Duben
ohodnotit

Burácení

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
1.1.2015
„Život je závod. Nejde o rychlost, ale o to, jak dlouho vydržíš v sedle.“

Obsah filmu Burácení




 
Celovečerní hraný film BURÁCENÍ je typické drama založené na pravdivé události, která se stala v roce 2004 a která završila sérii příběhů, jež autor scénáře sledoval v médiích už řadu let. Domácí násilí, sebeobrana před násilníkem, či obrana a pomoc blízkému člověku v nouzi. Tento film je o ohroženém lidském druhu, jehož smysl pro svobodu projevu a spravedlnost je na hranici zákona a společenské normy. Syrovost a pravdivost dodává celému snímku i fakt, že námět byl původně zamýšlen jako dokumentární film o jedné specifické povaze lidí žijících mezi námi a jejichž naturel se zcela vymyká naturelu běžného člověka. Ne náhodou je film zasazen...
 
Související odkazy
 
Recenze: Burácení

V kině to sice velká sláva nebyla, nicméně kdyby si teď filmoví fanoušci našli k tomuto titulu cestu... číst dál

 
 
RECENZE: Road movie Burácení to myslí upřímně, ale vypráví kýčovitě

Pro hraný debut Burácení si dokumentarista a fotograf Adolf Zika vybral silné, zdravě nejednoznačné téma. Ale s ním by měl co dělat i vyzrálý profesionál. číst dál

Hodnocení: 35 %

 
 
Burácení

Režisér Adolf Zika natočil svůj první celovečerní snímek na motivy skutečné události a vypráví v něm příběh o osudu uměleckého sochaře, který byl odsouzen k mnoha létům vězení za kontroverzní vraždu, kterou spáchal, když bránil své nejbližší. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.buracenifilm.cz
 
 
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Burácení >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.9.2020
Tenhle autorský projekt Adolfa Ziky je patrně   pokus o road-movie amerického střihu ve stylu   EASY RIDER ale přestože vychází (podle   průvodního textu) ze skutečné události je   jeho zpracování kulantně řečeno dost   problematické. Navíc je to dost chabé herecky   což je u filmů tohoto druhu velký malér. Ve   vedlejších rolích se sice snaží známí herci   jako Oldřich Navrátil, Zuzana Bydžovská,   Vladimír Javorský nebo veterán Stanislav   Zindulka ale Tomáš Hájiček coby hlavní hrdina   to stíhá úspěšně zasklít a obě slovenské   divy Kerekes a Kolesárová jsou obecně s   herectvím dost na štíru. Přes nesporný   potenciál tak vznikl film, který se nedá   považovat ani za průměrný. Jednou z mála jeho   dobrých složek je hudba a to na lepší   hodnocení (alespoň za mne) bohužel nestačí.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.1.2017
Mladý motorkář a sochař Adam Werner úmyslně   použil proti Jurkovičovi, otci své dívky,   úder, kterým jej zabil. Tedy jej úmyslně   usmrtil a odsuzuje se ke dvanácti letům. V   kriminále se dozví od advokáta Viktora, že   jeho dívka Valérie je mrtvá.
O osm let   později je propuštěn a vrací se do Prahy, i   když má trvalé bydliště v Paříži. Sejde se   s kamarády, také motorkáři. Ti jej sice zvou   na drink, ale on odmítá. Vydává se sám do   baru, kde se setká se svou bývalou kamarádkou.   Ta už má malého kluka, Denise, kterého Adam   znal, když mu byly dva roky. Adam také   navštíví paní Jurkovičovou, kterou její muž   týral. Byla to právě ona, která žádala tehdy   Adama o pomoc, a on vyhověl. Ovšem zasáhl   příliš tvrdě. Ale její muž měl v ruce   nůž. Jenže ten před příjezdem policie   zmizel, a Jurkovičová nevypovídala pravdivě.   Navštíví také manželku kamaráda Viktora,   který jej u soudu zastupoval, aby se dověděl,   že je mrtev /35/. Nechal po sobě jen dopis.   Účastní se také motorkářského srazu. Zde   má menší nedorozumění s Denisovým otcem. Z   dopisu od Viktora vyčte, že mu někdo volal ze   slovenské vesničky Kolibov. Adam tam ihned   vyráží. A zde nalézá Valerii /62/. Adam se   pak vrací a u benzínové pumpy je svědkem   přepadení. Jeden lupič vevnitř a druhý venku.   Proti němu nechtěně otec dítěte. Zasáhne   Adam? Použije své umění? Nebo je již   „vyléčen“ režimem a odjede pryč…?  

Bohužel, toto není moje parketa a silně   jsem se nudil. Ale klaďasovi nelze plusy nedat +   závěrečná scéna na pumpě tu dvě hvězdy   dohromady udělá.
HonyJK
Hodnocení:
Přidáno: 6.8.2016
Divny..
Proboha, ten film je uplne o nicem, tahne se, nic   se nedeje. Porad jsem cekal nejakou hlubsi   zapletku, ale nedostavila se....
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2016
Z dramatického českého road movie mám dost   smíšené pocity. Z počástu mě to přišlo   hloupé a ohrané, samé klišé, ale v průběhu   filmu se to zrochu zlepšilo, takže nepíšu   vyloženě záporné hodnocení.
Přesto bych   měl výhrady k plochým charakterům postav,   chvílemi nudné výkony herců a ke způsobu   vyprávění příběhu, kdy jednotlivé scény   jako by spolu ani nesouvisely. Je vidět, že   režisér je hlavně velmi dobrý fotograf, takže   jde spíš o vizuálno než o vlastní příběh,   který je tak obehraný, že v českém provedení   působí nevěrohodně... ale právě to, že je   to taková počeštěná road movie je nakonec   dobře. Obecně ale zklamání.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2015
Že by šlo o motorkářský film je podle mého   trochu silná představa. Především se jedná o   ryze psychologický příběh šmrncnutý   rodinným a romantickým motivem. Není vynechán   ani ždibec artu a v nejedné scéně je to   setsakramentsky znát. Civilní herectví zdá se   být patřičný a těžko říci, jestli je to ku   prospěchu či ke škodě. Určitou jednoznačnost   to však přeci jen má. Češství se zde nedá   naprosto upřít. Propírání minulosti, vztek   spojený s nenávistí a smysl pro spravedlnost.   Člověk který ublížil byť v jistém zájmu.   Svoboda projevu, spravedlnost na hranici zákona a   společenské normy nejsou u nás zrovna   populární. Sebezapření a morálnost doby.   Problém, na který poukazuje tento snímek a   který bohužel musí svým vyzněním nejdříve   uzrát.  
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.6.2015
Dobré téma, ale proč tak "blbě"   zpracované?! Dalo se vytěžit jistě více, film   nudil, neměl tah, přitom zabití v sebeobraně +   motorkáři z toho šlo uvařit slušnej guláš   né?! Nakonec dávám 40% hlavně za pana   Krucipiska Hajíčka jeho výkon mě byl   sympatický.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih74320minih74320Somrák s brokárnou (2011) 
Hobo with a Shotgun n
minih40882minih40882Přízraky (2005) 
Gespenster n
minih84655minih84655The Dead (2010) 
The Dead n
minih50999minih50999Tyrannosaurus Rex (2007) 
Tyrannosaurus Azteca n
minih27583minih27583Jakub lhář (1999) 
Jakob the Liar n
minih37069minih37069Komisař Clouseau na stopě (1964) 
A Shot in the Dark n
minih41826minih41826Moebius (1996) 
Moebius n
minih82386minih82386Slepé střevo (1972) [TV inscenace] 
Slepé střevo n
minih49362minih49362Ztracené město (2008) [TV film] 
Lost City Raiders n
minih49005minih49005Hanebný pancharti (2009) 
Inglourious Basterds n


Hodnocení:n12345678910
Burácení (2014)Burácení (2014)Burácení (2014)Burácení (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10