Duben
ohodnotit

Poslední aristokratka

Další název:
Posledná aristokratka
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
24.10.2019

Komentáře k filmu Poslední aristokratka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
New
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2023
Filmů, u kterejch se   člověk hihňá pod začátku   do konce je málo. Tohle je   jeden z nich. Při opakování   už to takový není, ale   napoprvý fakt sqělý.
Endre-silentname
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2019
Rozhodol som sa tento rok dať   ešte jednu šancu   československej   kinematografii. Alebo   presnejšie, s návštevou   kina. Akosi som nemal tohto   roku šťastie na kvalitné   československé snímky, no   veci sa trošku zmenili po   tom, čo som zistil, že film   "Poslední   Aristokratka" napísal a   režíroval Jiří Vejdělek.   Človek, ktorý je zodpovedný   za filmy, ktoré sa mi veľmi   páčili a preto som si   povedal, že tomu dám šancu.   Takže sme s manželkou   kúpili lístky, posadili sa v   kine a odchádzali sme   konečne obaja spokojní.   Tento film ma pobavil. A smial   som sa na ňom skoro po celú   dobu. Príbeh je   jednoduchší, no humor ma   skutočne vie veľmi dobre   pobaviť. Mám rád postavy v   tomto filme, pobavili ma   jednotlivé situácie, no je   pravda, že niektoré fóry   boli tak trošku nasilu. Ako   napríklad stratené plechovky   arašidov. Mal som pocit, že   to do filmu dávať ani nejako   nemuseli. Okrem toho si   myslím, že film sa musí   odohrávať niekedy v období   medzi rokmi 1990 až 2001.   Dôvody sú tie, že jazdia   ešte staré autobusy, auto   nášho právnika a najmä   keď sa pozerá cez okno   lietadla na New York,   dvojičky ešte stoja. Odhadol   som to tak na rok 1995.   Postavy sú podľa mňa   vtipné. Kastelán Josef si   snáď všetky scénky pre   seba uchmatol a rovnako aj   Pavel Liška ako   hypochondrický údržbár.   Ale mám rád aj pani Tichú a   ako si postupne vybuduje   priateľstvo s mladou Máriou.   A ako sa rozhodnú všetci,   že bude najlepšie zámok   zachrániť. Okrem toho   skvelé gagy ako napríklad   nacistický záchod so   špeciálnym splachovadlom. To   je skutočne skvelé. Alebo aj   scénka, kde Anna Polívková   hovorí, že s aristokratmi   nepocestuje lietadlom (dôvod   neprezradím). Pre mňa ide o   jednu z najlepších komédii   tohto roku. Lebo som sa na nej   skutočne najviac od srdca   nasmial. Vejdělkov humor mi   proste sedí. A teším sa, s   čím príde nabudúce.
TomSesi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2020
Symbolika
Pěkný film, řada symbolů   skrytých ale   detekovatelných, mohu   doporučit, klidně shlédnu   znova.
VlastaP
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2019
Neváhejte a běžte do kina.   Přesně dávkovaný humor,   žádná vykrádačka jiných   filmů. Decentní a laskavé.   Tvůrcům děkuji.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2019
Takže
na knížku to samozřejmě   nemá,ale nebyl to zas takový   průšvih,jak jsem se   obával.Spíš mě mrzela   klesající kvalita-začátek   sliboval opravdu vtipnou   komedii,leč bohužel se dle   mého názoru tvůrcům   nepodařilo takto nasazenou   laťku udržet po celou   dobu.Výběr herců mě u   některých rolí trochu   překvapil,ale zase nemůžu   napsat, že by mě někdo   vyloženě zklamal.Škoda pár   nelogičností a   přeslazeného konce.Za mě   celkem povedené dílko,které   ale nějakou velkou díru do   české kinematografie   neudělá...
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2019
Poslední aristokratka mi   přišla jako o trochu   stravitelnější Kameňák.   Některé humorné scénky mi   přišly jen pro účel,   postavy byly jednorozměrové,   scénář ala pohádky..   Očekávání byly větší.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Knižní předlohu jsem   nečetla, ale prý je   skvělá. Bohužel o její   filmové adaptaci se to samé   říct nedá. Pár vtipných   momentů se tam sice našlo,   ale že by se u toho člověk   uřehtal, tak to ani omylem.   Herecké obsazení dobré,   poloruina zámečku s hejnem   drůbeže na nádvoří   zajímavá, konfrontace   amerického stylu života s   tím českým notně   otřepaná. Prostě taková   průměrná česká komedie na   jedno podívání. Ovšem s   mísou koblih a láhví   ořechovky po ruce možná i   skvost...
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2021
Pár dobrých hlášek film   neudělá. Určitě jsem   ovlivněn natáčením lokaci   mého bydliště.
Celkový dojem takové   lehké oddychové komedie.
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Tenhle film je pro mne dost   těžko hodnotit. Neznám   literární předlohu (což   bylo pro mě asi dobře) a   navíc je tu vražedná   sestava herců, které   vysloveně nemusím. To je ale   můj problém a nemělo by to   narušovat objektivní pohled.   Z toho co náš film   vyprodukoval za poslední   dekádu to určitě patří k   tomu lepšímu ale i tak mi to   připadalo sotva jako slušný   průměr. Ty dobré momenty se   systematicky střídají z   prvoplánovými trapárnami a   herecky je to taky jak na   houpačce. Ukoukat se to dalo   ale na zasmání tam toho moc   nebylo a vidělo mýma očima   je to snadno zapomenutný film   a podruhé si ho už o své   vůli zcela určitě   nepustím.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Ani ryba ani rak. Popravdě   další Film Jiřího   Vejdělka mi opět dělá   trochu problém, jak hodnotit,   kam zařadit. Prostředí   zámků a okolí, je krásné,   hezky se na to dívá, herci   se snaží, Yvonka je hezká   slečna a zahrála to   slušně, hudba nevadila,   humor byl proměnlivý a   nebylo ho moc, celá peripetie   s prodejem spíše nereálná   a natahovaná, no JV má   lepší snímky i horší, zde   někde uprostřed - 50%.
beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.6.2021
Na zámek patří pohádka a   tak jsme ji dostali. Podle   toho, jak ze všech upoutávek   a plakátů vyčuhovala   Dyková, myslela jsem, že ta   poslední šlechtična bude   ona... ale naštěstí to byla   její sympatická dcera. Pan   hrábě, dobrota sama s modrou   krví v   montérkách...ostatní   figurky jak z té pohádky...   Takže za mě dobrý.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Slabota. Občas jsem se   zasmál, ale jinak to bylo   hrozně plytké a křečovité   a nezábavné a celkově o   ničem.
JonnaDU87
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Očekávání jsem neměla   žádná. Dobré knihy mají   zřídkakdy dobré filmové   zpracování. Poslední   aristokratka je jedna z těch   knih, u kterých člověk   mlátí hlavou do zdi smíchy,   pokud mu tedy sedne styl   humoru. Film je… jak to tak   říct… Vemte si grafit a   diamant. Teoreticky je oboje   tentýž uhlík, ale prakticky   je rozdíl jasně patrný.
Začněme tím lepším.   Herci jsou vybraní dobře,   Hynek Čermák hrát prostě   umí, paní Tichá byla   výborná a Pavla Lišku jsem   konečně jednou viděla v   nějaké trochu kultivované   roli.
Problém je v   tom, že předloze se to   vůbec nepodobá. V celé   Aristokratce je jenom jedna   věc, kterou se tam nikdy   nikdo nezabýval a ano,   hádáte správně, přesně   tou se zabývá celý film. V   knize se vlastně o většinu   zábavy stará Olin s Laďou,   Milada, Deniska a Josef. Kdo   nečetl, vůbec neví, o koho   jde a to je právě ta   potíž. Nahrazení Milady   Maxem a hrabětem Kostkou je   omluvitelné, aby postav nebyl   milion, ale záměna psů za   koně? Jenom kvůli jednomu   celkem pitomému vtípku? To   snad nutné nebylo.
Plus přičtěme další   věci, které se vzpírají   nejen vkusu čtenáře,   kupříkladu dokonalá   čeština americké části   rodiny.
Jestli je to   komedie nevím. Smála jsem   se, to ne že ne, ale opravdu   se nebudu smát tomu, že se   někdo rozseká na náledí,   to už je trošku přežité.   Nejikoničtější vtipy   nechyběly, ovšem některé   byly pozměněny v kontextu,   jiné provedením úplně   zapadly a další byly   totálně tlačené na sílu.   V případě ztraceného kufru   v Šanghaji platí všechno   dohromady. Děj má s knihou   společné tak tři pasáže,   v „aristokratických“   kolejích ho drží pouze   výkony herců, které ovšem   místy taky kolísají. Konec   je tak přeslazený, že jsem   se bála, že dostanu   cukrovku.
Sečteno a   podtrženo. Zase takový   průšvih to nebyl, když si   člověk odmyslel, že to   mělo předlohu, ale komedie   to zrovna nebyla, moc   vyloženě vtipných pasáží   jsem nezaznamenala a to se   dokážu smát celkem   čemukoli.
hppp
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.4.2020
phs
Film nema s knizkou mnoho   spolecneho, snad jen hlavni   hrdiny. Chybi spousta postav,   jiny dej a bohuzel to   nejhlavnejsi - chybi humor,   pro ktery je knizka tak   oblibena.....takze bohuzel   skoro nic nezbylo ☹️
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.11.2019
Poslední aristokratka je   určitě jedna z nejlepších   knih, co jsem v životě   četl, a rád se k ní   vracím. Poslední   aristokratka je film, kterej   úplně pohřbil literární   humor a stačí vidět jednou.   Za výraz Poslední   aristokratka lze dosadit slovo   Saturnin, tam to mám úplně   stejně.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.4.2020
Nenaplněné očekávání.   Filmové zpracování ani   zdaleka nedokázalo využít   potenciálu knihy. Herecké   obsazení kvalitní, člověk   se o zasměje, ale myslel   jsem, že to bude mnohem   větší pecka.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih165740minih165740Vlastníci (2019) 
Vlastníci n
minih5715minih5715Čtyři vraždy stačí, drahoušku (1970) 
Čtyři vraždy stačí, drahoušku n
minih28464minih28464Pravidla moštárny (1999) 
The Cider House Rules n
minih61213minih61213Spolužáci (1973) [TV film] 
Spolužáci n
minih138459minih138459Decibely lásky (2016) 
Decibely lásky n
minih164862minih164862Funan (2018) 
Funan n
minih138770minih138770Mistress America (2015) 
Mistress America n
minih3319minih3319Atentát (1964) 
Atentát n
minih105406minih105406Výsledek testu (1986) [TV inscenace] 
Výsledek testu n
minih64355minih64355Císařovna Sissi (2009) [TV minisérie] 
Sisi n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Aristokratka ve varu (2023)

 Aristokratka ve varu (2023)
Aristokratka ve varu n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika / Slovenská republika
Režie: Jiří Vejdělek

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:05

185 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

08:30 - 09:20

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:45 - 09:45

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:10 - 09:30

54 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190693
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377362
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10