Duben

Komentáře uživatele yerzi

yerzi

yerzi zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 58
Adelheid
 
Přidáno: 10.10.2015
skvělí film Vláčil je   prostě záruka kvality, jeden   z mála filmu který ryje do   živého a nebere si servítky   s historií. obdivuji   Františka za odvahu ukázat   českou mentalitu natvrdo   právě v době vzniku tohoto   díla. líbí se mi jak   dokázal Vláčil herce   perfektně rozehrát. prostě   profesionál který   spolupracuje zas a jen s   profíky.
Anthropoid
 
Přidáno: 27.12.2016
no docela bída, Kubiš s   Gabčíkem jako by snad   nebyli ani Čechoslováci,   vyobrazení tehdejší   atmosféry je k smíchu ,po   Praze se promenují tak   nenápadně že by jeden pro   změnu plakal, melodrama s   děvčaty, jakoby řešení   možných následků po   atentátu,atd. tuhle formu   můžou zkousnout ta jedině v   americe ale tu tohle téma   absolutně nezajímá   srovnávat s Atentátem   vlastně ani nejde protože   Atentát je prostě o několik   levelu jinde po řemeslné   stránce ,všechna čest a   klobouk dolu před mistry   svých oboru z 60 let . opět   škoda peněz na   podprůměrné a tak   zbytečné dílo. Věřím   tomu že kdyby tohle téma   chtěla oprášit česká   televize coby tv film nebo 2-3   dilnou sérii dopadlo by to   lépe.
České století
 
Přidáno: 25.10.2015
konečně někdo kdo se nebál   zobrazit historii ve své   nahotě. děkuji za jiný   úhel pohledu na lidi jako   byli TGM a Beneš. kdo se   zajímá o historii neměl by   tuhle tv sérii ignorovat   protože určité náznaky   souvislostí vás motivují   zapátrat po faktech a nakonec   budete velice překvapeni o   čem se raději nemluví.To co   učí naše děti ve školách   je jen a pouze masáž hlav.
Ďáblova past (Diablova pasca)
 
Přidáno: 10.10.2015
takhle to vypadá když se na   filmu potkají mistři svých   oboru. po tolika letech nese   tenhle kousek poselství v   každé době a režimu.   absolutně precizní dobové   kostýmy,kulisy a detaily.mně   se nejvíc líbil výkon   Macháčka.
Der Lebensborn - Pramen života
 
Přidáno: 10.10.2015
jeden z mnoha top   československých filmu.   Super Bronislav   Poloczek.neotřelé   téma,řemeslně perfektní   zpracování.
Fargo
 
Přidáno: 26.4.2015
film fargo jsem viděl   několikrát a proto jsem z   tohoto serialu měl obavy-   zbytečně. líbí se mi   atmosféra amerického   severu,vykreslení tak   typické přízemní americké   mentality a šikovné   propojení z původním   filmem, a to hudbou,skvělými   dialogy a celkovou absurditou.
Fargo
 
Přidáno: 23.7.2015
jeden z mých   nejoblíbenějších filmů.   bavte se- absurditou   příběhu,stupiditou   obyčejných   amíků,hudbou,životníma   hodnotama, to nezažijete.....   no možná je v každým z   nás takovej pan landrgárd.
Forrest Gump
 
Přidáno: 26.4.2015
opravdu skvělí film je až s   podivem že se tak líbí i   lidem kteří neznají   americkou historii a tudíž   musí tápat v tom velkém   množství narážek na   různé historické   souvislosti které jsou   bravurně a úsměvně spojeny   s hlavním hrdinou. mistrovsky   načasovaná hudba provází   film od začátku až do   konce,super kamera,skvělí   Gary Sinise a hlavně   příběh který baví celou   dobu filmu.
Fotograf
 
Přidáno: 10.10.2015
Saudka jsem registroval již   jako hodně mladej,jeho fotky   znám a myslím si o nich že   jich pár je fakt světová   klasa ale většina je prostě   furt stejná a jakoby   očumělá, nedokázal jít   jinam od plesnivé zdi.jednou   jsem seděl v hospodě pár   stolu od něj a je opravdu tak   nechutnej, sebestřednej   arogatní hulvát kterýmu jde   poslední roky už jen o   prachy. proč to tady píšu?   protože mi příjde že   tenhle film je snad natočená   jedna velká reklama na   značku saudek. jinak bez   Rodena by to snad nemohli ani   udělat.Dovedu si živě   představit jak v 80 letech   chlastal s Havlem a blábolily   každej svoje nesmysli.
Hasta la Vista!
 
Přidáno: 9.9.2015
velice dobrej film kterej   ukazuje ze postižení jsou   vlastně normální lidi   protože se taky někdy   chovají jako   rozmazlení,arogantní,protivn   í,sobečtí a nevychovaní   hajzlíci.
Hodný, zlý a ošklivý (The Good, The Bad And The Ugly)
 
Přidáno: 11.10.2015
westerny nemusím ale tohle je   fakt parádní film,celkem   bych řekl že je spíš film   protiválečný. kdo nemá   rád Leoneho ksichtové   dlouhé scény tak vězte že   je jimi silně postižen.   parádní Eli   Wallach,geniální hudba od   Ennia, no a taková ta   typická herecká poloha   Eastwooda s kterou si   vystačil celou kariéru.
Husar na střeše (Le hussard sur le toit)
 
Přidáno: 10.10.2015
četl jsem předlohu a měl   jsem strach jak to filmově   zvládnou, a podařilo se na   výbornou. u mne osobně se   režisér dokonale trefil do   představivosti při čtení   knížky. obsazení super   Binoche byla vždy mou   favoritkou mezi herečkami.
Interstellar
 
Přidáno: 16.4.2015
těšil jsem se na   sci-fi,dostal jsem sci-fi   bohužel opět nedotažené a   padající do věčného   zapomnění filmového   hřbitova.
Jdi a dívej se (Idi i smotri)
 
Přidáno: 7.5.2015
pokud od válečného filmu   očekáváte velké bojové   scény,neohrožené   hrdiny,vítězné radostné   konce,přehlídku bojové   techniky apod.tak se tomuhle   filmu zdaleka vyhněte. v jdi   a dívej se naleznete depresi   obyčejných lidí,zvrácenost   války,reálně vyobrazené   scény dané doby a   místa,dokonale zobrazené   chování člověka v naprosto   odlišných situacích,zvuk a   hudba která dokresluje celou   absurditu války kterou vždy   odskáčou obyčejní   lidé.odvážný počin   režiséra s ohledem na rok   vzniku filmu-rozhodně   neuvidíte statečné   sovětské partyzány ale   samotné Bělorusy aktivně a   nadšeně pomáhající   německému vyhlazovacímu   komandu. doporučuji v   puvodním znění. znám   spoustu lidí kteří tenhle   film prostě nestráví a   nedodívají ho z mnoha   duvodu.
Kam slunce nechodí
 
Přidáno: 10.10.2015
nádherná   podívaná,pohodička,Menšík   ,Matuška,Janžurka a   spol.úsměvné a milé dílko   československé produkce.
Kladivo na čarodějnice
 
Přidáno: 17.10.2015
Parádní film který vystihl   kvalitu předlohy od   Kaplického.Prostě období   vrcholu československého   filmu,nadčasovost románu   poplatná každé době.   Zajímavost je že   Žerotínové museli nakonec   žádat u císaře Leopolda I.   o pomoc aby se Jindřicha   Bobliga zbavily,otázka je   jestli tušily že po 102   obětech z řad chudáků a   majetných měštanů   nepříjdou také na řadu.   Jeden z mála filmů ve   světě který se tímto   tématem zabývá opravdu na   faktické a historicky   podložené úrovni. V té   době měli na Losinsku   štěstí že Leopold v této   záležitosti pomohl protože   osvícenství přišlo s   Marií Terezií tedy mnohem   později.
Kolja
 
Přidáno: 11.10.2015
Svěrákova poetika se mi   líbila ve starších   filmech,tohle jede na vlně 90   let typický film který   řeší léta minulá. toho   oscara dostal z důvodu   politické vhodnosti a   jakéhosi uznání našeho   hrozného utrpení za vlády   bolševika,což bylo a je   západu celkem u zadku.film   má svoje nesporné kvality   ale já z něho prostě   cítím určitou účelovost   scénáře využít doby a   prosadit se na festivalech. od   Svěráků mistrně   zvládnutý kšeft. Je to jen   můj vlastní dojem z filmu a   z toho co se kolem něj tehdy   dělo.
Krakonoš a lyžníci
 
Přidáno: 25.10.2015
Skvělí film,vynikající   hudba a atmosféra příběhu.   příběh sám má velké   poselství pro děti o   životních hodnotách,radosti   a o tom že v jakékoliv době   je třeba mít rovinka záda.   film z 80roku si s oblibou   pouštím na nový rok v mé   klubovně neopomenu si k   sledování nalít sklenku   "vratislavské"
Krásno
 
Přidáno: 9.9.2015
za mně dobrý- konečně   jiná skladba herců,fajn   muzika, prostě něco jinýho,   zavděčit se českým   filmem u nás je moooooc   těžký.
Lucy
 
Přidáno: 26.4.2015
johansson jsem viděl   naposledy v dívce z perlou   což se mi moc líbilo ale to   je už docela dlouho, právě   proto jsem byl zvědaví co a   jak hraje dnes. snímek lucy   je klasický film dnešní   doby který jsem viděl jednou   a už ho pravděpodobně nikdy   neuvidím prostě na něj   zapomenu. na tenhle typ filmu   se nedá dívat jinak než ve   fullhd a v origo znění.
Malý princ (Le Petit Prince)
 
Přidáno: 8.12.2015
jeden z nejlepších počinů   posledních let. od režiséra   kung fu panda bych to   nečekal. Exupéryho malý   princ je velice známý ale   mnohdy nepochopený,tahle   forma zpracování pomáhá   pochopit podstatu myšlenek   Exupéryho především dětem   za čož jsem rád protože   většina zpracování na   obrazovkách je pro děcka   vcelku zmatečná a pro ně   nezajímavá. a jen tak na   závěr malý princ jako kniha   je hlavně pro nás dospělé.
Marketa Lazarová
 
Přidáno: 11.10.2015
československý velkofilm.   režie,kamera,herecké výkony   to jsou superlativa. já   osobně nemusím hudbu ve   filmu. co je obdivuhodné tak   nekompromisní smysl pro   detail dobových   oděvů,pomůcek denní   potřeby, zbraní a pod. vše   působí realisticky a   opravdově. tenhle film   nejvěrněji zobrazuje danou   dobu a lokalitu. obrovsky kus   práce všech oborů které se   podíleli na tomhle filmu.Ten   kdo se zajímá o raný   středověk tak má skoro   povinnost se na tohle   podívat.
Město 44 (Miasto 44)
 
Přidáno: 1.7.2015
konečně-film na ktery se   podívám víckrát famozní   kamera,hudba,děj. film bez   vlasteneckých keců,hloupých   scén a hlavně bez   překrucování historie.   čím to asi bude?- je polský   a nikoli americký.   doporučuji v puvodním   znění. podobně mě   potěšila německá trilogie   - naše matky naši otcové-   tv serie. v evropě   točíme spoustu super filmu   jen se k nim prokousat přes   všudy přítomnou vlezlost   amerických kinosraček.
Místa zločinu (Scénes de crimes)
 
Přidáno: 10.10.2015
viděl jsem ho před lety na   čt považuji ho za jednu z   nejlepších kriminálek pro   její syrovost a snahu ukázat   práci vyšetřovatelu a   operativcu co nejrealněji   krok po kroku. bohužel se   tohodle filmu nejsem schopen   dopátrat.
Most špiónů (Bridge of Spies)
 
Přidáno: 27.12.2016
po dlouhé době koukatelný   film na který se   pravděpodobně za čas mrknu   ještě jednou , Steven ví   jak neudělat Béčko dělá   to pořád stejně dokola a   kupodivu mu to pořád funguje   včetně Hankse
Na hraně zítřka (Edge of Tomorrow)
 
Přidáno: 16.4.2015
cruiseho nemusím a ani tenhle   typ filmu, přesto jsem ho   pozorně sledoval až do   konce. tenhle film dráždí   tím že vás nutí   přemýšlet jak by jste   možností hlavní postavy   využily vy sami. až na ty   příšerné americké konce,   které vždy zdegradují   celkový dojem z filmu že to   znovu nechcete vidět.
Návštěvníci 3: Revoluce (Les Visiteurs: La Révolution)
 
Přidáno: 27.12.2016
nečekal jsem pecku ale tohle   je strašný nevím kolik   museli nasypat Renovi a   Clavierovi aby se takhle   shodily ale musel to být   balík jinak pochybuji o   jejich příčetnosti
Noc na Zemi (Night on Earth)
 
Přidáno: 10.10.2015
poprvé jsem to viděl v   nočním filmovým klubu na   dvojce v 90 letech, parádní   oddych s drožkařema ve   světě. absolutní král   taxikářu je Roberto.
Noe (Noah)
 
Přidáno: 17.10.2015
americká slátanina s   imbecilním scénářem.   zajímalo by mně jestli to   vydělalo alespon na Crowa a   Hopkinse,pokud to nedělali   jako charitu nebo z nudy.
Osvícení (The Shining)
 
Přidáno: 10.10.2015
dobrej film kubrick má   lepší kousky. Jack ve své   top formě. podle mně   kubricka nestráví každý a   to je dobře,protože filmy   který se líbí skoro všem   jsou většinou stupidní   zhovadilosti.

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

04:45 - 05:15

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Náš venkov (2000) [TV cyklus]

04:35 - 05:00

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

8 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

04:20 - 05:55

33 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178353
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10