Duben
ohodnotit

Pearl Harbor

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
183 minut
Premiéra v ČR:
6.9.2001
„Láska, válka a nejmohutnější letecký útok, jaký kdy byl natočen!“
Popis / Obsah / Info k filmu Pearl Harbor
Danny a Rafe jsou od dětských let přátelé a oba jsou zapálení do letadel a létání. Nerozešli se ani v dospělosti, kdy se oba stali piloty americké armády. V Evropě již zuří válka, ale američtí vojáci zatím tráví mírové dny na svých základnách. Přesto se starší Rafe přihlásí jako dobrovolník do britských RAF a odchází bojovat do Evropy. Krátce před odchodem se seznámí se zdravotní sestrou Evelyn, která se s kamarádkami přišla pobavit s vojáky z jeho jednotky. Rafe a Evelyn spolu stráví romantický večer, v jehož závěru jí Rafe přizná, že odchází do války…

Danny s jednotkou a skupina zdravotních sester jsou pak převeleni na havajskou základnu Pearl Harbor, kde Evelyn oddaně čeká na každý Rafeův dopis. Jednoho dne je to právě jeho nejlepší přítel Danny, který přináší Evelyn smutnou zprávu. Rafe byl sestřelen nad mořem a zahynul. Ačkoliv se tomu brání, mezi oběma lidmi, které bolí ztráta přítele, začne vznikat milostné pouto. Zanedlouho spolu Danny a Evelyn stráví noc. Jednoho dne se však přede dveřmi Evelyniny ošetřovny objeví Rafe, živý a zdravý. Zraněného ho totiž vylovili z moře a zachránili francouzští rybáři. Rafe okamžitě pozná, že mezi Dannym a Evelyn vznikl cit. Jeho reakce je tvrdá a odmítavá, večírek na uvítanou skončí rvačkou. Do milostného trojúhelníku však nečekaně vstoupí historické události. 7. prosince 1941 napadlo Japonsko nečekaně základnu Pearl Harbor...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pearl Harbor
Danny a Rafe jsou od dětských let přáteli a oba si zamilovali letadla a létání. Nerozešli se ani v dospělosti, kdy se oba stali piloty americké armády. V Evropě již zuří válka, ale američtí vojáci zatím tráví mírové dny na svých základnách. Přesto se Rafe, který je starší, přihlásí jako dobrovolník do britských RAF a odchází bojovat do Evropy. Krátce před odchodem se seznámí se zdravotní sestrou Evelyn. Evelyn a její kamarádky se přicházejí pobavit s vojáky z Rafeovy jednotky. Rafe a Evelyn spolu stráví poslední romantický večer. V závěru Rafe přizná Evelyn, že odchází do války. Danny s jednotkou a skupina zdravotních sester jsou převeleni na havajskou základnu Pearl Harbor, kde Evelyn oddaně čeká na každý Rafeův dopis. Jednoho dne je to právě jeho nejlepší přítel Danny, který přináší Evely smutnou zprávu. Rafe byl sestřelen nad mořem a zahynul. Ačkoliv se tomu brání, mezi oběma lidmi, které bolí ztráta přítele, začne vznikat milostné pouto. Zanedlouho spolu Danny a Evelyn stráví noc. Jednoho dne se však před dveřmi Evelyniny ošetřovny objeví Rafe, živý a zdravý. Zraněného pilota totiž vylovili z moře a zachránili francouzští rybáři. Rafe okamžitě pozná, že mezi Dannym a Evelyn vznikl cit. Jeho reakce je tvrdá a odmítavá, večírek na uvítanou skončí rvačkou. Do milostného trojúhelníku však nečekaně vstoupí historické události. 7. prosince 1941 napadlo Japonsko nečekaně základnu Pearl Harbor.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pearl Harbor
7. prosince 1941 bylo nedělní ráno na které většina Američanů vzpomíná s hořkou pachutí v ústech. Toho dne se nebe nad vojenskou základnou Pearl Harbour naplnilo hřměním nepřátelských letadel, jasnou oblohu zastínila křídla letadel se znakem vycházejícího slunce a zemi pod ní stín bolesti, zkázy a smrti. Překvapivý útok japonských ozbrojených sil dal Americe jasně na srozumněnou, že v Evropě zuří válka, která díky tomuto počinu přerostla ve válku světovou. Bombasticky a efektně ztvárněná historická událost (o hořké pachuti v ústech Američanů už tady byla řeč) v režii Michaela Baye slouží jako velkorysá kulisa příběhu kamarádství, lásky a mužného odhodlání. Dva přátelé, letci v něm prožívají milostné vzplanutí ke krásné zdravotní sestře, jejich romantická slůvka přehlušují výbuchy bomb a souznění všudypřítomná válka, která nesmazatelně zasáhne do rozuzlení tohoto milostného trojúhelníku. Skvělé efekty, dynamické tempo a nezbitná dávka patriotismu přenesou díky tomuto DVD válku do vašich domácích kin a vy po jejím tříhodinovém prožitku budete schopni vydechnout jen jediné slovo: "Velkolepé!" A až zjistíte, že i český dabing je ve formátu 5.1 a bonusy s cs podporou, ještě udiveněji dodáte: "Tohle se Warnerům fakt povedlo!"
DVD express


Popis / Obsah / Info k filmu Pearl Harbor
Danny a Rafe jsou od dětských let přáteli a oba si zamilovali letadla a létání. Nerozešli se ani v dospělosti, kdy se oba stali piloty americké armády. V Evropě již zuří válka, ale američtí vojáci zatím tráví mírové dny na svých základnách. Přesto se Rafe, který je starší, přihlásí jako dobrovolník do britských RAF a odchází bojovat do Evropy. Krátce před odchodem se seznámí se zdravotní sestrou Evelyn. Evelyn a její kamarádky se přicházejí pobavit s vojáky z Rafeovy jednotky. Rafe a Evelyn spolu stráví poslední romantický večer. V závěru Rafe přizná Evelyn, že odchází do války. Danny s jednotkou a skupina zdravotních sester jsou převeleni na havajskou základnu Pearl Harbor, kde Evelyn oddaně čeká na každý RafeQv dopis. Jednoho dne je to právě jeho nejlepší přítel Danny, který přináší Evely smutnou zprávu. Rafe byl sestřelen nad mořem a zahynul. Ačkoliv se tomu brání, mezi oběma lidmi, které bolí ztráta přítele, začne vznikat milostné pouto. Zanedlouho spolu Danny a Evelyn stráví noc. Jednoho dne se však před dveřmi Evelyniny ošetřovny objeví Rafe, živý a zdravý. Zraněného pilota totiž vylovili z moře a zachránili francouzští rybáři. Rafe okamžitě pozná, že mezi Dannym a Evelyn vznikl cit. Jeho reakce je tvrdá a odmítavá, večírek na uvítanou skončí rvačkou. Do milostného trojúhelníku však nečekaně vstoupí historické události. 7. prosince 1941 napadlo Japonsko nečekaně základnu Pearl Harbor.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Danny a Rafe jsou od dětských let přáteli a oba si zamilovali letadla a létání. Nerozešli se ani v dospělosti, kdy se oba stali piloty americké armády. V Evropě již zuří válka, ale američtí vojáci zatím tráví mírové dny na svých základnách. Přesto se Rafe, který je starší, přihlásí jako dobrovolník do britských RAF a odchází bojovat do Evropy. Krátce před odchodem se seznámí se zdravotní sestrou Evelyn. Rafe a Evelyn spolu stráví poslední romantický večer. V závěru Rafe přizná Evelyn, že odchází do války. Danny s jednotkou a skupinou zdravotních sester jsou převeleni na havajskou základnu Pearl Harbor, kde Evelyn oddaně čeká na každý Rafeův dopis. Jednoho dne je to právě jeho nejlepší přítel Danny, který přináší Evely smutnou zprávu. Rafe byl sestřelen nad mořem a zahynul. Ačkoli se tomu brání, mezi oběma lidmi, které bolí ztráta přítele, začne vznikat milostné pouto. Zanedlouho spolu Danny a Evelyn stráví noc. Jednoho dne se však před dveřmi Evelyniny ošetřovny objeví Rafe, živý a zdravý. Zraněného pilota totiž vylovili z moře a zachránili francoužští rybáři. Rafe okamžitě pozná, že mezi Dannym a Evelyn vznikl cit. Jeho reakce je tvrdá a odmítavá, večírek na uvítanou skončí rvačkou. Do milostného trojúhelníku však nečekaně vstoupí historické události. 7. prosince 1941 napadlo Japonsko nečekaně základnu Pearl Harbor.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Pearl Harbor
Očekávaný blockbuster letošní sezóny, válečný snímek Michaela Baye Pearl Harbor, nijak neskrývá svou inspiraci veleúspěšnými tituly Titanic a Zachraňte vojína Ryana. Na pozadí historických událostí zachycuje fiktivní příběh tradičního milostného trojúhelníku. - Tříhodinový epos se skládá ze tří částí. Prvních devadesát minut sledujeme po prologu z roku 1923 vývoj vztahů mezi kamarády Rafem a Dannym, kteří slouží jako piloti. Rafe se zamiluje do sestřičky Evelyn, avšak při boji v britské letce se zřítí do moře. Danny a Evelyn, kteří slouží v Pearl Harboru, se postupně sblíží. Zázrakem zachráněný Rafe nedokáže po příletu na Havaj skrýt své zklamání ze „zrady". Následuje čtyřicetiminutová pasáž, zachycující japonský útok na Pearl Harbor a děsivý masakr v přístavu, na letišti i v nemocnici. Namísto konce však přichází ještě americká odveta: riskantní a odvážný nálet na Tokio v dubnu 1942. Danny při akci zahyne a Rafe se vrátí k Evelyn a stará se o jeho synka... - Tvůrci vsadili více na pohledné herce a na zobrazeni bitevní scény. Jen v minimální míře zaznamenávají historické události jako přípravu Japonců na útok, jednání amerických státních a vojenských činitelů (v čele s dosti exponovaným prezidentem Rooseveltem). K fiktivním postavám přidružují autentické hrdiny (generál Doolittle, černošský vojín Doris Miller). Využívají též dobových týdeníků. Až příliš zjevně usilují o politickou korektnost, příliš pateticky vzdávají hold hrdinům a nadbytečně zdůrazňuji patriotismus. Jejich dílo tak neunese srovnání se špičkovými filmy daného žánru, z nichž stejnému tématu byl věnován snímek Tora, Tora, Tora!!! (1970).
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2001/9/17,

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Máme rádi zvířata

16:45 - 17:15

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

16:50 - 17:20

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

25 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190643
Osobností: 698069
Fotografií: 764728
Plakátů: 377098
Obsahů a biografií: 178431

Poslední komentáře

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Zvony z rákosu (1950)

Zvony z rákosu
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Žízeň (1949)

Žízeň
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Rande (2000) [TV epizoda]

Rande
Taky slušný díl, několik   scének a hlášek   výborných. Stěžejní téma   dílu je, že Kitty chce s   Ericem trávit více času,   zdá se ji, že se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10