Duben
ohodnotit

Malý Velký Bojovník

Ta ping siao ťiang

Další název:
Da bing xiao jiang, Little Big Soldier / Malý velký voják / Malý veľký bojovník (SK)
Země:
Rok:
2010
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
29.7.2010
„Ti, kteří přežili, měli jen dvě možnosti - zabít nebo být zabiti.“

Obsah filmu Malý Velký Bojovník

 
Za dávných věků, kdy Čína nebyla sjednocena a dělila se na mnoho států, které mezi sebou válčily o nadvládu nad ostatními, došlo k bitvě armád státu Liang a Wei. Po celodenním boji zůstali naživu jen dva muži - starý bojovník z Liang, který hrál mrtvého a jediné, po čem toužil, bylo uprchnout z války domů. Druhým byl zraněný generál armády Wei. Bojovník generála zajme a doufá, že když ho vydá svému králi, dostane za něj půdu. Chytí si na bojišti koně a vynese generála na vůz. Poté vyrazí na cestu. Oba muži dojedou k opuštěnému domu, kde narazí na krásnou dívku. Ta jim dá do pití uspávací prostředky a ukradne jim koně. Druhý den opět...
 
Související odkaz
 
RECENZE Malý velký bojovník: Nový Jackie Chan? Málo smíchu, málo akce a moc řečí

Oč jednodušší má děj, o to složitěji se snímku Malý velký bojovník přisuzuje žánr. Od mistra bojových umění Jackieho Chana se čekají veselé krkolomné kousky pokaždé, tedy i v příběhu válečného zběha, jenž zajme raněného nepřátelského generála, jen aby si z odměny pořídil vytoužené políčko.
číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Šeng TingŠeng Ting  
Jackie ChanJackie Chan.....akčních scén [56]   
hraje:
Jackie ChanJackie Chan.....velký voják [56]   
Jü Žung KuangJü Žung Kuang.....zastupující generál Jü [51]   
Ken LoKen Lo.....dozorce Jung [53]   
Lee-Hom WangWang Lee-Hom.....malý voják [33]   
Pao-čchiang WangWang Pao-čchiang.....reportér [25]   
Sung-jun YooYoo Sung-jun.....princ Wen [33]   
Peng LinPeng Lin.....zpěvačka [23]   
Jü-ming TuJü-ming Tu.....dozorce Wu   
Siao Tung MejSiao Tung Mej.....Lou Fan Jen   
Song JinSong Jin.....Lou Fan Wej   
Wu YueWu Yue.....Robber [34]   
scénář:
Šeng TingŠeng Ting  
námět:
Jackie ChanJackie Chan  
hudba:
Xiao KeKe Xiao  
kamera:
Čao Siao-tingČao Siao-ting  
střih:
Šeng TingŠeng Ting  
trailer
Distributor v ČR:
Palace Pictures
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
mandarínská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Malý Velký Bojovník >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2018
Starý voják unese mladého generála   nepřátelského státu a bere ho na dlouhou   cestu, aby za něj získal odměnu. Jackie Chan si   to celé napsal, podílel se na produkci a zahrál   stěžejní roli onoho starého bojovníka. Jedná   o poněkud neobvyklé road movie plného   dobrodružství, zkušeností a proměnách v   průběhu cesty. A neobvyklé ohledně Jackieho   také je, že se jedná o historické drama, tedy   zcela bez humoru a pro něj typických skopičin.   I když úsměvných scén je dostatek. Tentokrát   se dějství zaměřuje na povahu válčení a   násilí ve své době. Avšak od válečného   filmu se v jistém smyslu nijak neodlučuje.   Vlastně se drží na hranici mezi dramatem a   válečnou či historickou akcí. A tak tu máme   dějově vojáka s tváří Jackieho snažícího   se porazit nějaké ty barbary, co mu zkříží   cestu a zároveň se moralizuje o nesmyslnosti   války. Temná atmosféra s ohledem na   dramatičnost a morálku je trefná. Emoce jsou i   tak přítomný a dávají dané scéně   zajímavou osvětu hlavně co se týče charakteru   postavy. Bojové scény samozřejmě nejsou   vynechány a jako vždy choreograficky a kamerou   dobře zpracovány. Snímek rozhodně bude pro   nadšence válečných historických filmů   značně nudný, ale tož u moralizujících   snímků většinou tak bývá.
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2018
Film se slibným dějem se často nepovede. Tady   byl obsah zajímavý a lákavý. Po spuštění   filmu to byla jedna prašná šedá pláň,   takový nic neříkající začátek. Pak se   příběh začal rozvíjet, byl akčnější, ale   i tak nic moc, prostě průměrný střed. Možná   kdyby si tvůrci tempo udrželi i konec by ušel.   Jenže ten byl nudný a ani nějak zvlášť   dojemný. Já sice nejsem sentimentální a   normálně mi smrti hrdinů ve filmech nevadí   (většinou), ale tady by si to šťastných   koncem vylepšili. Jenže většina čínských   filmů končí podobně. Bojové umění v nich na   druhou stranu vždy bývá nabité a dobře se na   něj dívá. Sem by ho mohli dát i víc, protože   ve své podstatě na plno se nebojovalo ani na   konci. Kdybych se měla na film podívat podruhé,   pustím si jen těch středních 20 minut, kdy   jsem občas zaslechla i vtip.
orimkacsirp
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2014
Maly velky muz po azijsky.
Film o obycajnom cloveku ktory nie je zalozeny ani   na kung-fu ako vacsina cinskych filmov a ani   nevnucuje svojim dejom ziadny politicky alebo   obciansky nazor ako mnohe akcne filmy. Film ktory   ma srdce a nie je zalozeny na boji dobra so zlom   alebo na boji dobrej strany (tych dobrych) a zlej   strany (tych zlych). Film v ktorom hlavny hrdina   chce len prezit velku politicko-mocensku krizu a   ma sny ako kazdy normalny clovek o spokojnom   zivote bez vojen a konfliktov. Film v ktorom hra   hlavnu ulohu aj nahoda tak ako v reale a nie len   nahrubo narysovane a prepletene nalinkovane osudy   zucastnovanych postav. Film o ludskych hodnotach a   nevypocitatelnosti zivota ktory dokaze menit   ludske konanie, sny a zivoty v kazdej sekunde   bytia. Film je azijskou variaciou filmu - Maly   velky muz - s Dustinom Hoffmanom z 1970 roku   dosahujuci rovnakych kvalit.
zmrd4
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.8.2014
70%?
nechapu hodnoceni...absolutne...

nezasmal jsem se   snad ani jednou.... a kdyz uz jsem si rikal, ze se   da koukat aspon na akcni sceny..tak ejhle, ty jsou   zkurvene nehumornymi "humornymi"   scenami...
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.1.2014
Když už bylo vynaloženo tolik úsilí, a   bezpochyby i peněz, na výpravu, kulisy, kostýmy   atd., proč se vše musí zkazit rádoby vtipnými   scénami. Výsledkem pak není, ani seriózní   historický film, ani komedie, jak je několikrát   zmíněno v předchozích komentářích. Jackie   Chan je zkrátka nepoučitelný. S   přibývajícím věkem se sice pouští do   vážnějších projektů (např. Město   zločinu), ale není to pořád ono. Vložené   komické výstupy dokáží znehodnotit zcela   spolehlivě každý film s vážnějším   tématem, nejenom tento. Jinak vynikající   přírodní scenérie.
Erkul
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.7.2013
Zase jsem měl velká očekávání, vlastně   průměrná, ale ani ta nebyla naplněná,takže   ztráta času, který jsem vynaložil na   sledování tohoto filmového pseudodíla.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.8.2012
Tento film mě velmi zklamal. Za komické tu   nepovažuji prakticky nic; krom některých akcí   a pár vážnějších (hlubších) momentů jsem   se nudil. Vadila mi barevná stylizace - když   strom není zelený, krev červená apod.
Nějak   se mi vnucuje srovnání s Chanovým Mýtem,   který považuji za kravinu, ale s nádhernou   vizuální stránkou. Tohle má (možná až moc)   seriozní příběh, u něhož se ale nudím.   Nejlepší je závěrečný sestřih ("Víc   peněz!" "Vždyť jsi producent!"),   ale jen kvůli němu se na film znova dívat   nehodlám. Ve zmíněném srovnání asi těsně   vyhrává Mýtus.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Jackie Chan se zase jednou vrátil natočit film   domů do Číny. I když jeho postava nevybočila   z klišovité škatulky venkovských   prosťáčků, kteří toho mají pod čepicí   mnohem víc, než se na první pohled zdá, přeci   jen je tahle čínská historicko-válečná   sranda mnohem lepší než mnohé z jeho   hollywodských trháků, především těch z   devadesátých let. Na stará kolena, kdy své   tajtrlíkování Jackie omezil na minimum   nezbytně nutné, se zdá, že nastartoval znova   svou kariéru a to v mnohem příjemnější a   koukatelnější poloze.
Phreaker
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.8.2010
Po dlouhé době film u kterého jsem trpěl a   čím jsem ho sledoval déle, tak jsem si přál,   aby už mu byl konec. Přišlo mi, jako by se   tvůrci nemohli dohodnout, jestli točí komedii   nebo výpravný historický film. Kombinace   těchto dvou žánrů mi pak přišla naprosto   nesnesitelná a to hlavně z důvodu, že tam   vlastně nic vtipného nebylo. Dvě scény s   falešným šípem a občasné šaškování   hlavní postavy lze sotva považovat za něco, co   by udělalo dobrou komedii, ale je to naopak až   moc na to, aby to zabilo zbytek naprosto jinak   laděného filmu.

Naopak se mi celkem líbilo   prostředí filmu, ale to je vše. Bohužel pro   mě největší zklamání toho roku.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20745minih20745Temný anděl (1990) 
Dark Angel n
minih34025minih34025Sexy párty (2002) 
National Lampoon's Van Wilder / Wilder Party Liaison n
minih64680minih64680Kmotrův přítel (1972) 
L'amico del padrino n
minih2942minih2942Amistad (1997) 
Amistad n
minih148170minih148170AmeriGeddon (2016) 
AmeriGeddon n
minih40504minih40504Polární oáza (2005) 
Guy X n
minih11722minih11722Má láska s Jakubem (1982) 
Má láska s Jakubem n
minih164200minih164200Sebelum Iblis Menjemput (2018) 
Sebelum Iblis Menjemput n
minih45177minih45177Nesahejme psům na párky (2006) 
Stay n
minih22591minih22591Viva Maria (1965) 
Viva Maria n


Hodnocení:n12345678910
Malý Velký Bojovník (2010)Malý Velký Bojovník (2010)Malý Velký Bojovník (2010)Malý Velký Bojovník (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178401

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10