Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Hostel
Debutující režisér Eli Roth na sebe upoutal pozornost nízkorozpočtovým hororem Cabin Fever (2002 – V), uvedeným pouze ve videodistribuci. Jeho první film pro kina Hostel je obdobného ladění a jako jeden z výkonných producentů jej zaštítil Quentin Tarantino. Snímek ostatně ze všeho nejspíš upomíná na mučící scénu v povídce Zlaté hodinky z Pulp Fiction – historek z podsvětí (FP 11/94), jež v jednom záběru zahlédneme v televizi. – Autor vychází z prostinkého příběhu o trojici turistů „ze Západu“, přijíždějících s doporučením nevšedních erotických zážitků do hostelu poblíž Bratislavy. Místo v náručí vstřícných děvčat však mladíci končí v rukou brutálního maniaka, řídícího prosperující mučírnu pro zvrhlíky. - Příběh ve stylu teenagerské vyvražďovačky (hrdinové jsou „potrestáni“ za sexuální nevázanost) působí jen jako naivní a místy nudná vycpávka kolem explicitních scén mučení. Ty nepostrádají jistou temnou působivost, protože jsou pojaty s popisnou vážností a bez většího nadhledu. Nemohou však zastřít odbytost scénáře a fádní herecké výkony. – Zajímavostí, marketingově dobře využitou při uvedení do našich kin, je skutečnost, že se film natáčel v Čechách, s převážně českým štábem a částečně i hereckým obsazením. Nedůsledné a většinou i nesmyslné „slovenské“ reálie působí falešným a místy až komickým dojmem. Proto se film na Slovensku setkal s velmi odmítavými reakcemi.
-ap-, Filmový přehled 2006/3


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hostel
POZOR SPOILER!!!

Tři studenti - Paxton, Josh a Oli jsou na prázdninách v Amsterodamu. Z jednoho klubu je vyhodí, a tak navštíví nevěstinec. Z něj se vrací do hostelu pozdě, je zavřeno a tak je jiný mladík pozve k sobě. Jmenuje se Alexej. Radí jim cestu na východ. Prý jsou tam prima holky. A tak se trojice ocitá v Bratislavě, kde se ubytuje v jakémsi „zámečku“. Seznámí se s dvěma děvčaty a jdou se spolu bavit. Zde se jde jeden z kluků vyvětrat a je obtěžován cikány. Zachrání jej muž, kterého potkali již ve vlaku. Dva kluci stráví velmi žhavou noc a ráno zjistí, že se Oli odhlásil. Oni ho přesto začnou hledat. Zdá se jim, že ho vidí a běží za ním až do muzea mučení. Byl to však omyl. Pak se kluci dále baví, ale Joshovi nějak není dobře. A zdá se, že i Paxtonovi je divně. Josh je kdesi nelidsky týrán. Paxton, který se probudil z „podivného stavu“, jej míní najít. Holky se kterými řádili, mu řeknou, že jsou oba zmizelí spolu „na umění“ a jedna z holek jej přivede na místo velmi podezřelé. Je to jakási stará továrna. A zde je Paxton přepaden a u uvržen do rukou sadistického maniaka.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Hostel
Tři kamarádi - Paxton, Josh a Oli cestují po Evropě s cílem sbalit co nejvíce holek a pořádně si užít. Jeden mladík, kterého cestou potkají, jim poradí, ať navštíví jistou ubytovnu ve slovenském městečku. Když dorazí na místo, seznámí se s dvojicí místních dívek a stráví s nimi noc. Ráno zjišťují, že Oli zmizel. Paxtonovi i Joshovi je divné, že odjel a nic jim neřekl. Nakonec za podivných událostí zmizí i Josh. To už je na Paxtona příliš. Jde tedy za dívkami a ty ho dovedou do staré opuštěné továrny, která není tak opuštěná, jak se na první pohled může zdát. Paxton zjišťuje, co se tu vlastně děje. S turisty tu místní obyvatelé provádí hrozné věci. Mučí je a nakonec je brutálním způsobem zabijí a ještě za ně dostanou slušné peníze. Paxtonovi dochází, že se stal také pouhým "zbožím" a nakonec se dostane ven a krutě se všem pomstí.


Autor: 261972

Popis / Obsah / Info k filmu Hostel
Hostel vypráví příběh dvou kamarádů z americké vysoké školy, kteří se v touze po netradičních zážitcích vydají na cestu napříč Evropou – s tím, že pokud jim zůstane místo vzpomínek jen jedno obrovské okno, nebude je to nijak zvlášť mrzet. V průběhu výletu se k nim připojuje Islanďan Oli, jenž oba dobrodruhy přemluví, aby zamířili na místo, které je považováno za opravdové nebe všech amerických turistů – do jisté ubytovny v odlehlém slovenském městě plném zoufalých, ale zároveň překrásných východoevropských dívek. Když se ihned po příjezdu bez problémů seznámí s dvojicí místních krásek, zjistí, že Oli nelhal.

Zdánlivě pohodový běh událostí však brzy vystřídá kruté procitnutí. Oba cestovatelé si uvědomí, že se rychle noří do čím dál tím děsivější situace, která je stejně nebezpečná a temná jako nejzvrácenější zákoutí lidské duše.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hostel 3 (2011) [Video]

 Hostel 3 (2011) [Video]
Hostel 3 n
Hostel: Part III
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Scott Spiegel

(pokračování)

Hostel II (2007)

 Hostel II (2007)
Hostel II n
Hostel: Part II
Země: Spojené státy americké / Itálie / Island / Česká republika / Slovenská republika
Režie: Eli Roth

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

21:20 - 22:05

31 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Siréna od Mississippi (1969)

21:40 - 23:40

11 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

21:25 - 22:25

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Česko na grilu

21:30 - 22:50

21 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190644
Osobností: 698076
Fotografií: 764736
Plakátů: 377110
Obsahů a biografií: 178431

Poslední komentáře

The End of the F***ing World (20...

The End of the F***ing World
Jak jsem už někde četl a   plně se ztotožňuji. První   díl a ukázky vytvořily   naději, že to bude   "hustokrutopřísná" temná   komedie, ale více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 8 / 10

Kelsova serenáda (2000) [TV epiz...

Kelsova serenáda
Předchozí díl byl o něco   lepší, ale tento také   dobré. Eric si s Donnou   stále vyjasňují svůj   vztah. Kelso smutní po   Jackie, skládá ji více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10