Duben
ohodnotit

Obsah filmu Jack Strong

 
Jack Strong bylo krycí jméno plukovníka polské lidové armády Kuklińského - údajně největšího škůdce komunismu. Po mnoho let byl tajným agentem CIA a teď se jeho příběh otiskl i do filmu režiséra Pasikowského. Jedná se o první zpracování jeho osudů v hraném filmu, představených formou akční podívané.
Ryszard Kukliński zahájil svoji kariéru v armádě již v mládí a propracoval se až na hodnost plukovníka. Podílel se na několika důležitých vojenských operacích, např. na přípravě plánu invaze vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968 do Československa. Jako vysoce postavený člen Generálního štábu Polské lidové armády měl přístup k tajným dokumentům....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.jackstrongfilm.com
 
 
Jazyková verze:
polská
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Jack Strong >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Největší "akci" zde jsem pociťovala,   když Patrick Wilson hovořil polsky. Konec konců   jen jeho znění filmografie na IMDB dalo věhlas   tomuto filmu a jen jeho polská žena jej do   nějaké zanedbatelné polské produkce zatáhla.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2015
Život píše thrillery... obzvlášť, pokud jste   agentem CIA a zároveň vysokým důstojníkem   druhé strany tábora na horké půdě studené   války. A kdyby se bondovské dobrodružství   plukovníka Kuklińského někomu nezdálo samo o   sobě dostatečně napínavé, ještě je zde   přidaná hodnota zajímavě vystavěné   konstrukce příběhu, která na něj dopředu nic   neprozradí (pokud nejste tím typem, co si před   projekcí vyhledá materiálů hodných   seminárky). Pravdou je, že vystupování   ruských soudruhů se neobešlo bez   démonizačních projevů (tak ale zase strach má   velké oči a asi o úplně hodné strejdy se   nejednalo), akční honička mimoděk vyvolala   vzpomínku na pana Charváta (a že Jack Strong   nemá nárok na označení akční?... no, ti   popeláři si to určitě nemysleli :-)) a sám   Kukliński mně přišel trestuhodně neopatrný,   i tak však mohu prohlásit: "Poláci umí,   našinec čumí!"


Hodnocení:n12345678910
Jack Strong (2014)Jack Strong (2014)Jack Strong (2014)Jack Strong (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178391

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10