Duben
ohodnotit

Birdman

Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

Další název:
Birdman (aneb nečekané kouzlo lhostejnosti)
Rok:
2014
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
22.1.2015
„…aneb nečekané kouzlo lhostejnosti.“

Obsah filmu Birdman

 
Černá komedie oceňovaného režiséra Alejandra Iñárritu vypráví příběh herce Riggana Thomsona (Michael Keaton), který se v minulosti proslavil filmovou postavou kultovního ptačího superhrdiny Birdmana, a nyní se s vypětím sil snaží o svůj divadelní debut na Broadwayi. Riggan doufá, že když uspěje jako režisér a herec nového ambiciózního představení, oživí svou upadající kariéru. V mnoha ohledech to je riskantní krok. Ale bývalý filmový superhrdina si dělá velké naděje, že díky tomuto konečně získá uznání jako umělec a všem včetně sebe dokáže, že ještě není odepsaný. Premiéra se pomalu blíží, když se představitel titulní role v jeho hře během...
 
Související odkazy
 
Recenze: Birdman

Aneb nečekané kouzlo lhostejnosti. Režie: Alejandro González Iñárritu. Hlavní role: Michael Keaton. Produkce: James... číst dál

 
 
RECENZE: Birdman aneb tak vypadá filmový vítěz roku

Ještě se dá v kině žasnout. Birdman, který právě míří do našich kin, je jasný oscarový favorit, ale i bez trofejí by zůstal lahůdkovým vítězem roku 2014. číst dál

Hodnocení: 85 %

 
 
Birdman: Létající Don Quijote

Bývalý představitel Batmana usilující o comeback si zahrál bývalého představitele Birdmana usilujícího o comeback, to vše v oscarové satiře o hercích, egu a touze po uznání. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Alejandro González IñárrituAlejandro González Iñárritu  
hraje:
Emma StoneEmma Stone.....Sam [25]   
Edward NortonEdward Norton.....Mike [44]   
Naomi WattsNaomi Watts.....Lesley [45]   
Andrea RiseboroughAndrea Riseborough.....Laura [32]   
Michael KeatonMichael Keaton.....Riggan Thomson [62]   
Zach GalifianakisZach Galifianakis.....Jake [44]   
Amy RyanAmy Ryan.....Sylvia [45]   
Merritt WeverMerritt Wever.....Annie [34]   
Natalie GoldNatalie Gold.....Clara [37]   
Bill CampBill Camp.....šílenec [52]   
Anna HardwickAnna Hardwick.....reportérka   
Stefanie BarbatoStefanie Barbato.....Sophie [33]   
Lindsay DuncanLindsay Duncan.....Tabitha [63]   
Paula PellPaula Pell.....žena v baru [51]   
Susan BlackwellSusan Blackwell.....žena [44]   
Rachael MaRachael Ma.....Tree   
scénář:
Alejandro González IñárrituAlejandro González Iñárritu  
Nicolás GiacoboneNicolás Giacobone  
Alexander DinelarisAlexander Dinelaris  
Armando BoArmando Bo  
hudba:
Antonio SanchezAntonio Sanchez  
kamera:
Emmanuel LubezkiEmmanuel Lubezki  
střih:
Douglas CriseDouglas Crise  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Birdman >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2018
Bývalý herec vymyšleného superhrdiny se   snaží oživit svou vybledlou kariéru tím, že   píše a režíruje hru, ve které i hraje, a to   na slavné Broadwayi. Velice temperamentní   snímek o vnitřních démonech a sebeovládání   přesahující až artové vody. Jedná se o   příběh kdysi úspěšného herce, který se   snaží dostat zase na výsluní, ale jak už to   tak bývá, v životě je tolik překážek, že   by se jeden dostal až do stavu zoufalství.   Všude samý podvodník, nepřející kritikové,   dokonce ani s vlastní dcerou to není   jednoduché. Neustále tvrdí, že to, co dělá,   dělá jenom proto, aby byla stále relevantní.   Všichni herci, co tu mají co do činění,   podávají velice působivé výkony.   Nejzajímavějším skutkem je, že je celý film   evokován do jednoho jediného záběru. Kamera   tak neustále sleduje herce od jedné scény ke   druhé, čímž neustále manévruje v   místnostech a v úzkých chodbách a herci tak   předříkávají nekonečný proud různých   dialogů Vyniká tak ohromná fascinující   působivost celého snímku jako takového. Ano,   jedná se převážně o konverzační počin, kde   však herci předvádějí to nejlepší ze svého   hereckého umění. Mnozí diváci se však v   ději mohou ztrácet a budou každou scénu   považovat za chaotickou, ale to je způsobeno jen   svojí imaginární, náročnou a vizuální   působností, zabývající se egem, vášní,   slabostí, nejistotou a vykoupením. Zkrátka a   dobře, je to film spíše pro filmové   fajnšmekry, kteří se nebojí u filmu   přemýšlet. Byť Rigan kdysi hrál superhrdinu,   sám v žádném případě nadpřirozený není a   tak, když ve scéně např. skočí ze střechy a   letí do divadla, vidíme, jak ho za peníze veze   nějaký člověk v autě. Rigan si vzal ve   skutečnosti taxík. Kolika lidem se něco   takového vybaví? A právě takto je posazený   celý film.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.7.2017
Bravo Michael Keaton...
Divacky narocny snimok oceneny mnohymi cenami,v   ktorom exceluje Michael Keaton a zdatne mu   sekunduju dalsi skveli herci /Norton,   Watts,Galifianakis/.Podobne ako spickova rezia a   kamera.Naopak Emma Stone mi nesadla a tiez   fakt,ze herecky sa mozno az prilis "tlacilo   na pilu".Dalej nechapem,ze tento film je   zanrovo zaradeny ako cierna komedia.Pre mna osobne   to bola drama.
Nebola to sice taka lahodka ako   Mulholland Drive,ale jednoznacne doporucujem.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2017
Jako prvni zaujme skvela kamera a vyborne herecke   vykony. Trochu mi pak chvilkama kulha dej a   zvlastni schopnosti Birdmana. Celkove ale zajimave   a strhujici
wena
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.12.2016
Celé se to tváří jak krocan s leukémií. Mnou   nepochopený film. Moc charakterově   komplikovaných lidí mě unudilo ke konci. Herec   co už nechce být pták a tak bojuje co to dá.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2015
Film mě nebavil od začátku a přesto jsem   vydržel až do konce a nemohl se od toho   odtrhnout. Kamera provede filmem v jediném   záběru a to působí velmi zvláštně. Herci   hrají výborně, humor nechybí, jen mě tak   nějak nebavil.
3DDI3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2015
Neuvěřitelně pohlcující   "bez-střihová" forma a meditace nad   integritou osobnosti a herectvím fungují na   100%. Pokud nepočítám reklamu na BMW jde o můj   první střet s Iñárrituem a totálně mě   smetl. I po humorné rovině (přítelkyně se   smála, já se smál a zbylých 5 návštěvníků   sálu se smálo taky) a bicí orchestrálkou   narvanou emocemi. Zahryzávání kritiky, satira   na divadlo, film i komiksové bláboly je   míchaná s poctou všem právě zmíněným   věcem. Obrovský návrat Keatona i Nortona a i   Galifianakis umí hrát. Parádní podívaná   narvaná drobnostmi, které nutí k dalšímu   shlédnutí.
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Nějak jsem to nepochopil ,jestli to měla být   jako divadelní hra ve filmu nebo tak něco i   přesto jsem se naprosto nudil ,herci v pohodě i   zvučný jména Keaton,Norton ale nějak mě to   nesedlo pro mě nuda .
brizaa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.2.2015
"Smrdí to tu jako koule." Ano, tak   tahle věta ze začátku filmu mi zněla v hlavě   po celou dobu. Teda jak při prvním pokusu o   shlédnutí (usnul jsem), tak při druhém.   Nespornou výhodou je to, že můžete v klidu   usnout, pak pustit film odkudkoliv a je to   vlastně jedno, protože je to pořád o tom   samém exkrementu. Celkově to na mě působí   tak, jak kdyby to psal tříletý, retardovaný   autista, notně posílený lsd. Samozřejmě,   pokud je někdo přiteplený arťák, přijde mu   to naprosto skvělé, jedinečné, s přesahem a   co já vím. Za mě tupá slátanina.
P.S. Emma   má ten zadek fakt top.
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2015
Milovat nebo nenávidět hollywoodské pozlátko.   Milovat nebo nenávidět umění. Milovat nebo   nenávidět hvězdy, které si chtějí dokázat,   že dokáží být více než jen převlečeným   chlápkem v oblečku z peří. Milovat nebo   nenávidět vnitřní hlas, který nám říká,   co všechno je na našem životě špané. Milovat   nebo nenávidět dítě, které se cítí   ublížené a metá kolem sebe slovy jako vrhač   noži ostrými čepelemi. Milovat nebo nenávidět   člověka, kterého milují davy i kritici, ale   který si bude hrát podle svého a na ostatní   nebude brát ohled. Milovat nebo nenávidět ty,   kterým je jedno, jak Vám zničí život pouhým   slovem napsaným na papír. Milovat nebo   nenávidět Michaela Keatona, který po letech,   kdy se ukrýval někde v béčkových vodách   vyšel na světlo a porozhlédl se po plátnech   kin ve světě. Milovat nebo nenávidět hudbu   jejíž dominantní stránkou je jednoduchý (a   účinný) motiv omezen na bubny. Milovat nebo   nenávitě kameru, která sleduje herce i okolí.   Milovat nebo nenávidět imaginaci, kterou vidí   hlavní hrdina a která je/není opravdová.   Milovat nebo nenávitě Alejadra G. Inárritu za   to, že jde vlastní cestou.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2015
Mr. Iñárritu připravil opravdovou filmovou   baladu o zašlé hvězdě, která touží ukázat,   že ještě není odepsaná a že zvládne víc,   než jen navlíct na sebe obleček z peří a   pořádný zobák.
Kombinace skvělé kamery,   rozhodných bubnů udávajících rytmus, skryté   balancování mezi realitou a fikcí, onen odér   Broadwaye a řada životních hereckých výkonů,   to vše pod jeho taktovkou... Symfonie par   excellence!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih184866minih184866Zhoubné zlo (2021) 
Malignant n
minih57317minih57317John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 
John Carter n
minih69883minih69883Holka s prknem (2011) 
Chalet Girl n
minih19447minih19447Specialista (1994) 
The Specialist n
minih8870minih8870Charley Varrick (1973) 
Charley Varrick n
minih22679minih22679Voják (1982) 
The Soldier n
minih132096minih132096Legenda o Tarzanovi (2016) 
The Legend of Tarzan n
minih84502minih84502Vzpomínky (2011) [TV seriál] 
Unforgettable n
minih72596minih72596Safari (2009) 
Safari n
minih156114minih156114Bůh války (2017) 
Dang kou feng yun n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Birdman (2014)Birdman (2014)Birdman (2014)Birdman (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178298

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10