jako   nějaká hoodně nepovedená   teenagerská komedie či něco   podobnýho.Ale pak uz sem   jenom zíral, film mě opravdu   strhnul a já se jenom vez až   do smutnýho konce.Čekal   sem,že velká část filmu   bude stát na velkejch   hvězdách Willisovi a   Stoneový, ty hrajou ale jenom   okrajový role.Zalíbil se mi   Ben Foster, kerej se ale po   slibnym začátku ve filmu už   téměř neobjevil.Rozhodně   mi to ale nevadilo - celej   film totiž táhnou výborný   výkony pro mě total   neznámýho Antona Yelchina a   už řečenýho   Timberlaka.Dobrá práce!
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2007
Dobrý film, skvělý herci   zejména Justin Timberlake.   Děj filmu mě taky   překvapil, zejména jeho   závěr zpočátku to   vypadalo, že se vše   vyřeší bez násilí, ale ta   konečná vražda, super.
Šolc
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Muj názor
Velice dobře natočený film   o drogách a americe díky   tomuto filmu jsem nahlédl do   kultury drog a kšeftů nebo   problému s tím spojeným
dustur
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2012
No ani neviem, kde zacat ale   to viem,ze sa mi to dost   pacilo. Mna milo prekvapil   Bruce Willis v tomto filme   ktory bol aj dost dobry aj ked   sedel na foteli a rozpraval   pribeh o jednom chalanovi,a   tym bol Anton Yelchin ktory sa   mi dost pacil v tomto filme a   podal naozaj vynikajuci   herecky vykon,len na konci   filmu ma mrzelo ze on zaco nic   nemohol bol zabity,iba s   hluposti svojho bratra v   podani herca Ben Foster ktory   zacina byt takisto dobrym   hercom a ta jeho bitka v tom   bare tak dole klobuk lebo tu   bitku tak perfektne zahral ze   som mu aj uveril ze ovlada   bojove umenie. A Sharon Stone   mam ako rad ale do tejto   postavy sa mi nehodila a   hlavne na konci ked z nej   spravili gumenu a skaredu   zenu. Ale najma my bola   sympaticke Amanda Seyfried -   ktora sa mi sem velmi   hodila,je moc krasna. No a   Justin Timberlake mi tiez   dokazal ze nieje len dobrym   spevakom ale aj hercom.
Aj ked je to priemerny   film.
Moje hodnotenie   filmu z 10 / 8 bodov
slajd
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2011
Skvělí příběh z   drogového prostředí. Velmi   kvalitní obsazení a hlavně   je děj zakládán na pravdě   což když se nad tím   člověk zamyslí vždy stojí   za to
halushka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2008
Nechápu, proč Timberlake   nehraje... tahle role mu sedla   a podle mě je žalostnej   zpěvák... tenhle film mě   bavil, ale amíci to zase   trochu přehnali, ale pointa   dobrá... a hlavně emilie   hirsh je úžasnej
Kavass
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2007
Dost dobrý. Zpočátku   nevinná zápletka se   postupně vymyká   "hrdinům" z rukou a   pěkně se vyhrocuje. Na konci   velmi nečekaný zvrat.
Strete
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Je to dobrej film. Ten kluk si   to celkem dával až do toho   konce teda . Jen že ho zabili   to už ten film trochu zkazilo   , celou dobu sem čekal žeho   pustí.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2014
Alkohol, holky a drogy, to je   hlavní tahoun filmu, kdy to   začíná jakoby únosem ze   srandy,jenž se to zvrhne ke   sprosté vraždě 15.letého   chlapce, který těm starším   klukům důvěřoval a bral je   za kamarády. Proto jsou   tresty na místě. Hlavní   strůjce vraždy Johnny,   který dal k vraždě pokyn,   se v tomto skutečném   případě styděl podívat   pravdě do očí, když jej   FBI honila po státech   ameriky, což mu bylo   prdlačku platné. Nyní   někde mezi mřížema   vězení očekává soud a   snad i trest. Mnoho   zničených životů v   rodinách. Nevím, ale Bruce   Willis mě ve filmu neseděl,   ale kluci, ať klaďasové   nebo záporňáci hráli, jak   o život, Justin Timberlake,   mě velice mile překvapil,   beru jej jako zpěváka, ve   filmu je jako by mu byla role   ušitá na tělo...
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2011
Jeden z filmů   pojednávajícím o snovém a   zároveň brutálním životě   drogového gangu. Kam až   může zajít   "nevinný" únos,   kde únosce je vlastně   nakonec rád, že má kde a s   kým být a užívat si   slastí bohatých dealerů.   Problém je třeba raději   odstranit než zkusit   vyřešit - toť moto   sloužící k zamyšlení nad   jednáním učinkujících. I   takto daleko jsou ochotni   zajít nezkušení   "nedotknutelní".   Doporučuji alespoň jedno   zhlédnutí
Peykka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Drama natočené podle   skutečných událostí   drogového dealera Jesseho   Jamese, nejmladšího   hledaného FBI. Slušně   natočený kousek. Dopadlo to   hnusně, to od nich bylo fakt   sviňský. Jak se musela   cítit matka Zacka v podání   Sharon Stone, když jí   nejdřív dítě unesli a pak   zabili. Ve filmu to je   nastíněno. Některé scény   trochu pokulhávají, protože   se tam kromě nadávek a   rvaček nic podstatného   neděje, ale celkový nápad   je dobrý a určitě zaujme.
luongovae
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2008
konstrukce diskutabilního   případu poukazuje, jak se   zkažená mládež amerických   končin, prokousala až k   fatální vraždě...   Homevideo skutečných   herců,jakoby dokument   duševně zjizvených rodičů   na konci a na začátku.... Ta   snaha připomenout divákům   skutečnost je zbytečná.   Působí to nuceně. Film s   nálepkou- "podle   skutečných událostí"   nemusí znamenat vždy   úspěch. Přesto byl snímek   mírně nadprůměrnou a   napínavou jízdou. Herci   byli velmi slušní a Justin   boží..)
aduliatko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.6.2007
aduliatko
co som vobec necakala, bol   fakt skusny herecky vykon   Justina Timberlakea. Na filme   mi vadila, iba jeho dlzka.   Naopak sa mi pacilo, ze sa   autori snazili pridrziavat   toho, ako to skutocne asi   bolo, a pekne stvarnenie   postav hercami (Sharon Stone,   Bruce Willis, Justin   Timberlake, Emile Hirsch). No   neviem, ci bolo dobre   odvysielat tento film teraz,   este pred sudnym procesom   jedneho z hlavnych akterov   filmu, pretoze si mysli, ze   kazdy, kto tento film videl,   by ho odsudil. A preto neviem,   ci je to pre nezavisli proces   dobre.
johnatan15
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2007
je to dobry film ale koniec je   dost smutny. a radsej by som   bol keby tento film nebol   inspirovany skutocnou   udalostou, ale bohuzial po   svete chodia vseliake   individua.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Režisér slzopudné romance   "Zápisník jedné   lásky" se vydal do   jiných o dost drsnějších   vod a servíruje nám dost   syrovou podívanou   inspirovanou sutečným   příběhem. Film je   víceméně o životě jedné   mladé party, kteří rádi   sex, drogy a násilí. Daří   se jim do té doby než jeden   z nich nechá unést bratra   muže, který mu dluží   peníze. Nedá se říct, že   by rukojmí nějak týrali a   popravdě se mu jejich styl   života začne dost líbit. I   tak se však rozhodnou, že se   ho musí zbavit. Rozhodně se   nejedná o napínavý thriller   ale spíše o sondu do   myšlení mladých lidí. Film   má slušné tempo a po celé   dvě hodiny dokáže dobře   zabavit. Výběr herců je   celkem pestrý ale žádný z   nich nepředvádí nic   světoborného a občas to   spíše vypadá jako soutěž,   kdo dokáže do jedné věty   nacpat největší počet   slova "fuck".   Rozhodně potěší výkon   Justina Timberlakea, který je   ze všech postav nejvíce   uvěřitelný. Za zmínku   rozhodně stojí i drsný   výkon Bena Fostera, který   narozdíl od Emile Hirsche   nepřehrává. Celkově vzato   slušná podívaná, která se   však tváří drsněji než   nakonec vypadá.
Rene1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Hodně smutný film. Ukazuje,   jak to, co vypadá jako hra se   může zvrhnout v   tragédii.Jak z malých   následků vznikají velké   tragédie.
SPECNAS
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Takže musím popravdě   říct, že jsem se u tohoto   snímku, který má základy   postaveny na slově   "fuck",zas až tak   nenudil. Jedním z pozitivů   byl herecký projev Bena   Fostera jakožto správně   vyšinutého grázla, jenž se   prosadil dramatickým   mluveným slovem a postaral se   i o full-contact vložku.   Stejně jako účast Sharon   Stone nebo Justin Timberlake   (který byl místy   nesnesitelně namachrovaný,   ale celkově nehrál zas tak   špatně. Pouze ve zkratce,   docela slušná gangsterka.
pik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Chcete vědět co dělají   teenegeři bez dozoru, potom   vám to tento film alespoň   trochu přiblíží. Nevím co   si o tomto filmu mám myslet,   je to ohlédnutí jak může   dopadnout mladická   nerozvážnost. Přesto je to   podle skutečné události,   otázkou je na kolik je   skutečnosti podobná. Pokud   se nudíte a opravdu není na   výběr pusťte si tento film.
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.8.2020
Ještě mě pořád mrazí...
Zase jednou se mi vyplatilo   nečíst předem informace o   filmu. Mrazit mě začalo ve   chvíli, kdy mi došlo, že to   ten kluk asi nepřežije...
Film už si asi nepustím,   protože je temný, smutný a   skličující. Ale oceňuji   herecké výkony a celkové   řemeslné zpracování.   Závěrečná scéna se Sharon   Stone je asi nejsilnějším   bodem celého filmu. Je to   prostě paní herečka. Maska   je tak dokonalá, že jsem   chvíli myslela, že se jedná   o autentické záběry   skutečné Zackovy matky. Ale   opravdu jen chvíli. :)
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.9.2017
Film podle skutečné   události. Až se nechce   věřit, že se něco   takového může stát. Je to   celé ujeté. Únos - neúnos,   drogy, večírky a nakonec   vražda.
puol
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Vraj verná rekonštrukcia   skutočnej udalosti z   prostredia večne zhulenej   mládeže v LA. Parádne   vyšinutý bol akurát Ben   Foster (po 3: 10 to Yuma   ďalší ukážkový parchant   ), no a Sharon Stoone opäť   protivná až no.. Fajn   jednohubka s nepríjemným   záverom.
TSZ
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Dětská gangsterka z   dětského prostředí vesměs   pro děti. Tím děti   samozřejmě myslím dnes   moderní označení   teenageři.Je pro mě velkou   záhadou,proč se tohoto   značně amatérského   projektu zúčastnil Bruce   Willis a proč se následně   režisér nepokusil díky   účasti tohoto herce vymyslet   film postavený daleko   lépe.Totéž by se dalo   říci o Sharon Stone.Abych   však jen nehaněl,tak snímek   má i světlé momenty,které   jej vytahují alespon k   průměru.A Justin Timberlake   není zas až tak špatný   herec,jak jsem se původně   obával.
řepešínský
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.3.2012
zajímavý námět ze   skutečné historie tvůrci   filmu alpha dog převést na   plátno trestuhodně   nezvládli. ve snímku alpha   dog tak triumfuje skoro   dvouhodinová nuda, nuda a   zase jen nuda, bez špetky   rytmu, napětí, dynamiky; o   pevném režijním vedení,   poselství či práci s   kamerou se vůbec nedá   mluvit, což je taktéž   velká škoda. chybí   sociologické sondy do života   zúčastněných, jimiž by se   alpha dog zpřehlednil, o   vykreslení psychologických   motivů představitelů na   základě dramatických   okolností nemluvě, načež   je potřena i hudební hlavní   linka alespoň hlavního   hrdiny, která by se po jeho   smrti vracela jako memento do   životů přeživších. chyb   je skutečně daleko víc,   takže alpha dog je tak jen   velmi slabým dílkem,   kterému pomohla odlepit se ze   samotného dna dějin   světové kinematografie snad   jen snaha autorů, obstojné   herecké výkony a samotná   smrt mladého upřímného   zacka, jemuž je snímek   věnován. pro velké   zklamání se tak film alpha   dog dostal jen mezi nejlepší   díla z těch nejslabších,   které se kdy podařilo   natočit.
Bara.40
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.11.2008
Justin Timberlake je rozhodně   lepší hitmaker a producent,   než herec. Tuhle blbost by   však nezachránila ani   větší herecká star než je   Justin. Pokud chcete dobrý   film o zhulencích, zkuste   Myčku, kde hrají Snoop Dog   & Dr.Dre.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11404minih11404Lev v zimě (1968) 
The Lion in Winter n
minih38287minih38287Vybíjená: Běž do toho na plný koule (2004) 
Dodgeball: A True Underdog Story n
minih47883minih47883Hodinu nevíš... (2008) 
Hodinu nevíš n
minih13214minih13214Muž, který chtěl být králem (1975) 
The Man Who Would Be King n
minih18603minih18603Sedmikrásky (1966) 
Sedmikrásky n
minih66090minih66090Inju, bestie ve stínu (2008) 
Inju, la bête dans l'ombre n
minih7235minih7235Ed Wood (1994) 
Ed Wood n
minih63179minih631791 Giant Leap (2002) 
1 Giant Leap n
minih11952minih11952Mandragora (1997) 
n
minih29876minih29876Majestic (2001) 
The Majestic n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

50 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

0 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

10 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190607
Osobností: 697956
Fotografií: 764426
Plakátů: 376860
Obsahů a biografií: 178364

Poslední komentáře

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10