Duben
ohodnotit

Payback: Straight Up - The Director's Cut [Video]

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
90 minut
„Porter chce jen svoje peníze, které mu vzali, když se ho bývalý parťák pokusil zabít - nic víc, ale také nic míň.“

Komentáře k filmu Payback: Straight Up - The Director's Cut

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2010
Nejsou to ani tři týdny, kdy   jsem viděl kinoverzi, takže   si jí myslím stále dost   dobře vybavím. Chápu že   nám Helgeland chtěl dopřát   tu svojí originální verzi.   A ano – nemá se rozhodně   za co stydět, na druhý   straně – až na absenci   Krise Kristoffersona, jiných   posledních asi 30 minut a   nevypointování scény z   úvodu s bezdomovcem, jsem si   mnoha rozdílů nevšiml.   Takže platí vlastně to   samé jako pro originál –   drsná, nápaditá kriminálka   s dobrou ústřední postavou,   několika vnikajícími   situacemi a pár skvělými   hláškami. Podle mnoha   názorů jsou obě verze   vlastně jinými filmy. Já   osobně to tak nevidím –   obě jsou skvělé, ale   laděním i atmosférou mi   přišly takřka totožné. A   ten rating nechápu – tahle   verze mi nepřijde o nic   drsnější, než její   předchůdce. Teda záběr na   Lynninu ruku není nic   příjemného, ale zase tady   chybí Kristoffersonovi drsné   metody, takže se to nějak   vyrovnává.Každopádně jsem   rád za obě existující   verze, u obou jsem se bavil   opravdu výborně. Jen jsem   litoval že nejsou alespoň o   půl hodiny delší. Těch   devadesát minut s filmem   takový kvality je zoufale   málo:-)
Tom_Hardy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2007
Jiný přístup, jiný film.   Je mi jasné, proč si   Helgeland léta tvrdohlavě   prosazoval svoji verzi, i   když ta původní došla tak   dobrých ohlasů. Jeho vize   Porterovy cesty se nese v   podstatně temnějším duchu   (i když tu nejsou „tři   malá prasátka“). Zmizel   modrý filtr, zmizely   voiceovery, zmizel Kris   Kristofferson a posledních   třicet minut (pro verzi z   99tého byla po odvolání   Helgelanda přetočena   téměř polovina filmu).   Zatímco sestřih z 99tého   tíhne zvoleným stylem   spíše k tarantinovkám a   ritchiovkám, Director's Cut   je čistá noir záležitost,   která mi svým finále   připomněla excelentní   přestřelky z Neúplatných.   Vzniká tak unikátní   situace, kdy máme dva filmy   na jedno téma, s jedním   základem a mnoha stejnými   scénami a přesto jsou oba   filmy ve výsledku naprosto   rozdílné, co se fílingu   týče a oba jsou naprosto   vynikající… něco   podobného ve filmové   historii nepamatuju.
andriy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Super, konec byl určitě   lepší, nechápu ten rating,   o tolik drsnější to tedy   nebylo, možná sprostější,   trochu temnější, ale   tvrdší? Určitě ne. Bůhví   jak by to vypadalo kdyby   nejdřív vyšla Helgelandova   verze a potom až verze Johna   Myhreho, nepočítám tedy s   tím podělaným americkým   ratingem, třeba by z toho   byli stejně všichni   udělaný. Jinak mi to   nepřišlo o tolik jiný jo   bez modrého filtru, bez Krise   Kristoffersona a jinej konec,   tedy konec určitě lepší,   ale co sem četl recenze, že   můžeme lépe poznat   charaktery postav hmm,   zřejmě nějakej silnej   empatik. 9 jenom za konec, bez   konce furt jenom normální   odplata s něčím málo   jinak!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10