Duben
ohodnotit

Lupa je tlustý sklo [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1984
Délka:
56 minut
„Televizní hra pro mládež.“

Obsah filmu Lupa je tlustý sklo

 
POZOR SPOILER

Mladá Jana Lánská je hezká holka, ale hloupá jak tři dni starý pes. Její matka se ji snaží protlačit na vysokou školu, ale přichází ing. který jí sděluje, že Jana i přes mocného přímluvce přijata nebyla. A tak Jana nastoupí jako dělnice do textilky. Zde je pomalá a líná jak veš. Ale poznává i nové lidi. Například technologa Ondřeje, po kterém marně vzdychá jiná dělnice Květa. Jsou spolu na zmrzlině a on jí sdělí, že ji pozval jen proto, aby jí domluvil. Přesto se dají dohromady a to se holkám moc nelíbí. A tak jí vylijí do polotovarů k sešití kolomaz. Spor se tím vyostří a Jana přestává chodit do práce. Čímž se z ní stává...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize, Česká televize
 
 
Typ:
[TV inscenace]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Lupa je tlustý sklo >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2021
Magda Reifová jako rozmazlenej fracek je fakt na   facku. Ale její kukuč je někdy tak roztomilej   až je krásnej. Svoji roli dospívající dívky   Jany zahrála parádně. Škoda, že nedostávala   více hereckých příležitostí. Matka (Klára   Jerneková) ji protekčně shání všechno, aby   se dcerka nemusela sama vůbec o nic snažit.   Když máti skončí v nemocnici, tak to Jana   přestává sama zvládat. Její otec (Oldřich   Vlach) je totiž pravý opak matky a chce, aby   Jana byla samostatná. Příjemný televizní   film, jehož poselství vyznívá jasně jak v   socialismu, tak i v současnosti.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.3.2016
Socialistický výblitek, ale vcelku koukatelný.   Nebylo to tak strašné. Prostě komanči si   mysleli, že to bude poučné. A ejhle, na   některé mladé by tohle fungovalo i dnes.
argenson
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.2.2016
Námětem, výpravou a výběrem aktérů   strašně laciná záležitost. U mě navíc   hodnocení sráží Magda Reifová, která mi   vždycky přišla zoufale napřesdržku. Malinko   tomu pomáhá Simona Stašová, ovšem ani ta tady   moc nenaznačuje, že z ní jednou bude jedna z   nejlepších českých hereček.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10