Duben
ohodnotit

Po dobrodružství Poseidonu

Beyond the Poseidon Adventure

Další název:
Za dobrodružstvím Poseidonu / Dobrodružství Poseidonu
Rok:
1979
Délka:
114 minut
„K potápějící se zaoceánské lodi se slétají dravci, bažící po kořisti. Uvnitř však stále ještě několik lidí bojuje o život.“

Obsah filmu Po dobrodružství Poseidonu

 
Pokračování katastrofického filmu Dobrodružství Poseidonu začíná, když předchozí příběh skončil. Mike, Wilbur a Celeste naleznou převrácenou loď a pokusí se uvnitř najít ty, kteří katastrofu přežili.

Objeví se také jachta Dr. Sveva, jenž se vydává za lékaře, ve skutečnosti se však pouze chce zmocnit obsahu lodní pokladny. A těch několik zoufalých pasažérů, kteří se v troskách lodi pokouší najít cestu ven, mu jen překáží. Jejich situace je tím hrozivější. Nejenže se loď stále potápí, ale Svevo je ve stále zuřivějším pátrání po lodní pokladně odhodlán zabít každého, kdo mu zkříží cestu.

Zdroj: Nova

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Irwin AllenIrwin Allen  
hraje:
Michael CaineMichael Caine.....kpt Turner [46]   
Sally FieldSally Field.....Celeste [32]   
Telly SavalasTelly Savalas.....kpt Svevo [57]   
Peter BoylePeter Boyle.....Frank Mazzeti [43]   
Jack WardenJack Warden.....Meredith [58]   
Shirley KnightShirley Knight.....Hanna Meredith [42]   
Slim PickensSlim Pickens.....Devey Hopkins [59]   
Shirley JonesShirley Jones.....ošetřovatelka Gina [45]   
Karl MaldenKarl Malden.....Wilbur [67]   
scénář:
Nelson GiddingNelson Gidding  
námět:
Paul GallicoPaul Gallico.....román   
hudba:
Jerry FieldingJerry Fielding  
kamera:
Joseph F. BirocJoseph F. Biroc  
střih:
Bill BrameBill Brame  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Po dobrodružství Poseidonu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Nakrútenie tohto filmu bola úplné zbytočná   vec. V podstate sa jedná o film, ktorý oproti   svojmu predchodcovi z roku 1972 dosahuje sotva   podpriemernú úroveň. Námet na tento film je   úplne o ničom, resp. príliš slabý, dej je   jednoduchý a nudný. Čo sa týka akčných   efektov sú na priemernej úrovni. Herecké   obsadenie oproti prvému dielu je na celkom   slušnej úrovni.
marci22
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Pokračování kultovního klasiky Dobrodružství   Poseidonu nedopadlo nejhůře.Dalo by se   říci,že se jedná o volné   pokračování,které má společné jen   stejnojmennou převrácenou loď a téma Nového   roku.Tady jde totiž krom přežití i o něco   jiného.A tím je zlato a diamanty,které jsou   schované v trezoru v pokladníkově   kajutě.Takže se na scénu dostává partička   zlodějů,kteří jen hledají cestu jak   nejrychleji zbohatnout.Z hereckého obsazení mě   nejvíce zaujala herečka Veronica Hamel hrající   Suzanne,která bohužel zařve hned mezi   prvníma.Jinak musím samozřejmě říci,že   podívat se na tento film dá,ale nesmíte jej   srovnávat s originálem.Když budete toto brát   jako samostatný film,je tu možnost,že se vám   to zalíbí a podíváte se na to někdy a rádi   znovu.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Nechápu, jak mohl někdo dostat ten pitomý nápad...
...a natočit pokračování filmové legendy,   jejíž děj již byl ukončen v prvním díle   Dobrodružství Poseidonu. Scénáristé o pár   let později natočili tento škvár se sice   sledovatelným (jakž, takž) dějem, ale tím to   haslo. Skupina mladých lidí, plavících se po   moři, narazí na Poseidon. Proniknou do lodi a   objeví zde živé pasažéry, kteří přežili   otočení lodi dnem vzhůru, ale odmítli jít s   pastorem v podání G. Hackmana cestou záchrany   ke dnu lodi...což samo o sobě je   "ptákovina", protože při záchranné   misii vidíme výbuchy a otřesy z ponořené   vrchní části lodi a je velmi nepravděpodobné,   aby nitro zachvácené požárem a výbuchy, bylo   ještě obývané živými bytostmi. Prostě   slátanice, která s pokračováním původního   katastrofického legendárního filmu fakt nemá   nic společného. Pro zajímavost se můžete   podívat, ale zásadně nehledejte pokračování,   budete zklamáni!


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178390

Poslední komentáře

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Lakomá Barka (1986)

Lakomá Barka
Knihu pohádek Fimfárum jsem   dostal na Vánoce jako malý   kluk (1960, nakladatelství   ČS, vázaný výtisk 8,50-,).   Zařadila se mezi mé   více >

Autor: curil | Hodnocení: 10 / 10

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10