Duben
ohodnotit

Neutečeš

It Follows

Další název:
Neutečieš
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
16.4.2015
„Prožijte nejděsivější orgasmus.“

Obsah filmu Neutečeš

 
Jay je jen další středoškolačkou poflakující se společně s kamarády a toužící po atraktivním amantovi na večerní rande. To však netuší, že se pro ni jednoho večera celý svět obrátí vzhůru nohama a ona se stane obětí putujícího prokletí. Dívku začnou stíhat démonické přízraky lačnící po jejím životě. Její starosti se tak zmenší na pouhou nutnost neustále se ohlížet za záda, aby se přesvědčila, zda ji někdo nepronásleduje. Společně se svými kamarády, kteří však její děsivé vidiny nezažívají, se vydává na útěk napříč státem, aby oddálila konfrontaci se smutně neodvratitelným osudem. Neutečeš zajímavým způsobem osvěžuje značně okoralou...
 
Související odkazy
 
Recenze: Neutečeš

Když už jsme si zrecenzovali thriller UTEČ, tak proč se nepodívat i na „horor" Neutečeš?  číst dál

 
 
GLOSA: Neutečeš je poctivý horor, zápletka s pohlavní chorobou laciná

Z hororu Neutečeš je patrné, že triky a krvavé scény stále nejsou k navození strachu to nejdůležitější. Snímek mladého režiséra Davida Roberta Mitchella svým zasazením děje na předměstí chátrajícího Detroitu odkazuje na klasické snímky Johna Carpentera. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Neutečeš >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.10.2021
Dost těžké hodnotit. Kdyby režisér vynechal   ty hluchoty ve scénáři, nemuselo to být tak   špatné. Pro mne je to moc ukecané a slabé.   Přesto za těch několik dobrých scén jednu   hvězdu udělím i když za ten konec bych neměl   dávat ani to. Ale nechám, neb hudba byla   skvělá. Jo a stopáž mohla být   kratší.  
  
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2018

Je to taková jiná noční můra alá ´Freddy´   či ´Ring´ . Teenagerovský hororový thriller,   kde mladé děvče vidí něco, co jiní ne a   smrtelně se toho děsí. Příběh není zase až   tak extra originální, avšak je vidět snaha   vybudovat temnější atmosféru. Jenomže je děj   značně natahován a tak po nějaké době to   neustálé utíkání před něčím a děsivé   křivení obličeje přijde až otravné. To   něco, co děsí samozřejmě uvidíme, ale   divácky to nic nedá. Vývoj děje je tedy dosti   utahaný a bez nápadu. Novou diváckou generaci   neznající starší podobné snímky by to však   oslovit mohlo a na onu klasiku odlehčeně   připravit. David Robert Mitchell nenapsal a   nenatočil nic světoborného, ale snad se v tom   jen rozkoukává a v budoucnu skutečně přinese   nějakou pecku.
Steawi
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.6.2016
Připadal jsem si u toho hodně zvláštně.   Chvíli jsem přemýšlel, jestli to tvůrci   myslí skutečně vážně, tohle celý   přenášení, ale pak mi došlo, že je to   navážno. Tudíž jsem začal přemýšlet, proč   na takovouhle kravinu vůbec koukám. Nakonec to   ale hodnotím 4 hvězdami z důvodu docela   zdařilých efektů. Jinak příběh sám o sobě   tragédie.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.3.2016
Předej to dál...
Tak nevím takhle strašit "týnejžry"   v USA, že když si vrznou nebude z toho AIDS,   Kapela, Muňky a další chuťovky, ale začne   vás nahánět nějaká parta duchů. No nevím   duchařiny mě moc neberou, to už jsem zmínil a   zde to hlavně má pomalé tempo a celkově je to   takový divný. Ale lokace, kamera, vizuál a   hudba to celkem zachraňujou. No ještě, že zde   se na duchy nevěří a tak mladejm hrozej jen ty   pohlavní choroby a né útoky duchů:-))
vernom
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.11.2015
5
musím tedy říct,že jsem si od toho slibovala   hodně, ale moje nadšení upadalo s každou   minutou. Velký propadák, škoda peněz. Za mě 5   jen kvůli několika docela ucházejícím   scénám.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.9.2015
Proč se zde nedá hodnotit odpadem?
Si tady všichni děláte srandu s tímhle   bodováním, ne?! Mám už až po vagínu všech   těch filmů, kde se něco přenáší pohlavním   stykem, tohle snad má být varování před   kopulacemi pro puberťáky, ne?! V jednom filmu   vagína žere penisy, v dalším se skrz ní   uvaří celý chlapec, v jiném se skrz vagínu   přenášejí skarabeové, zkameníš a pojdeš,   tady tě pronásledují po kopulaci mrtvoly.   Vagína, vagína, vagína, VAGÍNA! Kde jsou   obyčejné filmy, kde po souloži akorát   schytáš AIDS?! Šlo by děti před   nechráněným stykem varovat i přirozenou   cestou, tohle je katastrofa!
brizaa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.6.2015
Co to sakra zase jako mělo bejt?Horor?Vážně?Ty   vole, to snad ne. Tohle museli točit nějaký   hipstři,jinak si to fakt nedokážu vysvětlit.   Jímala mě z toho taková hrůza,až jsem usnul.   Pobavila mě snad jen scéna v bazénu a ta snaha   to nějak sofistikovaně vyřešit. Přitom   stačilo ho tam fouknout Džey, což není   problém,protože ta malá špína podrží s   radostí každýmu a pak jen zaskočit na nějakou   šlápotou u který je nevětší provoz.   Tramtadadá,problem solved. 1* a nazdar.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2015
Hudba nemá chybu
Ulice malého městečka. Je noc a z jednoho domku   vybíhá vyděšené děvče. Je hysterická a   plná strachu. Zase popoběhne. Hledá jí otec.   Nasedne do auta a ujíždí pryč k pobřeží   blízkého moře. Poslední telefon rodičům a   rozlučka se životem. Už nemá sílu utíkat.   Umírá bizarním a hrůzným způsobem.   Proč?
Konečně do kin opět dorazil zajímavý   hororový snímek. Má dobrý počin a je v   ledasčem originální. Je to film spíše pro   teenagery. Zase se tu souloží přes spodní   prádlo a na místech málo pohodlných.
Jay je   hlavní hrdinkou příběhu. Je to   devatenáctileté děvče, které si chce užívat   života. Má své kamarády, které zná od   dětství. Skupinu doplňuje její mladší sestra   Kelly. Jay chodí se sympatickým chlapcem Hughem.   Ten se však někdy chová podivně. Chce to. Jay   dělá problémy. Nakonec k tomu dojde a jako by   ji tím předal „babu“. V blízkosti je cosi   zlého. To zlo se velice pomalinku blíží a chce   zabít. Vždy se blíží pomalu, ale vždy se   blíží. Dá se před ním ujet, ale po čase je   zlo opět blízko. Jak se jej zbavit. Pohlavním   stykem je možné jej předat dál. Ale problémy   má ten další člověk. Když zhyne. Tak to zlo   se opět zaměří na předešlého souložníka.   Nedá se toho zbavit.
Film doprovází výborná   hudba, která umocňuje tajemno a strach.   Prostředím a atmosférou se tvůrci vracejí do   dob hororů sedmdesátých let. Stejnou atmosféru   jsem zažil u původního filmu „Předvečer   svátku Všech svatých“ . Prázdné ulice   amerického maloměsta, které lemují malé domky   sbité a sestavené ze dřeva. Upravené uličky a   běžný život obyvatel. A do toho ta hudba a   strach. Film u mne zabodoval. Určitě si říká   o pokračování.
Michel.Sampson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2015
Ještě že jsem to měla za 50,-
Šla jsem s kamarády do kina s doměním, že jdu   na horor. Vyklubala se z toho pěkná blbost.   Párkrát se člověk lekne, ale to je všechno.   Za celých 100 minut se není čeho bát, akorát   vás bolí hlava z otřesné hudby a   "hrůzostrašných" zvuků, které byly   moc nahlas a strach rozhodně v divákovi   nevzbuzovaly. Díky bohu, že jsem lístek měla   jen za 50,-. Byla by to škoda peněz. Víckrát   už se na to asi nepodívám. Vůbec to nedávalo   smysl. P.S.: Obdivuju hlavní herečku - za jeden   film se stačila vyspat se třema různýma   klukama.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih62902minih62902La noche de Walpurgis (1971) 
La noche de Walpurgis n
minih136175minih136175We Are Still Here (2015) 
We Are Still Here n
minih62537minih62537Monstrum z jeskyně stínů (1959) 
Beast from Haunted Cave n
minih17027minih17027Prodloužený čas (1984) 
Prodloužený čas n
minih13163minih13163Muž se zlatou zbraní (1974) 
The Man With The Golden Gun n
minih50782minih50782Fortapaš (2009) 
Fortapàsc n
minih9871minih9871Kam orli nelétají (1968) 
Where Eagles Dare n
minih30996minih30996Memento (2001) 
Memento n
minih14593minih14593O věcech nadpřirozených (1958) 
n
minih73639minih73639Kůže, kterou nosím (2011) 
La Piel que Habito n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Neutečeš (2014)Neutečeš (2014)Neutečeš (2014)Neutečeš (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10