Duben
ohodnotit

Kurs sebeovládání

Anger Management

Další název:
Kurz sebaovládania (SK); Die Wutprobe
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
106 minut
„Co je horší než šílenství? Šílený psychiatr!“

Komentáře k filmu Kurs sebeovládání

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2011
Snímek ve stylu Sandlerových   filmů, s ještě celkem   ucházejícím příběhem,   ale některé scény   zacházejí za přijatelnou   logiku - to, že mu málem   sbalil jeho holku, bylo dost   divný...
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Adama Sandlera moc nemusím,   ale Jack Nicholson zkrotí   každého. Nechtěl bych se mu   dostat do ruky. V této roli   psychiatra je   nedostižitelný, stejně   skoro jako v ostatních   rolích.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2011
Jack Nicholson je důkazem   symbiózy herce komédií i   tragédií, jako i crazy   skopičin a dokonce   melodramat. V tomhle filmu je   naprosto nepřekonatelný -   hravý i dravý.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Komedie, která je šílená,   i když šílená není.   Myslím, že bych tím kurzem   sebeovládání se Sandlerem a   Nicholsenem neprošla. Asi   bych zešílela. Jinak   vynikající herecké výkony.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2010
Zábavná komedie s   úžasnými herci, kteří   zaručují kvalitu. Jack   Nicholson a Adam Sandler.   Povedená komedie. Jack   Nicholson jako psychiatr byl   úžasný. Zábava jak má   být
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Cha cha dost dobra lecba   sebeovladani v podani   J.Nicholsna a plati to jsem se   teda presvedcil,jeste ze jen   jako divak.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Pekelně se šklebící   Nicholson a vyplašenej   Sandler - pro mě úžasné   spojení, které předvedlo   fakt komedii na úrovni.   Nebýt Nicholsona, tak by ten   film snad ani nemuseli   vyrábět, protože právě   jeho dr.Rydell celej film   drží na ohromný úrovni.   Tohle je fakt moc moc moc   povedenej film.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.11.2012
Vtipná
komedie.Sice mi Jack moc do   této role neseděl,ale   jelikož je to pan Herec,tak i   z této pro něm nepříliš   neobvyklé úlohy vytěžil   maximum.Prostě oddechovka s   vtipnými ale i hluchými   místy s bohužel naprosto   předvídatelným koncem.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2013
Z týhle věcičky mám   takřka totožný dojem jako   před lety. Začátek nic moc,   vše hnané do extrému,   nepříliš sympatický,   značně uťáplý hlavní   hrdina a opravdu šílený pan   doktor, kterého bych nerad   viděl ve své blízkosti i   kdyby se mělo jednat o mou   vlastní pitvu. Hodně   přehnané je to až do   samého konce, ale z   nepříliš zřejmých   důvodů (zvykl jsem si?) je   to v druhé polovině mnohem   příjemnější zážitek.
Prim hraje samozřejmě   Nicholson. Pokud chcete   ZŘEJMÉHO šílence s   charismatem (jeho obsazení do   Osvícení považuji za   ohromnou Kubrickovu chybu, viz   můj budoucí komentář k   onomu slavnému hororu), on by   měl být první volba. S ním   asi nelze šlápnout vedle.   Moc se mi taky líbil poněkud   agresivní John Turturoo,   který ty návaly vzteku   skvěle zvládal...Hlavně v   tom baru, to byla   pravděpodobně nejlepší   scéna. Přitom ale musím   uznat, že zdaleka ne jediná.   Jenom byly až příliš   často prokládány humorem   poněkud nefungujícím, typu   já mám jenom jednu postel   nebo má ho velkýho. A   "jsem tak krásná"   bylo též takřka dokonalé.   A Woody Harrelson? Frajer,   pobavil, ač zůstal v první   scéně nepoznan, ale ten   hlas...kde já ho skara už   slyšel?:-)
Některé   lacinější fórky,   hraničící až s trapnosti   bych dokázal celkem v klidu   vydýchat. Ten hlavní   problém je, že to celé   působí značně   neuvěřitelně. Ne že bych   měl tak mizernou fantazii,   dokážu se skvěle pobavit   třeba u takového skvostu   (pro mě bez uvozovek, pro   většinu soudných   svéprávných lidí tam   rozhodne patří.:-) jakým je   "Klub sráčů", ale   tahle věc se tváří jako   seriózní komedie, tj. měla   by tam fungovat jakási míra,   abych její svět dokázal   akceptovat. A to mi tady zcela   chybělo.
Neumím to   lépe vysvětlit bez lehkého   SPOILERU takže asi takhle -   je jasné, že ona pointa to   všechno uvede na pravou míru   a nepřekvapí potom ony   zmanipulovaný soudy či fakt,   že šílenej sedmdesátiletej   doktor přebere svému   pacientovi přítekyni (sorry   Jacku, ale takový charisma   teda nemáš .-), jenže pro   mě je důležitý, abych se s   hlavním hrdinou příběhu   dokázal alespoň částečně   ztotožnit, což v případě   vykolejeného hňupa Sandlera   v tomhle případě   nedokážu. Nevadí mi tupí   hrdinové,pokud to je na   jejich tuposti postaveno (viz   zmiňovaný skvost, "Noc   v Roxbury" nebo   "Blbý a blbější"   - ač z týhle farelyových   věci jsem nebyl zrovna   odvázán,ty postavy   fungujou), jenže scénář   týhle komedie se nás snaží   vmanipulovat do situace,kdy   obyčejný muž bojuje s   celým světem, který se   proti němu nepochopitelně   spiknul a přestože bojuje   správně,přesto prohrává.   A to se mi nelíbí. Pokud   však Sandler představuje   průměrnýho američana, jsem   ochoten to s jistým   zadostiučiněním   přijmout:-D
Možná   někdo namítne, že kritizuju   v oddychovce úplně   nepodstatný věci, který   nemají na zábavu vliv. U mě   ano. A celkem značný. I tak   si tu sedmičku zaslouží.
RwlBem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2020
Už jen
ten retro úvod je zcela   výmluvný, především ta   stará trojice, která místo   aby hajzlíka zpráskala na   místě, směje se potupenému   dítěti.
Jenže to   není komedie.
To není   dokonce ani absurdní komedie,   našponovaná až na samou mez   snesitelnosti.
Děj,   bez milosti vlekoucí diváka   neuvěřitelnými situacemi,   nenápadně pod příbojem té   absurdity začíná evokovat   myšlenku: čeho odrazem je   takové dílo?
Je to   pokřivené zrcadlo skutečně   pokřivené? Není pod maskou   parodie skrytá třaskavě   bolestivá sociální kritika   bezcitného prostředí,   patologicky postrádajícího   sebemenší ždibek lidskosti?   Nezní pod blýskavou hladinou   bláznivého smíchu zoufalé   volání o pomoc?
Je   mazané, jak autor zhruba od   půlky filmu podněcuje v   divákovi představu, že   odhalil že to je hra, a tím   vlastně zakrývá ještě   další, hlubší smysl.   Včetně bláznivého závěru   přesně ve stylu starých   italských komedií, které si   tak kupovaly beztrestnost u   těch mocných, do kterých ve   skutečnosti šily.
Není to poprvé, a jistě   ani naposledy, kdy autor musel   - po vzoru komediantů -   zabalit krutou obžalobu do   směšného obalu legrácek a   vtípečků. Tahle kritika   jistého psychoušství je   obzvláště bolestivá,   takže z úcty k odvaze jít   do toho, plný počet.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2011
Jack Nicholson je pořád   ještě zárukou, že to, v   čem hraje, nebude úplná   žumpa. Zároveň je ale   škoda, že plýtvá energií   v takhle tuctových   snímcích. Kurs   sebeovládání nepostrádá   vtip. Problém je, že ty   povedené scény stojí   osamoceně a jsou poslepovány   vypoceným a předvídatelným   dějem. Vrcholem je finále na   hřišti, kolik takových   "prohlédnutí" a   projevů před neosobním ale   k slzám dojatým davem už   americká kinematografie má?   To by možná stálo za   statistiku.
lynn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2008
Jednoduše sranda. Fakt super   zážitek. Jack jako vždy   válí a je dokonalý.   Pouštím film pořád dokola   a všem známým a pořád je   čemu se smát. SUPER.
ELEONORA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Nechápu vůbec,
jak tento film může někomu   připadat vtipný. V čem je   jeho vtipnost? Že jeden   člověk druhému lže a   trýzní ho? Že lže jemu i   jeho bližním. Strašně se   divím, že se Nicholson   nechal rolí takového magora,   jako je psychiatr Buddy,   zlákat. Prostě, film byla   pro mně úplná pitomost a,   abych pravdu řekla,   nedokoukala jsem ho. Třeba   jsem o něco vtipného   přišla. Kdyby mi v tom   případě někdo napsal, O   CO?
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Další ze super filmečků se   skvělým námětem a   skvělým hereckým   obsazením. Krutý psychopat   Jack Nicholson (JAKO CVOKAŘ),   ale ne, to vůbec... Buddy se   ho snažil vézt dobrou cestou   a to se mu povedlo. U snímku   jsem se bavil každou   vteřinu. Celý film nás   provází příjemná   sladěná hudba plná   amerického humoru. Zároveň   jsem spatřil to co jsem od   filmu očekával a to je   nekontrolovaná řízená   střela jménem Adam Sandler.   Hromada amerického humoru,   musím podotknout chytrého   humoru. :))
sylwikk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Fajn komedie! Adam Sandler byl   super, ale Jack Nicholson   přímo dokonalej! Já mít   takovýho psychiatra, tak du   snad radši do toho vězení,   jinak by mi fakt hráblo :D   Oddychovej film pro pobavení.   A nesmim zapomenout -   "Goosfraba" :D
Tristan_
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2007
Já absolutně souhlasím s   Bouvardem. Film je totálně   nezáživný, ničím mně   nijak extra nezaujal, viděl   jsem ho zhruba třikrát a   stačilo mi, teď se mi ten   film jen tak válí mezi   ostatními, rozdíl je ale v   tom že ty ostatní se   častěji ohřejou v   přehrávači. Avšak   nedávám tak zlou známku   kvůli hereckému obsazení   filmu.
Mary.Elwood
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Upřímně řečeno mě film   zklamal.Od hereckého   obsazení Nickolson a Sandler   jsem cekala opravdu neco   perfektního. Místo toho me   snímek vubec neoslovil a   připadal mi zdlouhavý a   celkem nudný.
JanaOss
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Léčba šokem - tak takto lze   nazvat soužití s psychiatrem   v tomto filmu. Až   neskutečně přihlouplé, ale   zábavné. Legrace sice někdy   přechází v trapnost, ale   jako celek je to docela dobré
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2012
Další z typických   Sandlerovek .. výborné   obsazení, naprosto geniální   zvraty, brutální hlášky ..   stát! nikdo ani hnout!! tahle   šou je na pozvánky !
alus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Komedie, která   neurazí.Námět: jak je také   možné zbavit se mindráku z   dětství, získat tvrdé   lokty a naučit se líbat svou   dívku na veřejnosti. Pár   opravdu skvělých scének,   kdy nestačíte   žasnout(terapie pomocí   zpěvu v dopravní zácpě,   jak se správně oslovují   vnadné dívky, scéna , kdy   si hlavní hrdina vyrovnává   účty s bývalým   spolužákem alias   buddhistickým mnichem...),   ale co dál? Musím říci,   že nebýt Nicholsona a   milého Sandlera,byl by to pro   mě těžký podprůměr.
Bouvard
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.5.2004
Bída
Tento komentář píšu zhrupa   po měsící co jsem film   viděl a pamatuji si z něj   tak čtyři scény. Může to   být mou pamětí, spíš to   však bude nezáživností   filmu. Je to jedna z těch   komedií, které zapadnou a   už si na něj nikdo   nevzpoomene.
Dawidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2004
Tento film mě ze začátku   moc nenatchnul a říkal jsem   to asi bude zase jedna z   hodně nepovedených komedií,   ale po chvíli jsem tomu   přišel na kloub a docela   jsem se bavil nad vtipnými   pasážemi určitě to není   tak špatná komedie a stojí   za to jí vidět
romando
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Veľmi dobrá romantická   komédia s originálnou   myšlienkou a dobrými a   vtipnými zábermi (napr.na   štadióne alebo keď Dave a   Buddy spia v jednej posteli,   keď Dave mláti bývalého   spolužiaka, teraz   mnícha...:-))Odporúčam.
Regal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2010
Skvělé!
Je pravdou, že oba herci   patří k mým oblíbeným, a   tak nemohu jinak než film   ohodnit, jako naprosto skělá   zábava pro celou rodinu.   §§§ Sám osobně bych u   soudu řval: Zavřete mě,   prosím!!! §§§
jps
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Jack Nicholsn jako   "lékař" je prostě   úžasný. perfektně jsem se   pobavil a mohu každému jen   doporučit.
bobox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2008
Užasná komedie plná vtipu a   člověk se u ní nenudí.   Adam Sandler a Jack nicholson   jsou neodolatelní. Myslím   že to chytne i ty kteří   nemají komedie v lásce.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih72937minih72937Vánoční výlet (2009) [Video] 
Christmas Crash n
minih2454minih2454...a neuveď nás v pokušení (1929) 
The Manxmann n
minih29034minih29034Návrat do Macon County (1975) 
Return to Macon County n
minih95741minih95741Vánoce s velkým V (2011) 
Christmas with a Capital C n
minih23501minih23501Zachraňte Willyho! (1993) 
Free Willy n
minih77496minih77496Ledové tornádo (2009) [TV film] 
Ice Twisters n
minih96483minih96483La dottoressa del distretto militare (1976) 
La dottoressa del distretto militare n
minih26602minih26602Pán a hvezdár (1959) 
Pán a hvezdár n
minih25503minih25503Vrtěti psem (1997) 
Wag the Dog n
minih16017minih16017Pod nohama nebe (1983) 
n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

12:25 - 12:50

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon (2004) [TV cyklus]

12:35 - 13:05

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové 2 (2009)

11:25 - 13:10

74 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Česko na grilu

12:35 - 13:55

4 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190630
Osobností: 698020
Fotografií: 764553
Plakátů: 376968
Obsahů a biografií: 178410

Poslední komentáře

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10