Duben
ohodnotit

Líbáš jako Bůh

Další název:
You Kiss Like God
Rok:
2009
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
12.2.2009
Popis / Obsah / Info k filmu Líbáš jako Bůh



Středoškolská profesorka francouzštiny a literatury Helena Altmanová patří k oblíbeným pedagogům. Díky svému zdravému nadhledu si rozumí se studenty i s kolegy ve sborovně. V pracovním životě se jí sice vede skvěle, ovšem v tom osobním ji čekají nepředvídatelné zvraty – ostatně její rozvětvená rodina jí k tomu poskytuje dostatek příležitostí. S bývalým manželem, úspěšným spisovatelem Karlem, žije ve společné domácnosti, navíc pomáhá řešit problémy ovdovělé sestry Kristýny, manželské karamboly syna Adama i pozdní lásky babičky Alžběty. To všechno Helenu zaměstnává natolik, že jí na vlastní osobní život a vlastní city jaksi nezbývá čas. Ale přesto jednoho dne přijde to, co obvykle přichází, když to už ani nečekáme. Helena se za pohnutých okolností seznámí s lékařem záchranné služby Františkem. A bláznivě se do něj zamiluje! Začíná bouřlivý příběh plný vášně, rozchodů a návratů, v němž zamilované dvojici komplikují vztah plánovitě či neplánovaně jak partneři, tak i další členové rodiny...

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Líbáš jako Bůh



Helena Altmanová je sympatická profesorka francouzštiny a literatury na gymnáziu. Patří k oblíbeným pedagogům, díky zdravému nadhledu si rozumí se studenty i kolegy ve sborovně. Daleko nepředvídatelnější okamžiky ji však čekají v osobním životě. Rozvětvená rodina k tomu poskytuje dostatek příležitostí. Soužití v jednom bytě s bývalým manželem, úspěšným spisovatelem Karlem, problémy ovdovělé sestry Kristýny, manželské karamboly syna Adama i pozdní lásky babičky Alžběty – to všechno Helenu zaměstnává natolik, že jí na vlastní život a vlastní city jaksi nezbývá čas. A přesto jednoho dne přijde to, co obvykle přichází, když už jsme na sny rezignovali. Helena se za pohnutých okolností seznámí s lékařem záchranné služby Františkem. A úplně normálně a naplno se zamiluje! Začíná bouřlivý příběh plný vášně, rozchodů a návratů, v němž zamilované dvojici komplikují vztah plánovitě či neplánovaně jak partneři, tak další členové rodiny.

Český film 2008


Popis / Obsah / Info k filmu Líbáš jako Bůh



Stárnoucí Helena Altmanová učí francouzštinu na gymnáziu. Je oblíbená mezi studenty a rozumí si dobře i s kolegy. Soukromí však nemá zdaleka tak dobře uspořádané jako své pracovní aktivity. K potížím s rozvětvenou rodinou (v nichž mají své místo manželské karamboly nepoučitelného syna Adama či pozdní láska babičky Alžběty) si přidala soužití s bývalým mužem Karlem, kterému se nechce ani po rozvodu opustit jejich společný byt. Když se Helena seznámí s lékařem záchranné služby Františkem, neotevírá se před ní jen šance na nový život, ale i další kolo problémů. Její milenec je totiž ženatý'. Muž mezi dvěma ženami a žena mezi dvěma muži - to jsou motory komedie, poháněné pošetilostmi, sebeklamy i sny, kterým podléhají zamilovaní, nemilovaní i žárliví... „Člověk má jen jeden život a záleží jen na něm, jak ho prožije, jak využije svoji jedinečnou příležitost," prohlašuje Marie Poledňákova, režisérka snímku, který patří k divácky nejúspěšnějším domácím titulům posledních let.
katalog 44.MFF Karlovy Vary


Popis / Obsah / Info k filmu Líbáš jako Bůh



Hrdinkou romantické komedie zkušené Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh je atraktivní žena středních let, gymnaziální učitelka francouzštiny Helena Altmanová, která se celkem úspěšně pokouší vzdorovat porozvodovému stavu i potížím s rozvětvenou rodinou. K té vedle exmanžela, donchuánského spisovatele Karla, patří její matka Alžběta, která nehodlá rezignovat na radosti pozdní lásky, ovdovělá sestra Kristýna se třemi dětmi, záletný syn Adam, snacha Bela a vnuk Bastík. Pravé problémy ovšem nastávají v okamžiku, kdy se Helena zamiluje do lékaře záchranné služby Františka, jenž romantickou bokovku úzkostlivě, leč marně tají před svou ženou Bohunkou. Energická podnikatelka se manžela nemíní vzdát a postará se o řadu očekávaných peripetií oddechového vyprávění. – Scenáristka a režisérka se jako obvykle odpichuje od osvědčených diváckých modelů a zároveň „cituje“ i zahraniční vzory (především Lásku nebeskou, FP 12/2003). Nedaří se jí však udržet jednotný vypravěčský styl: její film místy připomíná pokleslou frašku a jindy je zase až nečekaně vážný. I když mu nelze upřít pečlivost (minipříběh každé postavy nabízí až matoucí množství detailních peripetií), ztroskotává nakonec na tom, že se za každou cenu snaží zůstat líbivý a vycházet vstříc všem a především sponzorům. Součástí předem dané „sázky na jistotu“ je samozřejmě i obsazení mnoha domácích hereckých hvězd s výjimkou další Slovenky v českém filmu, Kamily Magálové. - Současné podobě hollywoodské romantické komedie snímek, určený spíše starším divákům, odporuje nepochopením jejího základního principu: ani v rámci žánrové nadsázky se v něm nic neřeší a autorka se posléze spokojuje se smířlivým závěrem, že v navozeném citovém a morálním chaosu postačí vzájemná, bezmezně láskyplná tolerance všech zúčastněných.
-ap-, Filmový přehled 2009/3


Popis / Obsah / Info k filmu Líbáš jako Bůh



Hlavní hrdinkou filmu je středoškolská profesorka, která řeší prekérní situace v práci i doma, kde žije s bývalým manželem, úspěšným spisovatelem. Její život dále oživují ovdovělá sestra, syn i zamilovaná babička, ale zejména vztah s lékařem záchranné služby.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Líbáš jako ďábel (2012)

 Líbáš jako ďábel (2012)
Líbáš jako ďábel n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika / Slovenská republika
Režie: Marie Poledňáková

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zavolejte porodní sestřičky (2...

15:45 - 16:45

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Atletika ČR 2024

16:00 - 18:40

13 minut již uběhlo
147 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

43 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

38 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10