Duben
ohodnotit

(K)Lamač srdcí

L'arnacoeur

Další název:
Heartbreaker / Zvodca na prenájom (SK)
Země:
Rok:
2010
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
26.8.2010
„Když žena nepozná, že je v nespokojeném vztahu, přichází na scénu profesionální rozbíječ vztahů.“
Popis / Obsah / Info k filmu (K)Lamač srdcí
Pohledný pětatřicátník Alex a jeho sestra Mélanie s manželem Marcem mají speciální společnost, která se zaměřuje na rozbíjení partnerských vztahů na objednávku. Jedinou etickou podmínkou je, že onen vztah musí být alespoň z jedné strany nešťastný. Vždy pomocí rafinovaných manipulací nic netušící ženu či muže přesvědčí, že pravá láska na ně čeká s někým jiným. Když se na něho obrátí bohatý podnikatel Van der Becq, jemuž se nelíbí úspěšný nápadník jeho dcery Jeanette, Alex váhá, protože vztah snoubenců je i po bedlivém prozkoumání harmonický a láskyplný. Zakázku ovšem přijme, neboť je po uši zadlužený a v patách má obřího srbského vymahače...

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu (K)Lamač srdcí
Alex se svou sestrou provozuje společnost, která poskytuje vskutku „speciální“ služby: rozbíjí partnerské vztahy na objednávku! Jednoho dne si je najme bohatý muž, jenž není spokojen s ženichem své dcery. Dvojice „obchodníků se štěstím“ má ovšem na svůj úkol jenom týden. Hra o čas a lásku může začít.
Romain Duris (Erasmus a spol., Rozvod po francouzsku) a Vanessa Paradis (Poloviční šance) v romantické komedii o tom, že každá životní jistota je relativní a láska si nedá poroučet.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu (K)Lamač srdcí
Komedie televizního režiséra Pascala Chaumeila (K)lamač srdcí začíná upřímným přiznáním šarmantního profesionálního rozbíječe vztahů Alexe Lippiho. Pohledný pětatřicátník a jeho sestra Mélanie s manželem Marcem se úspěšně živí tím, že na zakázku příbuzných či zhrzených mužů ničí vztahy žen, které jsou nešťastné a které o tom, na rozdíl od svého okolí, nemají tušení. Tehdy je Alex povolán do akce a věren zásadám nerozbít šťastný vztah a nevyspat se s „objektem“ přesvědčí pomocí rafinovaných manipulací nic netušící ženu, že pravá láska na ni čeká s jiným. Když se na něho obrátí bohatý podnikatel Van der Becq, jemuž se nelíbí úspěšný nápadník jeho taktéž úspěšné dcery Jeanette, Alex váhá, protože vztah snoubenců je i po bedlivém prozkoumání harmonický a láskyplný. Zakázku ovšem přijme, neboť je po uši zadlužený a v patách má obřího srbského vymahače... Konec je nabíledni, ale než dojde k závěrečnému polibku, diváci se nenudí, k čemuž přispívají důvtipné zápletky a dialogy, atraktivní prostředí a sympatický Romain Duris v titulní roli. - Francouzský název L’arnacoeur je slovní hříčkou: tento výraz totiž ve slovníku není (coeur je česky srdce), zatímco l’arnaquer, jenž se vyslovuje takřka stejně, znamená podfukář.
-kat-, Filmový přehled 2010/10


Popis / Obsah / Info k filmu (K)Lamač srdcí
Alex je pohledný, vtipný mladý muž s jiskrou v oku. Má vše, co potřebuje k tomu, aby získal jakoukoli ženu, která se mu líbí. Proč si z této přednosti neudělat živnost? Alex provozuje se svou sestrou společnost, jež poskytuje vskutku speciální služby. Rozbíjí partnerské vztahy na objednávku. Jedinou etickou podmínkou je, že onen vztah musí být alespoň z jedné strany nešťastný. Jednoho dne si je najme bohatý muž, který není spokojen s ženichem své dcery Juliette. Dvojice obchodníků se štěstím má ovšem na svůj úkol jenom týden. A Juliette je navíc zjevně šťastná. Hvězdy francouzského filmu Romain Duris a Vanessa Paradisová se zhostili svých rolí lamače srdcí a šťastné nevěsty se zjevným potěšením. Tato lehká romantická komedie s mírně akčními prvky a předvídatelným koncem je vítaným překvapením v tomto stále populárním žánru. Film je také svéráznou poctou nezapomenutelnému Hříšnému tanci.

(45. MFF Karlovy Vary, 2010)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Meghan, americká princezna

11:05 - 11:55

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

7 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178398

Poslední komentáře

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10