Duben
ohodnotit

Amorův úlet

Wedding Daze

Další název:
The Pleasure of Your Company / Svadba naslepo (SK)
Rok:
2006
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
24.4.2008
„Jaká je šance, že se stačí rozhlédnout po přeplněné kavárně, aby člověk našel ten „pravý“ protějšek, se kterým bude chtít strávit zbytek života?“
Popis / Obsah / Info k filmu Amorův úlet
Anderson se převlékne za Amora a jde do restaurace požádat svou přítelkyni Vanessu o ruku. Vanessu mezitím obletuje číšník Morty. Když jí Anderson v převleku vyzná lásku, raní ji mrtvice a zemře. Anderson se se ztrátou nemůže vyrovnat, považoval Vanessu za nejdokonalejší ženu na světě.
Po roce truchlení mu jeho přítel Ted doporučí, aby se už konečně zkusil seznámit s jinou dívkou. Anderson z legrace osloví servírku z jídelny Katii, kterou vidí poprvé v životě, a požádá ji o ruku. O Vanesse jí ale nic neřekne. Katie k jeho údivu souhlasí. Katiin přítel, perspektivní zubař William, jí předtím také nabídl manželství, ale Katie si vzala čas na rozmyšlenou. Má vzor ve své matce Lois, která si bez dlouhého rozmýšlení vzala kdysi Smittyho. Rozvedla se s ním, ale pořád má Smittyho, který sedí ve vězení, ráda. Katie novinu oznámí otci i Williamovi.

Katie se okamžitě s nadšením přestěhuje do Andersonova bytu. I když mají oba pochybnosti, rozhodnou se navštívit rodiče a oznámit jim svůj úmysl se vzít. Katiina matka Lois, která nyní žije se Stuartem, není z Andersona moc nadšená, dala by přednost Williamovi. Lepší to není ani u Andersonových rodičů. Andersonova matka Betsy řekne Katii o tom, jak syn Vanessu miloval a že zemřela, když ji žádal o ruku. Katie se kvůli tomu s Andersonem pohádá.
Doma si to oba dva vyříkají a zjistí, že se mají rádi. Anderson si od Teda z práce vypůjčí auto na testovací jízdu a všichni odjíždějí do kaple, kde se vdávala Lois se Smittym. Mezitím Smitty uteče z vězení, aby mohl milovanou dceru odvést k oltáři. Dojde si pro Lois, která se mu vrhne do náruče, a rozjedou se také do kaple. Cestou ukradnou z obchodu oblečení. Policie všechny dopadne, až když nabourají auto.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Amorův úlet
Bláznivou romantickou komedií Amorův úlet debutuje jako režisér americký herec Michael Ian Black (nar. 1971). - Mladík Anderson v podání Jasona Biggse (známého ze série Prci, prci, prcičky) požádá svou milovanou Vanessu o ruku v restauraci v kostýmu Amora (odtud český název). Šokovaná dívka dostane infarkt a zemře. Viník se z její smrti dlouho nemůže vzpamatovat. Vyhecován kamarádem, aby si už konečně někoho našel, nabídne v bistru spontánně sňatek servírce Katii. Ta řekne své ano tak trochu natruc nápadníkovi, kterého nemiluje. Rozjede se divoký sled událostí, šílených příhod a trapasů, jenž skončí svatbou. Dvojice se vzájemně poznává, hádá se a udobřuje se a do děje se vloží i svérázní rodiče a přátelé… - Snímku dominují černý humor (vážné chvíle jsou zpravidla obráceny ve vtip) a dosti obhroublá komika, nechybí však ani romantické momenty. Tvůrci se vydali cestou průměrných amerických komedií, tedy bez větších ambic, bez zajímavějších nápadů a s využitím žánrových stereotypů (např. policisté jako troubové). Na MFF v Torontu byl snímek uveden pod titulem The Pleasure of Your Company (Potěšení z tvé společnosti).
-dh-, Filmový přehled 2008/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Pes známý neznámý

18:40 - 18:55

5 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

50 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10