Duben
ohodnotit

Obsah filmu Pohřben zaživa

 
Pôvabná blondýnka Joanna nie je spokojná zo životom na vidieku. Veľmi jej chybá život v Los Angels. Za to jej manžel, úspešný stavebný podnikateľ Clint Goodman, si túto vidiecku idylku obľúbil. Priateli sa najmä so šerifom Sam Eberlym, s ktorým chodí na rybačky. Pri menšej výmene názorov Joanna argumentuje, že ani po dvojročnom pobyte na vidieku nie je schopná otehnotnieť. Manžel je naďalej neoblomný, čo ho stojí život. Pri večeri mu Joanna nadávakuje do vína jed. U manžela sa prejavia prvé príznaky otravy podobné infarktu. Vo veľkých krčoch sa zvalí na zem a prosí manželku o pomoc. Tá mu bezcitne povie: "Zdochni!"

Po týchto slovách...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2018
Příběh je pěkně mrazivý a velice napínavý.   Hodně jsem prožívala manželův boj o život i   jeho návrat domů. Nezapomenu, jak si ošetřoval   v koupelně ruce, domlácené rozbíjením rakve.   A jeho pomstu jsem si pěkně užívala.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.12.2013
"Pohřben zaživa" dokazuje, že dobře   natočené horrory z 90. let ještě nikdo   nepohřbil... A to uvidíte u tohoto filmu na   první pohled. Proč? Na to je jednoduchá   odpověď. Už na začátku se Vám ukáže   hlavní hrdina. Je sympatický a hezký. Už proto   film chcete dokoukat do konce To není vše. Už   samotný příběh má dobrou příchuť a to   hlavně proto, že je velice jednoduchý a   nesložitý. Jedná se o příběh muže v těch   nejlepších letech (nemůžu si pomoct, byl k   nakousntí ) On má bohužel smůlu, protože si   vzal ženu, která se už na první pohled jeví   jako děvka, která ho právě podvádí (teda,   kdybych já měla takovýho manžela, tak bych mu   byla věrná ) Teď je tu otázka: Proč ho   podvádí? No zkrátka se jí nelíbí dům, ve   kterém bydlí (já bych ho brala hned ). Milenec   jí dá jed z ryby (je to ta ryba do které   špatně říznete a hned je jedovatá) Manželka   nejdřív nechce, ale pak to udělá... No a má   prachy! Pak prodá jeho stavební firmu a je za   vodou. Jenže pohřbený manžel se probudí a   dostane se z hrobu... A je tu druhá část filmu   a to sladká pomsta Líbilo se mi, že malém   zavražděný hrdina si se svojí ženou a jejím   milencem trochu pohrál... Zavřel je do sklepa a   úplně předělal dům Vtipné bylo, že ty dva   ve sklepě se malém pozabíjeli sami (jenom   kvůli takový maličkosti ) Mstivý hrdina,(já   mu fandila, protože na to, abyste zabili ty dva,   nepotřebujete motiv ) pak ty dva pustí a oni   jsou jako krysy v krabici. Ten milenec (naprostý   idiot! ) se nakonec nechtěně zabil sám a tu   děvku spolu s prachama a s milencem pohřbil ten   chudák hluboko pod zem... Jak celkově hodnotím   "Pohřben zaživa"? Samozřejmě   kladně, ale to, co se mi líbilo nejvíc bylo to,   že hrdina (musím ho tak oslovovat) jednal   správně Nejdřív si s oběťmi hrál a pak jim   dal co proto! Také fakt obdivuju to, že k   připravované pomstě se mu hodily znalosti z   práce, (není to první film u kterýho to   vidím. První byl film "Ocelová past"   )protože přestavět dům na   "bludiště" asi nedokáže každý   Hrdina byl proto opravdu chytrý. Jednal rozumně   a vše si promyslel tak, aby mu to prošlo a nikdo   o tom nevěděl. Škoda, že když vylezl z toho   hrobu, tak ho ani vlastní přítel nepoznal. No   jo. Vlastně se není čemu divit, když   vylezetete z hrobu, tak asi těžko budete vypadat   jako Arnold Schwarzenegger
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2012
POHŘBEN ZA ŽIVA

Televizní snímek, který je   představován jako horor. Celý děj filmu je   obsažen již v samotném názvu, tak neprozradím   nic podstatného. Manžel si plní svůj sen,   vrací se do míst svého mládí, mezi své   známé z dětství, postupně vybuduje   dřevařskou firmu, vlastnoručně postaví   dřevěný dům pro svou rodinu. Svou krásnou   ženu z města přivede do úchvatné přírody, v   pustině se snaží vytvořit jejich nový domov.   Prostě dělá všechno, aby jeho žena byla   šťastná. Jenže jejich sny o domově a o   spokojeném životě se bohužel natolik liší,   že nešťastná a nespokojená manželka hledá   zoufalé východisko ze své situace. Podlehne   svému milenci, který nestojí o obyčejný   rozvod, má finanční problémy a tak potřebuje   jiné řešení. Žena se nakonec spolčí se   svým milencem a společně naplánují jak   otráví jejího manžela. To se nakonec nezdaří   tak úplně…

Na to, že jde o TV film, jde o   docela dobrou záležitost. Režisér si dokázal   najít zajímavé téma na zpracování a tímto   televizním snímkem docela překvapuje. V rámci   možností nabízí slušný filmový zážitek.   Uvidíme několik šikovně zvládnutých scén,   děj si téměř po celý čas udrží pozornost   diváků, herci jsou celkově fajn, scény jsou   jednoduše a přehledně zpracované. Manžel se   díky "štěstí v neštěstí" vyhrabe   z hrobu, aby při návratu do sladkého domova   zjistil, že jeho místo už obsadil někdo jiný,   jeho firma je prodaná a manželka se chystá   odstěhovat. To opravdu naštve. V prvním   momentě se v hlavě zrazeného muže zrodí   myšlenka odstřelit manželku brokovnicí.   Postupem času se původní plán změní na   detailně propracovanou pomstu. Ta si svým   strašlivým dopadem nezadá s utrpením hlavního   hrdiny filmu. Scéna, kdy se hrdina dostává z   rakve v hrobu je opravdu nezapomenutelná a fakt   mi z ní bylo hodně divně u žaludku. Bylo to   naprosto geniálně a velmi sugestivně   provedeno.

Začátek filmu má docela spád,   ale ke konci příběhu začne docházet logika.   Bohužel pomsta se pak trochu příliš táhne,   zbytečně zdlouhavé záběry postrádají   větší gradaci. Občas se objeví zajímavý   moment, náznak dusné atmosféry, ale vzápětí   je napětí pohřbeno nějakou přihlouplou   událostí. Vytvořit labyrint stálo už tak   vyčerpaného hrdinu nezměrné úsilí. Nevím,   zda by opravdu po takovém zážitku měl tolik   chuti a tolik sil nazbyt na tak náročnou pomstu.   Taky stále přemýšlím, co by to bylo za   siláka, aby naložil sám na korbu auta tu   úžasnou past na krysy. Nikde jsem neviděla   žádný nakladač, jeřáb ani nic podobného.   Jak by bez nějaké techniky dokázal dotáhnout   svou pomstu až do tak bizarního finále, to fakt   nevím. Škoda toho nepravděpodobného konce,   jinak z počátku samotný příběh vypadal   hodně nadějně. Skončil jako obyčejný   průměrný film ve své kategorii.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2010
Poměrně vydařený thriller s televizní   produkce. Začátek celkem běžný, domluva   milenců na odstranění nepohodlného manžílka,   což vypadá tak tuctově, jenže... plán se   nezdaří a náhle nastává dost zásadní   problém "nedokonané vraždy", která   roztáčí soukolí osudu zcela opačným směrem.   Takže známé přísloví "kdo jinému jámu   kopá..." se sem hodí, jako prdýlka na   hrnec. Jen bych ještě víc rozvedla postavu   Clinta(T. Matheson), jehož herecký projev byl   odzbrojující a způsob pomsty propracovaný, až   do té nejtitěrnější skuliny, proto zákeřné   krysy nemohly skončit jinde, než na takovém   místě, které si vysloužily... v díře.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2009
No fuj - to musí být pěkně hnusný pocit   probudit se v rakvy.Taky to své manželce a   jejímu šamstrovi hezky vrátil.Film není nijak   výpravně nákladný,ale vůbec to   nevadí,protože zápletka je tady celkem   věrohodně provedená.
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2009
pekná ale hlupúčka blondínka
obaja joanna a ten jej milenec si mysleli, že   majú vyhrané, nakoniec sa im Clint kruto   pomstil, keď ich oboch zakopal. Takže títo   obaja milenci boli viac hlupi než chytrí.  

Samotný film sa mi páčil. Casami to   pôsobilo ako komédia, hlávne ked tá Joanna   vystrájala. Film bol mrázivý. Najstrašnejšie   to muselo byť, ked sa Clint prebral v rakve. A   také čosi sa môže i stáť.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih110359minih110359Den nezávislosti: Nový útok (2016) 
Independence Day: Resurgence n
minih42926minih42926Podsvětí (2006) [Video] 
Hard Luck n
minih158540minih158540Upgrade (2018) 
Upgrade n
minih5222minih5222Kobra (1986) 
Cobra n
minih26523minih26523Hvězdná brána (1997) [TV seriál] 
Stargate SG-1 n
minih39333minih39333Zlo mezi námi (2003) 
Ondskan n
minih14276minih14276Nic než trable (1991) 
Nothing But Trouble n
minih29888minih29888Štvanec (2003) 
The Hunted n
minih42041minih42041Letiště (2006) [TV seriál] 
n
minih39418minih39418Million Dollar Baby (2004) 
Million Dollar Baby n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190690
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377360
Obsahů a biografií: 178512

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10