Duben
ohodnotit

Mládí v hajzlu

Youth in Revolt

Rok:
2009
Délka:
90 minut
„Divoká dobrodružství mladíka v pubertě, který se snaží přijít o panictví.“

Obsah filmu Mládí v hajzlu




 
Nick Twisp žije s matkou a nevlastním otcem. Když otčím Jerry prodá mariňákům rozbité auto, rodina utíká na chatu jeho kamaráda u města Ukiah. Chata je ale obyčejný obytný přívěs. Hned druhý den tu Nick potká místní dívku Sheeni, do které se zamiluje. Tráví spolu stále více času.

Po čase se milenci musejí rozloučit. Rodina se vrací. Vymyslí ale, jak to zařídit, aby byli zase spolu. Nickův otčím je nezaměstnaný, a tak mu Sheeni sežene místo v Ukiah, aby se museli přestěhovat. Stane se a všechno se zdá být v pořádku. Jenže Jerry zemře na infarkt a Nickova matka se dá dohromady s policistou Lancem. Navíc Sheenina matka nepohlíží na její...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Miguel ArtetaMiguel Arteta  
hraje:
Michael CeraMichael Cera.....Nick Twisp / Francois Dillinger [20]   
Portia DoubledayPortia Doubleday.....Sheeni Saunders [20]   
Jean SmartJean Smart.....Estelle Twispová [57]   
Zach GalifianakisZach Galifianakis.....Jerry [39]   
Erik KnudsenErik Knudsen.....Lefty [21]   
Adhir KalyanAdhir Kalyan.....Vijay Joshi [25]   
Steve BuscemiSteve Buscemi.....George Twisp [51]   
Fred WillardFred Willard.....pan Ferguson [75]   
Ari GraynorAri Graynor.....Lacey [26]   
Ray LiottaRay Liotta.....Lance Wescott [53]   
Justin LongJustin Long.....Paul Saunders [30]   
Rooney MaraRooney Mara.....Taggarty [24]   
Jade FuscoJade Fusco.....Bernice Lynchová   
Lise LacasseLise Lacasse  
M. Emmet WalshM. Emmet Walsh.....pan Saunders [74]   
Mary Kay PlaceMary Kay Place.....paní Saundersová [61]   
scénář:
Gustin NashGustin Nash  
námět:
C.D. PayneC.D. Payne.....román: 'Youth in Revolt: the Adventures of Nick Twisp' [59]   
hudba:
John SwihartJohn Swihart  
kamera:
Chuy ChávezChuy Chávez  
střih:
Andy KeirAndy Keir  
Pamela MartinPamela Martin  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Mládí v hajzlu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2012
Mládí v hajzlu
Slušná komedie, která na můj vkus předvedla   docela málo srandovních situací a kvalitních   hlášek. Na druhou stranu pozorovat stydlivého   kluka, jak se postupem času mění v toho   největšího raubíře a tropí jeden průser za   druhým, se mi líbilo, takže konec konců   nemůžu říct, že bych se vyloženě nudil.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.4.2012
Možno nie je rozumné predávať auto námorníkom
No údajne je to podľa nejakej kultovej knihy. No   neviem. Nejak extra mi to vtipné nepripadalo. K   filmu som sa dostal náhodne, občas je obdobie,   že človek pozerá iba nenáročné oddychovky.   Priznám sa, nejak som sa nezasmial. Začiatok   ešte pol biedy, ale ako to pokračovalo, nuda.   Ani náznak vtipu. Bod za toho svojského   kamaráta v stane
JennyFields
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.2.2012
Z vynikající knižní předlohy by se dalo   "vytřískat" mnohem víc. Snaha nacpat   to nejlepší z několika knížek do jednoho   filmu se mninula účinkem a výsledek prostě   nefunguje. Ideální by bylo udělat z Mládí v   hajzlu seriál, kde by byl prostor dostatečně   rozvinout charaktery hlavních postav a Paynovy   ztřeštěné zápletky. Michael Cera mi na   rozdíl od mnohých v roli Nicka Twispa nevadil,   naopak si myslím, že se pro tuhle roli skvěle   hodí. Na zachránění podprůměrného filmu je   to ale bohužel málo.
movie-freak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.7.2011
Knižní předloha se mi dostala do ruky právě v   období mojí puberty a musím říci, že jsem se   náramně pobavil a přečetl ji dvakrát   (sestává s několika dílů). Ovšem filmové   zpracování mě moc nepotěšilo. Ideální by   byla delší stopáž filmu, nebo na dva díly. Za   necelých 90 minut prostě nelze převyprávět   vše co je v knihách a to je škoda, protože by   to určitě stálo za to. Takže pro toho, kdo   nečetl, doporučuji přečíst. Mnohem lepší   než tento film.
mildaaxe
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.7.2010
Tak můžu konstatovat jediný – tenhle film je   pro mě obrovský zklamání. Můj osobní názor   je, že tahle knížka nejni zrovna nejlepší   látka na zfilmování a za pravdu mi dávali už   trailery – i když tam mi vadilo spíše   obsazení, kterýžto je nakonec jedno z opravdu   mála pozitivních věcí na týhle adaptaci – i   když jsem si samozřejmě představoval všechny   trošku jinak, role jim docela sedly, radost jsem   měl obzvlášť z Nicka, Paula nebo George   Twispa. Sheeni Saundersová, kromě toho že tady   nejni rozhodně žádnou rafinovanou mrškou jako   v knížce mě nakonec taky docela přesvědčila.   Zmínku si zaslouží i Bernice Lynchová – s   tou šlápli tvůrci podle mýho pořádně vedle,   podle textu věnovanýho jí v knížce sem si   představoval trošku jiný stvoření, než   opravdu sexy Jade Fusco, která alespoň u mě   strčí Nickovu femme fatale Portii Doubleday bez   problému do kapsy(což je myšlený sice jako   zápor, ale pro mý oči to je při tý bídě   možná spíše klad).
Mnohem větší   problém mám ale s ostudně změněnýma povahama   snad všech postav, kdy v knížce nenáviděnej   Lance Westcott se najednou stává docela milym   chlapíkem, stejně jako třeba Nickův otec s   matkou, což nakonec dělá z Nickova odboje jenom   trapnou frašku, protože jeho láska k Sheeni to   nezachrání. Díky neuvěřitelnýmu   zjednodušení námětu mu jí totiž absolutně   nežeru a z knižního Nicka, kterej se mi líbil   díky svý pronikavý inteligenci, která nikdy   nesklouzla k nějaký trapnosti, naopak, těšil   jsem se co ten jeho nemocnej mozek sociopata zase   vymyslí, ale tady se z něj stává jenom ničim   nezajímavej chudák, kterej se nakonec dočká a   po vzoru všech těch Stifflerů a jim podobných   taky zasune. Skutečnost, že chybí tak   podstatný postavy jako jsou Dwayne Crampton se   svojí matkou, Hároš DeFalco s rodičema, Millie   Filbartová, Apurva Joshiová, Wally Rumpkin nebo   Bruno Modjaleski už nemám ani sílu   komentovat.Taky fakt že Levák dostal asi tak   dvě scény mě opravdu dorazil.I když…kdo na   tom byl vlastně nějak výrazně líp?Ani Nick,   kterej z plátna vlastně vůbec nesleze rozhodně   nepůsobí jako živoucí bytost, ale proti   plochosti ostatních postav dopadnul ještě   docela dobře.Pro úplnost třeba dodat že ze   vzornýho Trentona Prestona tady udělali   pořádnýho všiváka, kterej by se hodil do   jakýkoliv teenage komedie těžce béčkovýho   ražení.To asi aby se náhodou průměrnýmu   divákovi nestalo, že bude fandit nesprávný   postavě…
Nemám problém s nějakýma   drobnějšíma změnama ve vyprávění   (například dva roky navíc k věku hlavních   postav), ale už jenom ta skutečnost, že   příběh tří knih je shrnutej do devadesáti   minut, zavání pořádně velkym průserem.Jasný   je to už po dvou minutách sledování, kdy za   sebou máme asi tak čtvrtinu, možná pětinu   celýho prvního dílu. Sledování jednotlivých,   ne příliš umně spojených scén, kdy   scénárista přeskakuje bez problémů celý   stovky stran pak působí jako nekonečná   telenovela, z který vidíte každej den tak   5minut – ano, pořád tam jde jenom o   ústřední dvojku, která nakonec skončí spolu   v posteli, ale důvody jejich momentálního   jednání prostě nechápete.Stačí si   jednotlivý díly nahrát na kazetu.Jak   jednoduché že?V případě tohodle filmu   nepomůže hledat ve studiu Dimension films tuny   vystříhaných záběrů.Asi byste je totiž   nenašli.
Takže moje doporučení je asi jasný   – přečíst celou 5ti(plus 1) dílnou   sérii.Zážitek je to neporovnatelně   kvalitnější a já jenom lituju zmršenýho   potenciálu – kdyby se režisér věnoval radši   jenom jednomu jedinýmu dílu a téměř   nevypustil Nickovo neodolatelný komentování   všeho okolo(a hlavně toho ve svý hlavě), což   je nosná část celý knihy, výsledek nemusel   bejt vůbec špatnej, takovýmu dílku bych   možná odpustil i to už zmiňovaný, mírně   řečeno pozměnění všech charakterů a nemusel   bych končit takhle negativně. Mládí v hajzlu   je pro výše jmenovaný problémy(a to nejsou   rozhodně všechny) jenom tuctovej film na   sobotní odpoledne, co hlavou jenom tak prošumí   a za tejden si nevzpomenete ani na název. Pokud   jste tedy C.D.Paynem nedotčení.Pokukud ale už   vaše setkání s Francoisem Dillingerem   proběhlo, budete asi akurát tak měsíc nasraný   z týhle promarněný šance na aspoň trochu   důstojnou adaptaci.Před mámou si dáte majzla   na tu svou nevymáchanou hubu, vymačkáte pár   jebáků velikosti okresního města a nakonec se   zbavíte svojí neutuchající OLE.A vrátíte se   zpátky ke knize - jako já...
Zelisko
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.6.2010
Dlouho jsem se těšila, až se někdo ujme   zfilmování tohoto kousku, bohužel musím   posoudit, že se to vůbec ale vůbec nepovedlo,   hlavně obsazení hlavní role Nicka Twispa byla   vůbec nepovedená ;o( podle mě se Michael Cera   na tuto roli vůbec nehodil. Nevěřím, že by   tento výborný kousek napsaný C.D. Paynem, mohl   někdo vystihnout tak perfektně jako sám   spisovatel. Hold režisér si vybral tvrdý   oříšek. Lepší je přečíst si 5dílnou   knihu, u které jsem se málem potrhala smíchy,   což u tohoto filmu vůbec.
iqtiqe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.5.2010
Zaprvé - ppřeštěte si knížku! Zadruhé -   pokud jste ji (všech už nevím kolik dílů)   četli, tak vězte, že ve filmu nebudou žádná   OLE, žádné jebáky, ani tak specifický humor,   který se podle mě ani nedá zfilmovat.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31683minih31683Beavis a Butt-Head dobývají Ameriku (1996) 
Beavis and Butt-Head Do America n
minih47886minih47886Puberťačka (2008) 
Wild Child n
minih28969minih28969Monty Python: Smysl života (1983) 
Monty Python's The Meaning of Life n
minih10953minih10953Křižník Potěmkin (1925) 
Broněnosec Poťomkin n
minih43187minih43187Sexy párty 2 (2006) 
Van Wilder 2: The Rise of Taj n
minih12203minih12203Mé jméno je Nikdo (1973) 
My Name Is Nobody / Il mio nome é Nessuno n
minih41260minih41260Pterodaktyl (2005) 
Pterodactyl n
minih28201minih28201Kokain (2001) 
Blow n
minih41638minih41638Možná přijde i... Oldřich Kaiser & Jiří Lábus (2008) [DVD] 
Možná přijde i... Oldřich Kaiser & Jiří Lábus n
minih16420minih16420Porky II: Den poté (1983) 
Porky's II: The Next Day n


Hodnocení:n12345678910
Mládí v hajzlu (2009)Mládí v hajzlu (2009)Mládí v hajzlu (2009)Mládí v hajzlu (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10