Duben
ohodnotit

Barva z vesmíru

Color Out of Space

Další název:
Farba z vesmíru (SK)
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
111 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Barva z vesmíru



POZOR SPOILER


Teenagerka Lavinia Gardnerová provádí jakýsi rituál, u kterého ji vyruší muž jménem Ward. Ona se naštve a jede domů. Bydlí nedaleko na statku po svém dědovi. Je s ní zde její malý Bratr Jack a starší Benny. Jsou zde také rodiče. Otec Nathan a matka Theresa. Pak ještě pes Sam a alpaky, které otec chová.

Rodina žije normálně v relativním klidu, když se jedné noci objeví podivná záře a v zemi je zabořený nějaký předmět téže barvy.
Od toho dne je všechno jinak. Lidé začínají být nervózní a podráždění. Předmět mizí a kolem jsou neznámé květy. Matka si ukrojí dva prsty, a tak jedou rodiče do nemocnice.

Malý Jack tvrdí, že si s někým povídá, ale nikde není ani noha. Jen nějaký podivný okřídlený hmyz podobný kudlance vyleze z něčeho ve studni.

Ward je hydrolog a zjišťuje, že voda není v pořádku. Zajde za Ezrou, který bydlí nedaleko ve staré chajdě a ten tvrdí, že slyší někoho pod zemí, jak si tam povídá.

Otec vynadá pěkně sprostě dětem. Pak se rozčiluje nad svými výpěstky a zjišťuje, že se mu divně krabatí kůže na rukou.

Je zde noc a Lavinia provádí další rituál u kterého se řeže na těle. Matka a Jack jsou zasaženi barevným zářením a stane se s nimi něco hodně strašného. Otec zjistí, že totéž se stalo alpakám a postřílí je. Totéž chce udělat své trpící ženě a synovi, ale nezvládne to.

Benny leze do studny pro psa, který tam ovšem není a je také zasažen zářením. Otec je již napůl šílený a zavírá dceru k nakažené matce s Jackem. Ale to jsou zde již šerif s Wardem, kteří zaslechnou její křik.

Oba se rozhodnou pomoci. Dochází však k dalším potížím a střílení. Zdá se, že jsou zde všichni určeni ke smrti…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Barva z vesmíru



Nicolas Cage dlouhodobě platí za provařenou hollywoodskou star, poslední dobou se ale stále víc pouští do ambiciózních indie projektů a adaptace povídky H.P. Lovecrafta je jedním z nich. Psychedelická a místy brutální vize kultovního režiséra Richarda Stanleyho v moderním pojetí vypráví příběh rodiny, které na zahradu za domem dopadne meteorit. Zvláštní těleso z vesmíru způsobí, že obyvatelé farmy přichází o racionální vnímání a postupně i o rozum. Atmosférická neonová jízda s hororovým nádechem je formálně lahůdkovou podívanou pro příznivce filmových experimentů a zvládá se dotýkat i palčivých a aktuálních společenských témat.

Festival Future Gate 2020


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10