Duben
ohodnotit

Obsah filmu Cimrman v říši hudby

 
Původní partitura byla v žalostném stavu: noty nedbale znamenány, linky porušené, papír samá šmouha. Věnoval jsem rekonstrukci tu největší péči: šmouhy jsem vygumoval, linky podle pravítka obtáhl, bříška čtvrťových not začernil, k osminkám a šestnáctkám přidělal ocásky. Myslím, že dnešní podoba díla obstojí i před nejpřísnějšími měřítky.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Out-Of-Way
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Jak je vidět a také slyšet, i největší   génius všech dob dokáže vytvořit něco velmi   hloupého a nezajímavého. Cimrmanologové se   také nijak nevyznamenali a jejich seminář není   vtipný, ale dost často velice trapný a zasmál   jsem se, bohužel, jen jednou. Naštěstí je to   jediný případ, kdy mne DJC zklamalo, a ani   Cimrmana za toto dílo nemůžu pochválit.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2009
Dosti prznění Cimrmanova odkazu!!!
Vážený předpisníku/-nice (vytvořeno podle   'předřečník') Tinku/-o!
Neprzněte nám   laskavě Cimrmanův vzácný odkaz! Nenechte se   pomýlit pomatenými tendencemi   pseudocimrmanologických nedouků ani   dezinterpetacemi agentů nejmenovaných velmocí s   imperiálními choutkami, kteří děj   inkriminované Cimrmanovy operety umísťují do   Afriky.
Cimrman si sice dovedl pohrávat s   historickými i místopisnými fakty neméně   virtuózně jako jeho kolega William Shakespeare,   který umístil Čechy na mořské pobřeží   (byli oba géniové, a tudíž vnímali, že   podstatnější je hledisko vyšší pravda   lidské, než přízemní pohled popisný), ale   Cimrman i tentokrát přesně věděl, co dělá a   proč to dělá. Africe také vyhradil Mistr   prostor v jiných opusech, a když tentokrát   napsal operetu (včetně oné skvostné miniatury   o plukovníku Colonelovi v bílých šortkách)   "Úspěch českého inženýra v Indii,"   odehrával se její děj v Indii. - A Indie,   věřte tomu nebo ne, opravdu, ale opravdu   neleží v Africe!
Může se Vám to nelíbit,   můžete proti tomu protestovat, ale to je asi tak   všechno, co proti tomu můžete dělat.
;)
Tink
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2008
U cimrmanů nejde dát pod deset:) Tato inscenace   je spíše více o rozmluvě "vědců"   (cimrmanologů) doplněná o scénky. Přeneseme   se do Afriky a písněmi vzdáme hold například   pivu:) No a nejlepší scéna? Jednoznačně   Svěrákův "baletní" tanec v čele s   písní plukovník Collonel:-D DOKONALÉ!!!!


Hodnocení:n12345678910
Cimrman v říši hudby (2006) [DVD]Cimrman v říši hudby (2006) [DVD]Cimrman v říši hudby (2006) [DVD]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10