Duben
ohodnotit

Narušitel

Intruder

Další název:
Night Crew: The Final Checkout; Nerve Endings
Žánr:
Rok:
1989
Délka:
90 minut
„Nebezpečný zabiják zůstává se zaměstnanci samoobsluhy po uzavírací době. Začíná se odvíjet napínavé drama.“

Obsah filmu Narušitel

 
Parta mladých prodavačů má jedné noci za úkol změnit ceny zboží na polovinu, jelikož obchod, ve kterém pracují, se bude prodávat. Zaměstnanci samozřejmě nesouhlasí, ale bohužel s tím nic nenadělají. Noční šichta, která začíná jako každá jiná, se brzy promění v noční můru. Poté, co se v obchodě objeví bývalý přítel Jennifer, jedné ze zaměstnankyň, Craig, strhne se velká bitva a Craig je poté vyhozen.

To ale není to nejhorší. V obchodě se začne potulovat vrah, který postupně začne vraždit jednoho zaměstnance za druhým. Podezření padá pochopitelně na Craiga. Obchod se během chvíle změní v krvavá jatka, které přežije Jennifer s Craigem....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Scott SpiegelScott Spiegel  
hraje:
Elizabeth CoxElizabeth Cox.....Jennifer Rossová   
Dann HicksDann Hicks.....Bill Roberts [37]   
Reneé EstevezReneé Estevez.....Linda [22]   
David ByrnesDavid Byrnes.....Craig Peterson [36]   
Sam RaimiSam Raimi.....Randy [29]   
Eugene Robert GlazerEugene Robert Glazer.....Danny [46]   
Billy MartiBilly Marti.....Dave   
Burr SteersBurr Steers.....Bub [23]   
Craig StarkCraig Stark.....Tim   
Ted RaimiTed Raimi.....výrobce Joe [23]   
Alvy MooreAlvy Moore.....důstojník Dalton [67]   
Tom LesterTom Lester.....důstojník Mathews [50]   
Emil SitkaEmil Sitka.....pan Abernathy [74]   
Bruce CampbellBruce Campbell.....důstojník Howard [30]   
Lawrence BenderLawrence Bender.....důstojník Adams [31]   
Gregory NicoteroGregory Nicotero.....mešťan v autě [26]   
scénář:
Scott SpiegelScott Spiegel  
námět:
Lawrence BenderLawrence Bender.....příběh [31]   
Scott SpiegelScott Spiegel.....příběh [31]   
kamera:
Fernando ArgüellesFernando Argüelles  
střih:
King WilderKing Wilder  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Narušitel >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2011
"Narušitel" je pekelná brutalita,   která se odehrává mezi regály obyčejného   krámku, co zrovna upadl do tmy a má právě po   zavírací době. Myslím, že nápad na takovéto   prostředí byl přímo fantastický. Režisér   Scott Spiegel si s "Narušitelem"   dokonale pohrál a jako zboží dodal skvělé   herce. Sam Raimi se v roli řezníka Randyho   neztratil a i když ho většinou před kamerou   nevidíme, tak herecký talent mu upřít   rozhodně nemůžeme. To platí i o jeho bratrovi.   Ted Raimi v "Narušiteli" ztvárnil   pouze nevýraznou roli a to v podobě trsajícího   blbečka, který na smrt dlouho nečekal.   "Narušitel" je krvavá podívaná a o   krev tu rozhodně není nouze, jelikož hlavním   cílem zabijáka je všechny povraždit a to co   nejbrutálnějším způsobem. Zajímavé na tomto   filmu je, že vrah nepoužívá na každou vraždu   stejnou zbraň, ale využívá vše, co má po   ruce. Řeznický nůž, řeznický hák,   speciální nůž na krájení masa, ostrou tyč   na papír... apod. Také "Narušiteli"   musím pochválit, že se snaží diváka úplně   zmást a chce jen aby věřil tomu, co vidí a co   se ve filmu právě děje. Mladík v obchodě   napadl pracující zaměstnance, takže je   údajně tím vrahem. K tomu režisér chtěl   diváky dovést. Na první pohled k pravdě, aby   nepodezřívali někoho ze zaměstnanců a jen   sledovali brutalitu, která poté nastane a   přitom si nelámali hlavu tím, kdo vraždí,   protože je to údajně už jasné Do toho všeho   nádherně mrazivá hudba Basila Poledourisa.   Chválím. Zkrátka "Narušitel" je   horror, ke kterému se vždy ráda vracím ;-) :-)
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2011
Zase trochu jiné a originální místo pro děj   hororového příběhu. Tím místem je jeden   malý supermarket. No malý, on je vevnitř   větší a rozsáhlejší, než vypadá jeho   budova zvenku. Má asi patnáct pokladen a deset   ragálů se zbožím. Porcují tam maso a mají   svého zaměstnance úlisného, tedy takového,   který pracuje u lisu na odpadky. Porcují tam na   pile kuřata a mají velký mrazák s nevábným   masem připomínajícím hovězí kýty. Také tam   pracují dvě sličné slečny s účesy ala   osmdesátá léta. Jsou tam i další   zaměstnanci, kteří rovnají zboží do těch   deseti regálů. Jsou tam i dva majitelé, kteří   překvapenému osazenstvu prodejny oznamují, že   podnik prodávají. Supermarket je skutečně   malý. Mají i zavírací hodinu. Po jedné   takové zavíračce se začnou dít věci v   podobě ubývání uživatelů pracovněprávních   vztahů v Americe. Já se docela u tohoto filmu   bavil. Právě že bavil, a ne bál. Těmto   snímkům se říká slasher filmy, i když   možná v době natočení tento terminus   technikus nebyl znám.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2011
Intruder je po stránce vizuální kvalitně   zpracovaný slasher, ovšem již selhává po   stránkách ostatních. Přesto jej u mne nad   hladinou pustého průměru drží celková   zajímavost a známé herecké tváře.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.11.2010
Mně se film docela líbil, dobré tempo ve druhé   půlce snímku. Na svou dobu dobu vzniku ještě   originální nápady, které byly pak mnohokrát   opakovány v dalších hororech.
BinLADIN
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.10.2009
Jeden z béček jako horor v celku místy jde  
jinak hodně slabé místy bez   nápadu nápad jde jen to dotáhnout do lepšího   konce.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Typický horor o zabijákovi, který masakruje   zaměstnance supermarketu. Pár slušných gore   scének nezachrání jinak slabý film, který   ničím nepřekvapí ani nezujme, ikdyž se o to   na konci pokouší. Snad jen rozsekaný Sam Raimi   potěší všechny odpůrce Spider-manovské   série.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.7.2009
zcela zapomenutý americký filmový horor   narušitel stojí neprávem mimo hlavní mísu   všech jemu podobných děl. v narušiteli je   totiž skvělá a neokoukaná kamera, film má   napětí a taky zcela netypický konec, což z   něj činí popelku ve svém oboru. nebýt zcela   bezduchých vycpávkových dialogů s místy za   vlasy přitaženým dějem a klišovitostí mohl   být narušitel ve výsledném hodnocení filmem z   nejvyšších příček světové kinematografie.   narušiteli ale právem sluší i zařazení mezi   nejlepší snímky střední filmové třídy a   jeho shlédnutí by neměl vynechat žádný   fanoušek filmových hororových děl.
marci22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Lehce nadprůměrná vyvražďovačka ze   supermarketu plná docela vynalézavých a   krvavých vražd.Některé scény jsou trošku   úsměvné a děj obsahuje několik nelogičností   a nějaký ten černý humor hlavně ke konci   filmu.Jako mínus vidím právě ten černý   humor,nelogičnost některých scén a   nezajímavého vraha.Film shazuje i gumovitost   několika rekvizit.Myslím,že v 80 letech vznikly   lepší slashery než je   Narušitel.

Bodycount:8
j2x
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Co k tomu filmu dodat? Myslím si, že je naprosto   nedoceněný a přitom jeden z nejlepších   slasherů co jsem kdy viděl! Skvělá atmosféra,   super hudba, neokoukané efekty a navíc můj   oblíbenec Bruce Campbell v epizodní roli.. Co si   fanoušek hororu může víc přát?? :-)

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16060minih16060Dr. Jekyll & Mr. Hyde (2006) 
The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde n
minih47601minih47601Souboj na slunci (1946) 
Duel in the Sun n
minih148679minih148679Králův nesouhlas (2016) 
Kongens nei n
minih160278minih160278Dokážete mi kdy odpustit? (2018) 
Can You Ever Forgive Me? n
minih140546minih140546O šesti labutích (2012) [TV film] 
Die sechs Schwäne n
minih49757minih49757Vlkodlak (2007) [Video] 
Werewolf: The Devil's Hound n
minih40369minih40369Letní bouře (2004) 
Sommersturm n
minih20717minih20717Tělesná stráž (1961) 
Yôjinbô n
minih43342minih43342Swingtime (2007) [TV film] 
Swingtime n
minih23215minih23215Vzpoura na Bounty (1962) 
Mutiny on the Bounty n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178381

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10