Duben
ohodnotit

Evilenko

Žánr:
Země:
Rok:
2004
Délka:
111 minut
„Nazývali ho „Zrůdou z Rostova“, byl jedním z nejstrašnějších sériových vrahů.“

Komentáře k filmu Evilenko

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.7.2011
Skvělý Malcom, pár dobrých   scén, zejména s hypnózou,   ale jinak je děj zdlouhavý a   nezáživný. Tohle téma   jistě mohlo být zpracováno   svižněji.40%




2972011 10622/10845
řepešínský
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.5.2009
pod filmem s názvem evilenko   se možná skrývá zajímavý   námět, ale jeho zpracování   je naprosto nešťastné. na   bezmála dvouhodinovém   prostoru se odvíjí příběh   ze života masového vraha,   ale žádný děs, žádná   hrůza, jen samé bezduché   tlachání a nuda. snímek   evilenko pro tento typ filmu   postrádá jak psychologický   náboj ústředních postav,   tak thrillerové napětí,   chybí rytmus, gradace a i   konečné rozuzlení autoři   nezvládli. škoda,   přeškoda, protože příběh   masového vraha mohl být   zfilmován s daleko lepší   grácií. autoři možná   nechtěli s vysokým počtem   zavražděných obětí jít   cestou hektolitrů krve, ale   stejnou cestu si vybral i   náš j. ševčík, když   realizoval příběh jiného   masového vraha ve filmu   normal a tomu se hrůzy   vraždění a strach obětí   bez krve podařilo natočit   přímo bravurně, což se o   evilenku říci rozhodně   nedá. evilenko tak zůstává   filmem vhodným pro hodiny   psychologie jako příběh   masového vraha, protože v   dějinách kinematografie si   zaslouží místo v   nejnižším stupni filmového   průmyslu.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2010
To je hotový satan, ten   Evilenko. Ako strašne   zabíjal. Je to pravda, že   praví koministi, keď videli,   že sa už socializmus rúca,   stávali sa masovými vrahmi.   Preskočilo im.
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2008
Drsná záležitost
Tento film nijak nepotřebuje   bližší komentář, protože   výpověď o masovém vrahovi   Čikatilovi je sama o sobě   velmi drsnou záležitostí. K   celkovému dotažení na 10   bodů bych snad jen měla   připomínku k hudebnímu   podbarvení, které sice má   mrazivý nádech, ale přesto   mi přijde, že k příběhu   se příliš nehodí. Naopak   musím vyseknout poklonu   Malcolmu MacDowellovi za jeho   brilantní ztvárnění této   dozajista nelehké role,   protože sehrát brutálního   vraha s těžce sadistickými   sklony znamená si vypálit   určitý cejch, kdy někteří   fanatičtí diváci velmi   neradi uznávají, že na   plátně je pouze herec   hrající svou roli, ale tím   skutečným bestiálním   vrahem byl někdo jiný.   Uznávám, že tento film je   pro silné povahy,   patříte-li však mezi ně,   je rozhodně dobré ho   shlédnout.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2013
"Evilenko" mě na   první pohled zaujal. Byl   velice zajímavý, co se   týče děje. Je   neuvěřitelné, jak se z   obyčejného a prostého   učitele na základní škole   dokáže stát, tak bezcitná   a krutá zrůda jako byl   právě antihrdina v tomto   thrilleru. Zaujal mě velice   příběh, jelikož byl podle   skutečné události a taky   proto, že se policie neměla   čeho chytit. To, co mě ale   šokovalo byl fakt, že vrah   byl i kanibal a při scéně,   kdy do sklepa vstupuje   nějaký mladík a vidí vraha   s krví na obličeji, jsem se   trochu vyděsila. Následně   potom byl mladík jediný, kdo   vraha viděl a když ukázal   na vrahovi tvář přes sklo,   začal se smát a ukazovat na   každýho přes sklo, kdo byl   vrahem (stal se z něho totiž   blázen)... Dost smutné
Jelikož newm, jak film   skončil, musím ho ještě   dokoukat.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2014
Příběh masového vraha   Čikatila je jen inspirací   hlavní postavy filmu, který   dlouho odolával odhalení a   jeho oběti - většinou děti   a ženy - převýšily více   než 50 - prostě tehdejší   systém mu to umožnil, ovšem   stejné případy jsou jak v   kapitalismu i v socialismu.   Jeho dopadení znamenalo jen   odhalení jednoho z možných   vrahů a jistě jich mnoho po   světě chodí i nadále. Z   učitele se stal masovým   vrahem aa je otázkou, jestli   počet jeho obětí je   konešný, jeho vraždy mohly   být zachyceny lépe, je však   otázkou, jestli by to někdo   vůbec sledoval. Natočit   příběhy všech stejně   nejde, to bychom netočili nic   jiného.
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.7.2010
No já nevím, jsem z toho   trochu na rozpacích. Kdyby   šlo o popcornovou zábavu na   jedno použití, tak prosím,   docela v pohodě, ale to není   tento případ.
Od   filmu, který je podle   skutečných událostí,   zvlášť dost citlivých či   takových šokujících,   očekávám taky citlivý   přístup, především k   historickým faktům a   skutečnostem a osobám. Tady   se nemůžu zbavit pocitu, že   tvůrci téma sebrali,   rozervali jako hadr a ještě   pošlapali. A nakonec z toho   tedy udělali popcornovou   zábavu, jenže ne příliš   zábavnou.
Hlavní   problém kromě samotného   přístupu k tématu, mi   připadá způsob natočení.   Film, který má být z   ruského prostředí není   vůbec ruský. Působí to   jako tak trochu pro   zhýčkané americké   publikum. Politické okolnosti   socialismu na mě působily   odflákle a vyšetřovací   metody v druhé půlce filmu   nepochopitelně, fakta, jak   jsem zmínila překroucená   (proč?) a kolikrát směšně   postavená na hlavu (co třeba   ta zázračná hypnóza?).   Filmu kromě toho chybí   náboj, šťáva, to, čím by   dostal. Jedná se o   brutálního vraha, který   udělal nepředstavitelně   otřesné věci. A z filmu na   mě celou dobu dýchal pocit,   že je to jenom nějaký zlý   pán. Mnohem větší mrazení   jsem měla z pouhého článku   o Čikatilovi, než z celého   filmu.
Jediným kladem   tak zůstává Malcolm, teda,   obdivuju ho, že takovou roli   vzal, a zhostil se jí opravdu   na výbornou. Ostatní postavy   ale silně zaostávají. Dost   nedotažená mi přišla   postava psychoanalytika,   jehož konec byl zrovna během   neskutečně blbé scény.
A tak bohužel, díky tomu   všemu je přínos filmu   naprosto nulový. A že ten   potenciál mohl být sakra   velký. Mohl, ale asi se   nějak nechtělo.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Hodnotitelům, kteří zde   poukazují na případné   historické nepřesnosti a   nesrovnalosti jejich názor   neberu. Pro mě, přestože   mám "něco málo" o   Čikatilovi nastudováno, je   tento film stejně naprosto   dokonalý. Kašlu na reálie,   jde o to, že z Malcolma   McDowella jsem měl husí   kůži. Dlouhá léta byl   tento PAN HEREC pro mne   hlavně tím rozpustilým   rošťákem s buřinkou a se   suspenzorem užívajícím   nadměrné množství očních   kapek :-) a že i ta role byla   těžká kláda, ale teprve   Evilenko na mě ze svých   očí vypustil opravdové   běsy. Tohle se snad ani nedá   zahrát, to musí v člověku   být... Nemusí řvát,   šermovat nožem nebo na   kameru žvýkat kila krvavé   flákoty , jemu stačí aby se   smutně, až něžně   podíval... a klidným, pocit   bezpečí vzbuzujícím hlasem   promluvil na dítě...
sakro
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.10.2010
kam se podělo Rusko?
Film se skvělým, i když   nesmírně zrůdným   námětem. Velká škoda, že   vyzněl z větší části do   prázdna. Tvůrci prostě   námětem pohrdli. Reálie   ruského (vlastně   sovětského) prostředí byly   stejně opravdové, jako by se   třeba v Kongu rozhodli   natočit film o událostech   1948 v Československu. Jako   celek to vyznělo   nepřesvědčivě,   neupřímně. Čikatilo   jednoznačně byl lidská   zrůda a jiné hodnocení si   určitě ani v nejmenším   nezasloužil. Jen nevím, zda   to věděl i realizační   štáb filmu Evilenko.   Myslím, že nejsem ani   sadista vyžívající se v   extrémně krvavých   scénách, ani netrpím   nějakým druhem psychické   úchylky, ale mi hlavní   postava nijak zrůdně   nepřipadala. Dokonce jsem se   chvilkami přistihl, že mi je   jí snad trochu líto. Ale   věřte, že ve skutečnosti   ne. Jen mi tak občas vyzněl   záměr filmařů. Ale že by   tomu tak ve skutečnosti bylo,   to se mi snad ani věřit   nechce. Tímto svým   povzdechem nechci zhatit a   zatratit celý film, nebo   říci, že bylo všechno   špatně. Určitě měl hodně   dobrých scén, velmi   hodnotím výkon Malcolma   McDowella, a ani někteří   další herci mi nepřipadli   až tak špatní. Chci jen   vyjádřit svou lítost, že   film neměl svůj vnitřní   náboj, a jak vidím podle   dosavadních hodnocení,   obecně nezaujal. Je to   škoda. Měl totiž co   sdělit, ale nepodařilo se. I   když byl Evilenko zfilmován   pro kinoprojekci, je   nesrovnatelný s Občanem X,   přestože ten byl vytvořen   pouze jako film televizní.   Pro mě je to prostě půl na   půl a každý si musí   udělat závěr svůj.
Wish
Hodnocení:
Přidáno: 3.8.2008
No vidím, že Malcolm   McDowell hraje úchyláky jak   v mládí, tak i ve stáří.   Film má určitě nedostatky -   jako například postrádá   záběry přímo na   "Evilenkovu"   zrůdnou akci nebo následně   na oběti - z toho filmu se   určitě dalo vytěžit   celkově víc. Když se však   zaměřím na jedince, musím   říct, že výkon Malcolma v   ponurém prostředí za   doprovodu úžasné hudby mě   totálně rozsekal...
TerraFelix
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Blbost, blbost, blbost.   Absolutně nesedí fakta, film   je o neznámém podivném   pánovi, který má s   Čikatilem pramálo   společného. Tento odpad   kinematografie jenom   zbytečně mystifikuje   neznalce, jakože jich po   světě neběhá zrovna málo.   Tvůrčímu týmu by možná   prospělo trochu studia.   Stejně jako se Brabcovi   povedlo zprznit Máj, tak   Griecovi příběh o životě   Čikatila.
likantrop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2009
Vo svojej podstate bol   Čikatilo beštia toho   najhrubšieho zrna kanybal   buzik a kurevnik v jednej   osobe.Na to všetko bol i   beštialny vrah.Snimok ktory   zachytava jeho život a   vraždenie je len film,ktory   tak trochu vynechava fakty o   vrahovy a rozprava tak trocha   režiserove vydenie   problemu.Samozrejme že vykon   Malcoma je grandiozny,ale   čakal som lepšie spracovanie   vražd.Mohly to viac   zhororovieť.No čo už,ale za   pozretie to stoji.Aby som to   zhrnul neprijeny film o   neprijemnom človeku schopnom   čokoľvek urobiť,len aby   dosiahol vytuženy orgazmus so   znasilňovania a pojedania   malych deti.
Voglick
Hodnocení:
Přidáno: 19.10.2009
Souhlasím s Likantropem.   Evilenko byl lidská   zrůda,ale dělat z něj   šíleného telepata, kterému   přeskočilo po perestrojce je   hloupost hodná jen   amerických tvůrců. Lepší   antiruskou propagandu jsem   ještě neviděla.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67286minih67286Mediálna honba (2000) [TV film] 
An American Daughter n
minih53461minih53461Macocha (2004) [TV seriál] 
La Madrastra n
minih170285minih170285Mrazivý lov (2019) 
Daughter of the Wolf n
minih23775minih23775Země faraonů (1955) 
Land of the Pharaohs n
minih15533minih15533Pátek třináctého 6: Jason žije (1986) 
Friday the 13th Part VI: Jason Lives n
minih124835minih124835Pod zemí (2014) [2k digital] 
As Above, So Below n
minih24477minih24477Drevená dedina (1955) 
n
minih49867minih49867Příběh kriminálního rady (1994) [TV film] 
Příběh kriminálního rady n
minih60062minih60062Vzpoura pretoriánů (1964) 
La rivolta dei pretoriani n
minih53391minih53391Mapa zámořských objevů (1978) [TV inscenace] 
Mapa zámořských objevů n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

50 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

0 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

10 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190738
Osobností: 698276
Fotografií: 765267
Plakátů: 377392
Obsahů a biografií: 178549

Poslední komentáře

Ruby (1992)

Ruby
I když název by mohl   svádět k očekávání, že   půjde o životopisný film,   je to v podstatě   čistokrevný politický   thriller, který více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Fatal (2009)

Fatal
Průměrná francouzská   komedie, která mě opětovně   přesvědčila, že doby   šedesátých a sedmdesátých   let, kdy se natáčely   výborné komedie více >

Autor: curil | Hodnocení: 6 / 10

Donniny kalhotky (2001) [TV epiz...

Donniny kalhotky
Eric při basketu na dvorku s   kámošema stáhne Donně   kalhotky, ta se urazí, ale   dělá že né. Kelso jde za   Laurie, ale ta tam má jinýho   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Kdo to chce víc? (2001) [TV epiz...

Kdo to chce víc?
Donna má s Ericem hodně   sexu, ale pak se pohádají a   každý dělá uraženého,   kdo vydrží bez sexu déle?   Red si uvědomí, že je   protivný a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Dnes o půl jedenácté (1949)

Dnes o půl jedenácté
Jsem si vědom, že v roce   1949 filmová detektivka asi   jinak natočit nešla, ale to   bohužel nic nemění na tom,   že je to jako film sotva   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10