Duben
ohodnotit

Podzimní sonáta

Höstsonaten

Další název:
Sonate d'automne (FR); Herbstsonate; Autumn Sonata; Jesenná sonáta
Země:
Rok:
1978
Délka:
97 minut
„Pro kariéru byla ochotná obětovat vše. I vlastní rodinu.“

Obsah filmu Podzimní sonáta

 
Jediný film, na kterém spolupracovali Ingrid Bergman a Ingmar Bergman. Zároveň poslední, který herečka před smrtí natočila. Podzimní sonáta, oceněna Zlatým glóbem za nejlepší film (1979), je dalším potvrzením mistrovské Bergmanovy režie a zároveň hereckým koncertem Liv Ullman a Ingrid Bergman.

Eva, bývalá manželka venkovského pastora, pozve na návštěvu svoji matku,světoznámou klavíristku Charlotte, se kterou se již léta neviděly. Namísto láskyplného a přátelského setkání však na povrch vyplouvají hluboko ukryté křivdy a rozpory. Matka, která opustila rodinu, aby se mohla věnovat své hudební kariéře, stráví s dcerou několik dní, během...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
švédská, anglická
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Podzimní sonáta >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2013
Bergman a spojení dvou velkých hereček Liv   Ullmannové a Ingrid Bergmanové. Šlo zároveň o   poslední film Bergmanové, která byla nemocná   rakovinou. Setkání matky a dcery posléze   přejde v nemilosrdné účtování, při němž   dcera vyčte matce všechny její chyby, chlad a   bezcitnost.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Podzimní sonáta
Tak tohle je typický Bergman. S citem odhaluje   minulost i přítomnost vztahu matky a dcery.   Zpočátku jen po kapkách dává divákovi   ochutnat tenhle, snad až příliš hořký   nápoj, aby ho na něj v samém závěru nalil   celé vědro. Celý film je vlastně vodopád slz,   nepochopení, citových zmatků a výčitek.   Ingrid Bergman a Liv Ullman v něm však plavou   opravdu bravurně. Doporučuji všem milovníkům   Filmového klubu.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2006
Můj první Bergmanův film. Fakt jsem byl   zvědavý, co na něm všichni mají. A co je tak   zajímavého na filmu s tak banální zápletkou.   No a po 15 nebo 20 minutách mi spadla čelist a   tu jsem do konce filmu nezavřel. Neuvěřitelný   herecký koncert Bergman a Ullmann, skvělá   kamera, vnitřní drive, který se jen tak   nevidí. Film určitě není pro každého a   rozhodně se na něj nejde dívat při žehlení.


Hodnocení:n12345678910
Podzimní sonáta (1978)Podzimní sonáta (1978)Podzimní sonáta (1978)Podzimní sonáta (1978)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10