Duben
ohodnotit

Hellboy II: Zlatá armáda

Hellboy II: The Golden Army

Další název:
Hellboy 2 / Hellboy 2 - Die goldene Armee
Rok:
2008
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
4.9.2008
„Zachránit svět je pekelná dřina.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hellboy II: Zlatá armáda
Už podruhé bude pekelník pracujúci pod úradom paranormalných javov zachranovat svet.Tentokrát chce princ Nuada oživit zlatú nezničitelnú kovovú armádu a zničit tak ludstvo.Hellboy(Ron Perlman),Liz(Selma Blair)a Abe Sapien(Dough Jones) sa mu postavia na odpor.V tomto druhom pokračovaní sa do seba zalúbia Abe a princezna Nuala(sestra princa Nuadu).Hellboy a Liz tiež budú mat krízu vo vztahu a ešte k tomu musia zachránit svet.Emocionálnych vztahov tu bude dost a čo sa týka akcie,tak ešte viacej.Zasa v réžii Guillermo Del Toro so svojími nádhernými kreaturami a maskami.Vo filme je takýchto stvorení ohromné množstvo.Hellboy zasa trúsi drsné hlášky,takže o srandu,akciu a skvelý príbeh je postarané.


Autor: netopir55

Popis / Obsah / Info k filmu Hellboy II: Zlatá armáda
O tři Oscary bohatší (za fantastický Faunův labyrint) režisér Guillermo del Toro se po čtyřech letech vrátil k tomu nejďábelštějšímu ze všech komiksových hrdinů. Pekelnou výhní doruda rozpálený Hellboy (Ron Perlman) zbožňující dobré doutníky a ohnivou krásku Liz, bude znovu drtit záporáky a k tomu trousit jednu drsnou hlášku za druhou.

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli.

Přestože první Hellboy celosvětově vydělal přes sto miliónů dolarů, del Toro se nespokojil s prostým pokračováním tam, kde jednička skončila. „Samozřejmě jsme měli výhodu v tom, že jsme nemuseli znovu vysvětlovat kdo je kdo a stačilo prostě skočit do děje. O to víc jsme chtěli propracovat samotný příběh,“ odmítl del Toro hned v počátku tradiční neduh dvojek, které spíš než na novou invenci spoléhají na setrvačnost. Film tak opustil šílené vědce a ještě šílenější nacisty toužící po nesmrtelnosti a otevřel úplně nový, fantastický svět podzemní říše, obydlené kreaturami s velmi originálním designem, jejíž korunnímu princi se zachtělo vlády nad světem. Mezi nimi všemi ale vyniká titulní hrdina, i když… „Hellboy je v podstatě úplně normální chlap, který by se nejradši jenom válel na gauči u telky a chlastal u toho pivo. Shodou náhod ale má schopnosti, které ho nutí se z toho gauče občas zvednout,“ popisuje svého hrdinu poměrně nehrdinsky jeho představitel Ron Perlman.

I druhý Hellboy se natáčel ve střední Evropě, bohužel Prahu vystřídala Budapešť kvůli lepším finančním podmínkám. Navzdory tomu tvořili velkou část štábu čeští profesionálové, s nimiž měl del Toro výbornou zkušenost při natáčení jedničky.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hellboy II: Zlatá armáda
O tři Oscary bohatší (za fantastický Faunův labyrint) režisér Guillermo del Toro se po čtyřech letech vrátil k tomu nejďábelštějšímu ze všech komiksových hrdinů. Pekelnou výhní doruda rozpálený Hellboy (Ron Perlman) zbožňující dobré doutníky a ohnivou krásku Liz, bude znovu drtit záporáky a k tomu trousit jednu drsnou hlášku za druhou.
Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř - Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná monstra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli.
Přestože první Hellboy celosvětově vydělal přes sto miliónů dolarů, del Toro se nespokojil s prostým pokračováním tam, kde jednička skončila. "Samozřejmě jsme měli výhodu v tom, že jsme nemuseli znovu vysvětlovat kdo je kdo a stačilo prostě skočit do děje. O to víc jsme chtěli propracovat samotný příběh," odmítl del Toro hned v počátku tradiční neduh dvojek, které spíš než na novou invenci spoléhají na setrvačnost. Film tak opustil šílené vědce a ještě šílenější nacisty toužící po nesmrtelnosti a otevřel úplně nový, fantastický svět podzemní říše, obydlené kreaturami s velmi originálním designem, jejíž korunnímu princi se zachtělo vlády nad světem. Mezi nimi všemi ale vyniká titulní hrdina, i když. "Hellboy je v podstatě úplně normální chlap, který by se nejradši jenom válel na gauči u telky a chlastal u toho pivo. Shodou náhod ale má schopnosti, které ho nutí se z toho gauče občas zvednout," popisuje svého hrdinu poměrně nehrdinsky jeho představitel Ron Perlman.
I druhý Hellboy se natáčel ve střední Evropě, bohužel Prahu vystřídala Budapešť kvůli lepším finančním podmínkám. Navzdory tomu tvořili velkou část štábu čeští profesionálové, s nimiž měl del Toro výbornou zkušenost při natáčení jedničky.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hellboy II: Zlatá armáda
Postavu rudého ďábla s upilovanými rohy, kamennou pravou rukou a s dlouhým ocasem úspěšně uvedl poprvé na velké plátno mexický hororový specialista Guillermo del Toro ve filmu Hellboy (FP 9/2004). „Chlapec z pekla“ patří mezi nejmladší, ale i nejsvéráznější komiksové hrdiny. Démona, který byl na Zem přiveden jako dítě, aby páchal zlo, se ujal šéf tajného Úřadu paranormálního výzkumu a obrany a vychoval z něj spolupracovníka FBI. Jeho pravým „otcem“ však byl v roce 1993 komiksový autor a výtvarník Mike Mignola. Inspiroval se okultními legendami, „démonologií“ H.P. Lovecrafta, ale i detektivkami americké drsné školy. – Filmové pokračování téhož scenáristy a režiséra Hellboy II: Zlatá armáda poněkud mění žánrové ladění. Hellboyovými protivníky tentokrát nejsou Rasputin, ani nacisté, ale různé „pohádkové“ příšery a monstra. O nadvládu světa usiluje zapovězený syn Země, princ podsvětí Nuada, který ve snaze pomstít se nenasytnému lidskému plemenu hodlá oživit bájnou, v hlubinách země spící Zlatou armádu neporazitelných mechanických vojáků. Hellboy, doprovázený pyrokinetickou přítelkyní Liz, rybovitým savcem Abem Sapienem a poprvé také pedantským protoplazmickým mystikem Johannem Kraussem, sestoupí kvůli záchraně světa do kouzelné podzemní říše... – Titulní postavu znovu ztělesnil Ron Perlman. Stylizuje ji tak trochu jako Willisova drsného kliďase McClanea ze Smrtonosné pasti, jenž zběsilé dění kolem sebe ještě glosuje suchými bonmoty. Hellboyův „půvab“ spočívá v tom, že není pouhým nezničitelným supermanem, nýbrž i bytostí s lidskými slabostmi, odporem k autoritám, náklonností ke kočkám i k pivu a (v daném žánru) i s relativně „komplikovanou“ psychologií. Zmítá se mezi cynickým drsňákem, přežvykujícím doutník, a v emotivních zmatcích se utápějícím nešťastným monstrem, které si uvědomuje, že do světa lidí, jejž stále zachraňuje, nikdy patřit nebude. Tentokrát navíc musí řešit i partnerské problémy s těhotnou přítelkyní. Akcent na milostnou rovinu příběhu umocňuje i jímavý vztah Abea Sapiena k éterické princezně Nuale. – S poněkud „rychlokvašnou“ mytologií pracující příběh se občas příliš opájí přebujelými digitálními efekty a je nadbytečně zahlcen bizarními maskami mnoha skřetů, trolů a kreatur. Na komiksovém základě vznikl zábavný, barvitý, avšak křiklavě předimenzovaný a nevyrovnaný žánrový „kříženec“ mezi akční fantasy, hororovou pohádkou, sentimentální love story a jejich místy poťouchlou, místy infantilní (sebe)parodií. - Na českých kopiích je úvodní titulek Hellboy 2: Zlatá armáda.
-tse-, Filmový přehled 2008/9


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hellboy (2004)

 Hellboy (2004)
Hellboy n
 
Žánr: dobrodružný / horor / sci-fi / fantasy / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Guillermo Del Toro

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10