Duben
ohodnotit

Nic než pravda

Nothing But the Truth

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
26.2.2009

Obsah filmu Nic než pravda

 
Rachel Armstrongová je novinářka redakce Sun Times, která právě zažívá svůj první velký úspěch. Šéfredaktorka jí oznamuje, že zítra vyjde její článek. Rachel v něm odhalila identitu tajné agentky CIA Eriky Van Dorenové a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco agentka musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř - samotná americká vláda. S podporou svého manžela Raye a šéfredaktorky Bonnie odmítne Rachel prozradit svůj zdroj, od kterého informaci dostala, což ji přivede až do vězení. Zoufale bojuje za právo novinářů neprozrazovat své zdroje....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Rod LurieRod Lurie  
hraje:
Kate BeckinsaleKate Beckinsale.....Rachel Armstrongová [34]   
Matt DillonMatt Dillon.....Patton Dubois [44]   
Vera FarmigaVera Farmiga.....Erica Van Dorenová [34]   
Alan AldaAlan Alda.....Alan Burnside [72]   
Angela BassettAngela Bassett.....Bonnie Benjaminová [49]   
David SchwimmerDavid Schwimmer.....Ray Armstrong [41]   
Angelica TornAngelica Torn.....Molly Meyersová [44]   
Merle DandridgeMerle Dandridge.....Celia [32]   
scénář:
Rod LurieRod Lurie  
hudba:
Marc FrydmanMarc Frydman  
kamera:
Alik SakharovAlik Sakharov  
střih:
Sarah BoydSarah Boyd  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nic než pravda >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2024
Povedené,chytlo mě to hlavně pro herecký   výkon K.Beckinsale a samozřejmě jak to bylo   natočené nebylo čas se nudit,napětí stoupalo   jak to dopadne,soudní přestahovaná s   novinářkou která nechce prozradit svůj zdroj a   drží se až do konce,trochu mě vadilo že   A.Alda toho moc nepředvedl ale tak to bylo   napsané ,M.Dillon zahrál protivníka taky   dobře.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Kam se posunula a neustále posouvá   demokracie..Svoboda slova a projevu (chránit   svůj zdroj) versus v dnešní době všemocná   formulka v zájmu bezpečnosti státu. Kde je a   kdo má pravdu? Pointa je celkem drsná. Systém   je nastaven a už si to sedá...
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2015
Opravdu skvělý scénář podpořený úžasnými   hereckými výkony Vás vtáhne do děje a hlavně   spoluprožíváte Rachelino dilema prozrazení   zdroje informací, přičemž alespoň mě v   otázce prozradit či neprozradit závěr ještě   více rozhoupal. Tak krásně vyvedené a zahrané   drama jsem od mě téměř neznámého Roda   Lurieho opravdu nečekal (viděl jsem jen   Poslední pevnost s Robertem Redfordem a   zvláště mě neoslovila) Kdo zde z herců u mě   ale opravdu vede, tak to je Alan Alda v roli   advokáta, jak se pitvá v různých oblecích,   kravatách, hodinkách je prostě k sežrání.
benzino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Skvělý film o boji jedince s mocí
Skvělý scénář, výborné herecké obsazení.   Z některých scén mrazí. Matt Dillon hraje   ctižádostivého hajzla skvěle. Alan Alda   skvělý jako vždy. A nad tím ční Kate   Beckinsale.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2012
NIC NEŽ PRAVDA

Jde o kvalitní soudní drama o   jedné silné a charakterní novinářce, která   je pro svoje zásady ochotná obětovat to   nejcennější co má. Postava, kterou ztvárnila   Kate Beckinsale je natolik zvláštní už tím,   že v bezohledném světě, kde má pravda tolik   verzí kolik je lidí a kolik je jejích   příjemců, se vůbec našla bytost, která se   vzdala kariéry i rodiny a upřednostnila cosi   posvátného. Její investigativní novinářce   budete prostě fandit, protože skálopevně   brání svůj zdroj proti zájmům národní   bezpečnosti. Nic než pravda vypráví nesmírně   zajímavý příběh, který je potřeba si   neustále uvědomovat i v současném světě.   Toto inteligentní drama je natočené údajně   podle skutečné události.

Námět nebyl   vůbec špatný, realizace ovšem proběhla s   velkými rezervami. Film, jehož začátek mě   příjemně naladil, jenže k velké smůle již   dále na zajímavosti a přitažlivosti děje   nenabíral. Film sedí na velmi kvalitním   scénáři a na skvěle obsazených hercích. Kate   Beckinsale si vybírá opravdu pečlivě filmy, v   kterých může uplatnit svůj herecký talent.   Tahle volba se jí opět vydařila. Kate   Beckinsale tuhle roli, která vyloženě nestaví   na její kráse, odehrála hodně dobře. Pan   režisér Rod Lurie do svého, na první pohled   absolutně nenápadného filmu, sehnal i další   hollywoodská esa jako je Matt Dillon, Alan Alda,   Vera Farmiga a David Schwimmer. Tato jména   vyskakují jako naprosto nečekané bonusové   karty. Výborná Beckinsale a hvězdný lesk a i   přesvědčivost a zanícenost ostatního   hereckého ansámblu vyzdvihují film nad úroveň   standardního scénáře.

Příběh po   dramatickém začátku prochází klidovým   stavem, následně stavem soudním, který se   nachází v řadě amerických filmech, aby mě   nakonec přenesl do překvapivého závěru. A že   byl závěr šok, o tom netřeba dlouze mluvit. Co   bylo, se dozvíme až úplně na konec. Nic než   pravda je poctivě vytvořený film, který ze mě   však nevymáčkl nějaké výraznější emoce.   Možná je to tím, že střední část byla   přespříliš dlouhá. Neustálé oddalování   rozuzlení a důraz na neotřesitelnou sílu   oběti a její zapálení pro správnou věc celé   téma spíše devalvuje, než by mu prospělo.   Člověk totiž nemůže být omámen utrpením   morální oběti hlavní postavy, když její   dilema možná z našeho pohledu nebylo tak   neřešitelné. Scénář si skutečně zakládá   na objektivním pohledu do problematiky. Divák   může dát za pravdu oběma stranám a nevnímat   reportérku výhradně jen jako mučednickou   oběť. Film tedy nevyužívá prostředků   citového vydírání, což je bezesporu kladem   příběhu. Kromě nich však možná trochu   pozapomněl zatlačit více na pilu, co se týče   působivosti a síly diváckého zážitku. V   každém případě nelituji času, který jsem u   tohoto snímku strávila.
cicis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2011
Skvelý výkon hercov, ale na americké pomery   naivný dej. Že by bola novinárka taká hlúpa a   išla do basy kvôli informátorovi-dieťaťu   ktorému nemôže tým ublížiť ? Toľko   morálky nám chcú z Ameriky naraz ukázať ?
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2011
Film je nejlepší sledovat,když o něm předem   nevíte vůbec ale vůbec nic a jen sledujete   zcela nepřipraven děj až do samotného   působivého konce.
Drama o novinářce,která   prožívá zkoušku vzdát se   pohodlí,práce,rodiny i svobody kvůli něčemu   zásadnějšímu.Co to je?Dozvíte se na konci   filmu.Obstojně zpracované.
realwoman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2010
Skutocny pribeh
Vyborne spracovany novinarsky "boj s   veternymi mlynmi".Z novinarskej informacie o   utajenych pracovnikoch CIA vznikla neskutocna   celospolocenska kauza, ktora dostala tuto   neoblomnu novinarku do vazenia. Clovek pri pohlade   na to, ako trpi jej najblizsia rodina si kladie   otazku, ci je skutocne nutne z jej strany tajit   svojich "informatorov". Ako vsak   nakoniec vysvitlo, nutne to skutocne   bolo...Vyborne, treba vidiet!
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Skvělé drama z novinářského prostředí   parádní děj
skvělé obsazení nemá   to chybu a jeto velmi reálné.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2009
Nothing But the Truth
Podle skutečné události hlásá film a proto   jsem si ho také pustila, později zjišťujete,   že byl jen volně inspirován skutečností.   Důvodem je samozřejmě to, že chce diváky   šokovat mnohem víc, ale tohle mi v tomto   případě nevadí, protože jde o velmi kvalitní   film. Novinářka, která se rozhodne stát za   svým a neprozradit svůj zdroj informací, což   jí přivede do vězení, protože jde o národní   bezpečnost. Příběh který ukazuje na etiku,   zásadovost chránit svůj zdroj za každých   okolností. Při sledování nejednoho diváka   napadne jak by se zachoval on sám, což se pak   odráží na sympatiích k hlavní postavě   příběhu. Děj je to zajímavý, je dobře   vykonstruován, není to úplně to typické   soudní drama, protože tady nejsme v soudní   síni tak často, to nic nemění na faktu, že ve   vodách justičních dramat tenhle rozhodně vede   ať už kvůli dialogům nebo kvůli samotné Kate   Beckinsale, kterou jsem zde viděla snad poprvé   ve vážné roli, a tahle dramatická rovina jí   rozhodně sedne, dalším zpestřením příběhu   je Alan Alda, který tam vnáší kapku humoru a   ono je to celkově herecky hodně silné, hrají   tady ty nejlepší herecké hvězdy, což   příběh ještě podtrhuje. Jsou místa, kde by   se slušelo film trochu osekat, nakonec to ovšem   vylepšilo odhalení zdroje. Vynikající film.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih154505minih154505Trestanec (2017) 
Shot Caller n
minih49889minih49889Sabrina - mladá čarodějnice (1996) [TV seriál] 
Sabrina, the teenage witch n
minih55769minih55769Na hraně temnoty (2010) 
Edge of Darkness n
minih160186minih160186The Terror (2018) [TV seriál] 
The Terror n
minih156535minih156535Vadí nevadí (2018) 
Truth or Dare n
minih32908minih32908Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985) 
Friday the 13th: A New Beginning n
minih45211minih45211Deep Purple - New, Live & Rare, Vol. 2 (2000) 
Deep Purple - New, Live & Rare, Vol. 2 n
minih165248minih165248Přes prsty (2019) 
Přes prsty n
minih47907minih47907Oprávněné vraždy (2008) 
Righteous Kill n
minih29898minih29898Velmi nebezpečné známosti 2 (2000) [Video] 
Cruel Intentions 2 n


Hodnocení:n12345678910
Nic než pravda (2008)Nic než pravda (2008)Nic než pravda (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764412
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359

Poslední komentáře

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Case Histories (2011) [TV seriál...

Case Histories
Co se týká televizních   krimi seriálů, jsou Britové   podle mého názoru   nespornými světovými   jedničkami, protože mají   jasně nejvyšší více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10