Duben
ohodnotit

Austin Powers: Goldmember

Austin Powers in Goldmember

Další název:
Austin Powers v Zlatom úde; Austin Powers 3, Austin Powers: Never Say Member Again; Austin Powers v Goldmemberu
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
12.9.2002
„Austin Powers je zpátky. S půvabnou dívkou po boku. Neodolatelnější než kdykoliv dřív…“
Popis / Obsah / Info k filmu Austin Powers: Goldmember
Doktor Zloun se i se svým malým němým klonem Méminim vrátil z vesmíru a hned se pouští do nového ďábelského plánu. Chce k zemi přitáhnout obrovský meteorit Midas 22. Nejenže se stane nejbohatším člověkem na Zemi, ale navíc meteorit svým nárazem roztaví ledovce a způsobí celosvětovou potopu. K tomu však potřebuje vlečný paprsek a přístroj zásobující ho energií. Ten v sedmdesátých letech vynalezl holandský meteorolog Johan van der Oplz, kterému se říká Goldmember (Goldúd). Aby ho Zloun pro svůj plán získal, musí se ve stroji času vypravit do roku 1975 a přivézt ho sebou do současnosti. Než však stačí od slov přejít k činům, je zatčen Austinem Powersem. Britský agent je za odvážnou akci povýšen do šlechtického stavu a Zloun je se svým klonem odsouzen na 400 let do vězení. Vzápětí Austin dostane zprávu, že jeho otec, agent Nigel Powers, byl Goldúdem unesen. Aby otce zachránil, musí se vydat strojem času do minulosti. Setká se tu se svou bývalou přítelkyní, agentkou Foxxy Cleopatrou. Od ní se dozví, kde únosci drží jeho otce. Než ho však stačí zachránit, zmocní se ho Goldúd a odvleče ho do roku 2002. Austin se za ním s Foxxy okamžitě vypraví. Mezitím Zloun i Mémini uprchnou s pomocí Frau Farbissiny z vězení. V tokijském zálivu se Zloun setká s Goldúdem a společně začnou pracovat na svém plánu. Austin Powers a Foxxy jsou jim v patách. Zjistí, že vlečný paprsek vyvíjí pro Zlouna japonský podnikatel Roboto. V dramatické konfrontaci vychází najevo nejedno šokující tajemství.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Austin Powers: Goldmember
Neodolatelný lamač ženských srdcí Austin Powers (Mike Myers) se vrací už potřetí. Tentokrát však bude jeho poslání mnohem těžší než v předchozích dvou dílech. Doktor Zloun si totiž pro své zákeřné světovládné plány našel silného společníka, arcilotra a ničeho se neštítícího gaunera Goldmembra. Jejich společná akce na sebe nenechá dlouho čekat. Podniknou cestu časem a unesou Austinova otce Nigela Powerse, jednoho z nejrafinovanějších špiónů, jakého kdy měla Anglie k dispozici. Austin neváhá ani minutu a vrhá se do roku 1975, aby společně s lovkyní gaunerů Foxy Kleopatrou (Beyoncé Knowles) osvobodil svého otce. A otázkou zůstává, zda se podaří i tentokrát supersvůdnému špiónovi nepadnout do sítí lásky a naopak chytiti své protivníky do sítí zákona …


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Austin Powers: Goldmember
Neohrožený agent Austin Powers zdomácněl už i v našich kinech, po dvou předchozích dílech praštěné bláznivé komedie je tu pro všechny "powersofily a austinomily" další pokračování. Humor bude opět kvalit proměnlivých, s lehce podpásovým fóry a většími či menšími úlety a Mike Myers opět bude dělat co se dá. To, že se vedle něho objeví také skvělý Michael Caine však vzbuzuje netrpělivé očekávání. A oč půjde tentokrát? Caine zde hraje Justinova otce, slavného špiona Nigela, který se společně se synem podílí v nejnovějším dobrodružství na zastavení všech rozpínavých a mocichtivých šmejdů. Když totiž uprchnou z nejpřísněji střežené věznice Dr. Zloun s Mini Austinem a přiberou si k sobě ještě bídáka Goldmembera, chce to už pořádný tým na jejich opětovné zpacifikování. Kampak ovšem na naší "nulanulatrojku", zvlášť, když pomůže i zkušený fotřík.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Austin Powers: Goldmember
Úspěšný agent Austin Powers se vrací už potřetí (u nás podruhé) na plátna kin ve snímku Austin Powers – Goldmember a nepřináší nic nového. Geniální špionátor, který byl na sklonku šedesátých let zmrazen a v devadesátých letech rozmrazen pro boj proti doktoru Zlounovi, stojí před podobným úkolem jako ve snímku Austin Powers: Špión, který mě vojel (FP 2/2000): musí zachránit svět, tentokrát pro změnu před globálním zatopením. Ovšem než se mu to podaří, dějí se věci: otce mu unesou, zazpívá si v klubu, zacestuje si časem, potká svou starou známou půvabnou dívku, bojuje urputně s doktorem Zlounem a jeho zloorganizací a hlavně se stále a za každou cenu snaží být komický, vtipný a především vulgární. Tvůrci nezapřou zálibu v dvojsmyslných přisprostlých slovních hříčkách o sexu. – Herec, spoluscenárista a spoluproducent Mike Myers si ke třem postavám z minulého dílu (Austin Powers, doktor Zloun, Tlustý Parchant) přibral ještě roli nechutného padoušského holandského meteorologa Goldúda. Ten má být samozřejmě parodií na legendární postavu Bondova protivníka Goldfingera, právě tak jako film má být parodií na bondovky. Za zmínku stojí snad jen prolog (jako titulní sekvence nového filmu Austinoopičky) a epilog s účastí slavných hvězd, včetně Stevena Spielberga. Otázkou je, zda hollywoodské špičky mají zapotřebí prezentovat se ve vulgární a nechutné podívané.
-kat- Filmový přehled 2002/10

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Austin Powers: Špión, který mě vojel (1999)

 Austin Powers: Špión, který mě vojel (1999)
Austin Powers: Špión, který mě vojel n
Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
Žánr: akční / komedie / krimi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Jay Roach

(pokračování)

Austin Powers: Špionátor (1997)

 Austin Powers: Špionátor (1997)
Austin Powers: Špionátor n
Austin Powers: International Man of Mystery
Žánr: komedie / akční / krimi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Jay Roach

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10