Duben
ohodnotit

Pearl Harbor

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
183 minut
Premiéra v ČR:
6.9.2001
„Láska, válka a nejmohutnější letecký útok, jaký kdy byl natočen!“

Komentáře k filmu Pearl Harbor

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 71
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.5.2021
Technicky brilantně   natočený film. Scény   japonského útoku jsou   strhující a opravdu   mistrovsky pojaté. Michael   Bay je v tomto ohledu opravdu   extratřída. Herecky je to   taky fajn, což se při tak   kvalitním obsazení dalo   předpokládat. Mně ale vadí   to základní pojetí filmu v   němž zásadní okamžiky   2.světové války a tudíž i   lidských dějin slouží jen   jako křoví pro love story s   milostným trojúhelníkem.   Vadilo mi to u Tmavomodrého   světa a vadí mi to i tady.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2018
Kdo od koho opisoval je   vedlejší, i když pravda je,   že podobnost se Svěrákem je   do očí bijící. Když se   náhodou k Pearl Harboru   nachomýtnu, podívám se, ale   příběh se snažím   vytěsnit. Co je naprosto   masakroidní jsou scény s   napadením od japončíků.   Dnes už si snad nikdo   nedokáže představit, že by   je udělal někdo jiný než   Michael Bay. Tomuto   režisérovi často uteče   leccos, hlavně tedy   příběh, ale akční scény   zvládá na naprostou   jedničku s milionem   hvězdiček. Kombinace   Affleck, Hartnett a Beckinsale   je mi ukradená, do této   trojice bych dokázala   vymyslet kohokoli, ale to je   prostě tím, že v pozadí   této katastrofy se nemají   svým hraním čemu rovnat.   Naopak v druhém plánu např.   Cuba Gooding Jr., je na svém   malém prostoru směle   zastiňuje.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Příběh dvou kamarádů,   kteří se chtějí být   piloti americké armády a to   se jim také splní. Rafe(Ben   Afflack) se seznámí se   zdravotní sestrou Evelyn(   Kate Beckinsale). Rafe   odchází do války a je   sestřelen a tím pádem mizí   z děje. Do toho se vkládá   jeho kamarád Danny který ho   u Evelyn zaskočí. Příběh   lásky v období války.   Naprosto úžasný film od   skvělého režiséra Michaela   Baye. Dokonalá hudba, hlavní   píseň si vzala na starost   Faith Hill, která píseň   zaspívala na jedničku :-)
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Přiznám se ,že jsem nebyl   nadšený, že z velké   válečné operace vznikne   romantický válečný   Hollywoodský kýč .Nicméně   po shlédnutí musím říct,   že zas tak hrozné to nebylo.   Stopáž mohla být   mírnější a romantika   krácena, ale akce je   výborně natočena a film je   udělán dobře. I tak mohl   být trošku jiný,,,,
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Pearl Harbor byl masakr to bez   debat! Ale snažit se z toho   udělat romantickou sraxxx, to   mi hlava nebere. Už to není   historický či válečný,   ale další díl do   knihovničky Harlequinek.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2009
Opravdu skvělý válečný   film z 2.světové   války.Velmi pěkně   zfilmovaný důvod,proč USA   vstoupilo do   2.svět.války.
Sice   nemám moc B.Afflecka rád,ale   tady jsem mu tu svou   nevraživost proti němu rád   odpustil.
Musim   říct,že efekty a ukázané   boje byly na jedničku.
A o hereckém obsazení je   tady škoda mluvit.Hraje v tom   snad každý herec,který   něco znamená.Kdo by si to   nechal taky ujít,zahrát si   v takovém velkofilmu.
A reziser Michael Bay   opravdu umi.
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Vynikající vykreslení histor. události...
...ale tím to hasne.   Američané museli dát opět   do popředí milostnou love   story, navíc okořeněnou   klasickým trojúhelníkem.   Fajn, ale těch   "tokavých" scén je   na válečný film trochu moc   a zastiňují zcela onu dobrou   část filmu, která je   rekonstrukcí útoku na P.   Harbor a závěrečná   pasáž, kdy dochází k   odvetě a Američané útočí   na Japonsko. Mezitím   přelétává mladá hlavní   hrdinka od jednoho letce k   druhému, následně   otěhotní a je to jak z   laciného románu od   Steelové. Mám-li tento film   doporučit, tak opravdu   hlavně pro jeho menší   část rekonstrukce   válečných událostí, jinak   je to obyčejná limonádka.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2009
Celkom slušný film, ktorého   dej sa odohráva počas   2.svetovej vojny. Sú tu   zaujímavé bojové scény na   lietadlách, je tu hviezdne   herecké obsadenie, len   samotné sledovanie tohto   filmu je dosť zdĺhavá   zaležitosť.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2012
Slušné válečné, nebo   milostné drama, jak chcete, i   přes dlouhou stopáž nenudí   . Dva přátelé ,kde když si   jeden myslí že ten druhý   zemřel, zaplete se s jeho   přítelkyní, ten však   mrtvý není a vrátí se
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2010
Tak nevím moc nechápu ty   velmi negativný komentáře   přece se nedíváme na   dokument , ale na válečný   romantický film , který v   rukou jednoho z nejlepších   režisérů akčního žánru   předvedl dokonale co umí . A   kdo viděl Pearl Harbor v   kině musel si užívat   vynikající efekty a tu   správnou atmosféru.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Michael Bay se vrhl na   válečný romantický snímek   z prostředí 2. světové   války?Cože   romantický?Přesně   tak.Přestože na romantické   filmy nijak nejsem , tak tady   musím prohlásit, že mě   mimo akčních scén bavilo   sledovat i milostný   trojúhelník, u kterého jsem   byl zvědaví komu dá Evelyna   nakonec přednost.Útokem   Japončíků na Pearl Harbor   začíná vizuální   podívaná, která je pastvou   pro oči.Dech beroucí akce,   pyrotechnika i kamera.Záběry   na japonská Zera jak pálí   na bezbranné lidi ve vodě a   všechna ta panika kolem je   podle mě dosti autentická, a   při pohledu na celou tu   spoušť mě trochu mrazilo v   zádech.Zkrátka Bay tu akci   opravdu ovládá a ta   romantika tu skvěle sedí.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2011
Takhle začala válka v Pacifiku
Michael Bay je borec sám o   sobě a ještě s   Bruckhammerem jako producentem   natočí opravdu dobrý   válečný snímek.
Film je rozdělen na   části, v jedné chtějí   vojáci holky v další jde   Affleck bojovat do Anglie   proti Hitlerovi atd. Film   také ukazuje žárlivost   kvůli ženě, dva naši   hrdinové se kvůli ní i   poperou. Příběh je opravdu   originální, protože to   není jenom o Pearl Harboru,   ale vlastně o dvou   kamarádech, kteří hrozně   moc rádi pilotují.
Snímek nás provede i do   časů před útokem na Pearl   Harbor a po útoku a je to   opravdu solidní, ale zase   příliš vlastenecké.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Trochu jako Armageddon.   Romantika, skvělé triky   (útok na Pearl Harbor je   udělaný opravdu úžasně) a   američani se nikdy   nevzdávají:)) Jen je to   delší a odehrává se to v   jiním prostředí.
Bara.40
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2008
Super velkofilm
Na www.kfilmu.net nalezneme 31   chyb, kterých se dopustili   tvůrci filmu. Já nejsem   punťa a proto si nebudu   pouštět film zpomaleně,   nebo pátrat jestli v roce   1941 nosily ženy jednodílné   či dvoudílné plavky.
Pro mě zůstává Pearl   Harbor nejlepším   velkofilmem, který jsem kdy   viděl a žádný pisálek mi   to nevyvrátí.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Je vidět,že romantika už   světem nějak zvlášť   nehýbe. Žijeme ve zkažené   době   prachů,hamižnosti,závisti,l   ží a intrik a proto chápu   plno nízkých hodnocení!   Ženská kouká hlavně na   prachy a nějaký romantický   gesta už dneska nejsou v   módě,raději se jít někam   vožrat nebo naplnit nos   koksem či si dát bouli pod   jazyk,jezdit v super káře a   po nákupech.To je teprve   cool, tudíž zákonitě ani   chlapi už dneska k romantice   nemají moc blízko a proto   mě vůbec nepřekvapuje,že   někdo může říct,že ta   romantika ve filmu byla   trapná...já si to   nemyslim,já romantik jsem a   mě se líbila. Chápu,že jí   tam mohlo být míň a film by   místo tří hodin trval o   půlku míň,ale to je prostě   Amerika. V Americe natočenej   velkofilm bez romantiky,to je   pro ně jako menu od mekáče   bez hranolek!! Když jsem na   tomhle byl před cca 10ti lety   v kině,tak mě to tak   zaujalo,že jsem na to šel   druhej den znova. Obdobná   tématika jako u   Titanicu,velké neštěstí za   kterým stálo několik   chyb,umírající   lidé,kteří to vlastně   nemohli nijak ovlivnit a v   neposlední řadě   láska,která překoná i   takové strasti, jako být v   centru události ,kde   umírají stovky lidí.Proto   tyhle dva filmy miluju a asi   nebudu sám.I když Američany   defakto celý svět nemá moc   v oblibě,jedno jim jde   znamenitě.Mají výborný   herce,režiséry,scénáristy,   spoustu peněz a hlavně   historické anály,které   dokážou přeměnit v opravdu   zajímavé   snímky,okořeněné již   zmíněnou romantikou a Pearl   Harbor není   vyjímkou...Michael Bay   dokázal natočit explozemi a   romantikou nabitý vekofilm,na   který se i po letech podívam   s radostí a i když se jedná   o katastrofický film, je zde   i plno vtipných   scén...třeba,jak se Affleck   snaží sbalit sestřičku,jak   si zlomí nos nebo,jak se do   něj ještě trefí   špuntem,to mě vždycky   rozesměje i když to uvidim   po 20tý :) Milostná trojice   byla výborná a pamatuju si   jak po premiéře vypukla   Affleck/Hartnett mánie,kdy o   nich snila snad každá holka   ve třídě...A já zase snil   o Kate a líbí se mi dodnes   ..Baldwin,Sizemore a Voight   jen zúročili své   zkušenosti a nemalou měrou   udělali snímek víc než   výborným...Sice jsem   romantik,ale ne zase takovej   cíťa, co by brečel do   polštáře,ale i tak si   myslim,že je tenhle film i   přes tu neustále   kritizovanou romantiku,velice   kvalitně natočený,protože   ty bojový scény a akce jsou   parádní...80%
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2014
Zkombinovat válečný a   romantický film, to se musí   umět. To se režisérovi asi   povedlo, ale s věrohodností   je Tora, tora, tora mnohem   lepší. Velkofilm ala   Hollywood není prostě   nejlepší, aspoň ne podle   mne. Samozřejmě se na film   dívat dá, ale s patosem a   hrdinstvím to v tomhle filmu   přehnali. Bojové scény   nejsou špatné, ale najde se   mnoho nedostatků, které mi   vadí - délka,   romantičtější než   Titanic(u toho jsem to čekal)   a takhle bych mohl pokračovat   ještě dlouho. Nevím, jestli   byl nálet na Japonsko tou   pravou odvetou a ne jen   osobní Roosveltvou mstou.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2018
║Rozpočet   $140miliónov║Tržby USA   $198,542,554║Tržby   Celosvetovo $449,220,945║   Vizuálne úchvatné, takže   kamera, akcia, hudba ako vždy   u Michaela Baya na   prvotriednej úrovni. Nuž   rapídne horšie to je z   presladeným príbehom a nič   moc natlačenou lovestory   postupne prebudovanú do   milostného trojuholníku... v   podstate je tam nehorázne moc   naťahovanej vaty, zbytočnej   vaty vrátane predlžovaného   záveru, ktorá bije na   diváka v rozsahu nepeknej   3hodinovej dĺžky, čo je   fakt podpásovka, a je to   škoda, film vyznie potom   všelijako len nie ako   vojnová dráma, v určitom   zmysle sa dá povedať že ide   o taký klon Armageddonu. Keď   sa to neberie moc vážne dá   sa to zniesť, ináč český   dabing tiež tomu moc   nepomáha, prišiel mi dosť   otrasní, našťastie v kine   som si to v rámci možností   koľko toľko užil. /videl v   kine: 75%/
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.6.2007
Tak tohle je něco podobnýho   jako Armagedon. Je úplně   jedno jestli se jedná o   válku nebo o vesmír,   protože to jsou jen   nepodstatné kulisy. A hurá,   patetický blábol máme na   světě (a proboha, taky v tom   hraje Ben Affleck). Romantika   je směšná, vůbec jsem tomu   nevěřila a ta hudba k tomu   – no málem jsem se   rozplynula dojetím.   Neúnosná délka filmu pak ze   strany diváka hraničí s   masochismem.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2017
V tomto filmu nechybělo skoro   nic a tím myslím od napětí   přes romantiku a skvělé   herecké obsazení, až po   hudbu.Akorát 183 minut   stopáže se těžko zvládá,   pokud to Nova prokládá   reklamou, ale za to ten   snímek nemůže.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2012
Film je to přímo velkolepý,   protože ty bojové scény a   vůbec efekty,člověk si   připadal, že je   účastníkem. Všechno má   své ale..., ale je to film   ala Hollywood, takže trochu   skutečnosti a dokumentu tomu   chybělo, chci tomu věřit.   Je to jen krásná podívaná.
jirry
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Naprostá limonáda.   Hloupoučká romance se   zápletkou jak z mexické   telenovely, hrající si na   válečný film. Pilot co   stihl bitvu o Británii,   obranu Pearl Harboru, a   Doolittlův útok na Tokio, to   je pašák. Z pilota   stíhačky bombardérem   startujícím z letadlové   lodi snadno a rychle, jak   mocný je Hollywood! Oceňuji   precizně natočenou scénu   japonského útoku na Pearl   Harbor. Jinak opravdu slabé.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.7.2017
Skvělá akce, romantický   příběh a vynikající   hudba. Co víc si přát?   Válečné scény byly   dokonalé a Bay odvedl   kvalitní práci.
karlosphonic
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Špatné a zoufalé vykreslení historických událostí
A nejen to.Pearl Harbor-aneb   další rádoby   historický,akční,romantick?   ? a vizuálně efektní   blábol made in USA.Z   každého okamžiku filmu   doslova smrdí kalkul,jak   vydělat obrovské peníze na   masách.A protože největší   tržby dělají mladé   divačky,příběh musí být   extrémně sentimentální s   mladými herci.Pak mladá   děvčata rády jdou na tenhle   paskvil do kina a vezmou   samozřejmě sebou svoje   partnery,protože jak jsem   již uvedl,i pro ně je   připraven kýčovitý mix   rádoby historie,efektní   účelové akce a vizuálních   efektů.A hit je na   světě!Tleskám Michaelu   Bayovi za to,jak snadno   vydělává peníze na   nenáročných masách.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Slušný film, i když bez   milostných scén a   romantických výlevů,   kterých nebylo ve filmu   málo, bych se   obešel.Nádherně zpracovaný   útok a vše kolem něj,ale ta   romantika mi do toho vůbec   nesedla.Kamera ruku v ruce se   střihem byla moc pěkná a   povedená.
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2010
Velmi povedený film o   americké hrdosti,   ublíženosti, ale také o   nesmyslnosti válek a   několika shod okolností. Na   filmu se mi líbí, že   nemusí být hlavním tématem   krev a smrt, ale 1 z tisíců   dojemných příběhů !!!
Myslím, že by to film na   Oscarech slíznul více, kdyby   nebyl vydán společně se   Společenstvem prstenu a Black   Hawk Down :)
Klobou   dolů před Hansem Zimmerem.
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.5.2006
5/10 protože mě nechal   chladným, klasickej americkej   rodinej film, kde je pro   každýho člena rodiny něco   a končí to strašně   dojemným hrdinným koncem...
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Další z filmů, který   naslibuje příliš mnoho,   než aby to v konečném   obraze byl schopen naplnit. Je   to celkem smutné, protože   bojové sekvence jsou   skutečné orgie, které   vezmou dech i absolutnímu   sucharovi (a taktéž nelze   nezmínit lahůdkového   Baldwina). Romantická linie   však příliš síly   nepobrala...
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Docela svizny film popisujici   vyznamnou operaci 2. sv.   valky, bohuzel s ponekud   pochybnou historickou   vernosti.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2007
Letadla jsem měl rád od   dětství a tak mě tento   snímek hodně potěšil.   Skvělé letecké scény, mí   oblíbení herci, prostě   dobrý film.
cerfik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.12.2014
Na to, jaký tahle dějinná   událost v sobě skrývá   potenciál, musím říci, že   tohle se opravdu nepovedlo.   Film jen na efekty a pitomě   patetický a hvězdné   obsazení tak nemělo co   zachraňovat. Škoda   promarněné příležitosti,   snad to měl točit někdo   jiný než američani.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.7.2015
Romantická nuda
Příště bych si to radši   hodně rozmyslel. Bohužel   tady bitva působila příliš   nuceně a vtíravě. Po první   romantické   osmdesátiminutovce to spíš   vypadalo, že nějaká bitva   je tam jen proto, že se film   jmenuje Pearl Harbor. I když   efekty jsou bombasticke, cele   to působí prázdně, bez   chuti. Také je to místy   nechutně patriotistické, aby   všem bylo jasné, že Amíci   jsou nejlepší. A ještě k   tomu je to do očí bijící   vykrádačka Tmavomodrého   světa.
kali.4
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Opravdu, byla to nuda. Čekal   jsem sice romantiku, ale proč   proboha v takovém množství?   Milostný příběh se táhne   celým filmem a odsunuje   solidně zvládnuté akční   scény až na vedlejší   kolej. Snímek je zbytečně   roztahaný, po vizuální   stránce možná   přitažlivý, jinak však   naprosto nesourodý. Chtěl   bych lepší Pearl Harbor!
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.7.2010
klasická agitka
Přesně jak říká i řada   světových filmových   kritiků-je to je to jen   trapná kýčovitá agitka   tvrdě cenzurovaná americkou   armádou, neboť k natáčení   bylo potřeba její pomoci a   tak musela za každou cenu   být tou nej...Takovéto   zneužití tragické události   je urážkou těch skutečně   padlých.
Armádní   cenzurou je potrefena celá   řada amerických válečných   a vojenských trapáren a   naopak jsou filmy, které,   kdyby mohly, tak by zakázaly   (Četa,MASH a další, které   mj i poukazují na umělé   vyvolávání a udržování   válečných konfliktů   jejichž cílem je zisk za   KAŽDOU CENU), jsou to filmy,   které hovoří o americké   armádě a militantní   politice, ale v plném světle   a né jen to co je třeba k   agitaci a obhajobě   militantního fanatizmu USA, k   agitaci úplně stejné jako   používala socialistická či   německá armáda, ta   americká se ve lžích od   ní v ničem neliší,   vlastně ano, v dnešní době   už je o dost horší.
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2008
Můj třetí   nejoblíbenější válečný   film. Hezká hudba, skvělí   herci, skvěle udělané   bojové scény. Milostný   příběh mi tam nikterak   nevadil, jako některým   jiným recenzentům a konec je   též hodně smutný.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Skvěle natočené vojnové   drama,na začátku i dost   legrační o hvězdném   obsazení v režii M. Baye   neni pochyb,Josh Harnett,Ben   Afleck,Kate   Beckinsale,Jennifer Garner v   menší roli sestřičky a   spoustu dalších.Digitálni   efekty jsou dokonale   provedeny,v akci se   střídají efekty udělané   počítačem a skutečná   akce.Pro mě bylo lákadlem   boj,kdy japonci zaútočili na   vojenskou americkou flotilu   Pearl Harbor,kde se to jen   výbuchmi valilo.Opravdu to   nebylo jednoduché   provést,film je technicky   velmi povedený,nesmí chybět   romantika a taky trochu   legrace.Délka filmu je   zdlouhavá,ale když se do   filmu zakoukáte rozhodně se   nudit nebudete.
caseyjones
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Docela dobrej film pro holky,   ale ne pro zajemce o vojenskou   historii. To už je lepši   dokument Pearl Harbor - Válka   v Pacifiku je to sice na tři   díly a trohu delší ale   stoji to za to.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Kate je opravdu pekna herecka   a ve svych filmech opravdu   zari... s doprovodem tvari   jako jsou Ben Affleck a Josh   Hartnett. Laska dvou muzu k   jedne zene a valka.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.7.2012
Pokus o velkofim, který tak   úplně nevyšel. Po   půlhodině jsem začala   přepínat, protože to je   opravdu hloupoučký kýč.   Mizerná a zmatená kamera,   která se snaží kmitáním a   rozoostřováním dodat na   dramatičnosti - nemám slov.   Amatérské bitevní scény,   směšní Japonci, dva   hezouni, kteří to   rozštípnou, rádoby vtipné   hlášky..... Je to asi jako   když si děti hrají na   vojáky.
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Chcete velkofilm?Tady je
Máte rádi válečné filmy   se spostou krásnejch kluků a   holek, ve kterých je navíc   spousta napětí, akce,   vášní, bolesti a   sebeobětování? Tak Pearl   Harbor je přesně pro vás.   Je to prostě film který vám   určitě něco dá. Ale jestli   nemáte rádi scény z   vojenského ba co víc   válečného prostředí tak   na to radši nechoďte.   Protože těch je tam víc   než dost a holky co   nechtějí vidět umírat   Joshe Harnetta tak ať tam   taky nechoděj a kluci co ho   umírat chtěj vidět tak ať   jdou protože to stojí za to.   Tenhle komentář bych chtěl   věnovat svýmu kamarádovi   Martinovi protože se sním   rozešla holka právě kvůli   tomu, že se zamilovala do   Harnetta takže tady všichni   doufáme že se probere a   vrátí k Martinovi protože   to byla do teď rotumná holka   a Martin si NEZASLOUŽÍ se na   něj vykašlala kvůli   klukovi, kterej o ní   nezavadí ani pohledem. Nejsi   trochu praštěná   Marcelko?Dík za pochopení
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Ben Affleck, Josh Hartnett,   Kate Beckinsale co víc si   můžem přát do válečného   snímku. Film měl hlavu a   patu. Michael Bay tu hodně   naráží na krutost Japonců.   Film plný emocí   prožívaných každou   chvíli. Jednoduše biják pro   zamilovaný pár, který neví   na co do kina a Pearl Harbor   vytrhne trn z paty
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Válečnej a dokonalej film,   jen mi dost vadí, že je tam   hodně romantiky a ne víc   válčení, jinak se mi film   docela líbil, konec, jak má   být, obsazení výborné...   skvělé!!
luongovae
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Mnozí recenzenti srovnávají   Pearl Harbor s českým   snímkem Tmavomodrým svět,   ale musíte uznat že Pearl   Harbor vedle něj vypadá   poměrně jako umělá   manýra..Pohlední,   čestní,stateční   herci-postavy dokonalí   američané jak se patří,   dále je tu romantický   koncept s trapným obyčejným   happyendem. Chtělo by to víc   autentičnosti a syrovosti.
Ivett
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.10.2007
Kdyby se Bay rozhodl natočit   prostě "jen"   válečný film a odpustil si   tu sladkou limonádu okolo,   určitě by to bylo lepší.   Sice se u Baye nedá spoléhat   na historickou věrnost, ale   čert to vem. Bohužel to Bay   neudělal, rozhodl se   potěšit i něžnější   část publika a krutě se mu   to nepovedlo.
Alix
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2010
pro "rkkk" z 2.1.2010
Pro výše uvedeného   pisatele, který naprosto   necitlivě dělí diváckou   obec na "normální   lidi" a "staré   báby", bych měla radu.   Nedívat se na filmy, které   urážejí jeho vkus a   památku mrtvých, jak z   Titanicu, tak z Pearl Harbor.   Zajímavé, jak velice ctí   památku mrtvých, když svým   rozdělením uráží naše,   většinou ještě velice   živé, matky a babičky.
ancaz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Já nemůžu hodnotit   hystorickou autenticitu ani   filmové triky. Coby   příslušnice ženského   pohlaví můžu ale zhodnotit   hudbu a příběh. Musím   říct, že obojí se mi   líbilo. Hlavně ta hudba byla   dokonalá. Je to holt jeden z   filmů, u kterých už od   začátku víte, že konec   obulíte.
Shadow
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2004
Přišel do kin přibližně   ve stejnou dobu jako   Tmavomodrý svět, ale rovnat   se mu nemůže. To jak se   pokusili skloubit dohromady   romantiku a válku, se   nepodařilo. Navíc z filmu   až příliš číší   heroičnost hlavních hrdinů,   což je sice hezké, ale   takhle stvárněná mě   akorát znechutila. Takhle   přehnané vlastenectví,   které se tváří smrtelně   vážně, nebyl dobrý nápad.   Ačkoli bych chtěla, tak mu   víc bodů dát nemůžu.   Takže snad tím největším   plusem celého filmu je jen   hudba a graficky celkem   povedené bojové scény.
Verik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2005
Mám ráda filmy u kterých se   dá brečet a u Pearl harboru   to teda rozhodně šlo
fanik94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2013
Michel Bay opět dokazuje že   ovládá režírování filmů   na jedničku. Vizuálně je to   dokonalé. Hudba je luxusní.   herecké obsazení je přímo   lahůdkové. Ovšem film   zabíjí to, že chce být až   epický a to si přiznejme moc   nefunguje. Milostná zápletka   je občas dost rutinní a   neuvěřitelně   předvídatelná a nudná.   Film měl být přibližně o   půl hodiny kratší. Pak bych   dal nejspíš i maximální   hodnocení.
Ziidgaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2004
Typickým Americkým   přeháněcím syndromem Pearl   Harbor sice netrpí, ale   přece si nedali pokoj a   museli do děje zamíchat   pořádně žhavý milostný   trojúhelník...
Nejzajímavějších bylo   pár minut náletu na   přístav, jinak to bylo   zbytečně sladké.
Ovšem zase zpracování a   efekty mě donutily k   zamyšlení, a proto hodnotím   Pearl Harbor vyšší   známkou.
shadowdark
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Já prostě většině těchto   americkým válečným a   patriotickým filmům nemůžu   nějak přijít na chuť. Ale   dívat se na to dá.
notime
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.3.2006
Tak tohle je klasický   Hollywood. První půlka love   story, druhá zase samá akce.   A ještě ke všemu to má   tři hodiny. Samotný útok je   sice celkem dobrý, ale   celkově jsem byl hodně   zklamaný.
maciii
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Větší kýč už může být   jen sádrový   trpaslík...hvězdy jenom za   odvahu utopit v takové   kravině milióny dolarů a   ještě na tom vydělat
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Jsou válečné filmy, které   popisují události plné   bolesti a krve. Snímek Pearl   Harbor ukazuje, že i ve   válce se nepřestalo žít.   Láska patří do každé doby   a válka ji také nedokáže   zabít. Je to krásný   romantický příběh, plný   silných emocí.
Komparsista11
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Válečný scény jsou   dobrý...hlavně napadení P.   H. Ale jinak je to celkem   nuda. Ten milostnej příběh   tam Amíci asi nacpat prostě   "museli". Tím   úroveń celýho filmu docela   dost srazili, protože mě ten   film zajímal jako   rekonstrukce válečný   události a né abych řešil,   s kým jedna ženská čeká   děcko. Kostýmy a hudba se   povedly, ale ten příběh je   neskutečná bída.
Vašulda
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2007
Když jsem viděl film v kině   tak jsem si říkal,že je to   jednoznačně nejlepší film   jaký jsem kdy viděl.S   odstupem času jsem   zjistil,že se jedná o   další americký   PATRIOTISTICKÝ film.Navíc ta   romantika se mi taky moc   nezdála,někdo ji dokonce   nazval ubohou...
siana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Na své si přijdou jak   milovníci válečných   filmů, tak plačky. Krásný   film s romantickou zápletkou,   co víc dodat?
Petík
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2005
Všichni říkají, že láska   a válka k sobě nejde. Já   osobně si myslím, že jde. V   tomto filmu byla první hodina   celkem rozvleklá a celá o   lásce hlavních   protagonistů, další dvě   hodiny už byly akčnější.   Většina lidí nadává na   první hodinu, ale mě se   líbila nejvíce.   Sbližování hlavních postav   mi bylo bližší a   příjemnější než   umírající lidé a Kate, jak   ucpává prsty tepnu   zraněnému. Uznávám, že   akční scény byly opravdu   velkolepé a dohromady bylo   lásky a války akorát.   Nejvíce mě zaujala   přenádherná hudba, kterou   si od té doby neustále   pouštím.
Isabella116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Tenhle film se podle mě   hodně povedl, dobré   obsazení i efekty. útok na   Pearl Harbor byl proveden   opravdu skvěle, dokonce jsem   na konci i brečela=)
je to něco mezi   romantikou, historií a   válčením...
Josh   Hartnett a Ben Afleck spolu s   Kate Beckinsale byla prostě   skvělá kombinace
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2009
A je tu další spektákl od   pana Blockbustera! Skvělá   popcornová zábava!   Monumentální letecké útoky   se mi líbí stejně jako ty   krásné stroje, které se ve   sluneční záři pěkně   bayovsky lesknou, a které   jsem měl rád už jako prcek.   Určitě nejexplozivnější   válečný film všech dob.   Opět pro Baye tipické   kamerové jízdy. A úchvatná   triková smršť, jaká ve   své době neměla obdoby.   Tomu Bayovi jdou prostě i   válečný. Jak by si asi   poradil s romantickou   komedií:-)...
Peto508
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Pekné,efektné,vojnové,ameri   cké.Typický vojnoví film o   americkej histórií.Keby ho   nerežíroval Michael Bay bol   by tento film oničom.Mne sa   tento film páčil,ale   nepáčila sa mi jeho   dľžka,176 minút je podla   mna privela.Ale napriek tomu   je to jeden z   najúžasnejších   veľkofilmov Hollywoodu.Hlavne   scéna náletov na prístav je   výborná.
Miluska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Ja Vam ani neviem, pre mňa   tento film na začiatku bol   strááááááááášne   nudný a už som si myslela,   že sa nedočkám konca, ale v   podstate sa dalo, až na to,   ako veľmi to bolo sladké.   Čo už, nie každý film sa   vydarí
popcorn_cola
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Per niekoho je to historický   trapas a prepadák, ale pre   mňa jedna z najkrajších   vojnových drám s romantickou   zápletkou. Či už kvôli   výberu hlavných   predstaviteľov, silnému   príbehu, smutným   okolnostiam, alebo studeným   prostredím vojny, mne sa to   páčilo.
IceCold
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2007
Krásne, dojemné a nekonečne   americké! Dokedy budú oni   tí najväčší   chudáčikovia? Odhliadnuc od   tohto faktu je tento snímok   veľkolepý a patrí medzi   vizuálne skvosti! Bay ukázal   čo je v ňom už dlhšiu dobu   a ponúkol divákovi okrem   útoku aj trocha tej romantiky   a priateľstva na život a na   smrť...
Aravis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.11.2004
Pearl Harbor ?????
Nejen že tohle byl špatný   pokus o skloubení romantiky a   války, herecké výkony   naprosto průměrné, děj   taky nic moc...ale ještě   navíc se to táhlo tři   hodiny!!! Tomu říkám pravý   horor! Připadá mi, že   někdo chtěl udělat zase   jeden   katastroficko-romantický film   od dob Titanicu. Verdikt?   Nepovedlo se.
jaromir.sasinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2007
skvely film,sice hodne   dlouhy-tri hodiny,ale jinak   romanticky a zaroven napinavy   dej. film byl uz i v tv.
kadodinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Film je opravdu velmi   kráásný.....Moc se mi   líbilo to že je to jak pro   ty kteří mají rádi   romantiku ,tak pro ty kteří   mají rádi historické   filmi,a i pro ty,kteří mají   rádi akci!Opravdu všechno   super..Herecké obsazení   skvělé i výkonů jsou moc   dobré..I si myslím že si u   toho lidé zapláčou..Opravdu   krása!
west_coast
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Velmi, velmi, velmi slabé.   Milionkrát výdaný milostný   trojúhelník, nešlo o Pearl   harbor, ale o to, jací jsou   američané, obrovský   paradox.looooool
aaakikinkaaaa
Hodnocení:
Přidáno: 7.5.2006
Já zastávám názor že se   tenhle filmík fakt   povedl....hrozně sem plakal   protože to je fakt   krásný....ale je tyo jen   můj názor a nikomu ho   necpu.....ale doporučuju   každýmu kdo má rád aspon   trošku romantiku...akorát mi   tam vadila ta Evelína   protože to hrála na obě   strany podle mě...
KajuUsS_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2013
KajuUsS_
Tento film je zajímavě   kombinovaný co se týče   žánrů, určitě bych   neřekla že je jen   válečný. Musím říct že   v tomto filmu to Benu Afflecku   strašně sluší :D a tento   film mam ráda také proto,   protože tam hraje moje   nejoblíbenější herečka   Kate Beckinsale.
Dnes   ma Ben Affleck 41. narozeniny,   tak mu přeji vše nejlepší   :)
ondry
Hodnocení:
Přidáno: 20.12.2011
přestante se na to dívat z   hystorickeho hlediska a z   hledista toho že je to   cenzurovano americkou armadou   .. a další takove věci ...   podívejte se na ten velkofilm   .. a nechte se pohlitit   dokonalym přibehem .. je v   něm trocha od každeho ...   jeden z nejlepších filmu   vubec se skvělím obsazením
rkkk
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Škoda peněz a času.
U filmu Titanic jsem napsal :   ***Bohužel asi bylo nutné   nalákat do kina starý báby   a proto do filmu zakomponovat   naprosto nevhodnou lovestory.   Jiné diváky to však   odradilo. Mě teda určitě.   Je to urážka lidí, kteří   tam zemřeli. Jakoby jejich   příběhy nebyly dost   dramatické a poutavé, museli   si autoři vymyslet   kýčovitou ptákovinu, která   jinak dokonalý film úplně   zkazila. Pokud autoři   nedovedou ani tak dramatické   události natočit zajímavě   pro širší diváckou obec,   doporučuji propříště   točit podobné filmy ve dvou   verzích - rekonstrukci bez   kompromisů určenou pro   normální diváky a pohádku   s lovestory pro starý báby   kvůli zisku.*** U tohoto   filmu to platí   desetinásobně. Ve srovnání   se starým filmem Tora ! Tora   ! Tora ! je tohle naprostá   přeslazená zhovadilost.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4155minih4155Bitva o Británii (1969) 
Battle of Britain n
minih46020minih46020Byla jednou koťata (1976) [TV seriál] 
Byla jednou koťata n
minih45736minih45736Střední škola ledová (1992) 
California Man n
minih4268minih4268Bláznivá škola (1996) 
High School High n
minih154221minih154221Vražda v Orient Expresu (2017) 
Murder on the Orient Express n
minih72759minih72759The Reeds (2009) 
The Reeds n
minih57361minih57361Kick-Ass (2010) 
Kick-Ass n
minih37091minih37091Cesta kolem světa za 80 dní (2004) 
Around the World In 80 Days n
minih113755minih113755Marta a Věra (2014) [TV seriál] 
Marta a Věra n
minih6650minih6650Dr. Jekyll a pan Hyde (1941) 
Dr. Jekyll and Mr. Hyde n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dřevák dřevěný

04:20 - 04:40

2 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Před půlnocí (2012) [TV pořad]

04:15 - 04:45

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Střepiny (2002) [TV pořad]

04:20 - 04:45

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Skrýš (2010)

02:00 - 04:30

142 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190634
Osobností: 698067
Fotografií: 764724
Plakátů: 377092
Obsahů a biografií: 178419

Poslední komentáře

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Zvony z rákosu (1950)

Zvony z rákosu
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Žízeň (1949)

Žízeň
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Rande (2000) [TV epizoda]

Rande
Taky slušný díl, několik   scének a hlášek   výborných. Stěžejní téma   dílu je, že Kitty chce s   Ericem trávit více času,   zdá se ji, že se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Den poté (2000) [TV epizoda]

Den poté
Eric se konečně dočká a   má sex s Donnou, ale každej   kvalitu sexu vidí jinak a   různě o ní mluví. Celkově   slušný díl, vícero   vtipných seků a hlášek -   70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10