Duben
ohodnotit

Když draka bolí hlava

Další název:
Keď draka bolí hlava
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
25.10.2018

Komentáře k filmu Když draka bolí hlava

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
monikas11111
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2019
Mne sa rozprávka páčila,   vôbec mi nevadila   dvojjazyčnosť, kedže   jazykovo sme si úplne   blízki. Na K.Gottovi áno,   bolo cítiť, že nie je   Slovák, ale rozumieť sa mu   dalo v pohode. Je to ako keď   Čech alebo Slovák rozpráva   anglicky a tiež je cítiť v   prízvuku, že nie je   Angličan či Američan.   Taktiež by si dospelí by si   mali uvedomiť, že rozprávka   je predovšetkým určená   deťom a tie vôbec   nevnímajú, či je animácia   kvalitná alebo nie.   Rozprávku treba vnímať v   prvom rade detskými očami,   nie očami dospelého diváka.   :)
mrlatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2019
Pohádka je moc hezká, je   jemná, což mám u pohádek   ráda. Má moc krásné   písničky.
Drak je   takový roztomilý   plyšáček, něco jako   dráček Mráček.
HanisG
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2019
zajímavá pohádka
Většinou komentáře   nepíšu, ale musím reagovat   na samá negativa. Mě se   pohádka líbila. Měla   myšlenku, krásnou přírodu.   To že draci byly figuríny -   no což je to pohádka.
A to že se tam mluví   Česky a slovensky proč ne -   2 království. Rozumět tomu   jde. Mě se líbila.
rimeon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2018
co uz i filmove tvurci se   nekdy sekinou spatnym   scenerarem a zlym obsazeni   hercu. a jeste ye to   uvedli do kin ____???   hruza. meli to jen snad   uvest do TV po Silvestru   kdyz ma clovek jeste   bolavou hlavu a dej tak moc   nevnima. :))))
klasifikátor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.12.2021
Hrozně nerad ve svých   textech používám ostré   výrazy nebo vulgarismy, ale   pokud se vėci mají nazývat   skutečně pravými jmény tak   tahle koprodukční pohádka   je prostě průser a to od A   až do ZET! Více není co   dodávat. Vše už tady bylo v   uplynulých dvou dnech   napsáno!!!
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.4.2019
Pohádka se nepovedla a   jedním z důvodů je   koprodukce. Mně slovenština   nevadí, ale když se ve filmu   mluví česky i slovensky,   proč mistr mluvil legrační   hatmatilkou složenou z   českoslovenštiny? Jinak   zpracováním pohádka   připomíná český film   "Za humny je drak",   zejména diletantskými   loutkami draků. Je jasné,   že nedostatek financí je   limitní, ale slušné   počítačové triky by byly   na místě. Leckteré   televizní pohádky z dnešní   produkce České televize jsou   na desetkrát lepší   technické úrovni. Obsazení   herců je rovněž   průměrné, kromě Gotta,   zacházející české   televizní hvězdy, na   slovenské straně je to   ještě ucházející.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.8.2019
A mi se to občas líbilo,   heč. Sem tam jsem se i   zasmál. A tak to má být.   Panu Gottovi tentokrát jeho   vystoupení nevyšlo, čekal   bych od něj trochu soudnosti,   přece musí sám vědět, jak   je na tom s herectvím. Vadilo   mi, že drak nejprve vyžvanil   děj dopředu, a pak jej   pomalu vyprávěl. Toto   scénárista nějak nezvládl.   Marné čekání na zápletku   a děj mi zas tak moc   nevadilo. Stopáž nemusela   být tak přemrštěná. Ale   vizuál byl ucházející,   potěšily záběry z jeskyně   Šipka a Štramberk vůbec,   byť se jen mihl. Takže já   dávám 20 % a hotovo. Právě   ta stopáž způsobila, že   mne to ke konci už trochu   nudilo. Mělo to mít   osmdesát minut byl by klid.   A také bych dal o dvacku   více. A z dvanácti   písniček se mi líbily snad   jen dvě.
green-tea
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.12.2020
Ach jo...
Tohle není pohádka, ale   nebetyčná zhůvěřilost,   která by se měla dávat ke   sledování leda tak za trest.   Pohádková atmosféra   nulová, dračí animace   katastrofická, herecké   výkony mdlé a   nepřesvědčivé, čurání   do ohniště trapné,   česko-slovenská konverzace   za uši tahající a   především neskutečná   nuda, táhnoucí se celým   tímhle "dílem"   jako oslizlý makarón.   Krátce a stručně -   pohádkový bizár na entou.   Takže za mě dvě * z   milosti, aby to Barborce s   Tomíkem nebylo líto.
Frolíček
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.12.2021
Nejvíc se kritizuje právě   kvůli Gottově slovenštině   a je pravda, že to byl   otřes. Takže přežijte   prvních 15 minut a pak už je   to lepší. Neříkám super,   ale lepší. Měla jsem z toho   lepší pocit než tenkrát z   té zrůdné Zlatovlásky   (Slíbená princezna).
Podruhé však již ne.
Toledoborec
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.12.2022
Protekce světu vládne
Asi bych většinu přežil -   přežil jsem tu šílenou   slovenštinu u Gotta, který   byl vždy mizerný herec, i   když mluvil česky.   Magálová naopak česky dost   válela. Ten nápad s   "českoslovenštinou"   ; mi nijak nevadil, běžně   koukám na slovenské   televizní stanice, tak proč   ne. Scénář sám o sobě   dost slabej, ale dobře -   záběry kamery byly docela   pěkný. Ovšem proč je ta   touha všude nacpat toho   protekčního spratka   Charlotte Ellu Gottovou? Ta   holka neumí hrát, neumí   zpívat, nosánek nahoru, ale   je Gottová. Ve skutečnosti   by tahle nafrněná slečinka   mohla tak maximálně někde   prodávat kvasnice nebo točit   zmrzlinu. Ale chápu, chtěli   si udělat PR na Gottovi, tak   tam nuseli obsadit i jeho   dcerušky. Ta nejmladší mi   až tak nevadí, ta není   médii tak protežovaná, ale   ta Charlotte je něco   příšerného. Naštěstí mi   televize umožnila scény   přetáčet, když se tam   tohle příšerné stvoření   objevilo.
Karius
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.12.2019
Už po první pětiminutovce   mi bylo jasný, jaká bída to   bude. Slovensky mluvící   Karel Gott a draci tak   propracovaní, jako v 70tých   letech v pohádce Princ   Bajaja. Je mi líto těch   dětí, na jakou bídu musí s   rodičema chodit do kina :/
topipig
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.12.2019
Gott mluvící slovensky (já   nejdřív myslel, že je to   nějaká polsko-česká   hatmatilka), nechápu, za co   dostal ocenění, zřejmě ze   soucitu. Dále otřesné   písničky a hudba, otřesní   herci a ten drak - to byl   nejhorší výtvor, který   jsem na obrazovce kdy   spatřil. Ale nejen ten drak,   i ostatní triky a vizuál   byly tragédie. O   postsynchronech ani nemluvě.   Kdybych měl děti, v životě   bych jim takovou trapnou   bezduchou ubohou vypatlanou   škváru nikdy nepustil.   Nejzaslouženější a   nejupřímnější odpad,   jaký jsem kdy filmu udělil.
jan
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.6.2019
Když draka bolí hlava
Mysleli jsme si jaká to bude   pěkná pohádka, ale po   shlédnutí filmu je to   podprůměrná slátanina   dějově celkem o ničem.   Nejhoší je to střídání   českého a slovenského   jazyka. Jak Gott mluví   slovensky no to je hrůza. No   nějak se to tomu rejžovi   "Dušan Rapoš"   nepovedlo!!
Alix
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.12.2019
Tahle pohádka byla pro mne   velké zklamání.   Slovenštinu i češtinu jsem   pochopila, každé   království má přece svůj   jazyk. Ale proč Čech Gott   mluvil slovensky a Slovenka   Magálová česky, jsem fakt   nepochopila. Rozvláčný a   nudný děj, naprosto trapní   draci a přihlouplé dialogy.   I ten Blivajz byl trapný a   jeho trest v podobě tance u   tyče, mne úplně složil.   Velice se mi ale líbil   Osmany, tomu role vysloveně   sedla. No, jednou stačilo.
Zdenek43
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.4.2019
bohužel nelze přidělit záporné body
Že by to byl vrchol   československé nostalgie v   české a snad i slovenské   televizi? Vydržel jsem u   téhle pohádky asi 15   minut.
Výkony herců i   neherců nelze hodnotit.   Hodnotit pana Gotta?
Je   škoda, že pomalu, ale   jistě, tenhle velký umělec   zašlapává svůj přínos   české kultuře v poslední   době v nevydařených   návratech. I vědět, kdy je   třeba ukončit svou kariéru,   je zdá se velké umění. Ale   vrátím se ještě k česko   slovenské spolupráci. Tady   asi taky už platí že,   všeho moc škodí.
snekousek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.12.2019
Pohádka?
A to mělo být co? Po 10   minutách jsem to už nedal.   Zprzněná česko-slovenština   kde Gott mluví údajně   slovensky je tragikomedie. To   byl vrcholný úlet   kinematografie.
OSVINEK
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.11.2018
Tohle néé
Byla jsem se 7mi letou   dcerou.Něco tak hrozného   jsem už dlouho neviděla. Po   5ti minutách jsem chtěla   odejít,ale dcerka sledovala a   tak jsem seděla a tiše   trpěla.Asi v polovině už   měla půlka kina zapnuté   mobily.Děj   pohádky...nuda,herci...nuda,a   nimace...to bych v počítači   zvládla také,některé   scény doslova   nechutné.Nepochopila jsem   proč tvůrci použili   češtinu a slovenštinu,asi   to měla být osvěta.A   největší lákadlo Karel   Gott...fakt nechci být   zlá,ale ať raději   zpívá.Když jsem přežila   toto, přežijí už snad   vše. A moje dcera při   odchodu z kina   pronesla"mami už nechci   vidět žádné hrané   pohádky už jenom   animáky".
xbenakk
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.12.2019
Velké zklamání
Bohužel jsem zmlsaný   skvělými pohádkami. A   protože jsem coby dítě   hltal Popelku, Pyšnou   princeznu a celou řadu   našich klasických i méně   klasických pohádek, nemůžu   toto "dílo"   pochválit. Boha jeho, když   si vzpomenu na seriál Teta   ...
Mistr Gott není   herec! To je jasné snad všem   a i jemu. Ale to, co mu   provedli se slovenštinou, to   je těžký hřích! Říkejte   si co chcete, ale Čech   nemůže mluvit slovensky.   Slovenština je měkká,   jemná, kdežto čeština je   tvrdá, germanizovaná. Všem   svým slovenským kolegům   říkám, že odmítám na ně   mluvit slovensky, ale   důrazně je žádám, ať na   mě oni nezkouší češtinu.   Ono je to takové nelogické.   Paní Magálová mluvila   slovensky, proč nemohl Mistr   mluvit česky? A opět   vzpomenu na seriál Teta a jak   tento seriál jeho dabingem do   češtiny úplně   pohřbili.
Co se   hereckých výkonů týče,   skvělý byl pan Noga. Ve   svých štěcích mě velmi   mile překvapil Osmany   Laffita. U něj jsem si   napřed říkal "Co to   sakra je!", ale po   druhém nebo třetím štěku   mě vážně pobavil a   jednoznačně říkám, dejte   mu víc šancí. Role králů   a královen byly značně   nepřesvědčivé, obávám se   ale, že to nebyla chyba   herců. On ten děj byl   hooodně slabý. Škoda.
nerozhodnej
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.12.2019
i mě bolí hlava
Šílená příšernost,   která se postupně měnila v   nepříčetnost. Všem   známým jsem psal, ať se   dívají, že se natáčelo i   v Karviné. Jé, já se tak   stydím! Nedalo se dokoukat do   konce! Drak vypadá jak   pásovec z nepodařeného   céčového hororu. Nefér   podpásovka přímo na solar.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:40

36 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Ohrožená Amazonie

20:00 - 21:00

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

20:20 - 21:40

26 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:40

31 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178514

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jill D'Agnenica

D'Agnenica Jill

Lee Bergere

Bergere Lee

Thomas Rudnick

Rudnick Thomas

 Illusions Arts

Illusions Arts

Jens Jendrich

Jendrich Jens

Kříž cti (Into the White)

Kříž cti
Into the White

John Sponsler

Sponsler John

John J. Richardson

Richardson John J.

Grand L. Bush

Bush Grand L.

Šimpanzi (Chimpanzee)

Šimpanzi
Chimpanzee

Naposled navštívené:
Jill D'Agnenica

D'Agnenica Jill

Lee Bergere

Bergere Lee

Thomas Rudnick

Rudnick Thomas

 Illusions Arts

Illusions Arts

Jens Jendrich

Jendrich Jens

Kříž cti (Into the White)

Kříž cti
Into the White

John Sponsler

Sponsler John

John J. Richardson

Richardson John J.

Grand L. Bush

Bush Grand L.

Šimpanzi (Chimpanzee)

Šimpanzi
Chimpanzee