Duben
ohodnotit

Blízko

Close

Žánr:
Rok:
2022
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
5.1.2023

Obsah filmu Blízko

 
Léo a Rémi jsou si blízcí. Prožívají spolu chlapecká dobrodružství, sdílí spolu celý svět a skoro každý moment. Dostávají se ale do věku, kdy věcem začínáme dávat jména. Co mezi nimi vlastně je? Hluboké přátelství, nebo láska? Po bezstarostných prázdninách přicházejí školní dny a s nimi i všetečné otázky a ironické poznámky spolužáků. Rémi si jich zdánlivě nevšímá, ale pro Lea znamenají stále víc pochyb. Touží zapadnout do klukovského kolektivu. Drobné ústupky se sčítají a jedinečná blízkost mizí. Dětství končí, dospělost do dříve bezstarostného světa obou kamarádů vtrhne neúprosně. Talentovaný belgický režisér Lukas Dhont (Dívka) natočil...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Už se vám zajídá neustálé zkoumání sexuality? Film Blízko kýči ucukne

Mezi kandidáty na cizojazyčného Oscara má silnou pozici belgický snímek Blízko, který kromě ceny z Cannes nasbíral další desítky trofejí a budí respekt i v očích diváků, kterým se už současná vlna zkoumání sexuality začíná zajídat. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Lukas DhontLukas Dhont  
hraje:
Émilie DequenneÉmilie Dequenne.....Sophie [40]   
Léa DruckerLéa Drucker.....Nathalie [50]   
Kevin JanssensKevin Janssens.....Peter [42]   
Igor van DesselIgor van Dessel.....Charlie [19]   
Eden DambrineEden Dambrine.....Léo   
Valérie de WaeleValérie de Waele.....Rémi   
Julie BatailleJulie Bataille.....Baptiste [46]   
Marco WeissMarco Weiss.....Yves   
scénář:
Lukas DhontLukas Dhont  
Angelo TijssensAngelo Tijssens  
hudba:
Valentin HadjadjValentin Hadjadj  
trailer
Distributor v ČR:
Artcam
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Blízko >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

RwlBem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.8.2023

hned na začátku mě dva hoši běžící v   květinovém poli varovali; a také že ano. Ve   smutně populárním "woke" stylu se tu   kreslí křehoučká dušička "sněhových   vloček" a předvádí pláč na různé   způsoby, dokonce i stereo. Příběh obvykle   něco řeší, ale tenhle neřeší nic -   bezradně, tragikomicky opatrnicky a přehnaně   zdlouhavě se plácá sem a zase tam, aniž   nabídne racionální východisko. Mělo-li to   být zrcadlo "vločkařů", povedlo se.   Takže dojem stále někde kolem nuly, přestože   film usilovně cílí na rádobydojemnou   symboliku. Celé se to táhne jak botou   našlápnutá rozměklá žvýkačka bez chuti a   zájmu. Odnáším si poučení že všechny   kachny jsou žluté a tento film mohu klidně   pustit z hlavy.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2023
Příběh filmu Blízko je hodně o něčem   jiném, než se zdá z anotace. Avšak v tomto   případě mě to nezklamalo, právě naopak, a   chápu, že autoři nechtějí zkazit v divákovi   dojem z vývoje, který nastává téměř na   počátku.

Jedná se o velmi silný   psychologický film, který bych si přál, aby se   dostal i k mainstreamovému publiku, protože jde   o téma, které je tak nutné   otevírat.

Příběh filmu navíc vyniká   realističností a tím, že podobná věc se   může stát téměř komukoliv. Každému ho   doporučuju, stojí za zhlédnutí.


Hodnocení:n12345678910
Blízko (2022)Blízko (2022)Blízko (2022)Blízko (2022)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190624
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376935
Obsahů a biografií: 178394

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10