Duben
ohodnotit

Norbit

Rok:
2007
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
12.4.2007
„Už jste někdy udělali opravdu velkou chybu?“
Popis / Obsah / Info k filmu Norbit
To je Eddie Murphy, "zamilujete si ho až ho uvidíte!"*, v tomto třeskutě zábavném filmu, kde předvádí svého komediálního génia ve vícenásobných rolích! Murphy hraje slušně vychovaného Norbita, který dostane druhou šanci v životě se svou dětskou láskou Kate (Thandie Newton, Štěstí na dosah). Má však jeden obrovský problém: žárlivou, velmi temperamentní Rasputiu (Murphy), která chce Norbita celého jen pro sebe. Může Norbit získat srdce Kate … předtím, než mu Rasputia ublíží? S hvězdným obsazením včetně Cuby Goodinga, Jr., Marlona Wayanse a Eddieho Griffina. Norbit vás rozesměje a potěší!


Autor: emons

Popis / Obsah / Info k filmu Norbit
Před restaurací a současně sirotčincem Zlatý Wonton vyhodili rodiče z auta novorozence, kterého se jako mnoha jiných ujal majitel podniku pan Wong. Neprůbojný chlapec, který dostal jméno Norbit, nemá lehký život. Jediným světlým bodem v nepřetržité řadě smůly a ústrků se pro něj stane přátelství s Kate. I o ten však přijde, když je adoptována. Další dívkou, která zasáhne do jeho života, je rázná obtloustlá tyranka Rasputia, která se sice stane jeho ochránkyní, ale když vyrostou, donutí ho, aby se s ní oženil a pracoval jako účetní pro její bratry. Norbitův život připomíná peklo, v němž se jako jediná jiskřička štěstí objeví jednoho dne Kate, která se vrátila, aby převzala podnik pana Wonga. K lítosti Norbita, který ji stále miluje, si však přiveze snoubence Deiona Hughese. Přesto se Norbit pod vlivem jejího návratu rozhodne opustit manželku, což se neobejde bez komplikací, někdy notně nebezpečných. Chvíli se zdá, že Deion odjede, ale bratři Latimoreovi ho přesvědčí, aby si Kate vzal a pomohl jim získat sirotčinec, z něhož chtějí udělat luxusní striptýzový bar. Zatímco se za jejich zády kují pikle, Norbit a Kate prožívají krátké chvíle štěstí a rostoucí náklonnosti. Když však Norbit Kate políbí, udělá mu Rasputia ze života peklo. Aby zachránil své milované život, musí Norbit předstírat, že o ni nestojí. Než však Kate a Deion stanou před oltářem, Norbit si díky panu Wongovi uvědomí, že každou chybu lze napravit, a vyrazí do kostela, odhodlán překazit svatbu i chystaný komplot.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Norbit
Muž mnoha tváří. Tato definice asi v současné době nejpřiléhavěji sedí na Eddieho Murpyho. Slavný herec, čerstvě nominovaný na Oscara, totiž dokáže s přehledem zahrát nejen drzého Policajta z Beverly Hills, ale také přitroublého outsidera, jeho přisprostlou těžkotonážní manželku nebo stařičkého provozovatele sirotčince čínského původu - všechny tři role navíc zvládá v jediném filmu, drsné komedii Norbit. „Jmenuji se Norbit a sotva jsem se narodil, pohodili mě u dveří sirotčince.“ Přesně tak začíná životní příběh věčného smolaře Norbita Alberta Rice, kterého se ujal svérázný vychovatel pan Wong. Prvních devět let jeho života proběhlo v dokonalé harmonii a v nevinných hrátkách s dětskou láskou Kate. Pak se ale na pískovišti setkal s dobře rostlou Rasputií, která se za něj rozhodla provdat a tím mu zbytek života proměnit v peklo. Dospělý Norbit pracuje v kanceláři stavební firmy Rasputiiných bratrů, která slouží jen jako zástěrka jejich skutečné profese - vymáhání výpalného, a ve volném čase se snaží přežít po boku gigantické a nesnesitelné manželky Rasputie. Toto trápení by zřejmě trvalo až do jeho smrti, kdyby se do jeho života nevrátila Kate, která má v úmyslu převzít po panu Wongovi správu sirotčince. Jejich společnému štěstí ale brání celá řada obřích překážek - Katiin slizký snoubenec, jenž chce společně s Rasputiinými bratry proměnit Wongův sirotčinec v nevěstinec, a hlavně sama Norbitova manželka Rasputia, která je opravdu těžká váha a to co jednou uchvátí, nikdy nevrátí.


Popis / Obsah / Info k filmu Norbit
Komik Eddie Murphy se po čase opět vrací ke svým oblíbeným převlekovým komediím, jako byly např. Zamilovaný profesor (FP 9/96) a Zamilovaný profesor 2 (FP 11/2000), v nichž ztělesnil sedm respektive osm rolí. Ve filmu Briana Robbinse, nazvaném podle jména hlavního hrdiny Norbit, na němž se podílel s bratrem Charlesem jako spoluautor námětu a scénáře a také jako spoluproducent, tentokrát představuje jen tři postavy: ušlápnutého manžela, jeho tyranskou obří ženu Rasputii a rázovitého majitele dětského domova pana Wonga. – Norbit vyrůstá v sirotčinci, kde se spřátelí s vrstevnicí Kate. Tu si však odvedou adoptivní rodiče a ochránkyní nesmělého brýlatého chlapce se stane tlustá Rasputia, jejíž tři bratři ovládají gangsterskými metodami celé městečko. V dospělosti si Norbit musí Rasputii vzít a tiše trpí pod její tyranií. Vše se změní, když se znenadání vrátí Kate. Jenže než se přátelé z dětství znovu sblíží a ujasní si svůj vzájemný vztah, prožijí řadu nebezpečných příhod a událostí, v jejichž pozadí je žárlící a zlá manželka. – Značně obhroublý a ubohý humor těží samozřejmě především z nepoměru mezi postavami a ze situací, způsobených zejména monstrózní manželkou (příkladem budiž její jízda v akvaparku na „skluzavce smrti“ nebo její četné útoky na manžela či sousedovic psa). Trochu jako z jiného filmu působí křehká Thandie Newtonová v roli milé a vlídné Kate. Jediné ocenění si zaslouží jen slavný tvůrce maskérských efektů Rick Baker, plýtvající ovšem zbytečně svým talentem. – Snímek je uvozen Norbitovým komentářem a prologem z jeho dětství a mládí.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2007/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Úklid

09:50 - 10:05

6 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Sloni zblízka

09:50 - 10:45

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:40 - 10:55

16 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:15 - 10:35

41 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178403

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10