Duben
ohodnotit

Mraky nad L.A.

Right at Your Door

Další název:
Forearm Shiver
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
96 minut
„O toxickém spadu, hermeticky uzavřeném domě a zoufalé manželce přede dveřmi.“

Obsah filmu Mraky nad L.A.

 
Krátce poté, co nezaměstnaný muzikant Brad vyprovodí manželku Lexi polibkem do práce, dojde v centru Los Angeles k explozi několika teroristických náloží. Přestože rozhlas varuje před toxickým spadem, vydá se Brad manželku hledat.

Silnice jsou však uzavřeny armádou, a když vidí, jak vojáci bez milosti zastřelí muže, který se pokusil ze zasažené oblasti uniknout, vrátí se vyděšený domů a s pomocí údržbáře Alvara hermeticky utěsní celý dům. Když se krátce poté objeví Lexi, odmítne ji pustit dovnitř, a to je počátek těžké zkoušky, která připomíná noční můru a nečekaným způsobem zamíchá osudy obou manželů.

Zdroj: Nova

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Mraky nad L.A. >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.8.2023
Jak to na mne zapůsobilo? Jako další z řady   podprůměrných, naprosto zbytečných filmů na   stokrát či tisíckrát obehrané téma!   Přestože druholigové obsazení bylo posíleno o   několik známých jmen, ničemu to nepomohlo a   herecky je to stejně mizerné jako celý film.   Tenhle film se dá doporučit jen někomu, koho   nemáte rádi popřípadě někomu, koho chcete   zkusit pořádně naštvat!!!
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2015
Takovýto námět už byl zpracován mnohokrát a   to jak ve filmové, tak i v seriálové podobě.   Dějství si pohrává s událostmi kolem   náhlých výbuchů někde v centru města a s   postupnou ztrátou svobody vlivem karantény bez   poskytnutí alespoň nějakých informací o tom,   co se vlastně stalo. Atmosféra plná strachu   postupně nabírá na intenzitě a končí   naprostou beznadějí. Vše je prezentováno   pohledem jednoho člověka, který bydlí daleko   od centra výbuchů. Ten se sice z rádia   dozvídá co se kde právě děje, ale o   blížící se hrozbě neví stále nic.   Padající toxický spad, uzavírky národní   gardou, náhlá karanténa, nemocní. Povedená   jednoduchá filmová ukázka toho, co by se mohlo   někdy v budoucnu v době hrozeb terorizmu klidně   i stát.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.4.2013
MRAKY NAD L.A.

Mraky nad L. A. je velmi   komorní drama mladého páru na pozadí   nečekané události. Film je netypický svým   pojetím jaderné havárie a zaměřením   pozornosti mimo centrum katastrofy. Tváří v   tvář krizové situaci se zaměřuje výhradně   na osud jediné rodiny.

Kdo čeká typický   katastrofický film plný trikových záběrů   hořících měst, padajících budov a   umírajících obětí, bude nutně zklamán.   Hlavní téma příběhu je sice o tom, že ve   městě vybuchla bomba, ze které se teď šíří   toxický spad po celém městě, ale tato událost   je jen výchozím nastavením příběhu. Lidé   jsou rozděleni na ty, co jsou doma, a na ty, co   byli v době výbuchu venku a jsou kontaminováni.   Lidé z venku jsou hrozbou pro ty, kteří byli   chráněni před vlivy venkovního prostředí.  

O dění venku jsme informováni pouze   prostřednictvím rádia. Jednoduchý příběh   ukazuje na osudu jednoho páru všechny možné   dopady tohoto činu. Muž, který zůstal doma,   nejprve zoufale shání svou ženu, aby zjistil,   kde přesně vůbec je a jestli je v pořádku.   Svoji ženu marně hledá, cesty do centra jsou   uzavřeny policejními zátarasy a tak mu   nezbývá než se vrátit domů. Na doporučení z   rádia hermeticky uzavře dům. Nejhorší je ten   pocit nejistoty, nevědomosti a bezmocnosti   ovlivnit nastalé události. Manželce se nakonec   přece jenom podaří dorazit domů, ale nachází   zamčené dveře. Zoufalá žena zůstává venku   přede dveřmi a diváci už jen sledují jak se   rozvíjí drama lásky, odpovědnosti a svědomí.   Jak těžké je nechat manželku napospas   venkovním toxickým spadům. Sledujeme vnitřní   boj muže o to, co je správné. Muž navíc   přebírá odpovědnost i za souseda, kterého   vzal pod svou střechu. Žena se zase věnuje   malému chlapci, který je venku, protože se bál   sám doma. Oba manželé nakonec společně   vymýšlejí, jak zapeklitou situaci vyřešit. A   pokud si myslíte, že se z toho nakonec oba   šťastně dostali, nenechte se mýlit. Pocit, že   jste doma v bezpečí, nemusí být nutně   správný a karty se mohou lehce   obrátit…

Příběh má trošku politický   podtón, nikdy nevíme dne ani hodiny a hrozba   teroristických útoků je stále reálná. Strach   a pochyby jsou emoce, které tento film ukazuje   naplno a bez obalu. Divák je zaskočen silou   prožitku reálného až hmatatelného strachu z   neznámé situace, kdy nefungují telefony, chybí   základní informace, nikdo neví co má dělat a   co je v té chvíli nejlepší. Přestože se film   odehrává prakticky na jednom místě, v   uzavřeném domě, nepostrádá určité napětí.   Jenže atmosféra bohužel není tak silná, aby   vydržela utáhnout celý film až do konce.   Ještěže ke konci děj vygraduje k docela   nečekanému a drsnému konci, v němž zůstanou   otevřené dveře jenom pro někoho.

Mraky nad   L. A. je hodně atmosférické dílo s velmi   dobrým záměrem, který ovšem nepřekročil   vlastní stín. Načrtl spoustu otázek, na které   nedokáže přinést žádné odpovědi. Nápad   zůstal utopen ve spoustě mnohdy zbytečných   řečí a nečekaný, zajímavý a překvapivý   závěr již nekázal zvrátit celkové   hodnocení.
lucy.v
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.6.2010
Očekávala jsem stereotypní katastrofický film,   ale nakonec to bylo úplně jinak. Příběh se   téměř celý odehrává v jednom domě. Film   působí spíš psychologicky a je tam krásně   vidět, co s lidmi udělá panika a strach ze   smrti. Neočekávaný zvrat na konci filmu byl   hustej. Možná až moc vygradoval. Ale oceňuji   myšlenku a nápad! Problém je v tom, že tento   film lze vidět jen jednou. Pak už ztrácí ten   smysl, když vím, jak dopadne. Ale přesto   hodnotím výborně!
rankinfitch
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Slušně rozjetej začátek, ale bohužel, jak už   to bývá, tím to hnedka taky končí. Velmi brzo   se film změní v naprostý dějový stereotyp o   ničem.
davidek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.2.2009
Nemohu hodnotit moc vysoko, protože mi to   připomíná béčkové filmy a přitom to má   být hodně drsný thriller, ale dvakrát jsem u   filmu usnul. Možná právě když jsem zabral,   tak se něco přihodilo, ale nemyslím si to.
Etymon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2008
Nevěděl jsem co od tohohle filmu čekal, dokonce   jsem o něm nevěděl dokud mě nezaujala hezká   krabička v půjčovně. Už ze začátku mě to   upoutalo a celý film neztrácí na intenzitě.   Jak se blíží konec.. 10 minut i s titulky   začínal jsem být vnitřně naštvanej že   uvidim další neuzavřenej konec. Naštěstí   opak byl pravdou, nečekaný konec, dobré   herecké výkony a přes minimum exterieru i   interireru jak v nějakém sitcomu, nic mi   nechybělo. Dobré, fakt jo
kara.lol
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Skvělý a hlavně docela napínavý film, kdy se   modlíte, jak to všechno dopadne, a hlavně   jestli dobře. No, u tohoto dílka mě konec teda   opravdu překvapil.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2008
Kvalitní a napínavý příběh, zajímavé   podání katastrofy s nečekaným závěrem.   Přesvědčivé herecké výkony slušných   herců.
Cardigan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2008
Dalsí z filmu, který ukazuje, jak je Amerika   posedlá teroristickými útoky. RAYD je   nízkorozpoctový film, který profituje dobrým   hereckým výkonem Roryho Cochrana.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32628minih32628Tuxedo (2002) 
The Tuxedo n
minih40045minih40045Pán domu (2005) 
Man of the House n
minih151105minih151105Si jou ťi č': Sun Wu-kchung san ta Paj-ku Ťing (2016) 
Xi you ji zhi: Sun Wukong san da Baigu Jing n
minih85401minih85401Kovář z Podlesí (2013) 
Kovář z Podlesí n
minih17419minih17419Příliš hlučná samota (1995) 
Une trop bruyante solitude n
minih8949minih8949Chlap jak hora (1960) 
Chlap jak hora n
minih40525minih40525Kapitán Alatriste (2006) 
Alatriste n
minih8751minih8751Hrozba (1978) 
Hrozba n
minih9647minih9647Jezinky a bezinky (1944) 
Arsenic And Old Lace n
minih15230minih15230Ztracenci (1983) 
The Outsiders n


Hodnocení:n12345678910
Mraky nad L.A. (2006)Mraky nad L.A. (2006)Mraky nad L.A. (2006)Mraky nad L.A. (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178353

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10