Duben
ohodnotit

Duch žraloka [TV film]

Ghost Shark

Další název:
Žralok zabiják
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
84 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Duch žraloka
Rybáři ze Smallportu při lovu postřelí žraloka, který plave zemřít do nedaleké jeskyně. Jakmile však do jeskyně dopluje, stane se něco zvláštního. Ze žraloka je duch. Ten zabije rybáře i jejich průvodce.

Ale to není konec jeho řádění. Duch se mstí lidem v celém městečku a zabíjí všude tam, kde se nachází voda, ať už je to bazén, vodovodní potrubí, dětská klouzačka, myčka aut nebo obyčejná louže.

Ava a její přátelé zjistí u strážce majáku Finche, že tajemná jeskyně přivádí věci zpět. Jenže muž je moc opilý, než aby řekl něco víc. Ava se dozví, že Finchova žena se v oné tajemné jeskyni před 9 lety utopila.

V muzeu se pak dozví, že kdysi v městečku beze stopy zmizeli všichni obyvatelé. Byli něčím nakaženi a v jeskyni ty nakažené popravovali. Rozlícení mrtví povstali a zpustošili město. A od té doby každý, kdo v jeskyni násilně zemře, znovu povstane.

Průvodce v muzeu jim chtěl dát knihu kouzel, která by mohla vše zachránit, ale Finch ji ukradl. Náhle spuštěný požární poplach však opět přivolá žraloka a průvodce a jeden z přátel Avy jsou zabiti.

Ava naléhá na Finche, že jí musí vydat knihu kouzel. Ten tvrdošíjně odmítá. Ale sdělí jí, že vyčetl, že ducha lze poslat zpět pomocí talismanu z předmětu, který ho zabil.

V jeskyni najdou ostatky žraloka, vyndají z něj kulku, která poslouží jako onen talisman. Udělají z něj harpunu a Ava s ní žraločího ducha napadne, ale nezafunguje to.

Finch se pak přizná, že svou ženu v jeskyni v afektu zabil, neutonula. Ta se ale nevrátila, jako ostatní duchové. A Finch má strach o jejího ducha. Nechce ji znovu ztratit a nechce, aby se do toho Ava a přátelé míchali.

Duch jeho ženy Finchovi pomůže najít správný postup. S pomocí Avy a přátel se pokoušejí vyhodit jeskyni do vzduchu, ale duch žraloka Finche zabije dřív, než se jim to povede.
Ava je nakonec úspěšná, jeskyně vyletí do povětří a šílenému řádění je konec.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Duch žraloka
Rybářská výprava zabila velkého bílého žraloka a ten se vrátil jako duch, aby se pomstil. Dospívající Ava a její mladší sestra Cicely s jejím přítelem Blaisem viděli žraločího ducha a jeho řádění. Nicméně úřady jim nevěří, a tak jsou odkázáni sami na sebe. Strážce majáku Finch zjistí, že duch žraloka dokáže lovit jen tam, kde je nějaká voda a odhalení jeho zrodu i způsob jeho poražení může napomoci temná minulost města.
Zdroj: Levné DVD


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190690
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377360
Obsahů a biografií: 178512

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10