Duben
ohodnotit

Můj týden s Marilyn

My Week with Marilyn

Další název:
Môj týždeň s Marilyn
Rok:
2011
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
23.2.2012
„Asistent produkce zažije kouzelný týden s Marilyn Monroe.“

Komentáře k filmu Můj týden s Marilyn

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2012
Tak konečne som videla tento   film...a dozvedela sa čo to o   tak slávnej herečke, v tomto   filme je ukázaná jej pravá   tvár..ako si na nu spomína   jej priatel Colin...aká bola   vlastne labylná a pod   tlakom...až mi jej bolo   ľúto..a po zhliadnutí tohto   filmu ma ani neprekvapuje ako   zomrela.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2018
Blonďatý sexsymbol, chvíli   naivní, chvíli vyzývavá,   často pod drogami, která   hledá hlavně ochranu a   útočiště, ale vydržet s   ní je o nervy. Muži ji   milují, láme jim srdce,   často jí i nenávidí, ale   hlavně proto, že ji nemohou   mít. Michelle Williams(ová)   ji vystihla dobře, fyzická   podoba více než zdařilá,   zbytek filmu nabitý hvězdami   v prvním, druhém i dalším   plánu, z názvu nešlo pomalu   nic usuzovat, ale nakonec byl   pro mě film hodně   příjemným překvapením.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2017
Milé překvapení
Měl to být filmík na   zaplácnutí nudného   odpoledne, ale vyklubal se z   toho zajímavý a zábavný   snímek o jednom z   největších sex symbolů   všech dob.
Alfou i   Omegou pro tvůrce tohoto   filmu bylo, nalézt herečku,   které bychom alespoň trochu   uvěřili, že hraje Marilyn   Monreoe. To se, myslím si,   povedlo. Michelle Williams   není ani tak krásná, jako   hvězda, kterou hraje, ani tak   sexy, ale umí to sehrát. Je   prostě uvěřitelná a to je   pro děj filmu důležité.   Nicméně na Oscara bych to   neviděl, třebaže nominace   přilétla (sošku nakonec   získala Maryl Streep za   Železnou lady)
Čímž se dostávám ke   scénáři, který je prostě   výtečný. Byl napsán podle   bestselleru Colina Clarka,   který v něm vylíčil svůj   vlastní příběh. Díky   výbornému námětu film   nenudí, stále se v něm   něco děje a protože se   týká natáčení   skutečného filmu, dává   nám možnost podívat se, jak   to všechno v reálu   dopadlo.
Jak už bylo   řečeno, a naznačuje to i   název snímku, vše se točí   kolem Marilyn Monroe, kterou   si vážený britský herec a   režisér sir Laurence Olivier   vysní do hlavní ženské   role ve svém filmu Princ a   tanečnice. Olivier se chtěl   po boku zářivé americké   star ukázat širším masám   diváků, Marilyn se zase   chtěla prezentovat více,   jako charakterní herečka,   než jako hloupé pimprlátko   , které obdivují   převážně muži.
Kdyby chudák Laurence   (výborně ztvárněný   Kennethem Branaghem)tušil, co   svým nápadem sobě, i svým   spolupracovníkům způsobí,   raději by spolknul deštník   napříč. Marilyn se totiž   ukázala, jako nesnesitelná   bytost, poháněná jen hrstmi   prášků, alkoholem a   vlastním chtíčem. Všichni   aktéři si ale zároveň   uvědomovali, že i když to   blonďaté děvče (v době   natáčení filmu Princ a   tanečnice bylo Marilyn 30   let) udělá sto průšvihů,   stačí jí pak jednou zamrkat   očima a všichni muži v   okolí jí padají k nohám.   Nejvíce si tuhle   "jízdu" užil   právě autor námětu Colin   Clarke, kterému bylo v době   natáčení 24 let a působil   u filmu jako třetí asistent   režiséra, čili   "podržtaška".
Z této nedoceněné   úlohy ho až do role   vrchního obveselovače,   vyšvihla přízeň   obletované hvězdy. Colin se   radostně ujal psychicky   zdrbané sexbomby, pozdvihl   jí sebevědomí, stal se   jejím milencem a ukojená   děva pak už bez větších   problémů film dokončila.   Toť vše, o nic víc ve filmu   nejde. Ale stačí to.
Padlo srovnání filmu o   Marilyn Monroe se snímkem   Železná lady o Margharet   Thatcherové. A zatímco Mirka   Spáčilová v Mladé frontě   udělila své sympatie snímku   o britské premiérce, já si   víc užil Marilyn.
Možná i proto, že   kdybych v té době žil,   častěji by se mi v noci   zdálo o hollywoodské   hvězdě, než o sveřepé   političce.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2012
My Week with Marilyn
Na tenhle film jsem se opravdu   těšila, Marilyn Monroe   patří k mým oblíbeným a   tak jsem si tenhle film   samozřejmě nemohla nechat   ujít, i když Michelle   Williams nepatří zrovna k   mým oblíbeným herečkám,   dokonce jí nemám ráda a to   vůbec. Je pravda, že se do   Marilyn Monroe vžila   parádně a opravdu se mi v   té roli líbila, jinak co se   týče příběhu očekávala   jsem trošičku něco jiného,   film se zaměřuje na jeden   týden ve kterém hraje   důležitou roli jistý   mladík Colin Clark. Nejsem si   tak docela jistá co se týče   hodnocení, špatné to nebylo   ale opravdu jsem čekala víc.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2012
Týden s cvokem....
Životopisné snímky jsou mé   oblíbené. Tohle ani není o   životě M.M., ale o jednom   týdnu jejího života   vypravěného mladíkem   Colinem. Co napsat - nebylo to   špatný, ale čekal jsem teda   víc. Michelle se snažila a   mám pocit, že až   zbytečně moc. Na oscara to   teda určitě nebylo. Jinak   zajímavý snímek s   výborným obsazením, ale ja   vím, že po druhé ho vidět   už nemusím. 70%
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Velmi křehký a zajímavý   film. Michelle se velmi   snažila, ale bylo to málo.   NEní se čemu divit, Marilyn   byla je a bude jen jedna -   Michelle se myslím velmi   přiblížila jedné stránce   MM. Na Oscara to není, jsou   mnohem pozoruhodnější   výkony, ale i tak klobouk   dolů.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Zde dojde, tuším, k   rozdělení diváků na dvě   skupiny, nicméně obě budou   na rozpacích: skupina   nevědoucích bude očekávat   mnohem víc ze života   Marylin, hlavně co do   pikantností a možná bude z   neznalosti odsuzovat její   vystupování. Ti druzí,   kterým není neznámá   životní a profesní osa   herečky z životopisných   knih, budou chtít vidět své   dojmy převedené na plátno   tak, jak si je jejich paměť   a představivost zafixovala.   Obojí tak nemohou být zcela   uspokojeni, jedná se o   krátkou epizodu a není jen o   Marylin, jsou v ní útržky   vzpomínek mladého muže,   nováčka ve světě filmu,   který měl to štěstí   osobně poznat dvě ikony své   doby - jednu z nich osobněji   :-). Spolu s ním tak nasajeme   atmosféru Anglie padesátých   let, pocítíme chlad a   nehostinnost ateliérů   Pinewoodu, ve kterých se   Marylin cítila tolik   stísněně a nejistě,   poznáme lidi, kteří ji   doprovázeli, vedli i   ovládali. Marylin je nám   představována z pohledů   osob, které s ní při   natáčení v Londýně   přišli do styku - jako   přirozený talent zářící   hvězdným prachem, ale hned   poté zmítaný pochybnostmi a   strachem tak, že neodříká   jednoduchou repliku - jako   novomanželku, která už   tuší, že opět nenajde onu   jistotu a bezpečí, kterou   podvědomě hledá jako   bolestné za ztrátu   šťastného dětství - jako   sexsymbol žádaný   veřejností i jako   zranitelnou bytost, závislou   na drogách a alkoholu,   toužící prožít obyčejně   šťastné chvíle. To vše   nám v časovém rozmezí   jednoho týdne zprostředkoval   Colin Clark, který se světu   svěřil se svým tajemstvím,   ale především úžasná   Michelle Williams, která   svým výkonem dokázala na   okamžik upozadit   přesvědčení o   neopakovatelnosti a   jedinečnosti Marylin Monroe.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih178172minih178172WandaVision (2021) [TV minisérie] 
WandaVision n
minih49548minih49548Tajemství (2006) 
The Secret n
minih9933minih9933Captain Horatio Hornblower R.N. (1951) 
Captain Horatio Hornblower R.N. n
minih111359minih111359Spectre (2015) 
Spectre n
minih41288minih41288Dobytí severního pólu (1987) [TV divadelní představení] 
n
minih5808minih5808Daleko od hlučícího davu (1967) 
Far from the Madding Crowd n
minih45175minih45175Rudý Baron (2008) 
Der Rote Baron n
minih27621minih27621Toy Story 2: Příběh hraček (1999) 
Toy Story 2 n
minih40487minih40487Tři mušketýři (2004) [DVD] 
Tři mušketýři n
minih39594minih39594Země mrtvých (2005) 
Land of the Dead n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

10:05 - 10:35

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Princ Philip, muž ve stínu Kor...

09:40 - 10:40

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Vzpomínáme s láskou: Hogo Fogo

09:25 - 10:25

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

09:50 - 11:00

19 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190632
Osobností: 698044
Fotografií: 764592
Plakátů: 377035
Obsahů a biografií: 178417

Poslední komentáře

Abigail (2024)

Další

Abigail
z produktů, které slučují   horor s kriminálkou.   Přestože sleduje ne tak   úplně originální linku, je   profesionálně spolehlivě   rozveden více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 9 / 10

Válka policajtů (2024)

Válka policajtů
Vypadalo to jako kopie   italského filmu o mafii ale   tady to znechutili tím že   tam chalastali jak o   život,což mě nijak nebavilo   jestli více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Kouzelná chůva Nanny McPhee (200...

Kouzelná chůva Nanny McPhee
Ačkoliv nejsem cílová   skupina, musím uznat, že mě   to celkem bavilo. Jasně, byly   tam slabší a nesmyslné   momenty, ale jako celek   dobrý. Dobře zahrané,   natočené a i občas vtipné

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10