Duben
ohodnotit

Den, kdy nevyšlo slunce [TV film]

Rok:
2001
Délka:
81 minut
„Na počátku vyšetřování se zdá, že půjde o běžný případ sebevraždy…“

Obsah filmu Den, kdy nevyšlo slunce

 
Vyšetřování jedné zdánlivě jasné sebevraždy přerůstá záhy v úvahu o etických souvislostech šíření nemoci AIDS a o právu člověka vzít odplatu za nezodpovědnost jiných do vlastních rukou. Psychologický příběh s překvapivou pointou je umocněn atmosférou současné Prahy.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Den, kdy nevyšlo slunce >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.5.2020
Psychologický televizní film z detektivní   zápletkou. Scénář je dobrý a originální i   herecké obsazení a výkony jsou na velice   solidní výkony ale režisérka Jitka Němcová   jako kdyby neudržela natáčení pod kontrolou.   Děj je poněkud nepřehledný a má několik   nepatřičných "švů". Je vidět, že   paní Němcová nemá s hranou tvorbou příliš   zkušeností. I tak je to ale slušný průměr,   který neurazí.
Frolíček
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.12.2018
Několikrát jsem se ztratila, začátek vůbec   nepobrala, než mi došlo, že se vše vypráví.   Herecky Vladimír Dlouhý všechny převýšil, i   na malém prostoru, Petra Jungmannová taky leccos   předvedla, ale kdyby trochu fungovala gradace a   dramaturgie, mohlo se z tématu vytřískat daleko   více. Jiří Dvořák v malém štěku a   mladičký Ondřej Sokol jako doktor hlavní   hrdinky. Ostatní taky mladí, je fakt, že už je   to bezmála dvacet let. Co doporučuji přečíst,   tak chyby zde vyjmenované a troufám si říct   že kdybych se hodně soustředila, tak jich   určitě ještě pár přidám.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2016
Tato literárně temná detektivka sice má ryze   televizní ambice, ale jinak se jedná o vcelku   zajímavý příběh i přes svou typickou   kýčovitost. Bohužel tu však po zhlédnutí   zůstalo mnoho nejasností a nezodpovězených   otázek. Těžko říci jestli to bylo úmyslem   pro větší tajemnost. Ztrácí to však v   určitých chvílích na logice. Televizní optika   jako z 80. let tomu dodává, jak se dnes říká,   retro atmosféru, ale spíše je to na škodu.   Petra Jungmanová ve své roli překvapila a   Vladimír Dlouhý jen potvrdil svoji   vyjímečnost. Díru do televizního světa přes   značnou konkurenci podobných snímků toto sice   neudělá, ale za pozornost stojí. .
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.8.2015
Vypadalo to na začátku, že půjde o napínavou   detektivku, kolega Siegmund našel spoustu   nelogických závad, některé by se daly   vysvětlit, jiné by se daly přidat. Když   Prachař se rochní ve vaně, kamera popisuje   koupelnu, tak holící strojek nikde, a ve scéně   vraždy, byl strojek v zásuvce. Hudba v   začátcích mě připomínala hudbu z filmů   Delona nebo i Belmonda. Později se nedala   poslouchat. Vladimír Dlouhý měl začátek   skvěle rozehraný, pak si odskočil do televize k   dabingu a na závěr mávne nad vrahem rukou.   Prostě mu to prošlo. A co se mi ale vůbec   nelíbilo, když v blízkosti sídliště, kde   žijí tisíce obyvatel vyrostou ohromný kotce   pro psy a těch je stovky. Je to radost tam   bydlet. Mě vadí dva psy, kteří bydlí u nás v   ulici. Vladimír Dlouhý v roli detektiva, je   dobře placený kriminalista, je slušně oblečen   a dává na frak Columbovi nebo detektivu z   Kriminalisty, na kterých kabát visí nemožně,   i když jde o sympatické herce. Takových   detektivek u nás televize natočila stovky, dalo   by se vybírat...
Siegmund
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Film mě překvapil několika věcmi. Především   pak skvělými hereckými výkony, zajímavou   zápletkou i jejím úspěšným rozpletením s   nulovým výsledkem. U filmu jsem se rozhodně   nenudil. Dokonce mě film přiměl k   přemýšlení i po svém konci. Jenže ouha, na   řadu otázek, které ve mně po skončení filmu   zbyly, jsem nenašel odpověď do teď. Třeba se   najde někdo, kdo mi na ně odpoví.

1.   Policejní vyšetřovatel čeká v bytě Jany   Jarolímové na její sestru, aby jí sdělil, že   její setra Jana spáchala sebevraždu. Když Eva   dorazí, vedou spolu rozhovor, při kterém se Eva   napije ze sklenice nápoje, který si nenalila.   Že by si ho připravila do sklenice už   ráno?

2. Proč Jana Jarolímová páchá   sebevraždu, když si není jista, že je HIV   pozitivní?

3. Policejní vyšetřovatel   sděluje Evě Jarolímové, že výsledek testu na   HIV její sestry Jany byl negativní. Není však   možno, že výsledek testu byl negativní jen   proto, že se nákaza dá testem poznat asi až po   šesti týdnech?

4. Proč šla Eva Jarolímová   na pohřeb Martina Horáka?

5. Proč šel na   pohřeb Martina Horáka policejní   vyšetřovatel?

6. Proč předkládá   policejní vyšetřovatel fotku Evy Jarolímové   lidem, kteří bydlí v bytě, v kterém kdysi   bydlel Martin Horák?

7. Kde vzala Eva   Jarolímová v koupelně baterku, když ji do   koupelny nikdo nepřinesl?

8. Proč se, po   vhození elektrického strojku do vany   „vyrazily“ pojistky v celém bytě a ne jen v   okruhu zásuvek, v kterém byla i zásuvka   koupelny?

9. Proč „vyražení“ pojistek   způsobilo i zhasnutí svíčky, která předtím   hořela na okraji vany?

10. Když byla policie   v koupelně, světlo v domě již fungovalo.   Ovšem holicí strojek ještě pořád ležel ve   vaně s vodou. Tentokrát však už pojistky   „nevyrazil“. Jak je to možné?

11. Když   byla policie v koupelně, svíčka na okraji vany   opět hořela. Že by si ji policisté zapálili,   aby na práci lépe viděli?

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5025minih5025Cesta do hlubin študákovy duše (1939) 
Cesta do hlubin študákovy duše n
minih21259minih21259Trápení (1961) 
Trápení n
minih27191minih27191Fakulta (1998) 
The Faculty n
minih40708minih40708Každý den karneval (2005) [TV film] 
n
minih42350minih42350Vy nám taky, šéfe! (2008) 
Vy nám taky, šéfe! n
minih154998minih154998Milenec na záskok (2017) 
Love's Last Resort n
minih6830minih6830Drakula (1979) 
Dracula n
minih23025minih23025Výdělečné ženy (1937) 
n
minih83933minih83933Sorority House Massacre (1986) 
Sorority House Massacre n
minih71969minih71969Santiniho jazyk (2011) [TV film] 
Santiniho jazyk n


Hodnocení:n12345678910
Den, kdy nevyšlo slunce (2001) [TV film]Den, kdy nevyšlo slunce (2001) [TV film]Den, kdy nevyšlo slunce (2001) [TV film]Den, kdy nevyšlo slunce (2001) [TV film]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178353

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10