Duben
ohodnotit

Hwanghae

Hwang-hae

Další název:
The Murderer; The Yellow Sea; Hwang hae; 황해
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
150 minut

Obsah filmu Hwanghae

 
Goo Nam, příslušník korejské menšiny v Číně, má dluhy a veškeré výdělky odevzdává místní mafii. To, co před nimi uchrání, prohraje v hazardních hrách. Aby se dostal z této bezvýchodné situace, přijme nabídku od šéfa podsvětí na nájemnou vraždu. Ke splnění tohoto úkolu musí odcestovat do Koreje. Cestu chce využít i k vyhledání manželky, jež tam ilegálně pracuje, a nedochází mu od ní, již několik měsíců, žádné zprávy. Na vše má pouze deset dní. Situace se však začíná komplikovat a Goo Nam se stává nepohodlným.

Autor: Hugin
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
korejská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hwanghae >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2015
Příliš dlouhá stopáž
Korejsky odlišný, drsný ale zbytečně dlouhý   akční thriller o typicky obyčejném   chlapíkovi, kterého finanční krize dostane do   situací, které by mu nezáviděli ani skuteční   akční hrdinové. 157 minutová délka je pro   film absolutně zbytečná, což ukáže   převážně první hodina, ve které se opravdu   ale opravdu nic neděje. Později se film celkem   slušně rozjede, nabídne pár řádně krvavých   a akčních scén ale pořád to je málo a v   korejské kinematografii, existuje spousta   akčnějších a hlavně zajímavějších kousků   (Město zločinu 2009, Hae anseon 2002)
Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Od začátku až do doby kdy dojde k vykonání   nevykonání objednané vraždy byl film   vynikající. Kombinace sociálního dramatu a   thrilleru s kriminálního prostředí. Takřka   popisný styl vyprávění, ač zdánlivě   neosobní, váhání, nejistota a tápaní hlavní   postavy, mělo svou atmosféru. Po této části   však dochází k obratu. Následují honičky,   automobilové i pěší, z outsidera se stává   „superhrdina“ který uniká všem nástrahám,   do toho vzájemné bitky dvou klanů, na scénu   nastupují nože a sekyrky, píchání a   sekání.Tento styl akce je podstatně   záživnější, pro mne jako diváka, než-li   střílení a výbuchy, a nemám s ním   pražádný problém, v tomto případě je ale   až příliš kontrastní ke všemu, co bylo od   začátku budováno a kam byl film nasměrován.   Sama o sobě nebyla ani akční část špatná,   ale ta kombinace mně nesedla.
Phreaker
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2011
Na Hong-jin obsadil do hlavních rolí stejné   herce jako ve svém debutu "The Chaser"   a stejně tak zůstal i kameraman Lee Sung-je a   střihačka Kim Sun-min. Vizuální stránka   snímku je, stejně jako u předešlého Na   Hong-jinova snímku, naprosto skvělá a pozadu   nezůstala ani hudba. Hwang-hae je také oproti   předešlému filmu tohoto režiséra poněkud   krvavější. To mají za příčinu hlavně   poměrně časté souboje s noži a sekerami.


Hodnocení:n12345678910
Hwanghae (2010)Hwanghae (2010)Hwanghae (2010)Hwanghae (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10