Duben
ohodnotit

Fotograf

Další název:
Fotograf aneb: Dámy, radím vám ke klidu…!
Rok:
2015
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
8.1.2015
„Dámy, radím vám ke klidu...!Volně inspirováno některými motivy ze života Jana Saudka“

Komentáře k filmu Fotograf

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.3.2021
Tenhle film asi nedokážu   zhodnotit úplně objektivně.   Jan Saudek je (byl) bezesporu   výborný fotograf ale   výborných fotografů se u   nás narodila spousta. Jako   člověk je to z mého pohledu   jenom trapný a hloupý pozér   o kterém rozhodně nestojí   zato natáčet životopisný   film. Nedokážu ten film   ohodnotit kladně, když dle   mého vnímání je základní   premisa jeho vzniku pochybná   a ani výborný výkon Karla   Rodena v hlavní roli to   nedokáže změnit ale díky   němu alespoň nějaká ta   hvězda navíc.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2016
Dalo se na to dívat. Hezká   hudba, sem tam i hezká   dívka, dobrá kamera. A   samozřejmě i dobrý pan   Roden.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2015
Je to film o žijící   kontroverzní osobnosti. Jako   takový už ve své podstatě   musí být také trochu   kontroverzní. Někteří   kritici film docela sepsuli,   jako ten z rádia Wave.   Autorem je dvacetiletý   mladíček Šimon Holý.   Takže, člověk, který ví   prd o životě. Podle mne to   bude film, který bude   kandidátem na film roku, v   dobrém smyslu slova. Je   výtvarně na špici a celý   je v takové stylu tvorby   fotografa Jana Saudka.
Toho vytvořil Karel   Roden. A je to role hodna   ocenění. Mistra fotografie   nekarikuje, ale zcela přesně   a zdařile vytváří. On   takový byl a je. V pozadí   nezůstává v hereckém umu   ani Marie Málková. Její   role Líby představuje   reálnou Sáru. Je to role   negativní, tedy role   nevděčná. Tu ženskou   prostě budete nenávidět.  
Filmu se dají   vytknout drobné   nelogičnosti, za které   může skript. Děj se   odehrává v devadesátých   letech a na plátně jsou auta   s SPZ značkami   přidělovaných až po vstupu   do EU. Pak zde hrdinové   používají techniku, která   rovněž patří spíše do   doby počátku 21. století.   Jsou jimi mobilní telefony   či notebooky.
Dalším takový   škraloupem na filmu považuji   účast pana Jana Rejžka,   který snad ztělesňuje sám   sebe. Kdyby tam nebyl, film by   byl o něco hezčí.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.5.2015
ČT to radši rozdělila do   dvou dílů, ono cca 135 min.   je už delší stopáž. Tak   co říct, no pan Saudek bude   hodně zvláštní člověk -   minimálně, ano asi rozumí   tomu co dělá a má úspěch,   ačkoliv já tomuhle kulový   rozumím. Bližší je mi   tvorba jeho batra, ačkoliv   řada těch fotek je hodně   zajímavá. Ale k filmu -   první půli se Mistr kurví,   fotí, chlastá, píchá a v   druhý podobně, ale víc se   hraje na vážnější notu a   přichází o majetek, o   manželku, partnerku atd.   Výkon Karla Rodena   obdivuhodný, zahrát tohodle   bohéma a asi i pošuka nebylo   jednoduchý, ale zvládl to na   Jedničku. Resumé:Lepší   průměr, jenom přeci   tématicky to jde víceméně   mimo mně. Otázkou ještě   zůstává jak moc je   reálné, že jeho můza a   partnerka Sára ve filmu Líba   byla taková   "Svině" nebo je to   smyšlené, četl jsem   rozhovor se Sárou a to to   vše víceméně popírá, pak   si vyberte:-))
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2023
Myslím, že natočeno na   hranici možného. Dobrá   směs pozlátka a odvrácené   strany nekonvenční tvorby,   divácky vděčných ukázek   vzniku známých fotografií a   více či méně očekáváné   hříšnosti jejich pozadí,   spojení ohromného talentu s   až nechutnou živočišností   a vnitřními běsy, bez   které by tak báječné fotky   asi nevznikly. Ta linie s   "Líbou Holou" dala   filmu nosný příběh,   podobně jako Salieri   Amadeovi. Výborný scénář   a režie Ireny Pavláskové a   neuvěřitelně uvěřitelný   Karel Roden.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.12.2015
Bylo to tak půl na   půl,některé scény   perfektní ale pak jsem se   zase trochu nudil,naprosto   perfektní výkon K.Rodena   který se do role absolutně   vžil alespoň mě to tak   připadalo,určitě to stojí   za podívání.
enejčel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.5.2015
Roden hraej jen to, co mu   scénář nabízí a to je   totální h*vno. Film byl   natočen jen proto, aby si   mohl režisér při   promítání honit ptáka,   ikdyž nevím, některé ty   nahé ženské jsou hrozný a   těch krásnejch holek je zde   opravdu hrstka. Roden   nestačí k tomu, abych dal   alespoň jednu hvězdičku, to   by zde muselo být více   hezkých holek, kvalitní   scénář a režie. Tento film   je ubohý a neprosto   zbytečný. Nominoval bych ho   na propadák roku.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.5.2015
První část se jeví jako   jedna a táž epizoda,   honící se dokola za   vlastním ocasem... ostatně,   jako mistr sám - takže   vlastně potud v pořádku.   Jinak se však odprezentovala   jako fanfarónský chaos a z   biografického hlediska   neměla čím překvapit,   jelikož se nám pan Saudek   nebál vše o svých obsesích   vyzvracet dávno sám... a   rád, dlužno podotknout. Mno,   ale druhá půle se vyvrbí   takovým způsobem, že by si   možná zasloužila vlastní   název... třeba Sára   (mimochodem, já jsem té   slizké ženštině nikdy   nevěřila). Krach se tedy   určitě nekoná, nakonec se   mnou díky Marii Málkové   cloumaly i emoce a skvělého   Karla Rodena v roli Saudka   jsem si oblíbila natolik, že   na mě v závěrečných   záběrech mistr osobně   působil jako rušivý element   - jak tam tak seděl - sám a   ztracený, mezi roztaženýma   nohama...
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2016
Kontroverzní osobnost Jana   Saudka skvěle zpracovaná v   neméně kontroverzním filmu,   tak bych stručně popsala   snímek Fotograf.Karel Roden   opět naprosto jedinečně   sdělil nesdělitelné.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2015
Po
delší době velmi slušný   český film s parádními   hereckými výkony(K.Roden   standardně   špičkový,M.Málková velké   příjemné   překvapení).Mínusem byly   drobné nelogické   věci,přeskakování   událostí bez vysvětlení a   zjevná snaha co nejvíce   očernit S.Saudkovou,což z   filmu trochu činilo   ublíženeckou výpověď a   dále snaha ukázat Jeníka v   co nejlepším světle.Ale z   filmařského hlediska   dobrý,fakt dobrý:-)
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.12.2017
Herecké zpracování života   J. Saudka, v němž snad   jediný kriticky hodnotitelný   herecký výkon předvádí K.   Roden.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2016
Především skvělí Karel   Roden.
Hezká mladá   odhalená těla a   komplikovaný život   fotografa. Být dobrý v   něčem znamená že v něčem   jsi slabší .
limec
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.6.2015
Na filmu bylo nejlepší to   jak jsme přestali sledovat   děj a šli radši střílet   prakem na plechovky....
Blasel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2016
Ano, je to film o   kontroverzním člověku,   není divu, že sám o sobě   vzbuzuje rozporuplné   reakce... Rozhodně nemohu   považovat za špatný takový   film, který hlásá jiný   životní styl,nežli   uznávám já! A výkon Karla   Rodena je excelentní!   Možná je dobře, že nakonec   Jeníčka nehrál původně   vytipovaný herec...
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 10.10.2015
Saudka jsem registroval již   jako hodně mladej,jeho fotky   znám a myslím si o nich že   jich pár je fakt světová   klasa ale většina je prostě   furt stejná a jakoby   očumělá, nedokázal jít   jinam od plesnivé zdi.jednou   jsem seděl v hospodě pár   stolu od něj a je opravdu tak   nechutnej, sebestřednej   arogatní hulvát kterýmu jde   poslední roky už jen o   prachy. proč to tady píšu?   protože mi příjde že   tenhle film je snad natočená   jedna velká reklama na   značku saudek. jinak bez   Rodena by to snad nemohli ani   udělat.Dovedu si živě   představit jak v 80 letech   chlastal s Havlem a blábolily   každej svoje nesmysli.
roman.molata
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2015
skvělí životopisný film jednoho z největších český
skvělí životopisný film   jednoho z největších   českých umělců, ze   skvělým hereckým výkonem   Karla Rodena,ve filmu oceníme   krasné ženy i možná měně   krasné záleží na vkusu,a   taky o vychcanosti Paní Sáry   Saudkové,Film můžu   Doporučit třeba i   feministkám:-)
falkonfilm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2015
Skvělý český film
Je mi úplně špatně nad   smutnou českou klasikou, kdy   lidé, kteří
v   životě nedokázali vůbec   nic hodnotí se závistí   úspěchy druhých.
Film fotograf je krásný,   ale těžko říci, zdali je   to filmy, které
jsou   točeny pouze za účelem   zisku a jsou velice špatné a   tvoří tak
průměrné   bahno České kinematografie,   které deformuje diváka,   nebo
trapným   předstíráním morálky nad   sexuálními scénkami.

Film mě tedy   rozhodně nenudil, ani   neotrávil, je z něj cítit   tvůrčí náboj nevídaný,   invence, umělecký talent,   který musí
každého   kdo má nějaký smysl pro   umění nadchnout. Navíc   těm,
kteří nemají   jasno v paní ,,Sáře,,   líčí pravdivě jako se
panu Saudkovi účelově   šplhala po zádech a nakonec   se začala
živit jeho   plagiátorstvím.
kajjiik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.8.2015
zajímavé
Tento film mě velice zaujal,   některé scény se mi moc   nelíbily, ale Roden je   zahrál perfektně. je to moc   zajímavý film, každý si   udělá svůj obrázek   ohledně života hlavního   protagonisty.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih61540minih61540Odsun (2010) 
La Rafle n
minih51986minih51986Hádavá pohádka (1969) [TV inscenace] 
Hádavá pohádka n
minih48281minih48281Kanadská noc (2008) [TV film] 
n
minih54322minih54322Silvestr svobodného pána (1979) [TV inscenace] 
Silvestr svobodného pána n
minih23746minih23746Pink Floyd: The Wall (1982) 
Pink Floyd: The Wall n
minih9398minih9398Jarní povětří (1961) 
n
minih42667minih42667Muž pro domácnost (1978) [TV hra] 
Muž pro domácnost n
minih115051minih115051Padesát odstínů šedi (2015) 
Fifty Shades of Grey n
minih175710minih175710Mory Vratislavi (2018) 
Plagi Breslau n
minih94010minih94010Tvář za oknem (1985) [TV inscenace] 
Tvář za oknem n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10