Duben
ohodnotit

Louskáček a čtyři říše

The Nutcracker and the Four Realms

Další název:
Luskáčik a štyri král'ovstvá
Rok:
2018
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
1.11.2018
Popis / Obsah / Info k filmu Louskáček a čtyři říše
POZOR, SPOILER

Clara Stahlbaumová je na půdě se svým bratrem Fritzem. Loví zde myš. Jenže je u toho vyruší služebná a oni musí dolů za otcem. Ten jim rozdá dárky od zesnulé matky. Clara dostane zvláštní vejce s otvorem na klíč.

Celá rodina Stahlbaumova je u strýce Drosselmeyera. Je zde velkolepá vánoční oslava. Clara o tancování nestojí a jde za strýcem. Opraví mu jakýsi strojek a už se mají rozdělovat dárky. Clara jde tam, kam ji vede provázek, a ocitá se někde v cizím světě. Zde narazí na klíček, ale ukradne jí ho myš. Clara ji pronásleduje a končí u mostu, který hlídá Louskáček. Ten ji pustí dál, až mu řekne jméno a on se domnívá, že je princezna. Jdou spolu lesem a musí bojovat s myším králem. Jejich útěk končí až u Matky Perníkářky, která láká Claru k sobě na onen klíček.

Louskáček a Clara se konečně dostanou do královského sídla. Zde jsou již tři zvláštní postavy - Harlekýn, vladař Země květin, Mráz, vladař Země vloček a vládkyně Země sladkostí, Švestková víla. Ta pak Claru provází. Společně zhlédnou i baletní představení.

Clara se vydává s vojáky k Matce Perníkářce pro klíč. Je však Matkou polapena a vhozena pod sukni, což je vlastně cirkusové šapitó. Zde má klíč na dosah ruky, ale také jej má v dosahu Matka Perníkářka. Přesto se povede klíč ukořistit a utéci. Takže již není slyšet varování Perníkářky, že je klíč nebezpečný.

Clara se ihned pokusí vejce odemknout. Když se jí to povede, najde uvnitř jen hrací strojek. Clara chce jet domů, ale Louskáček ji přemluví, aby zůstala. Přijedou tedy zpět a Švestková víla klíček použije k odemčení přístupu ke stroji. Ten dělá z cínových vojáčků živé a velké, a z živých vojáků malé a cínové. Švestkovka chce těmi velkými zaútočit na čtvrté království, kde vládne Perníkářka. Což nechce Clare, ale Švestka se ukáže jako zrádkyně. Nechá ji i Louskáčka zavřít do věže. A za nimi i Harlekýna i Mráze.
Ale nebyla by to Clare, aby zase neutekla. Podaří se jí dostat se do strojovny. Mezitím se Louskáček spojí s Perníkářkou a začnou taktizovat. Když Clare bojuje ve strojovně a už se zdá, že nemá šanci, objevuje se zde Peníkářka. Ale i ta je zajata Švestkovou vílou. Jenže Clare už mezitím stihla upravit stroj, a ten tentokráte udělá plechovou panenku z Švestkové víly. Její armáda se rozpadne což je konec. Ovšemže se ještě musí Clare vrátit zpět ke své rodině.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Louskáček a čtyři říše
Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou dostane od svého kmotra Drosselmeyera (Morgan Freeman) o sváteční oslavě, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a kouzelného paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem Filipem (Jayden Fowora-Knight), gangem myší regenty, kteří spravují tři říše: Říši vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí projít čtvrtou říší, kde panuje krutá vládkyně (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. Ve filmu hrají Keira Knightley jako Cukrová víla a baletka Misty Copeland. Vánoční film Louskáček a čtyři říše od Studia Disney režíruje Lasse Hallström na motivy klasické pohádky od E. T. A. Hoffmanna.

Falcon


Popis / Obsah / Info k filmu Louskáček a čtyři říše
Všetko, po čom Klára túži, je kľúč – jedinečný kľúč, ktorý otvorí skrinku so vzácnym darom od jej zosnulej matky. Zlatá niť, ktorú dostane od svojho krstného otca Drosselmeyera (Morgan Freeman), ju ku kľúču zavedie, lenže kľúč okamžite zmizne vo fantastickom a tajomnom paralelnom svete. Tam sa Klára stretne s vojakom-luskáčikom Filipom, myšacou armádou a regentmi, ktorí spravujú tri kráľovstvá: Krajinu snehu, Krajinu kvetov a Krajinu sladkostí. Klára a Filip musia prejsť zlovestným Štvrtým kráľovstvom, kde panuje krutá vládkyňa (Helen Mirren), aby získali Klárin kľúč a vrátili harmóniu nestabilnému svetu.

Saturn SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:56 - 20:10

3 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

9 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

4 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190644
Osobností: 698076
Fotografií: 764736
Plakátů: 377110
Obsahů a biografií: 178430

Poslední komentáře

The End of the F***ing World (20...

The End of the F***ing World
Jak jsem už někde četl a   plně se ztotožňuji. První   díl a ukázky vytvořily   naději, že to bude   "hustokrutopřísná" temná   komedie, ale více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Kelsova serenáda (2000) [TV epiz...

Kelsova serenáda
Předchozí díl byl o něco   lepší, ale tento také   dobré. Eric si s Donnou   stále vyjasňují svůj   vztah. Kelso smutní po   Jackie, skládá ji více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10