Duben

Komentáře uživatele Tink

Tink

Tink zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 159
Ace Ventura 2: Volání divočiny (Ace Ventura: When Nature Calls)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Nejsem zastánce pokračování ale...
...tohle mě baví. Ať si kdo   chce co chce říká něco do   sebe to má. I když ho   uvidím po 50. Pořád se budu   smát stejným někdy ža   absurdním scénám:)) Na   tento film se podívejte pokud   se chcete zasmát během   deštivého odpoledne:))
Aféra s náhrdelníkem (The Affair of The Necklace)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Předrevoluční Francie,   namyšlená (i když zoufalá)   Marie Antoinetta, mocný   kardinál a Jean, která se   snaží získat zpět svůj   rodinný majetek. Hlavní   myšlenka sice není jedna z   nejzdařilejších, ale film   se mi líbil z hlediska   výpravy a hlavně ukazoval   poměry a lidské povahy ve   staré Francii. Navíc se   skutečně stal!
Agent Bílá Krvinka (Osmosis Jones)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Mě se to nelíbilo. Bylo sice   hezké procestovat lidské   tělo s animovaným agentem,   každopádně film má více   múnusů, než plusů. A   moment, kdy se agent snaží   "procpat" ven skrz   obličej pokládám za   vrcholně nechutný a to i pro   otrlejší povahy!
Aimée a Jaguár (Aimée und Jaguar)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.9.2008
Dvě ženy. Nacistická   nadvláda Německa a krutá   druhá světová válka.   Příběh podle skutečné   události, dle mého názoru   na německou produkci velmi   kvalitní. Chytlavá zápletka   a smutný konec. Vřele   doporučuji se podívat, jak   zvládl válku milostný vztah   židovky a ženy nacistického   generála.
Ajťáci (The IT Crowd)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Náhodně přepnutý program   zajistil, že jsem si ihned   zamilovala jeden z   nejlepších britcomů. Jestli   jste fanoušky tohoto žánru   tak to prostě musíte vidět.   Já osobně nikdy nezapomenu   na díl, kdy si Jen kupovala o   číslo menší boty:-D
Akt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2008
V této hře se daleko více   seznamujeme se samotným   Cimrmanem a dozvídáme se o   jeho životě. Třeba to, že   se nerad fotil (pochopíte až   uvidíte), nebo když poznal   srba jménem Stojan   Jakotyč:-D Zkrátka   pokládáte si otázky   "Kam na to ti géniové   chodí??" A pak vás   dostane taneční číslo pana   Weigla:-D
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Kouzelné, i když méně   známé zpracování Alenky.   Klasika od Lewise Carola   oplývající barvami, triky a   Tinou Majorino (Vodní Svět).   Překvapí vás nejen Miranda   Richardson opět v roli   královny tentokrát Srdcové,   ale i kočka Šklíba v   podání Whoopi Goldberg.
Anakonda (Anaconda)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.8.2008
Já prostě Jennifer Lopez ve   filmu nesnáším. A to je jen   jeden z mnoha faktorů, které   ubírají filmu na kvalitě.   Nevím jaký byl původní   záměr filmařů, horor,   thiller? Obsadit film docela   známými jmény je sice   krásná věc, ale skutek utek   v záplavě nesmyslných   dialogů a divného táhlého   děje. A neodpustím si   poznámku, že na rok 1997   mohly s anakondy udělat   "vymakanější"   zvíře, než jen gumového   hada z pouti s trhavými   pohyby. A scéna kdy obávaný   had pojídá (či spíše   drtí) pumu je spíš k   smíchu!
Anastázie (Anastasia)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Naslouchej, co si šeptá celý Petrohrad..
Disneyho adaptace, jedné   velké pověsti o Anastázii z   rodu Romanovců. Krásná   hudba i celý příběh   bezvadně upravený pro   děti:) A protože ji mám   ráda líbí se mi i záporák   Rasputin:)
Andaluský pes (Un chien andalou)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Skvělá ukázka surrealismu.   Film je sice tvrdý, nicméně   krásná ukázka staré   filmové tvorby Luise Bunela.   Zůstává věrný   uměleckému směru.
Andělská tvář
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Ne, ne pane Troško..tohle se zase nevyvedlo
Pokus o historický film? Nebo   jen pokus o vzkříšení   ztracené dovednosti   přilákat na film lidi?   Vypadá to, jako by Zdeněk   Troška tápal a snažil se   najít znovu sám sebe v   novém žánru. Když sleduju   tohle a Kameňák, nemohu   uvěřit, že to natočil   stejný člověk, jako Slunce,   seno... a Bota jménem   Melichar. Ani pohádky se   poslední dobou nedaří. No,   ale abych nebyla tak   kritická, byly tam hezký   kostýmy a vlasy Filipa   Blažka:))
Anna a král (Anna and the King)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Anna a její syn   přijíždějí na pozvání   krále do Siamu. Jako   učitelka poznává tradice i   útrapy této fascinující   země. Je svědkem i   válečného konfliktu. Jak si   emancipovaná Anna povede v   zemi, kde žena nemůže mít   názor? Nádherný, i když   malinko zidealizovaný   příběh podle osudů   skutečné Anny Leonowensové.   Krásné kostýmy, hudba i   charismatický král:) Jeden z   nejoblíbenějších filmů,   na který se můžu dívat   kdykoliv.
Atentát v Ambassadoru (Bobby)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Velmi zajímavý film. Ukazuje   ani ne tak Keneddyho, jako   lidi kolem něj. Zaujalo mě   prostředí i Lindsay Lohan,   která se snaží dokázat,   že není jen jenda z   "Disneyho dětí".
Báječná léta pod psa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Starostlivá maminka, tatínek   brojící proti komunismu a   stavící si svou vlastní   rakev, sousedovic Jaruška a   malý otylý Kvido. Jeden z   mých oblíbených českých   filmů. Scény, kdy si   Jaruška a Kvido hrají na   doktory. Nebo když tatínek   ve snaze zocelit syna   prohání dýchavičného   Kvida po polích. Miluju   Kvídovo úpění : "   Otče! Umírám! ".   Nevadí mi ani jinak   neoblíbený Jakub Wehrenberg,   coby dospělý hlavní hrdina.   Musím uznat, že se jedná o   světlou chvilku v jinak   stereotypní Wieveghově   tvorbě. (příznivci tohoto   autora jistě prominou:))
Bambi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Nádhera. Miluju pohádky z   doby, kdy Disney začínal. A   z této je poznat jeho   vlastní rukopis. Příběh   malého kolouška, smutného   osudu jeho maminky, i přátel   z lesa. Tato kombinace   působila už v dětství a   ráda si ji vychutnám i teď.   Je vidět, že David Hant měl   talent, který se stejnou   měrou prolíná také ve   Sněhurce.
Barevný závoj (The Painted Veil)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Je to jeden z těch hezkých   filmů, u kterých nedochází   k prolití hektolirů krve,   žádné ohromné zvraty a   přesto vás baví a zajímá.   Navíc příroda v číně   ohromě uklidňuje a po   nějakém čase se ke snímku   rádi vrátíte.
Bestiář
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Trošku rozporuplné pocity.
Zkrátka průměr. A asi   jedinné co si pořádně   pamatuju je hudba a Karel   Roden. Zároveň mě však   překvapila jinak nezajímavá   Danica Jurčová
Bestie Karla (Karla)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Vražedkyně Karla Homolka u   nás není tak   "populární", ale   věřím, že v Americe je   jednou z nejhorších. Film je   úžasně věrný skutečné   události i samotné Karle. A   to i přesto jakkoliv   ideálně je zde vykreslena.   Bylo zajímavé sledovat, jak   se ona sama vidí. A poté v   závěru slyšet rozbor její   osobnosti psychologem. Podle   mého názoru o kameru,   klapku, střih a akci vůbec   nejde. Má v nás vyvolat   hluboký dojem a šok. A   aspoň u mě se mu to   bezpochyby povedlo.
Bez dcerky neodejdu (Not Without My Daughter)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Velmi poutavé zpracování,   reálného příběhu. Sally   Fieldová byla přesvědčivá   a podala výkon velmi   sugestivně. Nicméně tenhle   film je záležitost na jedno   podívání. Přesto zanechá   hluboký dojem.
Bílá velryba (Moby Dick)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Jmenuji se Ismael....
Hallmark si vyloženě libuje   ve zpracovávání známých   knih a příběhů. Zde se mi   nejvíce líbil Patrick   Stewart jako kapitán Achab.   Co filmu ubírá, je až moc   počítačová Bílá Velryba.
Bílé peklo (So weit die Füsse Tragen)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Velmi realisticky pojatý   snímek. I přes   naturalistické vykreslení   jsem byla nadšená. Žádné   přehnané záběry a   přikreslené scény. Vyvolá   to ve vás dojem, že tak to   opravdu muselo být.
Billy Elliot
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Kterak chlapec k piškotům přišel...
..I tak by se dal nazvat tento   film. Musím říct, že   zpočátku jsem se s dějem   moc nesžila. Přesto jsem si   jej později začala užívat   naplno. Opravdu obdivuju   hlavního herce, jehož   taneční kreace vyrazí dech.   A konec je přímo   impozantní. Přesto mi na   snímku něco chybělo,   každopádně ráda si ho   pustím znovu:)
Bláznivá dovolená v Evropě (European Vacation)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Souhlasím s tvrzením, že   jde o nejslabší díl z   příběhů Griswoldovic   rodinky. Přesto jsem se   bavila a bavím dodnes. No kdo   by to neznal :" Děti   podívejte Big Ben" :-))
Bláznivý příběh Robina Hooda (Robin Hood - Men In Tights)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Ani nevím, kdy jsem film   viděla poprvé, ale hned jsem   si ho zamilovala. Doteď   obdivuju scénaristy, díky   jejich smyslu pro humor:) A   nikdy nezapomenu na scénu,   kdy opat oddává šerifa   Mrvina a pannu Marianu:)
Bolero
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Bere dech...
Spousta kritiků film   odsuzuje, ale já jsem byla   nadšená. Nevadilo, že Bára   Seidlová neřekla za celý   film jedinné slovo tohle jen   podtrhovalo tu šokující   atmosféru. Překvapila a   velmi příjemně. Naprosto   skvělá hudba (doteď lituji,   že nevyšel soundtrack). Po   vypnutí filmu jsem jej znovu   a znovu přehrávala v hlavě   a byla neschopná slova. Jeden   z nejzdařilejších českých   filmů posledních let. A jak   je pravidlem, skutečnost, že   námět je pravdivý umocňuje   emoce, které snímek vyvolá.
Broučci
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Vzpomínám si, že broučci   byly jedna z mých prvních   knížek. Televizní loutková   podoba se mi taky vždycky moc   líbila. Beru ji jako   nostalgii, vzpomínku na   dětsví. A hlas Karla Högera   je nezaměnitelný. A nevím   proč, ale místy mi pohádka   přijde i lehce bizarní:)
Cesta do pravěku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Krásný příběh pěti   kluků, kteří podnikají   neuvěřitelné   dobroružství. Film, který   je orávem ve Zlatém fondu.   Vzpomínka na to, jak jsem   jako malá holčička opravdu   věřila, že pravěk, mamuti   a dinosauři skutečně   existují. Jen mi chybělo   najít tu správnou jeskyni:)
Cimrman v říši hudby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2008
U cimrmanů nejde dát pod   deset:) Tato inscenace je   spíše více o rozmluvě   "vědců"   (cimrmanologů) doplněná o   scénky. Přeneseme se do   Afriky a písněmi vzdáme   hold například pivu:) No a   nejlepší scéna?   Jednoznačně Svěrákův   "baletní" tanec v   čele s písní plukovník   Collonel:-D DOKONALÉ!!!!
Co ta holka chce (What A Girl Wants)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Předvídatelné.....
Jeden z filmů, kdy už na   začátku víte, jaký bude   konec. Celkem nic moc, ale   jako světlé a zároveň   vtipné jsem vnímala chvilky,   kdy se macecha Glynis   všemožně snaží dosáhnout   vytouženého titulu "   Manželka lorda a miláček   paparazziů":)
Critters 4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Asi se divíte proč dávám   na tento film vysoké   ohodnocení? Jednoduše, pro   mě to totiž není horor, ale   parádní komedie, u které se   neuvěřitelně bavím a   směju. A myslím, že díky   záplavě dnešních krváků,   ti co jej vidí dnes poprvé   (jestli někdo takový ještě   je), na tom budou podobně:)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376918
Obsahů a biografií: 178389
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10