Duben
ohodnotit

Nebezpečné známosti

Dangerous Liaisons

Žánr:
Rok:
1988
Délka:
120 minut
„O lidské ješitnosti, pýše a sobectví, které předcházejí osudové tragédii.“

Obsah filmu Nebezpečné známosti

 
Na počátku je vikomt Valmont požádán svou přítelkyní a bývalou milenkou markýzou de Merteuil, aby svedl mladičkou Cecile. Chce se tak pomstít svému současnému milenci, který si ji má brát, za zradu. Vikomt odmítne, protože se snaží získat přízeň neústupné paní de Tourvel. Výsledkem je sázka. Pokud se Valmontovi podaří svést paní de Tourvel, markýza s ním stráví noc. Zatímco se vikomt snaží, markýza Cecile seznámí s mladým rytířem Dancénym. Když se Valmont dozví, že to byla Cecilina matka, kdo paní de Tourvel před ním varoval, pomstí se jí tím, že svede její dceru. Nebezpečná hra je rozehrána a strhává do osudového víru stále další a další...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Stephen FrearsStephen Frears  
hraje:
Glenn CloseGlenn Close.....markýza de Merteuil [41]   
John MalkovichJohn Malkovich.....vikomt Valmont [34]   
Michelle PfeifferMichelle Pfeiffer.....paní de Tourvel [30]   
Swoosie KurtzSwoosie Kurtz.....paní de Volanges [43]   
Keanu ReevesKeanu Reeves.....rytíř Dancény [23]   
Mildred NatwickMildred Natwick.....paní de Rosemonde [82]   
Uma ThurmanUma Thurman.....Cécile [18]   
Peter CapaldiPeter Capaldi.....Azolan [29]   
Joe SheridanJoe Sheridan.....Georges   
Valerie CoganValerie Cogan.....Julie   
Laura BensonLaura Benson.....Emilie   
Joanna PavlisJoanna Pavlis.....Adéle   
scénář:
Christopher HamptonChristopher Hampton  
námět:
Christopher HamptonChristopher Hampton.....hra podle románu Choderlose de Laclose [42]   
hudba:
George FentonGeorge Fenton  
kamera:
Philippe RousselotPhilippe Rousselot  
střih:
Mick AudsleyMick Audsley  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nebezpečné známosti >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Manučao
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2020
Dobré obsadenie v sexuchtivom historickom románe   o skazenej šľachte, ktorá si to uživala a   popritom intrigovala, ako si to užiť ešte viac.   Božie mlyny však melú pomaly, ale isto.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2017
Klasika s hvězdným obsazením a Keanu Reeves se   svojí nevinností je přímo k nakousnutí.Nemám   ráda intriky a přesto je tentokrát toto   prastaré téma přijatelné i pro mne.Vadí mi   ale, když hudba potlačuje dialogy a v tomto   snímku je to často zřetelné, ačkoliv to byl   asi umělecký záměr.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Tohle je po Velmi nebezpečných známostech a   Formanovu Valmontovi třetí moje setkání se   zfilmovanou verzí románu Choderlose de Laclose.   Shodou okolností jsem dříve viděl obě   novější verze, z nichž ta Formanova má s   tímto snímkem společného opravdu hodně.   Kupodivu jsem se ani přesto vůbec nenudil.   Zčásti zato může určitě fakt, že je to   přeci jenom už několik měsíců, co jsem   Valmonta viděl, ale mnohem podstatnější je,   že oba filmy, ač zdánlivě stejné nesou   zřetelně rukopis dvou různých tvůrčích   týmů. Rozhodně není jediný rozdíl v jiném   obsazení. Dokonce I celkové vyznění příběhu   mi nepřišlo jako přes kopírák, přestože   všechny klíčové okamžiky jsou v obou dílech   (pochopitelně) přítomné. Mám takový dojem,   že jsem kdysi vychvaloval konec u Velmi   nebezpečných známostí, asi se nebudu moc   mýlit, když usoudím, že je vpodstatě   “ukradený” právě z této verze, ale což.   Po stránce výpravy a kostýmů, snad I hudby je   to velmi vyrovnané, jenže v obsazení (přes asi   o něco zvučnější jména v této verzi) to u   mě vyhrává Valmont. Ale jde určitě i o   osobní preference – ďábelský John Malkovich   nebo (od pohledu) sympaťák Colin Firth? Tady   celkem nerozhodně. Stejně jako u Meg Tilly a   Michelle Pheiffer. Jenže když mám volit mezi   Umou Thurman a Fairuzou Balk tak jednoznačně   Fairuza. A teď to hlavní – Glenn Close je   dobra, ale…V porovnání s AnnetteBening je to   pro mě jak ochotnice z venkovskýho   divadla…Určitě za to může zčásti I fakt   že jsem Valmonta viděl dříve, ale I tak si   myslím, že tohle je zcela jednoznačný. Jinak   tahle verze je poněkud vážnější, ovšem   zvráceností hlavních “charakterů” (v   tomhle případě si ty uvozovky prostě   neodpustím :-) je to naprosto totéž. A povedlo   se to naprosto totožně. I když to nejsou   stejné filmy, kvalitou rozhodně srovnatelné   jsou. Zkrátka – pokud se vám líbila verze od   Formana, nemám důvod se domnívat, že si   stejně neužijete I Frearsovu vizi. Stejně tak I   naopak. Ale I tak si zřejmě svého oblíbence   najdete. U mě jím zůstává Valmont.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2011
NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI

V hlavní roli John   Malkovich. Nebezpečné známosti – tentokrát v   historickém hávu, jehož hlavní dějové téma   bylo již mnohokrát filmováno. Tento film je asi   nejpřesnějším přepisem původní předlohy.   Celý příběh je proto dostatečně známý a   tak se diváci o to více mohou soustředit na   herecké výkony. A že je se na co dívat ! John   Malkovich je tak krásně cynický parchant, a co   teprve madam Close jako prvotřídní mrcha. Tak   si vychutnejte herecký koncert osvědčených   herců i mladých začínajících hvězdiček. Je   na co se dívat. Doporučuji.
aurora45
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Strhující drama intrik, nenávistí, lásek.   Viděla jsem několik zpracování tohoto   literárního díla a tento film mě prostě   dostal. Kupodivu se drží literární předlohy   vč. dobové reálie, ale na škodu to není! A   výkony tří hlavních představitelů s   dominujícím ďábelským a přitom citem   zasaženým Malkovichem mohu hodnotit jedině   známkou nejvyšší. Formanův Valmont nesnese   srovnání... Vynikající biják:
usov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2010
usov
tenhle film je podle meho nazoru skvely. navic   tento film ukazuje jake inriky v te dobe v te   "lepsi" spolecnosti vazne probihali.   navic vykon Johna Malkoviche byl naprosto uzasny.   vic nemam co dodat. doporucuju.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2009
Nebudu řešit rozdíly ve zpracování M. Formana   a S. Frearse, obě mají co do sebe, Frearsovi se   povedlo do svého filmu sehnat více zvučných   jmen a pro nás je tak dnes úsměvné se podívat   na osmnáctiletou Umu Thurman nebo   dvacetičtyřletého Keanu Reevese.G.Close mi víc   než mrchu připomíná nešťastnou ženskou a J.   Malkovich je větší cynik a parchant než   změkčilý C.Firth, ješitnost je pro něj   prostě víc než láska. Anebo možná ne. Toto   zpracování je velmi kvalitní, na rozdíl od   Formanovy vize zde nepřežije více osob,u nás   je tak trochu ve stínu Formana, přeci jenom je   nám český kůň bližší, je to celkem škoda.
Gucia
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2008
vs.Forman
Ve stejny dobe tocilo se 2 filmy podle 1 romanu.   "Valmont" Formana a tenze. Pro me neni   to k srovnani. Glen Close je uplne supr, a taky   Ryder, Pfeifer, Reeves. Nejlepsi je cynicky   Malkovich. Kdy mluvi "It's beyond my   controll"(asi tak), a nici tim svoji nejvetsi   lasku, jen proto aby nevypadat,jako clovek,ktery   neco citi - ufff, je to husty!

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31779minih31779Eldorádo (2000) 
The Road to El Dorado n
minih44702minih44702Návrat na vrchol (2006) 
We are Marshall n
minih3316minih3316Ať žijí duchové! (1977) 
Ať žijí duchové! n
minih55139minih55139Polární bouře (2009) [TV film] 
Polar Storm n
minih27777minih27777Hranice zlomu (2003) 
Beyond Borders n
minih70413minih70413Napříč časem (2009) 
From Time to Time n
minih187138minih187138Jak si nevzít princeznu (2021) [TV film] 
Jak si nevzít princeznu n
minih123538minih123538V hlavě (2015) 
Inside Out n
minih6640minih6640Dokonalý svět (1993) 
A Perfect World n
minih14362minih14362Noc klavíristy (1976) 
Noc klavíristy n


Hodnocení:n12345678910
Nebezpečné známosti (1988)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178381

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10